Ayrılığı Kabullenemeyen Eski Sevgili

doddy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
217
1
Bu bölümü sık sık okuyan ve yardımcı olmaya çalışan biriyim. Benim de derdim var kızlar :gitme:

Benim 1,5 senelik bir birlikteliğim vardı. Karşılıklı uyumsuzluklardan dolayı bir çok kez kavga ettik. Ortalama ayda bir kavga edip, 3-4 gün ayrı kalıp barışmışlığımız vardır diyebilirim. Bu sürekli böyle devam etti, karşı tarafta gelişme olsa da en son tartışmamızda çok soğudum ve tamamen bitirme kararı aldım.

Bu bitirme kararından yaklaşık 1 ay sonra hayatıma bir başka insan girdi, ancak yüz yüze görüşmemiştim Sadece flört diyebilirim. Bu insan bir arkadaşımın tanıdığı idi, çok uzun zamandır arkadaşça konuşuyordum. Ayrılık dönemimden bir süre sonra yakınlaşma oldu.

Ardından eski sevgilimin kahrolmuş haline çok üzüldüm. Sırf üzülmesin diye barıştım. Bu arada tüm yaşadıklarımdan flört ettiğim insan da, eski sevgilim de haberdardı. Madem bu kadar üzülüyorsun seni geri kazanmaya çalışacağım dedim. Eskinin getirdiği şefkatten dolayı zaman zaman iyi olsam da flört ettiğim insanı kafamdan atamadım. Bu arada eski sevgilim de çok değişmişti, şikayet ettiğim bir çok olumsuz yanından arınmıştı, ama bi defa kafamdan sildiğim için ısınamadım. Ayrıldım.

Eski sevgilim bu durumu kabullenemedi ve aynı olay tekrarladı. Ardından dayanamadım ve yine ayrıldım. Bu durum beni de çok olumsuz etkiledi. Ruh sağlığım olsun, okulum olsun, ailemle ilişkilerim olsun hep zarar gördüm.

Ardından duygularımdan emin olmak için flört ettiğim insanla görüştüm ve yıllardır göremediğim yakınlığı gördüm. Yani karşımdaki insandan ve duygularımdan eminim. Tam güzel bir ilişkiye adım atacakken eski sevgilim hayatımı kabusa çevirdi.

Gecenin bir saatinde evime ortak arkadaşlarımızı yollamalar(ailemle yaşıyorum), okul çıkışıma gelmeler, saniye susmayan telefonlar. Sürekli mesaj ile taciz. Bunun üzerine de 2 kez intihara kalkıştı. Sürekli bensiz nefes bile alamadığını, bana muhtaç olduğunu söylüyor. Vicdan azabı çekmeme neden oluyor. Zamanında arkadaş kalalım da demiştim ama benim hayatımda biri varken asla benle görüşemeyeceğini söylüyor. Bana kesinlikle şiddet uygulamadı ama hep kendine, evdeki eşyalara vs zarar veriyor. Kırıp döküyor herşeyi. Gerçi yaptığı psikolojik baskıyı saymıyorum. Bir kez bu baskılarından dolayı onunla konuşmaya gittiğimde sinir krizi geçirdim.

Eski sevgilim öksüz ve baba sevgisi görmemiş bir insan. Düzensiz bir hayatı varken benim üzerimden her şeye kavuştu diyebilirim. Yani görüştüğü çevre, oturduğu semt, mesleği vs hep benim gayretimle şekillendi. Hayatını benim üzerimden kurdu, bunu maddi olarak söylemiyorum. Benim yönlendirmem, gayretim ve manevi desteğimle yaptı. Şimdi ne büyük hata yaptığımı anlayabiliyorum bir insanın hayatını kendi üzerimden kurdurarak. Yani onun gözünde herşeyin temeli bendim, ben çekilince yaptığımız her şey üzerine yıkıldı.

Durumu tüm detayları ile özetlemeye çalıştım. Umarım sizi sıkmadan anlaşılır bir şekilde yazmışımdır. Ben bu olanların ışığında eski sevgilimde bir takıntı ve alışkanlık haline geldiğimi düşünüyorum. Bu bana göre normal bir sevgi değil, bir rahatsızlık. Bir keresinde konuşmadığım bir dönemde ortak arkadaşımıza "Ben hayatımda bir rahmetli anneme, bir de ona güvendim" demiş.

Yeni tanıştığım ve beraberlik yaşayacağım insan da bu durumdan çok rahatsız, bu yüzden sorun yaşıyorum. Bana şöyle bir çözüm önerisi getirdi, ona yine geri dön dedi. Ama tedavi görmesi şartıyla. Ne zaman o insan ayrılığı kabullenirse o zaman hayatımıza devam ederiz, çünkü sürekli üzerimizde kabus olacak. O insana da yazık dedi. Bana başta çok acı verse de sonradan mantıklı geldi.

Sormak istediğim ben iki yolu da denedim. Yani hep yanında olup dil dökerek bu durumu anlatmaya çalıştım, hem de hiç görüşmeden tamamen ilişkimi kestim. İkisinde de başarılı olamadım. Tek çıkış yolum yanında durup psikolojik destek alarak kabullendirip ayrılmak gibi görünüyor. Ben sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Yardım için nereye başvurmalıyım? Eski sevgilime nasıl bir tavır sergilemeliyim? Ne yapacağımı şaşırdım. Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı kızlar? Bir tarafta her şeyin güzel gideceği yeni bir ilişki, diğer tarafta yakama yapışan geçmişim. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.:gitme:

canım bence eski sevgilinle eğerki konuşabilirsen sakince konuş bunun bir oyuncak olmadığını bir dargın bir barışık seninde onunda çok yıprandığını belirt
ve yeni bir sayfa açmak istediğini vede o sayfada artık ona yer olamayacağını söyle
çok fazla şey paylaştığını sanıyorum canım ama bak bu benim fikrim bence böyle kavgalı tartışmalı bir ilişki yürümez bu insanlar bir geleceğiniz bile olamaz bence vede mantık bir insan olarak alternatiflerini iyibir şekilde düşün bu senin hayatın canım bak burda neler okuyoruz bunları düşün daha ileride evlenip yuva kurduğunda dahada mutsuz olmamak adına adımlarını iyi at kaç yaşındasın bilmiyorum ama bence çok ama çok iyi düşün

canım anlattıklarının bir benzerini hatta aslında çok daha fazlasını ben yaşadım...
kesinlikle eski sevgiline destek olmaya filan kalkma; seni kaybettiğini gördüğü anda tekrar aynı hale gelcek ve hayatını kabusa çevirmeye çalışacak...
kesinlikle görüşme konuşma...
eğer ki rahatsız ederse de savcılığa hemen bir dilekçe ver....
yoksa inan kurtulamazsın bu beladan....
önce kendilerini acındırmaya çalışırlar;
sonra bakarlar ikna olmuyorsun korkutmaya çalışırlar;
ve yine değişmiyorsan bulabildikleri her türlü yola başvururlar...
ben yaşadıklarımı anlatmaya kalksam burda kitap olur...
çok şükür şimdi büyük bi kısmı geçti ama evlendiğim bebek beklediğim halde uzaktan uzağa hala hayatımı aklı sıra kabusa çevirmeye çalışır...
ha becerebiliyor mu hayır tabi ki;
ama ben çok mücadeleler verdim ve sen de kesinlikle çok dik durmalısın o yüzden....

yaşayan var tabii..
yeni ilişki heyecanlı gelebilir...
eskisinden vazgeçme tamda okuyamadım ama

ay yenisi git ona yardım et dedi he ilginç....
nasıl kıskanmadıda gönderdi:1shok:eek:haoldumsmile

benim o dönemlerimde şimdiki eşim hep yanımdaydı hep destek oldu en zor zamanlarımda...
Allaha çok şükür ki Allah karşıma onu çıkardı; yoksa belki başaçıkamazdım bile...

benim o dönemlerimde şimdiki eşim hep yanımdaydı hep destek oldu en zor zamanlarımda...
Allaha çok şükür ki Allah karşıma onu çıkardı; yoksa belki başaçıkamazdım bile...

tabi ya
resmen seni ona postalamış git hesabı...

Kızlar öncelikle yazılarınız için çok teşekkür ederim.

Eski sevgilim yeni bir başlangıç yaptığımdan haberdar, buna rağmen kabullenmiyor durumu. Benim kadar mutlu edebilir mi seni, ondan vazgeç ben sana adayacağım hayatımı vs. diyor. Tabi benim içimde bir umut veya bir beklenti yok. Amacım onu bu beklentilerinden vazgeçirim herşeyin daha kötü olmasını engellemek.

Yani tanıştığım insanın olgunluğunu da o sözü söylediğinde anladım. Yani beni eski sevgilime yollamadı, yanlış anlaşıldım sanırım. Onunla berabermiş gibi yapıp psikolojik destek almasını sağla, kabullendiği an da ayrıl tamamen. Yoksa bir ömür çekeceğiz ondan dedi.

Ne yapsam anlamıyor, kendine zarar veriyor. oysa ki ben arkadaş kalmak istemiştim medenice.

Kafam çok karışık.

Yeni sevgilinle ilerisi ne olur o konu hakkında yorum yapamam ama eski sevgilinin psikolojik sorunları var kesinlikle...bu sorunlar git gide büyür büyür büyür bir de bakmışsın ki ben neyin içinde neyle uğraşmışım dersin şöyle bi dışarı çıktığında o çemberin... umarım benzer olaylar yaşamış biri olarak beni dinlersin ve sana eziyet etmesine izin vermezsin... ben yaşadım ve bu yüzden kimsenin böyle şeyler yaşamasını asla istemem elimden geldiği kadar da yardımcı olurum her istediğin konuda her zaman; yeter ki sen bu sorundan kurtul benim kadar eziyet çekmeden...

ve şunu unutma eski sevgilin senin hiçbir konuşmanla veya davranışınla bunu asla ama asla kabullenmeyecek ta ki seni gerçekten kaybettiğini anlayana kadar...sen ona her yaklaştığında her konuşmanda hep bir umut taşıyacak ve asıl senin ondan tamamen gittiğini anladığında başlayacak asıl problemler...

ay nasıl kıyıyorsun....be

bence eskisiyle olmalısın 1,5 yıl boşa gitcek..sende sevmişindir..
sevgi fedakarlık gerektirir..zor zamanda yanında olmalsın..
herşey sende biter..

ve şunu unutma eski sevgilin senin hiçbir konuşmanla veya davranışınla bunu asla ama asla kabullenmeyecek ta ki seni gerçekten kaybettiğini anlayana kadar...sen ona her yaklaştığında her konuşmanda hep bir umut taşıyacak ve asıl senin ondan tamamen gittiğini anladığında başlayacak asıl problemler...

vereliniortakaynen ya

onur kırıcı olmuş olcaksın..onu deneme

eski sevgilin de hayatında başkasını olduğunu bile bile bu ısrarı edebiliyorsa gurur diye bişi de yok demekki...aynen dediğim gibi sen onda takıntı haline gelmişsin ve intihar vs bunlara bakarsak ta psikolojik olarak ta problemleri var demektir. hemen onunla bütün ilişkini kesip rahatsız etmeye devam ederse savcılığa şikayet etmen gerek...

Olmaz işler bunlar. Kurtul eskisinden. Ailene muhakkak anlat. Tel numaranı değiştir arkadaş çevreni de değiştir. Ulaşamasın sana. Muhakkak bitirmelisin tüm ilişkini kesmelisin bunlar normal hareketler değil.

Lovelinya inan yürekten teşekkür ederim sana, beni çok iyi anlıyorsun.
Dediğin gibi hiç konuşmamayı da denedim, başta nispet yapıyor gibi olmasın diye gönlüm bomboş kafamı dinlemek istiyorum da dedim hiçbirini anlamadı. Beni kaybettiğini görünce de 2 kez arka arkaya intihara teşebbüs etti.

Ben ortak arkadaşlarımıza da (ev arkadaşına) dedim. Psikolojik destek alması için yönlendirin ne olur dedim ama kabul etmemiş. Beni bugün aradığında seninle görüşeceğim ama destek alman şartıyla dedim kabul etti. Ama yüzünü görmeye tahammülüm yok. Savcılığa vermem de ne derece çözüm getirir bilemiyorum, açıkçası o şekilde yıpratmak da istemem. Of Allah'ım neden her şey güzelce gelişmiyor :KK43:

Yeni ilişkim tamamen kısmet, olursa olur; olmazsa olmaz. Yani sevgilimle ayrılmamın sebebi zaten bu kişi değil ki. Ben her şeyi bitirdikten sonra bu insanla başladım. Ancak karşımdaki insan o kadar iyi birisi ki onun yanına gitmemi göze aldı gelecekte iyi olmam için. Bedeli yalnızlık veya değil, ama ben eski sevgilimle olduğum sürece hayatım kabusa dönecek bundan eminim.

Telefon numarasını değiştirmeyi düşündüm, ama fayda etmiyor. Okuluma, evin çevresine geliyor. Ailem zaten az da olsa haberdar, ama pek karıştırmak istemiyorum açıkçası. Daha kötü olabilir diye. Benim amacım medenice, kimseyi yıpratmadan bu işi çözümlemek.

Lovelinya inan yürekten teşekkür ederim sana, beni çok iyi anlıyorsun.
Dediğin gibi hiç konuşmamayı da denedim, başta nispet yapıyor gibi olmasın diye gönlüm bomboş kafamı dinlemek istiyorum da dedim hiçbirini anlamadı. Beni kaybettiğini görünce de 2 kez arka arkaya intihara teşebbüs etti.

Ben ortak arkadaşlarımıza da (ev arkadaşına) dedim. Psikolojik destek alması için yönlendirin ne olur dedim ama kabul etmemiş. Beni bugün aradığında seninle görüşeceğim ama destek alman şartıyla dedim kabul etti. Ama yüzünü görmeye tahammülüm yok. Savcılığa vermem de ne derece çözüm getirir bilemiyorum, açıkçası o şekilde yıpratmak da istemem. Of Allah'ım neden her şey güzelce gelişmiyor :KK43:

Yeni ilişkim tamamen kısmet, olursa olur; olmazsa olmaz. Yani sevgilimle ayrılmamın sebebi zaten bu kişi değil ki. Ben her şeyi bitirdikten sonra bu insanla başladım. Ancak karşımdaki insan o kadar iyi birisi ki onun yanına gitmemi göze aldı gelecekte iyi olmam için. Bedeli yalnızlık veya değil, ama ben eski sevgilimle olduğum sürece hayatım kabusa dönecek bundan eminim.

canım kesinlikle taviz verme...sanki beni anlatıosun gibi geliyor...intihara teşebbüs ederler ama nasıl kurtulurlar onu da bilmem...amaçları sadece senin gözünü korkutmak olur onların.yoksa intihara teşebbüsünden senin inan haberi bile olmaz gerçekten ölmek istese sessiz sedasız bi insan çok ala öldürebilir kendini.ama onların asıl amaçları sana psikolojik baskı yapmak...önce kendisi ikna etmeye çalıştı, sonra ailesi sonra sülalesi...baktıla rolmuyor tehditlere başladılar...gecenin bi yarısı kapıya gelmeler mi dersin, elinde bışakla gelmeler mi dersin...ufff inşallah seninki bukadar psikolojisi bozuk bi insan değildir dicem ama gidişat aynen öyle görünüyor...emin ol bu gibi insanlar kendilerinden başka hiçbişeyi düşünmezler...güya beni seviyordu kaybettiğini anlayınca ne beni gördü gözü ne ailemi kim var kim yok herkese zarar vermek istedi...arkadaşın dediği gibi kesinlikle ailene anlat ve senin yanlız olmadığını bilsin...

Telefon numarasını değiştirmeyi düşündüm, ama fayda etmiyor. Okuluma, evin çevresine geliyor. Ailem zaten az da olsa haberdar, ama pek karıştırmak istemiyorum açıkçası. Daha kötü olabilir diye. Benim amacım medenice, kimseyi yıpratmadan bu işi çözümlemek.

O aşamayı geçmişsiniz artık. senin üzüldüğünü gördükçe dozunu arttıracaktır. Sana da zarar vermeye kalkabilir.

ıntihar konusunda haklısın canım. ılk intihar ettiği gün zaten benim özel bir günümdü. Arkadaşlarımla müzikli bir yere gidiyordum o akşam. O da gelmek için diretti, istemiyorum dedim. Ardından mekana tam gittiğim an intihar haberini aldım. Hiç cevap bile vermedim, aynen eğlenmeye de devam ettim içim burulsa da. Yani istediği kozu eline vermedim. Belki de öyle birşey olmadı, yalan söylüyor da olabilir. Dediğin gibi intihar eden insan başkasına haber vermez aslında. Bu kadar şeyden sonra halen nasıl umudu var anlayamıyorum, tedavi olması şart.

İntihar konusunda haklısın canım. İlk intihar ettiği gün zaten benim özel bir günümdü. Arkadaşlarımla müzikli bir yere gidiyordum o akşam. O da gelmek için diretti, istemiyorum dedim. Ardından mekana tam gittiğim an intihar haberini aldım. Hiç cevap bile vermedim, aynen eğlenmeye de devam ettim içim burulsa da. Yani istediği kozu eline vermedim. Belki de öyle birşey olmadı, yalan söylüyor da olabilir. Dediğin gibi intihar eden insan başkasına haber vermez aslında. Bu kadar şeyden sonra halen nasıl umudu var anlayamıyorum, tedavi olması şart.

tedavi olmayı da kabul etmezler bunlar... ıyyy iğreniyorum hepsinden yaa istenmiyosan çok afedersin sinirlerim bozuldu s.... git işte... yok ama gitmezler... ne gurur var ne karakter bölelerde...

X