• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıldık...

Yani canım ilk kez evleniyorsun ve tabi ki istediğin eşyaları alabilmelisin.Buraya kadar kesinlikle hak veriyorum sana.Fakat inan bana evlendikten sonra o alınan eşyaların çok da bir önemli olmayacak.Huzur her şeyden önemli gibi geliyor bana.Keşke bu kadar net konuşmasaydın.Bu durumu ona güzellikle anlatmaya çalışsaydın çünkü çok büyük ihtimalle evi sorun edip ayrıldığını düşünecektir.

Anlattım zaten canım, böylesi daha iyi sanırım.

İnsanlar 1 göz odamız olsun yeterki kirada oturmayayım ister siz evin küçüklüğünden yakınıp istediğim eşyaları alamadığın için evlenmekten vazgeçtim diyorsunuz. Eşyaya göre ev yerine eve göre eşya alırdınız . İstedikten sonra olurdu herşey ama vazgeçmeniz yerinde bir karar olmuş . Ailesine gelince kendi halinde bir annesi var diye bahsetmişsiniz eee öyleyse kime ne zararı olur. Hayat sizin düşündüğünüz gibi ilerlemez bunu unutmayın. Herkes bir kere evlenmek için evleniyor ama evlilik fedakarlık hoşgörü saygı gerektirir.

İnsanlar 1 göz odamız olsun yeterki kirada oturmayayım ister siz evin küçüklüğünden yakınıp istediğim eşyaları alamadığın için evlenmekten vazgeçtim diyorsunuz. Eşyaya göre ev yerine eve göre eşya alırdınız . İstedikten sonra olurdu herşey ama vazgeçmeniz yerinde bir karar olmuş . Ailesine gelince kendi halinde bir annesi var diye bahsetmişsiniz eee öyleyse kime ne zararı olur. Hayat sizin düşündüğünüz gibi ilerlemez bunu unutmayın. Herkes bir kere evlenmek için evleniyor ama evlilik fedakarlık hoşgörü saygı gerektirir.

Evet saygısızlık yapmamak adına da ayrıldım zaten..

Kızlar lütfen birşeyler söyleyin :43:

Yorum isteyen siz degil misiniz " evet bence de ayrilman gerekiyor" seklinde yorum istedigini de belirtseydin keske ona gore yapardikm yorumumu ama gercekten kendi yazdiklarinizi tekrar okursaniz "ev kucuk ve istedigim esyalari alamiyorum o yuzden ayrildim" sonucuna kendinde varicaksin hadi eyvallah

Hayal kırıklığı yaşamışsınız. Evi görünce de henüz içinize sindiremediğiniz bir şeyin tüm gerçekliğiyle karşınızda durduğunu fark etmişsiniz. İster istemez bunlar sizi olumsuz bir karar vermeye itmiş. Bu sizin hayatınız, nasıl ve kimle yaşamak istediğiniz size kalmış. Bu evlilikteki olumlu ve olumsuz durumları bir kefeye koyup hangisi daha ağır basıyorsa ona göre kararınız netleşecektir. Sizin için duygularınızı ve düşüncelerinizi sindirmek, biraz bu durumlardan uzaklaşmak en iyisi olacaktır.

senin için altlı üstlü oturmak, evin küçük olması, ev ve eşya ile ilgili hayallerini gerçekleştirememek sorunsa, bunu birlikte olduğun kişiyle paylaşmakta haklısın. senin için bunlar önemliyse, içinde tutarak sağlıklı bir ilişki yürütemezsiniz zaten. ama böyle bir mesaj atıp, sonuna da "bitirelim, beni arama" yazman bence çok fevri bir davranış olmuş. kendimi birlikte olduğun kişinin yerine koyuyorum, bir buçuk yıllık ve evlilik konuşulan bir ilişkide böyle mesajla ayrılık olsa çok üzülürdüm. kendimi değersiz ve sevilmemiş hissederdim.

seviyorum diyorsun, sevgi anlayış ve fedakarlık ister canım. sevdiğin adamın da sorumlulukları var, bunu biraz anlamaya çalış. yapamayacaksan da bu senin düşüncen, birşey diyemem. ben sanırım o evde otururdum sevdiğim insanla birlikte olmak benim için en önemli şey olurdu, ama ssenin düşüncene de saygı duyuyorum. sadece bu ilikiyi bu şekilde bitirmeni yadırgadım. hayat boyunca eşimiz ve çocuklarımız için öyle çok fedakarlık yapmamız gerekiyor ki, evin küçük olması eşyalar falan oldukça önemsiz detaylar olarak kalıyor. bence biraz düşününce sen de burdaki pek çok arkadaşın yorumuna hak vereceksin.

Son düzenleme:
Yorum isteyen siz degil misiniz " evet bence de ayrilman gerekiyor" seklinde yorum istedigini de belirtseydin keske ona gore yapardikm yorumumu ama gercekten kendi yazdiklarinizi tekrar okursaniz "ev kucuk ve istedigim esyalari alamiyorum o yuzden ayrildim" sonucuna kendinde varicaksin hadi eyvallah

Siz isterseniz önce bir kendi yazdığınıza bakın isterseniz, şaka gibi ahahah filan nedir yani.. Herkes fikrini beyan debilir evet, ama düzgün bir uslup ile.. Eyvallah mı dediniz? Güle güle..

merhaba oncelıkle.ben bır sorun goremedım ayrılalım demıssınız bıtmıs.haksızlık yaptınızmı yapmadınızmı konusuna gelınce bunu en ıyı sız bılırsınız.neler yasadınız bılmeden yorum yapamıcam.zamanla anlarsınız zaten.onemlı olan ayrılma surecınız psıkolojıkmen en az hasarla bıtmesı.ınsan sevmedıgı elbıseyı bıle gıymezken ıcıne sınmeyen bır hayatı nasıl yasarkı....tek soyleyecegım sey umarım ılerde pısman olmazsınız.ıyıce dusunun karar verın kendınızı uzmeyın sevgıler

Altlı üstlü oturmaya eyvallah edip de eve eşya sığdıramayacağım diye bitirdiysen cidden ayıp etmişsin. Bunlara bu kadar önem vermemek lazım bence, seni mutlu etsin yeterli. Eşyayla değil o adamla mutlu olacaksın.

Siz isterseniz önce bir kendi yazdığınıza bakın isterseniz, şaka gibi ahahah filan nedir yani.. Herkes fikrini beyan debilir evet, ama düzgün bir uslup ile.. Eyvallah mı dediniz? Güle güle..

Saka gibi dedigime degilde bence Allah kurtarmis dedigime bozuldunuz galiba ama gercekten oyle dusunuyorum ya buda benim hadsiz fikirlerim iste neyse cok uzatmayacagim size basarilar gule gule

Altlı üstlü oturmaya eyvallah edip de eve eşya sığdıramayacağım diye bitirdiysen cidden ayıp etmişsin. Bunlara bu kadar önem vermemek lazım bence, seni mutlu etsin yeterli. Eşyayla değil o adamla mutlu olacaksın.

Esas sorun altlı üstlü oturmaktı, ama bu eşya mevzusu da üstüne tuz biber ekti ..

Saka gibi dedigime degilde bence Allah kurtarmis dedigime bozuldunuz galiba ama gercekten oyle dusunuyorum ya buda benim hadsiz fikirlerim iste neyse cok uzatmayacagim size basarilar gule gule

Saygı duymak gerek, aynısını size de tavsiye ederim tabi, hoşçakalın.

altlı üstlü yaşamak zor olur tamam
hayalleriniz var onların gerçek olmasını istiyorsunuz tamam
ama hayat zor.

bizim de hayallerimiz vardı evimiz olacaktı. ikimizde çalışıp istediğimiz gibi yaşayacaktık yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda olacaktı. ama olmuyo ki. eşim yaklaşık 2 bin lira maaş aldığı işi bıraktı. benim yanıma geldi şimdi mesaisiyle bin lira alamıyo işinde. o benim için bu kadar paradan maddiyattan vazgeçti. bende onun için kendimden kısıyorum. çok şükür ikimizde çalışıyoruz. ama şimdi herkes tatil planları yaparken ben çok istememe rağmen sesimi çıkarmıyorum. o ev almak için para biriktiriyo bende destek olmaya çalışıyorum.

yani diyeceğim şu ki her istediğin olmuyo olur belki ama zaman ister, sabır ister evliliğin temelinde bu var bence.

valla canm başka sıkıntınız yoksa..ne diyim yani..ailesiyle altlı üstlü oturmaktan kaçmışsın sen..idare edemem yapamam falan diye düşünmüşsün bak kendinde söylüyosun ztn ailesi yüzündendi eşyalar tuz biber oldu diye..böyle tuza bibere ekmek banıp yerler..şimdiye kdr nasıl bi hayatın vardı?çok mu rahat büyüdün onu merak ettim?

yorumlar brz sertvari olabilir kbakma ama herkese garip gelir bu..

Keşke konuyu ''aile apartmanında oturmak istemiyorum'' diye açsaydınız.
O zaman herkes sakın oturma çok zor diyecekti.
Siz ev küçük diyince ev beğenmeyen kaprisli oldunuz.
Bakın burada aynı apartmanda oturduğu için özel hayatı kalmamış
kv baskısından kan ağlayan bir sürü gelin var.Dünya iyisi anneler oğlu evlenince
başka bir pisikolojiye giriyor.Sizde de aynısı olması muhtemel.Evlenirsen
küçük mutfağı dert etme zaten büyük bir ihtimalle kayınvaliden de yiyip içeceksiniz.
Bu aile apartmanı işinin eksileri çok fazla.Arkadaşın şimdiden insanların lafını önemsiyor ev varken kira da
oturacaklar diye.Evlendikten sonra yaşlı annesini bıraktı gitti diyecekler diye hiç çıkmayacak o evden.
Verdiğiniz karar bana doğru gibi geldi.

Son düzenleme:
Bence sen evi bahane etmişsin, asıl sorun aynı apartmanda oturmak.

Eminim aynı apartman olmsaydı evin küçüklüğü gözüne görünmeyecekti.

Haksızsın diyemem, bende aynı apartmanda asla yapamazdım.

valla canm başka sıkıntınız yoksa..ne diyim yani..ailesiyle altlı üstlü oturmaktan kaçmışsın sen..idare edemem yapamam falan diye düşünmüşsün bak kendinde söylüyosun ztn ailesi yüzündendi eşyalar tuz biber oldu diye..böyle tuza bibere ekmek banıp yerler..şimdiye kdr nasıl bi hayatın vardı?çok mu rahat büyüdün onu merak ettim?

yorumlar brz sertvari olabilir kbakma ama herkese garip gelir bu..

Rahatlıkla alakalı değil ama evlilik her iki aileden de bağımsız olmak değil midir? Ne bileyim sürekli kasılıcaz ailesinin yanında, bilmiyorum..

hakkında hayırlısı ne ise o olsun ölüm günü ve nikah günü şaşmazmış ama kimsenin ahını alma derim sadece sebeler söylediğinde gerçekten seviyorsan vazgeçme derim kadınlar kulübünden çok etkilenmişsin belli bendede oluyor bu ama inan bazen herşey para pul istediğin gibi bir ev değil

etrafıma bakıyorum para var huzur yok
parası yok ama huzuru çok önemli olan da bu

içine sinmeyen hiçbirşwyi kabul etmemek en doğal hakkın...
kendini en iyi sen bilirsin..
sonradan huzursuz,mutsuz olup hayal kırıklığı yaşamak daha kötü olabilirdi...
hayırlısı olsun hakkında..

Rahatlıkla alakalı değil ama evlilik her iki aileden de bağımsız olmak değil midir? Ne bileyim sürekli kasılıcaz ailesinin yanında, bilmiyorum..

alt üst oturmak zor olabilir ama kocan seni savunduktan sana sahip çıktıktan sonra bu bile hoşuna gider hem kolaymı bu zmaanda doğru eşi bulmak neler neler var bunu sorun etme Allah başka dert vermesin bence bu dert bile değil

Back
X