• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrilmak uzereyim

Ben belki pisman olur dye bekliyrm bu sure zarfinda.babasida babama hala ayni seyi sylemis kocasinin yani kizinin yeri demis ozur dlemek yerine babamds byle konustgunu dyunca hala ayni teranne sinir olmus cok kapatmis suratina..hala ew yapcaz buraya burda islerin basina geccek demisler...ben aramadim bu olaylardan sonra gecen o beni aramis duymadim acamadim ama babasi aramis simdide oda byle konusuyor..babamda alttn mi alsin oda cok kizgindi byle konusmus iste.
Kufretmek altta kalmamak degil ama. Hakliyken haksiz duruma dusmek var isin ucunda.
Sizce esinizin %1 bile olsa donme ihtimali var mi? Bunca seyden sonra mutlu olma ihtimaliniz var mi?

Ben belki pisman olur dye bekliyrm bu sure zarfinda.babasida babama hala ayni seyi sylemis kocasinin yani kizinin yeri demis ozur dlemek yerine babamds byle konustgunu dyunca hala ayni teranne sinir olmus cok kapatmis suratina..hala ew yapcaz buraya burda islerin basina geccek demisler...ben aramadim bu olaylardan sonra gecen o beni aramis duymadim acamadim ama babasi aramis simdide oda byle konusuyor..babamda alttn mi alsin oda cok kizgindi byle konusmus iste.
insallah bi an once atanirsn. Bransin nedir canim

Kufretmek altta kalmamak degil ama. Hakliyken haksiz duruma dusmek var isin ucunda.
Sizce esinizin %1 bile olsa donme ihtimali var mi? Bunca seyden sonra mutlu olma ihtimaliniz var mi?[/QUOT
Ben ewimde hala esim gelirmi pisman olurmu bi hatadir yapmissa pisman olursa dye bekliyorum biyandanda calisiyorum.ama hala babasi ariyor kocasi burda oda burya gelsin kocasinin yaninda olsun dyor oglumun kurulu duzeninwar burda diyor serada calisacak ew yapcak kndine diyor..babamda belki pisman olurlar dye bekliyordu ama hala adam ayni lakaytlikla konusunca kizmis artik adam kizinizi kescezmi yaa diyomus.ewi birakip gtti oglun demis oda tum esyasini kamyona yukleyip gelmedi ya dms yani hala yaptgi seyin esimin yanlis olarak grmuyolar hala babasi ya gelir ya gelir diyomus..baska bi secenek birakmamak icin ugrasiyrlar sanki

Seni ikna edebileceğini düşünüyor. Bu konuda sadece kendisi karar veremez. Bırak gitsin zaten tek başına gidecek kadar umursamazsa ortada sevgi falan yoktur sen daha çok sevmişsindir. Sana zarf atmış olabilir dik dur net ol derim
Kendisi gitti benim rizam olmadi ki hic..ewdeykende soyledim kndisine cok orada yapamiyacagimizi ama o dikmis gozunu oraya.ayni ailesiyle ayni agizdan konusyorlar oda aileside kocanin yani senin yerin diyolar.ah esim ah kimlere kulak werip.yikiyo yuwasini...byle seylere iki kisi ortak karar werir o eskilerde kaldi artik nereye gdersem gel..

İyi de kadın gitmek istemiyor,kibarca rica etse de gitmek istemiyor ... Evet üslup çok kötü ve bencilce ,ama tek sorun bu değil ki.
Ewet kibarca sylesede gtmek istemiyorum.ulasimi zor imkanlari yok olan bir koy.birde okumus biri olarak orda ewim yok biseyim yok bana kucak acan yok ailesiyle aram kotu ama orda ciftcilik yapcam benden bunu istiyor istemedigimi cok uzuldugumu bildigi halde hala israr ediyo bu konuda hayr dedigimi biliyor gtmek istemedgimi.ndn hala diretiyo anlamiyrm.kndide yapamiycak

Doğduğun yerde değil doyduğun yerde derler bizimkiler.. ama şöyle bir gerçek var böyle bir karar tek kişi alınacak bir karar değil. Eşinin yaptığı sana karşı büyük bir saygısızlık. Evlilik dediğin şey neredeyse bütün kararları iki kişi hatta çocuk varsa çocuklarla alınmaktır. Hiç yoksa sana durumu güzelce anlatıp idrak ettirmeye çalışmalıydı böyle emrivaki yapmak hiç hoş değil. Buradan boşan vs demek çok kolay o yüzden böyle birşey tabi ki söylemeyeceğim fakat eşinize bu işin yek taraflı olmayacağını bunu size güzelce anlatsaydı kabul edebileceğinizi söyleyin. Şuan yanına gitmeyin siz onun çantası değilsiniz. Ben olsam " senin çantan değilim benimde görüşlerim önemli. Güzelce anlatsan anlayamamak biri değilim ama bu yaptığın bana karşı saygısızlık. Bu şartlarda seninle gelemem ama bu yaptığın şeyi affettirirsen neden olmasın. Çok birşey yapmana gerek yok sadece gelip güzelce anlatman yeterli." Derdim. Bakın lütfen ağırlığınızı koyun. Siz şimdi tamam deyip giderseniz eşinizin bu yaptığı son olmaz
Ailemde gtmemi istemiyor seni orda ailesinin yaninda siginti.gbi yasa orda tarlada calis dyemi okuttuk diyolar.bnde istemiyorum ailesi cok ilgisiz ve alayci insanlar.su durumun ciddiyetini bile ciddiye almiyolar o derece.esimde beni degil onlari dinliyor hayret edyrm..oraya gtsem bu sefer anlasadgimizda ailesiyle esim artik ewine gt madem demeye baslayacak dyor ailem ordan buraya gelmek zorunda kalcan dyolar..

Daha şimdiden seni hesaba katmayan insanlar oraya gidersen burnundan getirir. Bırak eşşek gibi sabahtan akşama tarla tapan işleriyle uğraşsın 3 aya ordan kaçmazsa ben de bişey bilmiyorum. Sakın ola ki gitmeyin ben tarlaya bakıyorum sana da inek alalım der hepten boka bulanırsınız. Boşayın gitsin iş g.tü yok kocanızda.
Kendide calisamaz tarlada oda rahatina duskun birisi aslinda.babasinin emekli maasi war o az az weririm ordan diyo herlade ew kira olayida yok orda bi goz oda yapcaklar orda yatcaz ama beraber yenip icilcek tabi ayri ewim olmadigina gore ben hizmetci gbi ailesine caliscam.ablasi ve annesi cok kotu insanlar beni cig yerler benide sawunamayacak..her animda ynimda olmayacak cunku olsada belki zamanla umursamayacak artik..

Kizlar esim aradi bugun konustuk.hala ayni kafada ben burda cok mutluyum keske daha once gelseydim diyor bide.bnde karisi olarak o nereye gidiyorsa oraya gtcekmisim madem aile dusunuyormusum gitcekmisim oraya.orda caliscakmisiz ac olsakta tok olsakta..ailenle sorun olur diyorum olur ama benle yasican diyor.ama suan annesinin ewinde yasiyor.we ayni iste calismaktab bahsediyor..ayni keseden yicez ama ben esimle gecinmis olcam.alisirsin burda serada calisirsij diyor hic orta noktada bulusmaya yanasmiyo bide senii zorlami getircem diyo.bu ne oluyo peki ya gel ya gelme baska bi sey sylemiyor benim olurumu almadan yapiyo bunlari..ben ne karar wercem simdi zorla gtrmek istiyor beni gitmssemde yuwam yikilicak..ama yikilmasin diye dusunen bi benim herlade

Kizlar lutfen fikirlerinizi bekliyorum son durumum bu.biraz daha beklemelimiyim ben ne yapmaliyim yardimci olun lutfen..

Gitme canım gitme inan çok pişman olursun. Ailenin yanında bekle.
Şöyle düşün ailemin yanına kafa dinlemeye geldim. Arkadaşlarımla görüşelim. Çıkıp gezelim.
Bu arada beyfendiye çark eder diye düşünüyorum ben.

Kizlar lutfen fikirlerinizi bekliyorum son durumum bu.biraz daha beklemelimiyim ben ne yapmaliyim yardimci olun lutfen..

Hayatınızın en büyük hatası gitmek olur

Siz de farkındasınız nereye gideceğinizin. Ev yok, anasının evinde yaşayan bir adam. İşten çabuk sıkılacak. Ama siz sıkılmayın (!) diye sizi serada çalıştıracak.

Annesine babasına es kaza yan baksanız burnunuzdan getirecek.

Bu hatayı yapmayın.

O seçimini yaptı, sizin kıymetinizi bilemedi. Bari siz kendi kıymetinizi bilin.

Gitme canım gitme inan çok pişman olursun. Ailenin yanında bekle.
Şöyle düşün ailemin yanına kafa dinlemeye geldim. Arkadaşlarımla görüşelim. Çıkıp gezelim.
Bu arada beyfendiye çark eder diye düşünüyorum ben.
Ben hala ewimdeyim belki psman olur dye bekliyodum.ama hala ayni seyde israr ediyor orta yolu bulmak icin ugrasmiyr bnden gtmemi istiyor sadece.ya dusunuyorum orda yapabilirmiyim diye ama ben annesine babasina yemek ekmek hazirlicam tabi sabah olcak serada calismaya cagircaklar gtmessem olmaz evin isleri bana kalacak beni her daim asagilayan ablasi gelck konusup laf sokcak her firsatta..

Hayatınızın en büyük hatası gitmek olur

Siz de farkındasınız nereye gideceğinizin. Ev yok, anasının evinde yaşayan bir adam. İşten çabuk sıkılacak. Ama siz sıkılmayın (!) diye sizi serada çalıştıracak.

Annesine babasına es kaza yan baksanız burnunuzdan getirecek.

Bu hatayı yapmayın.

O seçimini yaptı, sizin kıymetinizi bilemedi. Bari siz kendi kıymetinizi bilin.
Evet farkindayim ailesiyle hic bagimiz yok olmadi beni istemediler simdi onlarla ayni ewde yasadigimi dsnuyrm ewi toplicam onlarla mecbur caliscam aileme cok uzakta olcam onlar belki senede 1 anca gelcekler cnku yollari cok kotu ilerleyen yaslarinds hic gelemicekler kardeslerim oralara hic gelemezler.hep yanliz kalicam yapayalniz..bi esim olcak oda bir iki annesiyle aramiza grmek istemeyecek..annesi basa cikilmaz birisi cnku.ustume basima yeni bisey alan olmayacak bayrmda seyranda oksuz gbi bakcam.cok cahil ve kaba insanlarin icinde okudugum universite gunlerini hatirlarim bol bol annemin babamin okutmak icin cektgi zorluklari..oranin insanlari cok umursamaz ve alaycilar bi insan gbi derdimi sorup ilgilenen seven kimse olmicak beni..bnden bunlari istiyor

Ben hala ewimdeyim belki psman olur dye bekliyodum.ama hala ayni seyde israr ediyor orta yolu bulmak icin ugrasmiyr bnden gtmemi istiyor sadece.ya dusunuyorum orda yapabilirmiyim diye ama ben annesine babasina yemek ekmek hazirlicam tabi sabah olcak serada calismaya cagircaklar gtmessem olmaz evin isleri bana kalacak beni her daim asagilayan ablasi gelck konusup laf sokcak her firsatta..

kendısı neden baska ıs bulmuyor bana sorarsan sehırde kendıne baska ıs bul o sekılde gıt kı senı evde tutup oraya buraya goturmesınler dıger turlu hata olur gıbı gelıyor ama esınıze en azından 1 hafta daha dusunmesını onerın bu arada sız ona baska ıs bulmaya calısın belkı ısını degıstırırse mutlu olur

kendısı neden baska ıs bulmuyor bana sorarsan sehırde kendıne baska ıs bul o sekılde gıt kı senı evde tutup oraya buraya goturmesınler dıger turlu hata olur gıbı gelıyor ama esınıze en azından 1 hafta daha dusunmesını onerın bu arada sız ona baska ıs bulmaya calısın belkı ısını degıstırırse mutlu olur
Koyleri sehre uzak gelismemis biyer.hergun o dagbasindaki koyden gidip gelebilecegim bi is yok ki araba yok nasil gdip gelcem.adam zaten ciftcilik yapmaya gtruyor beni.kndide artik elalemin isinde calismayacakmis burda is bulsamda gelmez orda cok mutluymus daha once neden gtmemis oyle diyo.sabir cekiyorum su konusmalarina nasil bunkadar kor oldu

Canım son durumunla ilk durumun arasında değişen bir şey yok. Bana siz boşanacaksınız, sonra o adam ne yaptığını anca anlayacak kapında dolanacak gibi geliyor. Onun sana dayattığı hayat, hayat değil. Sakın evliliğim yıkılmasın deme. Gitsen oraya bir de çocuk yaparsın, bir sürü eziyet çekersin, iyice yıpranır üstüne bu sefer çocukla boşanırsın. Daha da kötü olur her şey. Böyle adamdan da koca ya da baba olmaz. Bırak ergen gibi annesinin yemeğini yiyip babasının işini yapsın o. Üstelik öyle büyük bir çiftlikleri falan olsa yine anlayacağım. Kendileri zor geçiniyorlar diyorsun. Köyde yaşamak, orada çalışmak hiç ayıp şeyler değil. Köylü milletin efendisi. Ama bir insanın önce okuyup, şehirde yaşayıp sonra bir de istemeden zorla köye kapatılması işkenceden farklı değil.
Şimdi gitsen ne olacak? Hah işte eğdin başını geldin diyecekler. O alaycı insanlar pis pis gülüp duracak suratına nasıl getirdik diye. Eşinin umurunda olmayacak, kır dizini otur diyecek. Çünkü gerçek bu ki onun umurunda bile değilsin. Sana birazcık önem verse bunu yapmazdı zaten. Sanki markette çalışmak kötü bir iş, sanki onur kırıcı bir iş... Nesi var markette çalışan insanların? Evet kimse o işi hayal ederek okumuyor ama insanlar zor zamanlarında o işle ayakta kalıyorlar, anne babalarının vereceğine veya vermeyeceğine mecbur kalmadan yaşıyorlar, aile geçindiriyorlar. Üstelik hala şehirde yaşayıp, şehrin fırsatlarından yararlanıyorsun. Hele ki iki insan birden çalışınca geçinmek de daha rahat. Sen özelde iş bulmuşsun mesleğinle ilgili, o bulamamış ya onun asıl derdi o oldu bence. Hele bir de atanmış olsan ne yapacaktı acaba sana? Kaldıramadı o yüzden böyle yapıyor ki seni de anasına muhtaç bıraksın. Yoksa neden hazır sen yeni iş bulmuşken çekip gitsin, şimdiye kadar dayandı şimdi niye patladı?
Bunları bir düşün, sonra ortadaki evlilik kurtarmak için çırpınmaya değer mi karar ver. Ki o da kurtulacağından da değil yani gitmekle...

Koyleri sehre uzak gelismemis biyer.hergun o dagbasindaki koyden gidip gelebilecegim bi is yok ki araba yok nasil gdip gelcem.adam zaten ciftcilik yapmaya gtruyor beni.kndide artik elalemin isinde calismayacakmis burda is bulsamda gelmez orda cok mutluymus daha once neden gtmemis oyle diyo.sabir cekiyorum su konusmalarina nasil bunkadar kor oldu

canım gıtmek hata gıbı gozukuyor ben ıstanbulda yasıyorum ama kendı koyum aynı senın tabır ettıgın gıbı ısı bıtmez gece gunduz yaz kıs calısılır eger daha once bu sekılde yasamadıysan kesınlıkle hata olur esınde aynı sekılde olacak muhtemelen pısman olacak gıttıgıne.. belkı sehırde yasamaya ıkna edebılırsın yada gıtmemen senın ıcın ıyı olur muhtemelen bır sure sonra anlar oda koyde yapamayınca.. ama yıne de karar vermeden once cok ıyı dusun esın sonucta bır sure dusunmeye ıkna et yada 1 2 haftalıgına koyune tatıle gıtsın

Evet farkindayim ailesiyle hic bagimiz yok olmadi beni istemediler simdi onlarla ayni ewde yasadigimi dsnuyrm ewi toplicam onlarla mecbur caliscam aileme cok uzakta olcam onlar belki senede 1 anca gelcekler cnku yollari cok kotu ilerleyen yaslarinds hic gelemicekler kardeslerim oralara hic gelemezler.hep yanliz kalicam yapayalniz..bi esim olcak oda bir iki annesiyle aramiza grmek istemeyecek..annesi basa cikilmaz birisi cnku.ustume basima yeni bisey alan olmayacak bayrmda seyranda oksuz gbi bakcam.cok cahil ve kaba insanlarin icinde okudugum universite gunlerini hatirlarim bol bol annemin babamin okutmak icin cektgi zorluklari..oranin insanlari cok umursamaz ve alaycilar bi insan gbi derdimi sorup ilgilenen seven kimse olmicak beni..bnden bunlari istiyor
Şu mesajın oku oku dur olur mu.... İçim acıdı, kimsenin boşanmasını ve kurtulmasını bu kadar istememiştim. Sakın hayatını mahvetme. Sömestırı bitir, sonra ailenin yanına gel. Hayatta daha neler çıkacak karşına. Ailenin olduğu yerde ya onlarla kalırsın ya da evin varmış orada, özelde yine iş bulursun belki. En azından seni seven insanların yanında olacağına eminsin. Sonra bir gün seni çok sevip değer verecek işi gücü olan biri çıkar karşına belli mi olur...

Canım son durumunla ilk durumun arasında değişen bir şey yok. Bana siz boşanacaksınız, sonra o adam ne yaptığını anca anlayacak kapında dolanacak gibi geliyor. Onun sana dayattığı hayat, hayat değil. Sakın evliliğim yıkılmasın deme. Gitsen oraya bir de çocuk yaparsın, bir sürü eziyet çekersin, iyice yıpranır üstüne bu sefer çocukla boşanırsın. Daha da kötü olur her şey. Böyle adamdan da koca ya da baba olmaz. Bırak ergen gibi annesinin yemeğini yiyip babasının işini yapsın o. Üstelik öyle büyük bir çiftlikleri falan olsa yine anlayacağım. Kendileri zor geçiniyorlar diyorsun. Köyde yaşamak, orada çalışmak hiç ayıp şeyler değil. Köylü milletin efendisi. Ama bir insanın önce okuyup, şehirde yaşayıp sonra bir de istemeden zorla köye kapatılması işkenceden farklı değil.
Şimdi gitsen ne olacak? Hah işte eğdin başını geldin diyecekler. O alaycı insanlar pis pis gülüp duracak suratına nasıl getirdik diye. Eşinin umurunda olmayacak, kır dizini otur diyecek. Çünkü gerçek bu ki onun umurunda bile değilsin. Sana birazcık önem verse bunu yapmazdı zaten. Sanki markette çalışmak kötü bir iş, sanki onur kırıcı bir iş... Nesi var markette çalışan insanların? Evet kimse o işi hayal ederek okumuyor ama insanlar zor zamanlarında o işle ayakta kalıyorlar, anne babalarının vereceğine veya vermeyeceğine mecbur kalmadan yaşıyorlar, aile geçindiriyorlar. Üstelik hala şehirde yaşayıp, şehrin fırsatlarından yararlanıyorsun. Hele ki iki insan birden çalışınca geçinmek de daha rahat. Sen özelde iş bulmuşsun mesleğinle ilgili, o bulamamış ya onun asıl derdi o oldu bence. Hele bir de atanmış olsan ne yapacaktı acaba sana? Kaldıramadı o yüzden böyle yapıyor ki seni de anasına muhtaç bıraksın. Yoksa neden hazır sen yeni iş bulmuşken çekip gitsin, şimdiye kadar dayandı şimdi niye patladı?
Bunları bir düşün, sonra ortadaki evlilik kurtarmak için çırpınmaya değer mi karar ver. Ki o da kurtulacağından da değil yani gitmekle...
Ne kadar guzel yazmissin defalarca okudum.soylediklerinde cok haklisin.bana dinen ben nerde olursam sen orda olmak zorundasin diyo psikolojikmen bnde sanki gtmeyince gunaha gryrm gbi oluyor.ben gtmemekle sucluymusum gbi yaninonlar oyle inaniyolar tabiki.kadinlar daha duygusal oluyor ya bnde ewliligim bitmesin dye fedakarlikta bulundum yeri geliyor bunuda yapsammi dye dyorim ama su gün calistgim okulumu birakip gtmek zor geloyor.yani burda giyinip suslenip gdyrm ama orda bgn gtsem yarin direk eski elbiselerle tarlaya grip calismak zorunda kalicam.hep dsnyrm.bunlari ama yuwamin yikilmasinada gnlum razi olmuyor ama esimde tutturdu biseye.gecen yilllarda hic anmazdi bile memleketini 3 gnde skilirdi eminimki kazanci cok olsa yine aynisi olur yine anmaz.yani onunki sadece is zor geldigi icin

Back