• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmak için geçerli sebep mi yorum yapın lütfen

sezenpanpisiniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
198
41
48
Merhaba kızlar, Nişan olmasını ben ve ailem istemediği halde karşı taraf istiyor diye hiç itiraz etmedik. neyse sözlüm bana dediki "nişanda erkeğe takılan takı erkekte kıza takılan kızda kalır" bende itiraz ettim hepsi kızda kalır diye. sonra annesine söylemiş, annesi de olmaz öyle şey kime ne takılırsa onu alır demiş, işin kötü tarafı sözlümde "bana da saçma geliyor hepsinin sana kalması " dedi. Biz sizden ilk defa duyduk nişan takısının kıza kaldığını diye diretiyorlar. neyse sözlümle konuştum bizde böyle anneni ikna et beni değil dedim o da borcumuz var düğün tarihmiz ertelenir biraz dedi tamam ertelensin dedim. gitti annesiyle konuşmuş annesi ertesi gün beni arıyor... "Yavrum ben borçlarımı kapatacağım o takılarla sana düğün için bilezik alacağım, 30 yıldır gittim herkese taktım şimdi onların bana geri gelmesini istiyorum biz duymadık böyle kıza kaldığını 50 yaşımdayım böyle bişey görmedim" neler söyledi. Sözlümü seviyorum ama o da anneci gibi geliyo bana ailemden herkes midemiz bulandı bitir diyor ne yapmalıyım nolur akıl verin bu sebepten biter mi??
yada kaynanaya yapmıyorum nişan istediğin kadar kendini ye mi demeliyim lütfen fikir verin bana

Son düzenleme:
Erkeğin ailesine düşkün olması ileride çok problem yaratıyor, üzülen kız ve onun ailesi oluyor, nitekim herkesin de bildiği gibi sevgi herşeye baskın çıkıyor, eğer bu tür problemlere göğüs gererim yeterki sevdiğim insan ile birlikte olayım dersen bir birlikteliği bitirmene gerek kalmaz; fakat bu tür problemlerle ben uğraşamam daha az anneci olsun daha az ailesine düşkün olur evlendiğinde diye düşünüyorsan erkekler evlendikten sonra aileleri ile daha sık iletişim kuruyorlar demem o ki böyle bir şey düşünme.Kayınvalide yani müstakbel nişanlının annesi, nişanlın üzerinde oldukça etkili bir kişilik olduğundan evliliğinizin baskın karakterlerinden biri olacağını belli ediyor, herşey senin bu tür problemlere göz yumup yumamayacağına bağlı, geriye kalanlar bir kaç ufak detay.

Ben böyle bir seyi ilk defa duydum. Nişanı zaten kız tarafı yapar yani bütün masraflarını kız tarafı karşılar takilanlar da kıza kalır. Nisani kim yapiyor sizde ortak yapiyorsaniz belki o yuzden oyle demislerdir.

Bazı bolgelerin adetleri değişik. Bizdede nişan takıları kızda kalır. Eşimin tarafında eser dağıtılırmis.
Nisandan gelecek takıya güvenip düğün yapmaları cok sacma.
Ama bilemedim birclarida varmış.

bizde nişanda takı bile olmazdı mesela hediye mendil bişey dağıtılırken tepsiye para bırakılırdı çeyiz parası denir ona da kıza kalır tabiki doğal olarak ama karşı tarafta varmış takı oldu yine anneme verilmiş takılar nişanda hiç önceden bi konuşması meselesi bile olmadı bence bütün sorun önceden bunun konuşulması olmuş nişan günü tatsızlık olmadan herkes yaptığıyla kalırdı yine güzel geçerdi herşey diye düşünüyorum ya da çözümün aile arası bi nişanla hallolur hem fazla masraf olmaz hem de gelecek düğünde gelir

Takı için ayrılığı düşünüyorsanız bence hiç uzatmayın.
Zira düğün arefesini hiç düşünemiyorum.

Takı meselesi bölgeye göre değişiyor.

Merhaba kızlar, Nişan olmasını ben ve ailem istemediği halde karşı taraf istiyor diye hiç itiraz etmedik. neyse sözlüm bana dediki "nişanda erkeğe takılan takı erkekte kıza takılan kızda kalır" bende itiraz ettim hepsi kızda kalır diye. sonra annesine söylemiş, annesi de olmaz öyle şey kime ne takılırsa onu alır demiş, işin kötü tarafı sözlümde "bana da saçma geliyor hepsinin sana kalması " dedi. Biz sizden ilk defa duyduk nişan takısının kıza kaldığını diye diretiyorlar. neyse sözlümle konuştum bizde böyle anneni ikna et beni değil dedim o da borcumuz var düğün tarihmiz ertelenir biraz dedi tamam ertelensin dedim. gitti annesiyle konuşmuş annesi ertesi gün beni arıyor... "Yavrum ben borçlarımı kapatacağım o takılarla sana düğün için bilezik alacağım, 30 yıldır gittim herkese taktım şimdi onların bana geri gelmesini istiyorum biz duymadık böyle kıza kaldığını 50 yaşımdayım böyle bişey görmedim" neler söyledi. Sözlümü seviyorum ama o da anneci gibi geliyo bana ailemden herkes midemiz bulandı bitir diyor ne yapmalıyım nolur akıl verin bu sebepten biter mi??
yada kaynanaya yapmıyorum nişan istediğin kadar kendini ye mi demeliyim lütfen fikir verin bana
Bende kizda kalir diye biliyorum. Nisanimdan once gic konusulmamisti bu konu.taki merasiminden sonra odaya gidildiginde annem takilari alirken nisanlima dedim senin kurdeleni ayri bagliyorum ailene sor adetiniz neyse ona gore davranalim. Ben bilmiyorum adetleri dedi. Annem de seninkini ayirdik oglum haber bekliyoruz dedi fln. Sonuc olarak 3 ablasi var ve takilar kizda kalir tabiki diye haber geldi nisan sonrasi olay kapandi. Amaa senin kv. Biz o takilarla dugun icin bilezik yapicaz borc kapaticaz fln demis.yani benim nisanim 100kisilik yemekliydi yari yariya geldi kiz erkek tarafi. Takilan taki da inan 5bn bile degildi. Zaten 4 fln mekana verildi. Hani nasil bir taki beklentileri var cozemedim.ayrica buyuk nisan yapma mecburiyetin de yok buna kiz tarafi karar verir. Bana da 100 kisi cok az evde yap o halde darilmasin akrabalarimiz dediler dinlemedim.

Ben göçmenim bizim tarafta da nişanda takılan takı kız tarafında kalır. Ayrıca arkadaşlara katılıyorum bir konuda nişan takısının ne kadar gelmesini bekliyorlar ki acaba.. herkes bilir ki çoğu insan yakın akraba olmadığı sürece düğünde yüz takıyorsa nişan da elli takar nişan takısından çok bir beklenti olması yanlış baştan.. ve nişanda, ayrım yapmak istemiyorum ama, genelde kız tarafı takı takar erkek tarafı daha az takar düğünde takmaya çalışırlar daha çok. Bence sizin insiyatifinize kalmış bir olay. sonuçta sizinde nişan yapmak için epey masrafınız olacak. şahsen ya takıları vermek istemezdim ya da hiç nişan yapmazdım. (ki şu an nişan yapmıyorum takıların bana kalacağını bile bile çünkü çok masraflı ve yorucu oluyor benimde ona gücüm yok açıkçası) Ve kayınvalidenizin konuşma şekline bakılırsa daha sonrasında da baya bir polemiklere gireceksiniz gibi duruyor sözlünüzün tarafı da yüzde yetmiş belli gibi..

30 yıldır konuya komşuya taktığı altını istiyormuş şaka gibi. Ki nişanı kız tarafı yaptığı halde yarıya bolunuyorsa düğünde hepsini almak isteyeceklerdir. Hazır soğumuşken bence zorlamayın. Zira anladığım kadarıyla soğukluk girmiş ve siz kafanıza koymuşsunuz, ilerde daha buyuk sorunlara yol açar.

herkesin değişik demek ki ama iç anadoluda genelde diyeyim; takıların asıl çogunluğu düğünde takılır, takılanlarda zaten ortak eşlerin olur. ama nişan vb. düğün öncesi takılanlar ise kime ne takıldıysa onda kalır. kızın ki kızda, erkeğin ki erkekte. ama neden böyle; şöyleki nişan gbi törenlerde genelde sadece en yakınlar küçükte olsa bişeyler takıyor ve o yakınlar düğünde zaten asıl takacaklarını takmak üzere tekrar takıyor.

ancak önemli olan şu ki malesef bu konular çok çirkin. emin ol bunun muhabbeti başladığı an ömür boyu düzelen birşey olmuyor. iki tarafta böyle bir konu için oldukça ısrarlı daha en baştan hiç oluruna götüren olmamış,hele ki eş adayı... hayırlısı olsun...

Biz Nişan yapmadık ama eltim yaptığında kıza takılanlar kızda kalır erkeğe takılanlar erkekte kalır demişlerdi kız tarafı. Nişanda bizde bişey takılmaz düğünde takar herkes takacağını
Buyüzden ayrılınmaz nişanlına söylersin yoksa Paraları çok bişey takmazlar
Her Nişan ve düğün zamanı oluyor böyle şeyler ayrılıpta başka biriyle evlenmeye kalksan yine böyle sorunlar olacak
Herşey dört dörtlük istenildiği gibi olmuyor malesef

Kıza kalır
ama ayrılmak için bir sebep olamaz
sadece anlayışlı olmanız yeter kadın ne güzel anlatmış derdini
sizinki ya paraya tamah etmek
yada nişanlınıza annesinin değil kendi sözünüzü dinletmek
Benim aylık gelirim çok iyi canım. Parayla ilgili hiçbir sıkıntım yok çok şükür, nişandan gelecek takıyı ben harcamaya gerek bile duymam. Sorun o değil. Annesinin bu tür konuşmaları beni rahatsız etti ve nişanlımın buradaki tutumu benim ona bakış açımı etkiliyor. Erkek centilmendir ya böyle şeyleri konuşmaz bile ve biz kız tarafıyız paragöz olsak baştan şunu isteriz bunu isteriz diye herşeyi isterdik, kendi şerefiniz ne takarsanız dedik bizim adetlerimizde erkek asla böyle şeylere yeltenmez, türkiyenin %80i nişanın kıza ait olduğunu bilir burada konuya yaklaşım canımı sıkıyor...

21.yydayiz ve hâlâ takı meselesi yüzünden
Ayrilsam mi soğudum gibi cümleleri okuyorum. Valla ne dicem bilmiyorum ama midem bulandı artık. ..

takılar, ne zaman takılırsa takılsın, kızda kalır diye biliyorum. yani kızın ailesinde bile değil. kızın kendisine aittir. bunun mantığı da, eskilerde çalışan, para kazanan erkek olduğu için kızın elinde biraz altını olsun, güvencesi olsun diye.

şimdilerde ise hem kadın hem de erkek çalıştığı için kimde kaldığı çok önemli değil bence (birikim yapıldığı müddetçe) ama sizin durum biraz tuhaf olmuş. kayınvalide direk göz dikmiş altınlara daha gelmeden.

ben sizin yerinizde olsam nişanlıyı ikna eder, bu problemi aşmak için tüm akrabalara haber salarım, "nişanda kimse takı takmasın, istemiyoruz" diye. (zaten nişanda çok takı takılmaz) kayınvalidenin oyununu bozarım. nişanlınız annesini kırmadan bu konuyu kapatmak için bir yol bulmuş olmanıza sevinir bile belki :))

Ayrilsam mi soğudum gibi cümleleri okuyorum. Valla ne dicem bilmiyorum ama midem bulandı artık. ..

ariver, anladığım kadarı ile sezenpan bu olayın ileride başına gelebilecek daha kötü olayların habercisi olduğunu düşünüyor.
yani durumun zaruri bir ihtiyaç değil, istismar olduğunu, nişanlısının da arayı bulmak yerine kendisini istemediği bir duruma zorla iteklediğini düşünüyor ki, endişelenmekte haklı bence...

ariver, anladığım kadarı ile sezenpan bu olayın ileride başına gelebilecek daha kötü olayların habercisi olduğunu düşünüyor.
yani durumun zaruri bir ihtiyaç değil, istismar olduğunu, nişanlısının da arayı bulmak yerine kendisini istemediği bir duruma zorla iteklediğini düşünüyor ki, endişelenmekte haklı bence...

Arkadaşım takı yüzünden ayrılık olmaz. Her bölgede adetler başkadır. Ama kız tutup sen bizim adete uyacaksinn diyemez

Arkadaşım takı yüzünden ayrılık olmaz. Her bölgede adetler başkadır. Ama kız tutup sen bizim adete uyacaksinn diyemez

katılıyorum, takı yüzünden para yüzünden ayrılık olmaz, olmamalı da... ben de o yüzden sezene buradan tavsiye ediyorum tekrar, nişanda takı takılmasını istemediğinizi söyleyin.

bizim gerçi aileler ile böyle sorunumuz olmamıştı ama yine de nişana davet ettiğimiz herkesten takı takmamalarını rica etmiştik. düğünde adettir, takı takmayın deseniz alınanlar, darılanlar olabilir. ama ülkenin durumu belli, kazançlar az, borçlar çok... o nedenle nişanda takı bile olmamalı bence...

Mevzu mahis takı değil. Daha öncede belirttiğim gibi, benim şahsi gelirim yüksek. Herşeyin en iyisini giyer en iyi yerlerde gezer dolaşırım. para benim için problem değil. Clarisa beni anlamış. Böyle durumlarda ileride ne olacak acaba diye düşünüyorsun, eşim ailesini destekleyip beni bir kenara mı atacak annesi herşeye böyle karışacak mı, bu aile acaba çok mu çingene ufak hesaplar yapıyor diye düşünüyorsun.

Back