Ayrılmak için geçerli sebep mi yorum yapın lütfen

Her yörenin kendine göre adetleri olabiliyor,ya da bazıları adetlerin arkasına sığınarak öyle yapıyor.
Bende nişanlıyım,bizim adetlere göre de nişanda kıza da , erkeğe de takılan kız tarafına kalır. Ama karşı taraf kendine takılanı kendi aldı biz de bir şey diyemedik gerçi ne denilir ki..
Ayrıca bana göre böyle bir konudan ayrılmak pekte mantıklı değil ama ileride sıkıntı olacağını düşünüyorsanız bilemem..

abimin nişanını biz yaptık takılarda yengemde kaldı. yengem paraları çeyizi için harcamış. paraların kalanını ve altınları birleştirip abimle kuyumcuya gidip bilezik aldılar bizimkiler karışmadı o bilezikler de çeyizde yine geldi sonuçda evlendikleri zaman yuvalarına. yani saçma bence nişanda takılanlar kıza kalır kesinlikle. kızda çeyizi için harcar ya da takı yapar kendine.
ha düğünde belki akrabaların takdığı altın bilezikleri isterler düğün borcunu ödemek için onu anlarım. nişan da istenmesi saçma. düğünü anlamama sebebimde çevremde görüyorum düğünde kayın valide kendi tarafından takılanları alıyor çok kere gördüm normal karşılarım salon parası düğün masrafı ödenecektir diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herese yorumlarından dolayı teşekkür ederim. Nişanım oldu, bu arada kayınvalideme gelip annemlere söyleyin ben para konusuna karışamam dedim. Bize geldiler kayınvalidemler anneme konuyu açtı. annemde cevabı yapıştırdı. "Eğer size takılan sizde kalacaksa nişan masraflarının tamamı size ait, beyaz eşya ve yatak odasına da karışmam onları da siz alacaksınız" dedi. Onlarda kabul etti. Bu arada onlara takılan takı toplasanız 10.000 tl tutmuştur. bu 10.000 tl için miydi bu kadan tantana onu anlayamadım. Gözümden düştüler ama yapabileceğim bişey yok sevgili arkadaşlarım. Düğüne kadar iyice ölçüp biçeceğim. Hareket tavırlarına bakacağım. Asıl macera düğün hazırlıklarında başlıyor çünkü ev alınacak, daha ne sorunlarla karşılaşacağım kim bilir. Herkese yanıtlarından dolayı teşekkür ederim.

sizin ki nasil adet bilemedim simdi... benim kiz kardesim evlendi... gelin tarafindan takilan takilar kiza, damat taradindan takilan takilar erkek tarafina kaldi...
teyze, amca, dayi ve hala'nin taktigi takilarda dogrudan gelin ve damada kaldi... yani sen niye bu konuda hemen di$lerini gösterdin anlamadim... tabi herkesin adetleri farklidir elbette ama mantikli olanda nisanlinin söyledigi gibidir sonuçta...
bu arada bizde de, nisani erkek tarafi yapar mesela...

Canim öncelikle hayirli olsun Allah tamamına erdirsin ve İns tek sorununuz bu olur ve bir daha boyle birşey yasamazsin :)

canım , herkesın yöresi adeti farklı tabı ama insan üzülüyor ister istemez iki arada kalınca, sana şunu söyliyim ileride sorunlar çok büyüyor verilen sözler tutulmuyor, benım nikaha 1 ay var ve şuan nerdeyse bitirme evresine geldim ailesi yüzüne, babama verdiği sözleri tutmadılar diye babam çok sinirli , kayınvalıdem olacak kadın nişanlığımı başka yerde daha ucuza görmüş biz çok pahalıya aldık diye halen onun lafını yapıyorlar bana nişanlımda dedi çok kızdım. bilmiyorum cnaım nişan atmak kolay değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…