• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıldık...

Rahatlıkla alakalı değil ama evlilik her iki aileden de bağımsız olmak değil midir? Ne bileyim sürekli kasılıcaz ailesinin yanında, bilmiyorum..

ya tabiki evlilik özel olmalı yalnız olunmalı..sen onun o da senin ailenin yanında kasar tabi bi saatten sonra kabak tadı verir..o konuda sana bişey diyen yok.haklısın. ama bunu sanki bahane eder gibi yazmışsın..ev küçük istediğim masa olayına girmişsin..yani senin için asıl sorun aileyle olmak değilde masa gibi ev gibi anlatmışsın olayı..neyse asıl sorun aileyse zor tabi..ama ne biliyim ya ben vazgeçemezdim eşimden ne olursa olsun..onsuzluktan zor mu?senin için şmdi daha ımı rahat?ayrıldğna üzülmüyor musun?rahat mısın?durum ne yani şmdi?
bide senin ailen ne diyor bu duruma?

1,5 yıldır devam eden, evlilik planları yaptığım adamdan ayrıldım.

Babasını küçük yaşta kaybetmiş, evlenseydik annesiyle altlı üstlü oturacaktık, annesi herşeye karışan bir tip değil kendi halinde biri, bir de yaşlı anneannesi var, ama bu altlı üstlü oturma fikri bana hiç sıcak gelmiyordu.. O da mecburiyetlerim var onlar yaşlı insanlar, bir kaç yıl oturur olmadı çıkarız diyordu.

Buna da tamam dedim..

Dün bana inşaat halindeki evlerini gösterdi, oturacağımız ev çok ama çok küçük, salona 2 tane 3lü koltuk ve tv ünitesi ancak sığardı, yatak odasına komidinler sığmayacaktı, mutfağa ise istediğim masayı bile koyamayacaktım. Bozulduğumu anladı, yine üzülme biraz oturur çıkarız gibi laflar etti.. Neden kirada oturmayalım dediğimde ise; bak bak yeni eve girmedi gitti kiraya oturdu derler dedi.. Yani mecburen oturmamız gerektiğini söyledi ve açık olan tüm kapıları kapattı.

Bilmiyorum belki eşyalar konusunda çok duygusal davranıyorum. Ama 1 kez evleniyorum ve yıllardan beri hayal ettiğim şeylerin hiçbirini alıp evime koyamıyorum bile.

Dün akşam bunların hepsini mesajda anlattım, ben tüm beklentilerimi minimuma indirdim ama evi gördükten sonra yapamayacağımı anladım dedim. Ve bitirdik...

Buraya da sadece içimi dökmek için yazdım...

cnm ev,eşya bunlar hep hikaye.. mutluluk bunlarla yakalanabilecek bişey inan ki değil..Gün gelir öyle fırsatlar verirki Rabbim en iyi evlerde oturur en iyi eşyaları kullanırsın.. Hepimizi hayat bir şekilde sınıyor..Senide belki bu şekilde sınayacak.. Altlı üstlü oturmak fikri sıcak gelmeyebilir sana ama aynı evdede olmak zorunda kalabilirdin.. Nişanllının tarafından baktığında annesi atamaz bırakamaz..hepimiz evlatız..Ama tabiki hayat senin hayatın seçimleri sen yapacaksın.

Niçin bu sebeplerle ayrılık kararı aldı diye sevgisi sorgulanıyor arkadaşın anlamıyorum..

Sevgi her şeyi aşar, Aşk engel tanımaz..
Sevginin aşamayacağı sorun yok diyenler ya henüz evlenmemiş arkadaşlar.
Ya da evlenmişler ama pek sıkıntı yaşamamış arkadaşlar..
Yani evliliğinde hayal kırıklığı yaşamamış olanlar..
Maşallah diyelim Allah herkese nasip etsin:nazar:
Ama herkes bu kadar şanslı değil kızlar malesef..

Bir kere altlı üstlü oturma olayı en başta tek başına yeterli bir sıkıntı.
Kendi halinde olan çok kaynana gördüm ben evlenince kendinden çıkıveriyor onlar!

Benim kv için herkes kendi ablamlar sana bu kadından zarar gelmez derlerdi
görümcem için aynı şekilde..
Gördüm mü? Pek de güzel zarar gördüm evliliğimin cicim ayı falan olmadı.
1 yılım dolmuş olacak ben hepsine nefret doluyum.
Eşimin yanında olmak bile mutlu etmiyor söz konusu ortamda onların da suratları varsa eğer..:ssz:

Evin küçüklüğü sorun değil tabi.. Bence asıl sorun altlı üstlü oturma.
Bunu zaten aşamayan konu sahibi üstüne evin küçüklüğü eklenince
hayallerim ne olacak diye düşünmüş olsa gerek..

Severek evlendim.
Evlilik öncesi 3 yılım var.
Eşimi bir gün maddi açıdan üzmedim.
Herşeyi kendimiz yaptık.
Durumları olduğu halde eşimin ailesinden bir yardım görmedik.
Huzur gerek bana kimseden çöp istemem dedim.
Ne oldu?
Kuruş faydaları olmadı ama zararları çok oldu hala oluyor.
Aşkımdan deliye dönmüş eşim evlendikten sonra aile delisi oldu.
Seveceksin de seveceksin diye ömrümü yedi!
Neymiş sevgi her şeyi aşmazmış..
Neymiş aşk tek başına yetmezmiş..

Benim eşimle kavgalarımızın %90 ı ailesi konusunda..
En beter seven erkek bile bencilce seviyor kızlar.
Biz hayallerimizden feda ediyoruz,ediyoruz.
Aşk pıtırcığı geziyoruz.
İmza sonrası bu adamla mı evlendim diyoruz.
Bu adam için mi hayallerimden vazgeçtim diyoruz.

Merak ettim bir kaç yıl oturalım sonra başka eve çıkarız diyen bu adamın
annesi, anneannesi şimdi yaşlı, bir kaç yıl sonra gençleşecek mi?

Gerçekçi olalım.. İki gönül bir olur hadi samanlık da seyran olur diyelim.
Ama o bir olan gönülü rahat bırakmıyorlar malesef..
Kendi halinde görünenler yapıyor bunu evet...

Çok seviyor madem başka bir eve gidelim yakın bir yerde annemler de gözümün
önünde olur desin. Bir kez olsun erkekler fedakarlık yapsın ya yeter ama..

ya tabiki evlilik özel olmalı yalnız olunmalı..sen onun o da senin ailenin yanında kasar tabi bi saatten sonra kabak tadı verir..o konuda sana bişey diyen yok.haklısın. ama bunu sanki bahane eder gibi yazmışsın..ev küçük istediğim masa olayına girmişsin..yani senin için asıl sorun aileyle olmak değilde masa gibi ev gibi anlatmışsın olayı..neyse asıl sorun aileyse zor tabi..ama ne biliyim ya ben vazgeçemezdim eşimden ne olursa olsun..onsuzluktan zor mu?senin için şmdi daha ımı rahat?ayrıldğna üzülmüyor musun?rahat mısın?durum ne yani şmdi?
bide senin ailen ne diyor bu duruma?

Ya canım bak olay aynen şu: ben zaten aynı yerde yaşamak istemediğimi belirtmiştim kendisine daha önce, sonra onun üzüldüğünü görünce tamam ya dedim bi süre idare ederim, ama dün baktım eve, hani yeni gelin evi olacak ama eve hiçbişey sığmayacak ya istediklerimin de alınamayacağını görünce moralim iyice bozuldu zaten ufak tefek bakmıştım tüm eşyaları da onlar bile sığmayacak.. hani yine uzak olmayalım aynı mahallede olalım, ama biraz daha büyük bir evde olalım istedim. Yoksa onu ne ailesinden koparmak gibi bir derdim var ne de 2 eşya için ayrılmak isterim. Ama olay bu.. Bilmiyorum belki de gerçekten çok duygusal davranıyorum..

Niçin bu sebeplerle ayrılık kararı aldı diye sevgisi sorgulanıyor arkadaşın anlamıyorum..

Sevgi her şeyi aşar, Aşk engel tanımaz..
Sevginin aşamayacağı sorun yok diyenler ya henüz evlenmemiş arkadaşlar.
Ya da evlenmişler ama pek sıkıntı yaşamamış arkadaşlar..
Yani evliliğinde hayal kırıklığı yaşamamış olanlar..
Maşallah diyelim Allah herkese nasip etsin:nazar:
Ama herkes bu kadar şanslı değil kızlar malesef..

Bir kere altlı üstlü oturma olayı en başta tek başına yeterli bir sıkıntı.
Kendi halinde olan çok kaynana gördüm ben evlenince kendinden çıkıveriyor onlar!

Benim kv için herkes kendi ablamlar sana bu kadından zarar gelmez derlerdi
görümcem için aynı şekilde..
Gördüm mü? Pek de güzel zarar gördüm evliliğimin cicim ayı falan olmadı.
1 yılım dolmuş olacak ben hepsine nefret doluyum.
Eşimin yanında olmak bile mutlu etmiyor söz konusu ortamda onların da suratları varsa eğer..:ssz:

Evin küçüklüğü sorun değil tabi.. Bence asıl sorun altlı üstlü oturma.
Bunu zaten aşamayan konu sahibi üstüne evin küçüklüğü eklenince
hayallerim ne olacak diye düşünmüş olsa gerek..

Severek evlendim.
Evlilik öncesi 3 yılım var.
Eşimi bir gün maddi açıdan üzmedim.
Herşeyi kendimiz yaptık.
Durumları olduğu halde eşimin ailesinden bir yardım görmedik.
Huzur gerek bana kimseden çöp istemem dedim.
Ne oldu?
Kuruş faydaları olmadı ama zararları çok oldu hala oluyor.
Aşkımdan deliye dönmüş eşim evlendikten sonra aile delisi oldu.
Seveceksin de seveceksin diye ömrümü yedi!
Neymiş sevgi her şeyi aşmazmış..
Neymiş aşk tek başına yetmezmiş..

Benim eşimle kavgalarımızın %90 ı ailesi konusunda..
En beter seven erkek bile bencilce seviyor kızlar.
Biz hayallerimizden feda ediyoruz,ediyoruz.
Aşk pıtırcığı geziyoruz.
İmza sonrası bu adamla mı evlendim diyoruz.
Bu adam için mi hayallerimden vazgeçtim diyoruz.

Merak ettim bir kaç yıl oturalım sonra başka eve çıkarız diyen bu adamın
annesi, anneannesi şimdi yaşlı, bir kaç yıl sonra gençleşecek mi?

Gerçekçi olalım.. İki gönül bir olur hadi samanlık da seyran olur diyelim.
Ama o bir olan gönülü rahat bırakmıyorlar malesef..
Kendi halinde görünenler yapıyor bunu evet...

Çok seviyor madem başka bir eve gidelim yakın bir yerde annemler de gözümün
önünde olur desin. Bir kez olsun erkekler fedakarlık yapsın ya yeter ama..

Canım gerçekten içimi okumuş, yaşadıklarımın daha fazlasını yaşamışsın. Çok ama çok teşekkür ederim.

Sevmesem zaten evliliği düşünmezdim, yalnız o samanlık seyran olmuyor işte dediğiniz gibi, her gün nice olaylar okunuyor burada, kaldı ki duygularımı ispat etmek zorunda olduğumu da düşünmüyorum.. Daha fazla haksızlık yapmamak adına da ayrıldım zaten.. Yorum için teşekkürler.

yazdıklarının hepsini okudum ve kendimi senin yerine koydum. Belkı bazı konularda haklısın ama hepsınde degıl. Hepımızın hayallerı var. Hayallerımızın ıcındede sevdıgımız adamlar. Sen buyuk bır ev hayalını erkek arkadasından daha cok sevıyormussun bu belli. Bıde soyle dusun ılerde daha buyuk, gösterıslı evın olcak ama esın hergun dovcek yada nebıleyım aldatcak senı. Ozaman esyalarına ve evıne sarılıp onlarla mı vakıt gecırcen. Benım bır arkadasım vardı gelın gırdıgı ev resmen merdıven altıydı. 2 oda esyalar tıkıs tıkıs. Salonun koltuklarını hol e koymustu. Evlenelı 2 sene olmadan ev aldılar. Suan 200 metre kare evde oturuyo. Belkıde senın sınavındı bu. Ve sen sınavdan gecememıssın. Umarım erkek arkadasın cok uzulmemıstır.
Peygamberımızın bır sozu vardır
"unutmayın uzdugunuz kadar uzulecek, yaktıgınız kadar canınız yanacak"

yazdıklarının hepsini okudum ve kendimi senin yerine koydum. Belkı bazı konularda haklısın ama hepsınde degıl. Hepımızın hayallerı var. Hayallerımızın ıcındede sevdıgımız adamlar. Sen buyuk bır ev hayalını erkek arkadasından daha cok sevıyormussun bu belli. Bıde soyle dusun ılerde daha buyuk, gösterıslı evın olcak ama esın hergun dovcek yada nebıleyım aldatcak senı. Ozaman esyalarına ve evıne sarılıp onlarla mı vakıt gecırcen. Benım bır arkadasım vardı gelın gırdıgı ev resmen merdıven altıydı. 2 oda esyalar tıkıs tıkıs. Salonun koltuklarını hol e koymustu. Evlenelı 2 sene olmadan ev aldılar. Suan 200 metre kare evde oturuyo. Belkıde senın sınavındı bu. Ve sen sınavdan gecememıssın. Umarım erkek arkadasın cok uzulmemıstır.
Peygamberımızın bır sozu vardır
"unutmayın uzdugunuz kadar uzulecek, yaktıgınız kadar canınız yanacak"

Hala daha "Sen buyuk bır ev hayalını erkek arkadasından daha cok sevıyormussun bu belli." deniyor ya ben pes diyorum. Sanırım ben kendimi anlatamıyorum. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hepiniz hakkınızı helal edin, zamanınızı aldığım için de hepinizden özür dilerim.

Ya canım bak olay aynen şu: ben zaten aynı yerde yaşamak istemediğimi belirtmiştim kendisine daha önce, sonra onun üzüldüğünü görünce tamam ya dedim bi süre idare ederim, ama dün baktım eve, hani yeni gelin evi olacak ama eve hiçbişey sığmayacak ya istediklerimin de alınamayacağını görünce moralim iyice bozuldu zaten ufak tefek bakmıştım tüm eşyaları da onlar bile sığmayacak.. hani yine uzak olmayalım aynı mahallede olalım, ama biraz daha büyük bir evde olalım istedim. Yoksa onu ne ailesinden koparmak gibi bir derdim var ne de 2 eşya için ayrılmak isterim. Ama olay bu.. Bilmiyorum belki de gerçekten çok duygusal davranıyorum..

yeni gelin giderken herşeyinin içine sinerek tam olmasını istediğini çok iyi anlıyorum..herkes öyle ister ama herkes bunu tamda istediği gibi yaşayamayabilir..bak ben 8aylık evliyim..çok bi süre değil ama hala alamadığım şeyler var..ve hiç bi zaman sorun etmedim..napiim yani sevdğim adamla evlenmişim kulp takmaya ne gerek var?bgn olmaz yrn olur..olmazsada olmaz..ve benim eşyalarımın çoğu hediye geldi..benim tercihim olmadı yani:34: içime sinmedi kimi kimini sevdim..ama alıştım..ne yapabilirim yani 2 k.çı kırık eşya için olmaz evlenmem mi diyim:1: ve ben ve benm gibiler yine şanslıyız..neler yaşayanlar var..
burda sana tepki gösterilmesinin sebebi..sevgin bu kadar vazgeçebilir miydi o adamdan?
ailesini koparmak gibi bi niyetinde yok onuda anladık..senin sinirlerin bozulmuş o evi görünce..hem ailesyle komşu olcam ordan çıkılmıcak sinirlerim hoplıcak sürekli hem ev benm beğendiğim ev değil hem eşyalar sığmıcak hemde yeni gelinim ben ya ilk defa evlenmiyorum sanki gibisinde bi düşünce olmuş sanırım sende..biraz atar yapmışsın..belki tutar diyede düşündün bilemiyorum ama yanlş anlamazsan bişey sölicem..ben o adamın yerinde olsam geri dönmezdim.. burda başka türlü yorum bekleme..bence seni çokiyi tanıyan .yakın bi dostunla paylaş bu durumu..anca o teselli eder seni:34:

evlilik sadece senin fedakarlık yapmanla kurulacak bir olgu değil.. seni asıl rahatsız eden ne biliyor musun? sen küçük evde de oturursun kaynananla da oturmaya razı gelirsin lakinnn bu fedakarlıkları ben yapayım da acaba karşımdakiler nişanlında dahil bunu hak edecek ne yaptı ne yapacak düşüncesidir canım..
yanlış anlama, kınamıyorum..aklındakileri biliyorum beraber yaşaman iyi de olabilir, kötü de.. bunu bilemeyiz ama merkez sensin unutma sen ne dersen o olur.. şimdi hayallerin sevgin aşkın ağır basabilir ama ilerde tartışınca hor görülünce azcık kıymetin bilinmeyince ben ne yaptım diyeceksin..hepimiz deriz bunu, insanız..arzularımız, isteklerimiz, hırslarımız var..

aynı fikirdeyim.... Allah cocugu kurtarmış... kadın var kadıncık var...:51:

Evet bir de insan var insancık var !! Bil bakalım sen hangi kategoridensin !!

Ne kolay internetten birilerine giydirmek, klavye delikanlılığı bu olsa gerek.. Bazılarının zeka seviyesinden gerçekten şüphe etmeye başladım, nedir bu yahu?

Allah Allah...

Back
X