• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmak için geçerli sebep mi yorum yapın lütfen

Merhaba kızlar, Nişan olmasını ben ve ailem istemediği halde karşı taraf istiyor diye hiç itiraz etmedik. neyse sözlüm bana dediki "nişanda erkeğe takılan takı erkekte kıza takılan kızda kalır" bende itiraz ettim hepsi kızda kalır diye. sonra annesine söylemiş, annesi de olmaz öyle şey kime ne takılırsa onu alır demiş, işin kötü tarafı sözlümde "bana da saçma geliyor hepsinin sana kalması " dedi. Biz sizden ilk defa duyduk nişan takısının kıza kaldığını diye diretiyorlar. neyse sözlümle konuştum bizde böyle anneni ikna et beni değil dedim o da borcumuz var düğün tarihmiz ertelenir biraz dedi tamam ertelensin dedim. gitti annesiyle konuşmuş annesi ertesi gün beni arıyor... "Yavrum ben borçlarımı kapatacağım o takılarla sana düğün için bilezik alacağım, 30 yıldır gittim herkese taktım şimdi onların bana geri gelmesini istiyorum biz duymadık böyle kıza kaldığını 50 yaşımdayım böyle bişey görmedim" neler söyledi. Sözlümü seviyorum ama o da anneci gibi geliyo bana ailemden herkes midemiz bulandı bitir diyor ne yapmalıyım nolur akıl verin bu sebepten biter mi??
yada kaynanaya yapmıyorum nişan istediğin kadar kendini ye mi demeliyim lütfen fikir verin bana
merhaba,nişanda takılanlar kızda kalır düğün için çeyiz v.s alsın diye benim bildiğim ve etraftan gördüğüm bu düğünde takılanlarda erkek tarafı alır derler (ki çoğu aile evlenenlere verir ) sen eğer evlenirsen düğün takılarını unut bence yani bu takı para pul meselelerinin konuşulması gerçekten mide bulandıran şeyler hata yapmamak için çok iyi düşün derim ben tabi burda nişanlının tutumuda önemli senden taraflı ortada mı annesini mi tutuyo ?üzüldüm ya hakkında hayırlısı kendi ailene söyledin mi bilmiyorum ama söylersen bu sefer aralar bozulcak fln filan hakkında hayırlısı

Benim nişanım olduğunda eşim ve ailesi nişan biter bitmez tüm takıları bana taktılar. Normali kız tarafına kalır.
Nişanımı eşimin ailesi yaptı, bizde düğünden sonra nişan takılarımı ailesine vermek istedik.
Yani sizin bu pazarlık olayı hiç iyi görünmüyor.

En doğru kararı sen verirsin, biraz daha gözlemle ona göre seçimini yap, ailende destek ne güzel.

sen bilirsin sözlünü ağzını yokla ille de anam diyorsa takı kimde kalırsa kalsın diğer tüm herşey de problem çıkar evlensen bile.

Bir sebep degil tabi ki , bazen burda yapilan yorumlara cok kiziyorum hemen ayril bosan diye gazlamaya calisir gibiler , bu arada ablamin nisaninda enisteme takilanlar onda kalmisti ki olmasi gereken de odur bana kalirsa , ben Karadenizliyim bizim buralarda boyledir yani yakin cevremizde

nişanda kıza kalır düğünde erkeğe. biz düğünde erkeğe taktık ona kalsın diye sonuçta masraflar ona ait oluyo kim salonu tuttuysa para vererek zora girdiyse o almalı bence daha önce gidilen düğün sahipleride takacaksa takar zaten.

Nısan takısına guvenıp dugun yapıcaklar ama nişanı kız tarafı yapar takı da kıza kalır. Kınayı da kız tarafı yapar orda takılanlar da kız tarafında kalır. Sor bakalım kınadakı takıları da ısteyeceklermı? Bence sorun takı falan degil senın kafanda baska soru işaretleri var. Nişanı bozmasan bıle bekle hemen dugun yapma derim. Benım esım de tek çocuk annesıne asla laf söyletmez. Ama onunda bana soylemesıne ızın vermez. Bı ihtimal nısanlın da boyle çıkabilir. Evlilik cok baska bisey. Iyı düşün

en iyisi hiç düğündü nişandı bu saçma sapan masraflı işlere girmemek. üç kuruş altın takılması umuduyla düğün salonu tut, davetiye bastır nişan pastası ikramlar araba süsleme nişanlık ayakkabısı kuaförü derken takılacak üç kuruş altın fazlasıyla harcanmış olacak zaten.

nişan kız tarafına düğünde erkek tarafına aiittir die bişey var dolasıyla nişanda takılan takılar kız tarafına ait olur bu duruma göre tatlım bunlar basit ama önemli ayrıntılar sırf bü yüzden ayrıl yada ayrılma deemek birazcık mantıksızlık gibi sanki diyorum basit konular ama iki aliede kendi istediğini diretir orta yolu sen ve sözlün bulmalısınız birbirinizi kırmadan iki tarafıda idare etmelisiniz ama yazından anlaşılan ikinizde öle yapmıyorsunuz bu durumda sözlünün sana karsı yaklasımı da sacma takıları vermezsen düğün uzar ne demek ki sen zoraki evleniyosun yada takı düşkünüsün gibi iyi düşün tatlım yine diyorum maddiyat için biribinizi kırmayım bir ömür geçireceksiniz beraber ama ayrılık konusunda sana şunu söleyebilirim daha şimdiden senn takın benim takın yapacaksa seni tehdit eder gibi yok düğün uzar yok borcumuz var gibi sözler söleyip bi nevi ikilik yapacaksa ilerde daha büyük sorunlarla karsılasabilirsin takıları istediği die değil sana yaklaşma tarzına laflarına bakarak bitirmelisin her yemeğin bi yeniş tarzı var bunu da sana söleyiş tarzı önemli canım borcumuz var biliyosun yada bizimkiler diretiyo bende seni kırmak istemiyorum ama bi ortsa yol ulalım gibi laflarla gelse cok farklı olmazmı hersey yine diyorum iyi düşün baskasının lafının etkısınde çok kalma sadece ilerisi nasıl olur die düşün ona göre davran bence

ıyyyy inanmıyorum yalan söylüyorlar böyle biriyle evleniceksen 1 kez daha düşün sonuna kadar okumadım acayip sinir oldum ayrıldıysanda sakın barışma sakın!

Tabi ki de kızda kalır hatta düğünde ki altınlarda kızındır. Bu her yerde böyledir ne biçim muhabbetlere girmiş borcu varmış sanki borçlarını kapatmak için nişan yapmış havası verdiler.
Nişanı kız tarafı yapar bismillah bu neyin borcu!
Benim de sözlümle aramızda kültür farkı aşırı çok fazla var kültür derken ben haritanın bir tarafında o başka bir tarafında ama oturuldu adetler konuşuldu.
Biz de çok şükür öyle bir şey olmadı ne annem tek bir şey istedi ne de sözlümün annesi tek bir şeyi eksik etti keşke şu da olsaydı dediğim her şey aldılar. Hala bile elinden gelse dünyayı alır o konuda Allah razı olsun.

aslında problem düğünü nışanı kınayı para alma yeri olarak görmekten geçiyor. böyle bir şey yok. bir düğün kendi masrafını çıkarırsa öpüp başınıza koyun. hele nışanda çıktıysa ne güzel. düğünün amacı paraları keseleyip cebe atmak değildir. size güzel bir anının kalmasıdır, eğlenmenizdir. nışanımda takılan paralardan düğün salonunun parası çıktıktan sonra 20 tl kaldı onuda arabnın önünü kesen çocuklara verdik :D diğer çeyreklere gelince nışan olana kadar bir sürü masraf yapıldı onlar kapatılıp bir tane de bilezik yaptım. yani aslında kimsenin tarafına gitmemiş oldu.

Merhaba kızlar, Nişan olmasını ben ve ailem istemediği halde karşı taraf istiyor diye hiç itiraz etmedik. neyse sözlüm bana dediki "nişanda erkeğe takılan takı erkekte kıza takılan kızda kalır" bende itiraz ettim hepsi kızda kalır diye. sonra annesine söylemiş, annesi de olmaz öyle şey kime ne takılırsa onu alır demiş, işin kötü tarafı sözlümde "bana da saçma geliyor hepsinin sana kalması " dedi. Biz sizden ilk defa duyduk nişan takısının kıza kaldığını diye diretiyorlar. neyse sözlümle konuştum bizde böyle anneni ikna et beni değil dedim o da borcumuz var düğün tarihmiz ertelenir biraz dedi tamam ertelensin dedim. gitti annesiyle konuşmuş annesi ertesi gün beni arıyor... "Yavrum ben borçlarımı kapatacağım o takılarla sana düğün için bilezik alacağım, 30 yıldır gittim herkese taktım şimdi onların bana geri gelmesini istiyorum biz duymadık böyle kıza kaldığını 50 yaşımdayım böyle bişey görmedim" neler söyledi. Sözlümü seviyorum ama o da anneci gibi geliyo bana ailemden herkes midemiz bulandı bitir diyor ne yapmalıyım nolur akıl verin bu sebepten biter mi??
yada kaynanaya yapmıyorum nişan istediğin kadar kendini ye mi demeliyim lütfen fikir verin bana

ASLINDA KIZ TARAFI YAPTIĞI İÇİN TAKILAR KIZA KALIR. AMA ORTAK NİŞAN YAPILIYORSA ERKEĞİN TAKILAR ERKEĞE KIZIN TAKILAR KIZA VERİLİR NORMALİ BU ADALET NİŞANI KİM YAPIYORSA ONA KALIR

Bana biraz kızda erkekde kalacak adetmiş falan hikaye gibi geldi. Borçlarını kapatmak için gelecek altınlara göz dikilmiş. Damat adayıda buyüzden sesini çıkartmıyor bence. Ama mantıksız benim yapacağım nişandan gelecek altınla neden onların borçları ödensinki.. Ayrılmak yerine nişan tarihinizi ertelemenizi tavsiye ederim ben. Borçlarını ödesinler hele sonra nişan düğün işine girin. he eğer beklenmeyeceksede ne nişan düğün masrafı yapsınlar neden takı beklesinler. Beraber yapın kimseyede birşey vermeyin en güzeli

Valla bana tuhaf geliyor böyle şeyler. Bizde takıların hepsi duruyor, evlendikten sonra ev almak için bozdurcaz. Nişandakileri boz nişan masraflarını kapat gibi bir anlayış olamaz.
Kaynanaya bak, gelecek 3 çeyrekle borcunu kapatacakmış, bir kere oğlunun iyiliğini istemiyor, o altınların kesinlikle bozulmaması, düğünden sonra da hepsinin "ikinizin" olması gerekiyor, siz artık bir aile olacaksınız. Nişanı dışarda yapmayın madem, onlar da düğün yapmasınlar. Herkes bütçesine göre yaşasın.

Ayrılmak için sebep mi tabi ki hayır, üç kuruş para için değmez. Ama onlar üç kuruşta gözü kalan insanlarsa ha işte onlardan ayrılmak için sebep budur.

BASLiGI ATAN ARKADAS OKUMALSIN
Bence burada herkes kendi yaşamina ve fikrine gore yorum yapiyor saygi duyarim. Ancak bilgi isteyen veya kafasi karisik kimsenin hayatina yön çizmesine yorum yapmak haktır. Bizim de yarin dogacak coocuklarimizin da hayatlari var şakaya gelmez. Belki cok mutlu olacaklar belki hiç. Ama durumlar nasil gelisiyo anlamak lazim. Bikere; şu yapilar gozonunde bulundurulmali

DİN: bu açidan evllikte veya bebekte takilan taki takilana aittir veya anlasmaya gore degsebilr
KÜLTÜR: her iki ailenin hangi adil kultur ve geleneğe gore hareket ettiği ki bu da değişkendir masaya yatirilp konusulmali
SOSYAL AÇIDAN ORTAM o an gelisen cevresel faktorleri gzonunde tutmali kim nasil etki edyo gozlenmeli
PSIKOLOJK DURUM kişilerin hangi ruh halinde olduklari örnek: gelin korkusu yaşayan bir kaynvalidemi var ortada yoksa kaynvalde korkusu yasayan gelinmi
NIYETLER kişilerin ruh haline gore nyetlernin tartilmasi. Psikolojk durumlara gore samimyet ve izlenilen yolu tartmak daha yeni tanidigimiz insanlara onyargili olmamak ve kndimizide tartmak
YASAM STILI :kişinin yaşadigi hayat tarzi ve buna gore algi ve beklentileri
HEDEFLER: ne hayata mudahale eden nede hayatimiza almak istenmeme niyetnin olmamasi gerken huzurlu saygin mesafeli sevgi dolu bi yuva
Kotu kimse yoktur ancak yasanan, duyulanin vb. Sebeblern etksnde kalan korkulari olan analizsiz yaklasan kontrolsuz insan vardir oysa her insan farklidir. En başta eşinle bunlari konusup bir vucut olursan sorunlarin onünu birlkte keser kimseyi krmadan uygun dil kullanrsiniz. Bunlari gozonune alip ona gore hareket ettiginiz halde ortak hareket edilmiyorsa ozaman dusun. Mesela takilar neye gore sende kalmali senin kulturune goremi senn dedigin olacak uzerinemi buna ve uslubuna dikkat etmelisn ve baştaki tavrn neyse oyle dvam etmeli duruma gore degsmemeli. Takilar eşit denilebilir, sen nişani biz yaptik borcumuz var diyebilrsin ama egolar uzerne olmamali. Kayinvalde adayn kendi borcunu tabiki sana dayatmamali ama hepmiz insaniz eşinin annesinn, veya snn annenin sıkntsi hem eşinin hem senin skntnz olmycaksa neolur. sana samimiyetnden durumu açklayp kendi kulturunu ve ihtyacni ifade etmis uslubunu duyan sensin tabi. Ancak ileride degsken uslubuyla suistimali olursa durum baska. Ogluda arada kalmis annesyle duygusal bagi var sen a desen b anlar ilerde kotuye gider. Tabi ogluda seni karsisina almali ama hepmz nekadar tamız. Sadece yapacagin iş değişime, dogruya, gelişime, adalete ve yenilige açik olunup olunmadiklarini tartmak kendi egomuzu dayatmadan. Ve cogu noktada eşine guvendysen onunla konusup dogru uslubla halletmen. Ve sonuca gore karar almanz. Kafalar ve kalbler uyuyorsa sıkıntı bitmez takılma derim..ama hersey olumlu zorlanma çok ise buyuk sorunlar olmadan terapiste gidin..sevgiler...

50 yaşındayım ilk kez duyuyorum kıza kaldığını demek saçmalığın, yalanın dik alası! Şu yazını okurken bile benim midem bulandı, ailene sonsuz hak veriyorum.Zira sözlün ve ailesi belli ki uyanığın en önde gidenleri, bunuda yalanları ve para gözlü halleriyle belli ediyorlar.. Bu ayrılık sebebi ilk bakışta olamaz gibi görünsede evet bunun altındaki o fesatca ve art niyet ayrılık sebebidir bana göre. Bir ömürü anacı bir erkek ve yalanlarla, saçmalıklarla dolu bir anneyle geçirmek zor olur. Bunu sakın gaz vermek olarak algılama asla günaha girmek istemem, ama ciddi ciddi empati yapıyorum ben sen olsaydım bu bariz bir ayrılık sebebi olabilirdi benim için.Çünkü niyet bambaşka!!

Kıza kalır nişan takısı ama başka yörelerin farklı adetleri olabilir tabi..Annesine herşeyi anlatması garip..

Merhabalar canım, madem herkese gitmiş şimdi de bana gelecek diye düşünüyorsa düğünde zaten gelecek. Nişanı kız tarafı yapar, takılar da kız tarafına kalır. Sende şu öneride bulun, borçlarımı kapatacağım diye düşünüyor nişanı da kendi yapsın masrafına da karışma gelen takıya da. Bu sebepten biter mi konusuna gelince. Aşılacak bir şey ama aşılmıyorsa bitmeli. Nişanlın ailesine karşı savunabilmeli seni ve sözünü geçirmeli. Sakın yanlış anlama, ailesine saygısızlık yapsın demiyorum, savunabilmesi.

Nişanı kız tarafı yapmasına rağmen illa nişan olacak diye diretmek, nişan altınları bizde kalır diye konu etmek çok abes olmuş.
Ayrılık olur mu bu konu için; adamın diğer özelliklerini değerlendirin. Bu konuyuda içine katarak karar verin. Benim içinde böyle birşey için diretmek ayrılık nedenidir.

valla adetiniz nasıldır bilmiyorum ama hukuken hangi takı kime takıldıysa onun olur, nişan bozulursa da takana iade eder. bizim nişanımızda takılanlar bende duruyor. ben hiçbirşey söylemedim bile, kayınvalidem kendi getirdi verdi. düğün zamanı şıkışık oluruz, bunlarla balayını ödersiniz dedi.

Back