aldatmasından dolayı ,aşağılamasından ailesinin yanında bana bağırmasından, herşeyi kendine istemesinden en ufak şeye alınmasından ,aileler arasında sizin aile bizim aile denmesinden, düğünümde takı takmamalarına rağmen altınları takılarımı almasından ev almak birikim yapmak istememesinden tek başıma mücade vermekten bu yüzden
en küçük örnek ailesinin yanına balıkesire tatile gittik onlar önceden gitmişti bayramı orda geçirmek için gittik taşlı kayalıklı dere gibi bi yer vardı çantası bendeydi telefon vardı çantasında ben dereden taşların içinde dizlerimin üstüne düştüm oda gelip bana bakıcağına bişey oldumu diye bana bağırdı ve çantasını aldı niye dikkat etmiyorsun diye babası ve arkadaşı yanıma geldi kızım bişey oldumu dediler dizlerime taşlar batmıştı kanamıştı ogünde kavga ettik beni düşünmedi
bukadar açıklayıcı değildi karışıktı sanırım..
sana değer vermiyorsa ailesinin önünde küçük düşürüyorsa zor..hele bide aldatmışsa...
ne desem bilemedm..
konuşsan olmazmı dicem ama aldatmış olması tutuyo benii..
aksine en son tavır yapan benim eşim çok vurum duymaz oluyor benimle konuşmaktansa hemen gidip yatıyor
O vurdum duymaz diye siz bu kadar sinir oluyorsunuz belkide ama
Haklıyken bile haksız duruma düşersiniz böyle yaparak
Al karşına konuş, bi cevap ver sen gidip yatınca benim hepten sinirlerim bozuluyo de mesela
Dırdır istemiyosa, cevaplasın bi zahmet
kadın girişimciliği ile ilgili kurslar var , meslek edinmeye yönelik, haftasonu oluyor sanırım..ben onlara katılmanı öneririm, en kısa zamanda dilerim okulunu bitirirsin, lise mezunu olmadan iyi bir iş bulman biraz imkansız gibi.. Önce ne yapacağına karar ver , biraz kendini geliştir, daha sonra ayrılmayı düşün bence.. 9 aylık bebeğinle, ayrı bir yaşam , ev geçindirmek çok zor gibi..evli değilim yorum yapmak haddim değil belki ama üzüldüm durumuna
Çalışmadan, evden oturmak ve devletin size bakması??? İstediğiniz
bu mu???
bazen kadınların vurdumduymaz olmasına bazende konu sahibi gibi cesur atak yapmasına şaşırıyorum.ama bu atak nedense maddi durum konusunda 0 olan kadınlarımızdan geliyor.şimdi sana soruyorum öncelikle eşinden ayrılma sebebini ben hala anlayamadım,yaşadığın sıkıntılar klasik erkek modeli,ikincisi babamın yanına gitmem diyorsun el kadar çocukla ki mesleğin bile yokken nasıl bakıcaksın ona ha diyorsanki ben çalışırım herşekilde çocuğuma bakarım illa bu adamı boşıycam seni tebrik ederim,önünde eğilirm çünkü kendin bile şuan ne yapıcağını eşinden neden ayrıldığını bilmiyorsun.karar var ama nasıl uygulanıcak o muallakta.istersen 50.000 bin liran olsun neye yarar.
Bakın aldatıldığınıza eminseniz ve ilişkinizin yürümeyeceği konusunda
kesin hükümleriniz varsa tek yol, ayrılıp kendinize yeni bir hayat kurmanız.
Çalışmak zorundasınız. Devletin böyle bir yardımı yok. Zaten olsa, kenarda
birikmişi bile olmayan, eşinden, eşinin ailesinden şiddet gören bir çok insan
zoraki yaşamını devam ettirmez şu an...
şuan çok büyük boşluktayım düzelirmi bilmiyorum eşim olgunlaşmalı
anlattıklarınızdan anlaşılan eşinizin kişiliği henüz oturmamış ve oldukça sıkıntılı zamanlar yaşamış ... sizinle evlendikten sonra da eli bollaşınca geçmişte yaşayamadığı ne varsa onu tatmin etme gayretine düşmüş ... değer yargılarınız farklı, o zamanında elde edemediği şeylere odaklanmış siz ise onun bu hali ile size ne kadar kötü hissettirdiğine odaklanmışsınız ...
işte evlilik gerçekten hayatta verilecek en önemli karar.
bir çay parası olması için bile çaba sarf etmeyen, gelecek için ayağı yere basan planları olmayan adamlarla evlenilirse sonrası böyle ... çocuk zaten en acı yanı . böyle seçimler yapıp o çocuğu babasız büyütmeye kimsenin hakkı yok .
tavsiye olarak ben ayrılmanızdan yana değilim aldattığına emin olmadığınız ve çocuğunuz olduğu için, eşiniz zamanla olgunlaşacaktır. onu bu şikayet ettiğiniz yönleriyle kabul edin derim bu yönleri törpülemeye çalışarak ve onun aktivitelerine mutlaka kendinizi de dahil ederek ...
Boşlukta olduğunuzu söylüyorsunuz ya, peki şu an böylesine ciddi kararlar almak için
uygun bir zaman mı ??? Acaba eşinize kızdığınız için fevri davranıyor olabilir misiniz?
Ailesi yanında size hitabı önemli elbet ama siz istemedikten sonra kimse size farklı
gözle bakamaz. Öncelikle o düşünceyi atın kafanızdan. Eşinizle sakin ve kararlı
bir konuşma yapın, isteklerinizi sıralayın. Tartışmayın ama ses tonunuz kararlı
olduğunuzu hissettirsin karşı tarafa.
Çok kızgınken, üzgünken, aşırı mutluyken verilen kararlar sağlıklı olamayabilir.
Bunu aklınızdan çıkarmayın.
herkes kendi kaderini yaşarmış varsa yaşayacağım yaşarım korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok