• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıldık...

Kitty_26

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
40
0
16
Muğla
1,5 yıldır devam eden, evlilik planları yaptığım adamdan ayrıldım.

Babasını küçük yaşta kaybetmiş, evlenseydik annesiyle altlı üstlü oturacaktık, annesi herşeye karışan bir tip değil kendi halinde biri, bir de yaşlı anneannesi var, ama bu altlı üstlü oturma fikri bana hiç sıcak gelmiyordu.. O da mecburiyetlerim var onlar yaşlı insanlar, bir kaç yıl oturur olmadı çıkarız diyordu.

Buna da tamam dedim..

Dün bana inşaat halindeki evlerini gösterdi, oturacağımız ev çok ama çok küçük, salona 2 tane 3lü koltuk ve tv ünitesi ancak sığardı, yatak odasına komidinler sığmayacaktı, mutfağa ise istediğim masayı bile koyamayacaktım. Bozulduğumu anladı, yine üzülme biraz oturur çıkarız gibi laflar etti.. Neden kirada oturmayalım dediğimde ise; bak bak yeni eve girmedi gitti kiraya oturdu derler dedi.. Yani mecburen oturmamız gerektiğini söyledi ve açık olan tüm kapıları kapattı.

Bilmiyorum belki eşyalar konusunda çok duygusal davranıyorum. Ama 1 kez evleniyorum ve yıllardan beri hayal ettiğim şeylerin hiçbirini alıp evime koyamıyorum bile.

Dün akşam bunların hepsini mesajda anlattım, ben tüm beklentilerimi minimuma indirdim ama evi gördükten sonra yapamayacağımı anladım dedim. Ve bitirdik...

Son düzenleyen: Moderatör:
hakkınızda hayırlısı olsun...

o adamı pek sevmiyormusun?

altlı üstlü oturmak gerçekten zor. kendi ailenle olsa bile... o konuda katılıyorum size...

ama evin küçük olması o kadarda sorun değil gibi... bende eski evimde komidinleri alamadım... gardolabım yatak odama sığmadı... mutfağım minicikti... havalandırmaya bakıyordu. yemek kokusunu çıkartamıyordum evden.... ohooo bir sürü sorunu vardı evin. kiracı değildik. eşimin ailesinin eviydi. ama çok şükür şimdi tamda istediğim gibi bir ev aldık ve oradayız...

altlı üstlü yaşamak, yada başka tereddütlerin varsa haklısın...

hakkınızda hayırlısı olsun...

o adamı pek sevmiyormusun?

altlı üstlü oturmak gerçekten zor. kendi ailenle olsa bile... o konuda katılıyorum size...

ama evin küçük olması o kadarda sorun değil gibi... bende eski evimde komidinleri alamadım... gardolabım yatak odama sığmadı... mutfağım minicikti... havalandırmaya bakıyordu. yemek kokusunu çıkartamıyordum evden.... ohooo bir sürü sorunu vardı evin. kiracı değildik. eşimin ailesinin eviydi. ama çok şükür şimdi tamda istediğim gibi bir ev aldık ve oradayız...

altlı üstlü yaşamak, yada başka tereddütlerin varsa haklısın...

Seviyorum, fakat şu altlı üstlü oturma meselesi beni zaten yeterince yormuştu, yeni yeni kabullenmiştim, ama dün evi de görünce. Bilemiyorum.. Ve nedendir bilmiyorum, sanki evlendikten sonra oradan çıkmamız sorun olacakmış gibi geliyor, burada yazılanları okudukça..

annesi, anneannesi yalnızsa ve evin tek erkeği oysa onları yalnız bırakmak istememiştir bence sorumluluk duygusundan. yoksa insanların yeni ev dururken kiraya çıkmış bak bak demeleri bahane gibi biraz. ama aslında evliliğinizin ilk yıllarında kira derdiniz olmucak, para biriktirir sonra istedğiniz gibi bi eve çıkarsınız. zaten iki kişi olucaksınız çok çok geniş bi eve ihtiyacınız olur mu ki:26:
bir de bu içimdekileri mesaj attım bitiridik demişsiniz, evlenmeyi düşündüğünüz adamdan tek bi mesajla mı ayrıldınız ?

hayat senin hayatın sen ne istiyorsan o ,kim karışabilr ki yorum yapsak ne olacak ;daha büyük bi ev için belki kocaman bi mutluluğu bırakıyorsun ve bunu ne yazık ki yaşayarak öğreneceksin . allah herşeyin hayırlısını versin .

annesi, anneannesi yalnızsa ve evin tek erkeği oysa onları yalnız bırakmak istememiştir bence sorumluluk duygusundan. yoksa insanların yeni ev dururken kiraya çıkmış bak bak demeleri bahane gibi biraz. ama aslında evliliğinizin ilk yıllarında kira derdiniz olmucak, para biriktirir sonra istedğiniz gibi bi eve çıkarsınız. zaten iki kişi olucaksınız çok çok geniş bi eve ihtiyacınız olur mu ki:26:
bir de bu içimdekileri mesaj attım bitiridik demişsiniz, evlenmeyi düşündüğünüz adamdan tek bi mesajla mı ayrıldınız ?

Dün akşam ben bunların hepsini yazdım, ayrılmak istiyorum dedim, sen de arama bundan sonra daha da zorlaştırmayalım dedim, o da sanırım sen artık farklı düşünüyorsun diye cevap attı. O zamandan beri de ne ben aradım ne de o aradı. Aniden verilmiş bir karar değil bu..

hayat senin hayatın sen ne istiyorsan o ,kim karışabilr ki yorum yapsak ne olacak ;daha büyük bi ev için belki kocaman bi mutluluğu bırakıyorsun ve bunu ne yazık ki yaşayarak öğreneceksin . allah herşeyin hayırlısını versin .

Sorun sadece ev meselesi değil, yukarıda da anlattığım gibi..

sorun sadece ev meselesi hepsini yazdım diyosun da kendi halinde bişeye karışmayan annesiyle altlı üstlü oturma dışında sorun nedir mutfağa masa koyamamak mı ? birini gerçekten seviyosan samanlık seyran olur demişler bence sende o sevgi yokbu adama karşı. hayallerini gerçekleştirmek için evleniceksen sadece boşver zaten adama ve ailesine haksızlık bu.

sorun sadece ev meselesi hepsini yazdım diyosun da kendi halinde bişeye karışmayan annesiyle altlı üstlü oturma dışında sorun nedir mutfağa masa koyamamak mı ? birini gerçekten seviyosan samanlık seyran olur demişler bence sende o sevgi yokbu adama karşı. hayallerini gerçekleştirmek için evleniceksen sadece boşver zaten adama ve ailesine haksızlık bu.

Sevmesem zaten evliliği düşünmezdim, yalnız o samanlık seyran olmuyor işte dediğiniz gibi, her gün nice olaylar okunuyor burada, kaldı ki duygularımı ispat etmek zorunda olduğumu da düşünmüyorum.. Daha fazla haksızlık yapmamak adına da ayrıldım zaten.. Yorum için teşekkürler.

onunla yaşayacağın hayat sana sunabildiği ev gibi dar gelmiş hepsi bu..herkes evlenirken evlendikten sonra sorun yaşıyor..kimi dolap alamıyor kiminin alınan masa içine sinmiyor..ama herkes bi şekilde idare ediyor..sanma ki herkesin herşeyi 4/4lük..sen biraz ürkmüşsün kafanda büyütmüşsün,sorun çıkar ailesiyle yapamam cart curt diye..kafanda kurduğun sorunlar yüzündende sevdiğin adamdan geri adım atmışsın..bilemiyorum bana garip geldi..ben asla böyle bişeyden sebep eşimden vazgeçemezdim..evmiş aileymiş..onsuzluktan daha kötü olamaz!
he daha değişik biçok sorun da olabilir aranızda..onu bilemeyiz biz bize burda yazdıklarını biliriz..hakkında hayırlısı..

Sana ne desem bilemedim. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Fakat bana biraz kafanda büyütmüşsün gibi geldi. Yanlış anlamazsın umarım beni.

Sen bütün düşüncelerini ve sıkıntılarını olduğu gibi karşındakine belirtmelisin.
Evin küçük - büyük olmuş ne fark eder, her evlenen aynı fedakarlıkları karşılıklı olarak yapıyor inan buna.
Bende kendi bütçemden dolayı bir çok şeyden fedakarlık ettim, eşim de aynı şekilde bir çok fedakarlıklar yaptı.

Altlı üstlü oturmaya gelince, evet zor bir durum, hiç kolay değil.
Fakat benim bir arkadaşım var 15 yıldır kayınvalide ile oturmak durumunda kalmış.
14 yaşında ve 3 yaşında 2 oğlu var, evlilik cennet diyor başka birşey demiyor.
Burada önemli olan evlendiğin zaman eşinin sana nasıl davranacağı ve sana nasıl sahip çıkacağı.
Hemen karaları bağlamamak gerek, ha arkadaşımda diyor bir günde olmadı bu.
Zamanla o da bana sahip çıkması gerektiğini anladı diyor, eşi haricinde kimse ona "nereye gittin, ne yaptın, kim geldi, kaçta geldin" diye soramıyor... Eşi kendi anne babası ve karısı arasındaki dengeyi gayet iyi sağlamış... Ne malum senin evleneceğin kişinin de bu şekilde dengeyi sağlamayacağı? Bir düşün derim...

İnsan anlaşacağı ve en önemlisi seveceği birini her gün bulamaz. Sevgi ve birbirine karşı olan güven hemen oluşan şeyler değil.
1 buçuk sene diyorsun, az zaman mı?

Sevdiğin insana gelince, bence sevinmelisin ki annesini ve annanesini bir kenarda bir başka kadın için bırakmıyor.
İster bunu doğru, ister yanlış algıla... Fakat şu anda ailesine sahip çıkan bir adam, yarın öbürgün kendi ailesine de sahip çıkar.
Bu her zaman böyledir. Senin isteklerini yerine getirmek adına, annesini ve annanesini bir kenarda bırakıp umursamasa,
senin içinin rahat edeceğini hiç sanmıyorum, sonra sende diyecektin "niye bu kadar umursamaz ailesine karşı" diye.
Sorumluluk sahibi olması demek, gelecekte kendi ailesine de aynı sorumluluk ve sahiplenmeyi gösterecek demektir.
Bir noktada unutmamak gerek ki, bugün gördüklerin yarının teminatıdır...

Tek tavsiyem tekrar düşün, kafanı toplamaya zaman ver. Hemen kestirip atma.
Şimdi sen birşey yapmışsın, karşındaki ile "bitirdik" diyorsun.
Bekle bakalım karşındakinden nasıl bir tepki gelecek.
Eğer seni kaybetmek istemiyorsa, zaten seninle iletişime geçecek ve ısrarda bulunacaktır.

Ben nişanlıyken ve sevgili dönemlerimde eşimle ne badireler atlattım.
Evlendikten sonra bile "adam olmaz bu" dediğim yönler vardı ki, hamd olsun eşim beni el üstünde tutar, ama zamanla birlikte yaşanan hayatta oda adapte oluyor ve duruma göre hareket etmesi gerektiğini, artık eşinden de sorumlu olduğunu anlıyor ve ona göre davranıyor. Bunu sevgili döneminde, söz-nişanlılık döneminde beklememek gerek.

Sorun altlı üstlü oturmaksa bir yorum yapamam ,ama bunu ayrıldığın kişiye net olarak belirt ,ki sonra aklında ev küçük die evlenmedi kalmasın bence... Zira ben bile böyle algıladım okurken,ev küçük die altlı üstlü oturmayı bahane etmişsin gibi...

Son düzenleme:
Allah cocugu kurtarmis bence istedigim masayi alamadim diye ayrilinir mi yaa ahahah saka gibi

Son düzenleme:

Son bir demek istediğim daha var, erkekler ile kadınlar dünyaya aynı pencereden bakmıyor malesef.
Onlar bizim gibi aynı ince düşünceye ve detaylı bakış açısına sahip değiller.
Sen bir fincana bakarsın "deseni güzelmi, takıma uygun mu, porseleni düzgün mü, kaliteli bir ürün mü, kırılırsa tamamlayabilir miyim takımı" gibi detayları da ele alırsın. Ama o bir fincana bakar "şekli güzel, mis gibi içerim kahvemi" der ve alır. Gerisi onu ilgilendirmez.

O yüzden bazen kafandaki ince detayları onunla paylaşmanda fayda var.
Herşeyi olmasa da, susup karşındakinin anlamasını bekleme sakın.
Anlamayacaktir hiç bir zaman... Ne zaman sen ona açık ve düşüncelerinde net olursan,
o da sana net fikirler ile gelecektir, tabii detaysız fikirleri ile...
Detaylar sende gizli olacak her daim...

zaten evlilikte bu değil mi? Bir birini tamamlamak işte!

onunla yaşayacağın hayat sana sunabildiği ev gibi dar gelmiş hepsi bu..herkes evlenirken evlendikten sonra sorun yaşıyor..kimi dolap alamıyor kiminin alınan masa içine sinmiyor..ama herkes bi şekilde idare ediyor..sanma ki herkesin herşeyi 4/4lük..sen biraz ürkmüşsün kafanda büyütmüşsün,sorun çıkar ailesiyle yapamam cart curt diye..kafanda kurduğun sorunlar yüzündende sevdiğin adamdan geri adım atmışsın..bilemiyorum bana garip geldi..ben asla böyle bişeyden sebep eşimden vazgeçemezdim..evmiş aileymiş..onsuzluktan daha kötü olamaz!
he daha değişik biçok sorun da olabilir aranızda..onu bilemeyiz biz bize burda yazdıklarını biliriz..hakkında hayırlısı..

Bunlar dışında bir sıkıntımız yok..

Sana ne desem bilemedim. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Fakat bana biraz kafanda büyütmüşsün gibi geldi. Yanlış anlamazsın umarım beni.

Sen bütün düşüncelerini ve sıkıntılarını olduğu gibi karşındakine belirtmelisin.
Evin küçük - büyük olmuş ne fark eder, her evlenen aynı fedakarlıkları karşılıklı olarak yapıyor inan buna.
Bende kendi bütçemden dolayı bir çok şeyden fedakarlık ettim, eşim de aynı şekilde bir çok fedakarlıklar yaptı.

Altlı üstlü oturmaya gelince, evet zor bir durum, hiç kolay değil.
Fakat benim bir arkadaşım var 15 yıldır kayınvalide ile oturmak durumunda kalmış.
14 yaşında ve 3 yaşında 2 oğlu var, evlilik cennet diyor başka birşey demiyor.
Burada önemli olan evlendiğin zaman eşinin sana nasıl davranacağı ve sana nasıl sahip çıkacağı.
Hemen karaları bağlamamak gerek, ha arkadaşımda diyor bir günde olmadı bu.
Zamanla o da bana sahip çıkması gerektiğini anladı diyor, eşi haricinde kimse ona "nereye gittin, ne yaptın, kim geldi, kaçta geldin" diye soramıyor... Eşi kendi anne babası ve karısı arasındaki dengeyi gayet iyi sağlamış... Ne malum senin evleneceğin kişinin de bu şekilde dengeyi sağlamayacağı? Bir düşün derim...

İnsan anlaşacağı ve en önemlisi seveceği birini her gün bulamaz. Sevgi ve birbirine karşı olan güven hemen oluşan şeyler değil.
1 buçuk sene diyorsun, az zaman mı?

Sevdiğin insana gelince, bence sevinmelisin ki annesini ve annanesini bir kenarda bir başka kadın için bırakmıyor.
İster bunu doğru, ister yanlış algıla... Fakat şu anda ailesine sahip çıkan bir adam, yarın öbürgün kendi ailesine de sahip çıkar.
Bu her zaman böyledir. Senin isteklerini yerine getirmek adına, annesini ve annanesini bir kenarda bırakıp umursamasa,
senin içinin rahat edeceğini hiç sanmıyorum, sonra sende diyecektin "niye bu kadar umursamaz ailesine karşı" diye.
Sorumluluk sahibi olması demek, gelecekte kendi ailesine de aynı sorumluluk ve sahiplenmeyi gösterecek demektir.
Bir noktada unutmamak gerek ki, bugün gördüklerin yarının teminatıdır...

Tek tavsiyem tekrar düşün, kafanı toplamaya zaman ver. Hemen kestirip atma.
Şimdi sen birşey yapmışsın, karşındaki ile "bitirdik" diyorsun.
Bekle bakalım karşındakinden nasıl bir tepki gelecek.
Eğer seni kaybetmek istemiyorsa, zaten seninle iletişime geçecek ve ısrarda bulunacaktır.

Ben nişanlıyken ve sevgili dönemlerimde eşimle ne badireler atlattım.
Evlendikten sonra bile "adam olmaz bu" dediğim yönler vardı ki, hamd olsun eşim beni el üstünde tutar, ama zamanla birlikte yaşanan hayatta oda adapte oluyor ve duruma göre hareket etmesi gerektiğini, artık eşinden de sorumlu olduğunu anlıyor ve ona göre davranıyor. Bunu sevgili döneminde, söz-nişanlılık döneminde beklememek gerek.

Çok teşekür ederim değerli yorumun için..

Sorun altlı üstlü oturmaksa bir yorum yapamam ,ama bunu ayrıldığın kişiye net olarak belirt ,ki sonra aklında ev küçük die evlenmedi kalmasın bence... Zira ben bile böyle algıladım okurken,ev küçük die altlı üstlü oturmayı bahane etmişsin gibi...

Ben son mesajımda onu da belirttim zaten, dipdibe yaşayacağız müdahaleler olacak diye.. Tek sorunun ev olmadığını biliyor kendisi..

Sevdiğin adama büyük bir haksızlık yapmışsın. Diyebileceğim tek şey bu.

Bilmiyorum. Ama bu şekilde de kendime haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor..

Allah cocugu kurtarmis bence istedigim masayi alamadim diye ayrilinir mi yaa ahahah saka gibi

Hadsizliğin lüzumu yok. Size diğer konularda iyi eğlenceler dilerim. Yazdıklarımdan bunu mu anladınız.. Yazık.

Son bir demek istediğim daha var, erkekler ile kadınlar dünyaya aynı pencereden bakmıyor malesef.
Onlar bizim gibi aynı ince düşünceye ve detaylı bakış açısına sahip değiller.
Sen bir fincana bakarsın "deseni güzelmi, takıma uygun mu, porseleni düzgün mü, kaliteli bir ürün mü, kırılırsa tamamlayabilir miyim takımı" gibi detayları da ele alırsın. Ama o bir fincana bakar "şekli güzel, mis gibi içerim kahvemi" der ve alır. Gerisi onu ilgilendirmez.

O yüzden bazen kafandaki ince detayları onunla paylaşmanda fayda var.
Herşeyi olmasa da, susup karşındakinin anlamasını bekleme sakın.
Anlamayacaktir hiç bir zaman... Ne zaman sen ona açık ve düşüncelerinde net olursan,
o da sana net fikirler ile gelecektir, tabii detaysız fikirleri ile...
Detaylar sende gizli olacak her daim...

zaten evlilikte bu değil mi? Bir birini tamamlamak işte!

Biraz kafamı dinlemeye ihtiyacım var sanırım.

evlensen de memnun olmayacktın zaten evin şekli istedğin eşyları alamamış olmak batıcaktı sana. ayrıca annesinin her dediği de müdahele mi ediyolar süzgecinden geçecekti. diken üstünde yaşayarak ne kendin mutlu olursun ne karşındakini mutlu edersin. bence doğru karar vermişsin . hakkında hayırlısı.

Yani canım ilk kez evleniyorsun ve tabi ki istediğin eşyaları alabilmelisin.Buraya kadar kesinlikle hak veriyorum sana.Fakat inan bana evlendikten sonra o alınan eşyaların çok da bir önemli olmayacak.Huzur her şeyden önemli gibi geliyor bana.Keşke bu kadar net konuşmasaydın.Bu durumu ona güzellikle anlatmaya çalışsaydın çünkü çok büyük ihtimalle evi sorun edip ayrıldığını düşünecektir.

Son düzenleme:
evlensen de memnun olmayacktın zaten evin şekli istedğin eşyları alamamış olmak batıcaktı sana. ayrıca annesinin her dediği de müdahele mi ediyolar süzgecinden geçecekti. diken üstünde yaşayarak ne kendin mutlu olursun ne karşındakini mutlu edersin. bence doğru karar vermişsin . hakkında hayırlısı.

Değerli yorumun için teşekkürer.

Back
X