Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar bu gece Kadir gecesi olma ihtimali çok yüksekmiş.bol bol dua edip dileğinizi dileyin.inşallah Allah'ım hepinizin istediğini gönlündeki verir de burada mutluluğumuzu paylaşaırız birbirimize öfke, çaresizlik yerine..
amin canım benim saolasın ne kadar mutlu oldum.biri bana dua edince çok seviniyorum.melekler de sana etmiştir emin ol :) birisi birine dua edince kesin kabul olurmuş.ve o an melekler de sana dua edermiş aynısından Allah sana da versin diye :) iki yönlü oluyo yani dua ne güzel bişey dimi :) canım yaa bu gece bol bol dua edelim birbirimize
ya tabiki kymtd.cim erkekler ince düşünmezler asla.bu onların doğasında olan bişey.ama kadınlar çok ayrıntıya girer çok detay düşünür.ve beklentileride ona göre oluşur.tabi erkeklerde bu özellik olmadığından bu defa tartışma çıkar.kavgaların çoğunun sebebi budur.ve hep deriz ya erkekleri anlayamıoruz onlar da kadınları anlayamadıklarından yakınır.sbep bu işte.ama bi orta yolu da bulmak lazım.
benim bir arkadaşım var yakınızdırda baya sevgilisi okadr ince düşünürki yok artık dersin yani mutlu olması için arkadaşımın elinden geleni yapar yani kız birşey görür anlatır ertesi gününe bir bakarsın eli darda olsada gidip almış ama gel gelelim benim arkadaşım sürekli sıkıldım yapamıyorum bağlı kalmak istemiyorum diyor çocuğun eli ayağı dolaşıyo ayrılcak diye böyleleride var ben anlamıyorum illa sevgimizi göstermemek mi gerekiyor
beni seven biri vardı ama ne diyeceğim diye bakıyordu ben bi kere demişim ki ellerim çok üşüyor hiç hatırlamıyorum da gitmiş bana eldiven almış :1shok: ben hatırlamıyorum bile ona böle bişi dediğimi. .biz ayrılmıştık sevdiğim kişiyle bununla dertleşiyorum ben o bana ben seni ne olurssa olsun istiyorum diyor..kafam dağılsın diye beni sinemaya tiyatroya götürdü gezdik arkadaşça. . mesaj atıyordu cvp atmazdım bekletirdim arardı meşgule atardım.. ne biliyim hakkını helal etsin çok kahrımı çekti ama onu bi türlü içim istemedi beni üzenin peşinden gittim hep.. keşke sevebilseydim onu ama kardeş gibi gördüm hep. .
bizi üzenleri sevmeye devam. .:1shok::1shok:
aydancım bence gönül eğlendirdi diye düşünme seninkinin şimdiki kapalı kızıda istediğini zannetmiyorum yanlış hatırlamıyorsam gayet sosyal gezmeyi eğlenmeyi seven biriydi acaba ailesinden baskı mı görüyor
başka bi topic ten kopyaladım.. o kadar doğru ki bi okuyun . .mafoldumben
ikiye ayırmıştım sevmeyi...sevmek için sevmek...elde etmek için sevmek diye..
insanlar insanları iki türlü severler...
sevmek için ve elde etmek için...
ikiside sevmektir,tamam....ama biri bencildir...öteki sencil...
yani ...daha da açık...iki türlü erkek vardır,seni seven
seni,senin için sevenler....
seni,kendisi için sevenler...
seni senin için sevenler,sencil olanlardır...onlar için önemli olan seni sevmektir
senin onu sevmen gerekmez bu sevgi için...karşılıksız,beklentisiz bir
sevgidir o...
sen de onu seversen eğer,dünyanın damına çıkar...ama sevmessen kahrolmaz..
yıkılmaz...
"sevmek sevdiklerini mutlu etmektir" sözü bunlardan çıkmadır...senin mutlu
olduğunu görürlerse bağırlarına taş basarlar...seni sevmeye senin mutluluğunu
izlemeye devam ederler....
bunlara "platonik aşık" da denir literatürde..."geri zekalı " da...
"eloğlu omleti yerken,yumurtanın kabuğuna bakan" diye de tarif edilirler
mizah dilinde.....çünkü alay konusudur sevme şekilde,toplumda...
seni kendisi için sevenler bencil olanlardır...sevgilerinin amacı seni elde etmektir
edemezlerse giderler...ederlerse karşılarına elde etmek istedikleri başka biri
çıkınca giderler....yani eninde sonunda gider onlar...sevgileri kalıcı değildir...
beklentilerine bağlıdır...senden bekledikçe sana...beklenti başkasına dönünce,
ki döner,başkasına....listeleri vardır,senin adınıda yazmak istedikleri..yazdıkları...
bu erkeklerin ikisi de sana "seni seviyorum" der...ikinciler daha hızlı,daha çok
daha inandırıcı söylerler...
durmadanda sevdiklerini kanıtlamaya çalışırlar...çünkü seni elde etmeleri,
inandırmalarına bağlıdır...genç kızlar da bu müthiş gösteriye dayanamazlar pek..
kapılırlar...
bu yüzden atraf daha çok elde etmek için sevenlerin zaferleri ile doludur...
sevmek için seven şov yapmayı sevmez...
sevdiğini göstermeyi,kanıtlamayı düşünmez...onun için söylenen değil
hissettirilen sevgi güzeldir...senin hissetmeni,anlamanı bekler....
sevmek için seven,sessizdir,sakindir...aceleci değildir..onun için amaç sevmektir
sevdiği için mutludur...bu ona yeter aslında...
elde etmek için seven hızlıdır...baş döndürücü,çok çekicidir...baştan
çıkartıcı,şaşırtıcıdır...onlara kolay kapılır insanlar...
ben mi?
20sene sonra aldığım mektuplar var...
"seni nasıl anlamamışım"...senin gibi birini nasıl kaçırmışım diye...
kadınlar,sevmek için seven erkeği uzun yıllar geçmeden anlamazlar yani...
elde etmek için sevene hemen kapılırlarken...
gerçeği yıllar sonra anlamaları da belki terk edilip kapı önüne konmaları
ya da evde unutulup aldatılmaları sonucudur...
hıncal uluç
(20mart 2005 te yayınlandı)
ewet cnm accayip sosyal bi insan her sene tatiller barlar eğlenceler gezmek tozmak bir günlüğüne bodruma gidiyodu adam ya akşam gidiyo ertesi gün akşam dönüyodu sırf gezmek olsun.ben laf edincede kızıyodu.ama bu kızla beraber olmaya başladından beri öle fazla gezmiyo eskisi gibi fotolar paylaşmıyo hatta bu sene tatile bile gittiğini sanmıyorum öle olsaydı mutlaka facede foto paylaşırdı..bilmiyorum bu kız için çok şeylerden feragat etti.bi ara facini kapadı msn adresini değişti başka adres aldı falan kıza tek taş almış ve en önemliside herkese ilan etti berracım yani biz birbuçuk sene beraber olduk kimseye söylemedi hatta benim söylememide istemedi kimsenin duymasını istemiyodu sadece bi kuzeni vardı o biliyodu.ama bu kızı akrabası olmasına rağmen ismini açıklamadı resimleride paylaştı ama nasıl arkaları dönük yani kızın yüzü görünmüyo.bu şekilde yani ailesi mutlaka istiyodur evlenmesini falan söylüyodur da ama ben kız halimle istemeddim biri olsa rahatlıkla derim istemiyorum diye ki bu erkek yani başına silah dayayıp baskı yapmıyo ya canım ailesi istemese bu kadar dillendirmez bu kadar facelerde orda burda gösteriş yapmaz ve ayrıldıklalrındada bu kadar acı çekmez adamın bi ağıt yakmadığı kaldı be kızın arkasından on gündür anlamıyorum hiç bişi ya kafam çok karışıyobilmiyorumkismile
canım çok ilginç ama altında başka neden olamaz gibime geliyor böyle hani anlattığın bi tipse kız nasıl istiyor onu yada madem bukadar eğlencesine düşkün kızda ayak uyduramıcağı için bunlardan fedakarlık yapıyor doğru düzgün ilişkileride yok ama cidden bu sorularla bile insan deli olur..allah yardımcın olsun canım ya
ya mesela benim erkek kardeşim var.kız arkadaşları oluyor devamlı birinden ayrılıp birine koşuyor.. annem babam farkındalar biliyorlar herşeyi ama hiç sesçıkaran yok.. aynısını benim yaptığımı düşünemiyorum.. hatta ciddi bişi bile olsa ben biriyle birlikte olsam babama söyleyemem. .hep laf dokunduruyorum demek ki olabilir herkesin falan diorum sesi çıkmıyor ama bu böyle yani. .
bide ben bunu bi arkadaşımdan duydum doğruluğunu bilmiyorum ama şöyle dedi.. ben kadınlar evlendiğinde bakire olmalı ama erkekler için böle bişi neden yok demiştim. o da bi erkek de cinsel birliktelik yaşamışsa evlenmeden önce bakire bi kız aldığında ona haram olacağını söylemişti. . dediğim gibi doğruluğunu bilmiyorum.. yani karşımızdaki erkek yapmışsa bizim de hakkımız varmış dedi. . araştırmaya değer. . hoş öle bile olsa bana ters ama en azından içimizde haksızlığa uğradığımızı düşünmeyiz..
ewet cnm accayip sosyal bi insan her sene tatiller barlar eğlenceler gezmek tozmak bir günlüğüne bodruma gidiyodu adam ya akşam gidiyo ertesi gün akşam dönüyodu sırf gezmek olsun.ben laf edincede kızıyodu.ama bu kızla beraber olmaya başladından beri öle fazla gezmiyo eskisi gibi fotolar paylaşmıyo hatta bu sene tatile bile gittiğini sanmıyorum öle olsaydı mutlaka facede foto paylaşırdı..bilmiyorum bu kız için çok şeylerden feragat etti.bi ara facini kapadı msn adresini değişti başka adres aldı falan kıza tek taş almış ve en önemliside herkese ilan etti berracım yani biz birbuçuk sene beraber olduk kimseye söylemedi hatta benim söylememide istemedi kimsenin duymasını istemiyodu sadece bi kuzeni vardı o biliyodu.ama bu kızı akrabası olmasına rağmen ismini açıklamadı resimleride paylaştı ama nasıl arkaları dönük yani kızın yüzü görünmüyo.bu şekilde yani ailesi mutlaka istiyodur evlenmesini falan söylüyodur da ama ben kız halimle istemeddim biri olsa rahatlıkla derim istemiyorum diye ki bu erkek yani başına silah dayayıp baskı yapmıyo ya canım ailesi istemese bu kadar dillendirmez bu kadar facelerde orda burda gösteriş yapmaz ve ayrıldıklalrındada bu kadar acı çekmez adamın bi ağıt yakmadığı kaldı be kızın arkasından on gündür anlamıyorum hiç bişi ya kafam çok karışıyobilmiyorumkismile
canım yani işte tamamen zıt kutuplar.. kız kesinlikle ona ayak uyduramaz yani.ama anladığım kadarıyla o kıza ayak uydurmaya çalışıyo..bizimkinin aileside mutaassıpmış anne baba hacı ablalar kapalı..aile baskısı yok belki ama teşvik olabilir.hani ailemize uygun falan gibilerinden ben bitek bu nedene bağlıyorum valla zaten kaç aydır sorular sorular böyle varya kafayı yicembilmiyorumkismile
Bende geldiim burayaa :/ yaşım sizden küçük ama anlatıyım birazda siz yorumlayın ben çok yoruldum artık kendi kafamda sorular sorup cevaplamaktan..