- 23 Ekim 2014
- 198
- 41
- 48
- Konu Sahibi sezenpanpisiniz
-
Bende kizda kalir diye biliyorum. Nisanimdan once gic konusulmamisti bu konu.taki merasiminden sonra odaya gidildiginde annem takilari alirken nisanlima dedim senin kurdeleni ayri bagliyorum ailene sor adetiniz neyse ona gore davranalim. Ben bilmiyorum adetleri dedi. Annem de seninkini ayirdik oglum haber bekliyoruz dedi fln. Sonuc olarak 3 ablasi var ve takilar kizda kalir tabiki diye haber geldi nisan sonrasi olay kapandi. Amaa senin kv. Biz o takilarla dugun icin bilezik yapicaz borc kapaticaz fln demis.yani benim nisanim 100kisilik yemekliydi yari yariya geldi kiz erkek tarafi. Takilan taki da inan 5bn bile degildi. Zaten 4 fln mekana verildi. Hani nasil bir taki beklentileri var cozemedim.ayrica buyuk nisan yapma mecburiyetin de yok buna kiz tarafi karar verir. Bana da 100 kisi cok az evde yap o halde darilmasin akrabalarimiz dediler dinlemedim.Merhaba kızlar, Nişan olmasını ben ve ailem istemediği halde karşı taraf istiyor diye hiç itiraz etmedik. neyse sözlüm bana dediki "nişanda erkeğe takılan takı erkekte kıza takılan kızda kalır" bende itiraz ettim hepsi kızda kalır diye. sonra annesine söylemiş, annesi de olmaz öyle şey kime ne takılırsa onu alır demiş, işin kötü tarafı sözlümde "bana da saçma geliyor hepsinin sana kalması " dedi. Biz sizden ilk defa duyduk nişan takısının kıza kaldığını diye diretiyorlar. neyse sözlümle konuştum bizde böyle anneni ikna et beni değil dedim o da borcumuz var düğün tarihmiz ertelenir biraz dedi tamam ertelensin dedim. gitti annesiyle konuşmuş annesi ertesi gün beni arıyor... "Yavrum ben borçlarımı kapatacağım o takılarla sana düğün için bilezik alacağım, 30 yıldır gittim herkese taktım şimdi onların bana geri gelmesini istiyorum biz duymadık böyle kıza kaldığını 50 yaşımdayım böyle bişey görmedim" neler söyledi. Sözlümü seviyorum ama o da anneci gibi geliyo bana ailemden herkes midemiz bulandı bitir diyor ne yapmalıyım nolur akıl verin bu sebepten biter mi??
yada kaynanaya yapmıyorum nişan istediğin kadar kendini ye mi demeliyim lütfen fikir verin bana
Benim aylık gelirim çok iyi canım. Parayla ilgili hiçbir sıkıntım yok çok şükür, nişandan gelecek takıyı ben harcamaya gerek bile duymam. Sorun o değil. Annesinin bu tür konuşmaları beni rahatsız etti ve nişanlımın buradaki tutumu benim ona bakış açımı etkiliyor. Erkek centilmendir ya böyle şeyleri konuşmaz bile ve biz kız tarafıyız paragöz olsak baştan şunu isteriz bunu isteriz diye herşeyi isterdik, kendi şerefiniz ne takarsanız dedik bizim adetlerimizde erkek asla böyle şeylere yeltenmez, türkiyenin %80i nişanın kıza ait olduğunu bilir burada konuya yaklaşım canımı sıkıyor...Kıza kalır
ama ayrılmak için bir sebep olamaz
sadece anlayışlı olmanız yeter kadın ne güzel anlatmış derdini
sizinki ya paraya tamah etmek
yada nişanlınıza annesinin değil kendi sözünüzü dinletmek
21.yydayiz ve hâlâ takı meselesi yüzünden
Ayrilsam mi soğudum gibi cümleleri okuyorum. Valla ne dicem bilmiyorum ama midem bulandı artık. ..
ariver, anladığım kadarı ile sezenpan bu olayın ileride başına gelebilecek daha kötü olayların habercisi olduğunu düşünüyor.
yani durumun zaruri bir ihtiyaç değil, istismar olduğunu, nişanlısının da arayı bulmak yerine kendisini istemediği bir duruma zorla iteklediğini düşünüyor ki, endişelenmekte haklı bence...
Arkadaşım takı yüzünden ayrılık olmaz. Her bölgede adetler başkadır. Ama kız tutup sen bizim adete uyacaksinn diyemez
Mevzu mahis takı değil. Daha öncede belirttiğim gibi, benim şahsi gelirim yüksek. Herşeyin en iyisini giyer en iyi yerlerde gezer dolaşırım. para benim için problem değil. Clarisa beni anlamış. Böyle durumlarda ileride ne olacak acaba diye düşünüyorsun, eşim ailesini destekleyip beni bir kenara mı atacak annesi herşeye böyle karışacak mı, bu aile acaba çok mu çingene ufak hesaplar yapıyor diye düşünüyorsun.21.yydayiz ve hâlâ takı meselesi yüzünden
Ayrilsam mi soğudum gibi cümleleri okuyorum. Valla ne dicem bilmiyorum ama midem bulandı artık. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?