- 31 Temmuz 2010
- 1.091
- 88
- 363
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
4aylık evliyim kızlar.başta yaptığım cahillikle eşimin ailesiyle yaşamayı kabul ettim..düğün sabahı dank etti kafama be nasıl bu hataya düştüm diye..ama geri dönüşü yok olan oldu b,iliyorum..4 ay içinde bayağa şeyler yaşadım..sinir krizleri falan...ama yinede halime acıyıpta tamam ayıralım sizi diyen olmadı..eşim burda para biriktirip ev alıp çıkmak derdinde..baze yollar sunuyorum kabul etmiyor..asla kiraya çıkmam diyor kaç kere kavga ettik...baştan konuştuk bunları diyor..ama benim hayatım bitimş durumda .özel hayat yok,banyo ,uyku,gezme herşey sorun..hizmetçilik sadece bu evlilik..okadar çok pişmanım ki ..bu ev bana batıyor artık bende onlara batıyorum biliyorum ama sabret diyor eşim daha şimdidien sabrım bitti..kayınpederden çeiniyorm kaynanayla anlaşamıyorm görümce evleneli 1hafta oldu o da kocasıyla herakşam burda. gece wc ye giderken üstümü giyiniorum sora uykum kaçıyor ,acıkıyorum istediğim gibi dolabı açıp yiyemiyorum baba evimdeki gibi gezmeye gitsem acaba şu ne der bu neder allahım yardım et daha neler neler...ben yeni gelinim güya hizmetçilikten başka bi işe yaramıyorum...biara eşimi ikna ettim yaza kredi çekip ev alcaktık kirada 1sene falan durcaktı biz geçecektik ..şimdi ondan da caydı...neymiş biriktirecekmiş..ama hani parayla .maaşı allah izin verirse ocakta 1100 olcak..malesef beni çalıştırtmıyor..zarzor ikna ettim oyalıyor güvenli yer olacak falan filan diyor..ben çalışsam hem evden uzalaşcam hem daha hızlı biriktircem ama öyle bi iş arıyoki asla bulunmayacak..saçmalıyor işte..napcamı şaştım kızlar nolusunuz bana yol gösterin ..eve hiç ısnamıyorm .kaynanamın eşyalarına geldim asla yeni bişey almadılar bana...gelde ısın eve.bana ait hiçbişe yok bu evde..ben çok çıkmaza girdim eşim beni anlamıyor artık yapayalnız kaldım.ailemde sabret diyor anca..ama sabredemiyorum.başta bi hataydı ama nersesinden dönersem kardır sinir hastasıs oldum 4 ayda ilaçsız duramıyorum...bana bi akıl verin..herkez bana acıyor sanki hor gören bile oldu beraber oturuyorum diye..artık kimseyle görüşmeme kararı aldım oyzüen..yeni gelin evi görsem içim yanıyor...eve kapattım kendimi ..hapisteyim resmen ve gün sayıyorum çıkmak için
aldatma yok şiddet yok neden ahh vahh çok zor tüh tüh çok üzüldüm diyoruz anlamıyorum
aynı eve gelin gitmeyi kabul edip üstüne de peki kocacım çalışmam etmem diyorsunuz
sonra da öldüm bittim çok kötüyüm
eşinizin yerinde olsam bende çıkmam ayrı eve
1100 maaş ile nasıl geçineceksiniz ki
bulunduğunuz yerdeki kiraları bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde kira ve faturalara bile yetmiyor bu para
eşinizin çalışmanıza nasıl tepki vereceğini az çok biliyor olmanız gerekiyordu
neden evlilik öncesi konuşmadınız bunları
zaten 1 sene gibi kısa bi zamanda o maaşla nasıl ev satın almayı düşünüyordunuz ki
ayrı ev istiyorsanız sizin de çalışmanız şart öbür türlü geçinemezsiniz
tekrardan kv evine dönmek daha kötü bi durum o yüzden şartlarınız oluşturmadan ayrı eve çıkmayın
üzgünüm ama ayrı ev işi çok zor gözüküyor bu durumda
aslında arkadaş çalışmak istiyor ama eşi izin vermiyor.
aldatma yok şiddet yok neden ahh vahh çok zor tüh tüh çok üzüldüm diyoruz anlamıyorum
aynı eve gelin gitmeyi kabul edip üstüne de peki kocacım çalışmam etmem diyorsunuz
sonra da öldüm bittim çok kötüyüm
eşinizin yerinde olsam bende çıkmam ayrı eve
1100 maaş ile nasıl geçineceksiniz ki
bulunduğunuz yerdeki kiraları bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde kira ve faturalara bile yetmiyor bu para
eşinizin çalışmanıza nasıl tepki vereceğini az çok biliyor olmanız gerekiyordu
neden evlilik öncesi konuşmadınız bunları
zaten 1 sene gibi kısa bi zamanda o maaşla nasıl ev satın almayı düşünüyordunuz ki
ayrı ev istiyorsanız sizin de çalışmanız şart öbür türlü geçinemezsiniz
tekrardan kv evine dönmek daha kötü bi durum o yüzden şartlarınız oluşturmadan ayrı eve çıkmayın
üzgünüm ama ayrı ev işi çok zor gözüküyor bu durumda
aslında arkadaş çalışmak istiyor ama eşi izin vermiyor.
cok haklisin ya bide sevgilim o kadar cok yemek seciyor ki hepsini soylesem gulersiniz hic bir sekilde et yemiyor (tavuk balik kirmizi et) biber maydonaz peynr salam sucuk valla yemiyo sadece patates yiyor bir yere yemege gttgmzde hep ya pasta tatli yiyor yada patates seviyoli seyler neden bu kadar yemek seciyo olabilir sizce canim yaa psikolojikmidir evlennce nasil katlanilir buna cokta seviyorum onu 4 yildir beraberz cddi dusunyrz
bu arada herkez demiş ya 1100 TL ile nasıl geçinilir diye.
o kadaaar çok örnek verebilirim ki size. asgari ücretle ev geçindirenler nasıl geçindiriyorsa onlarda geçinir.
nadir bir durum değil bu, ülkemiz çok zengin değil, çok kişi daha az parayla geçiniyor
boğazlarından kısarlar, ihtiyaçlarını asgari seviyeye indirirlerse gayette geçinen çok.
kendin teklif etmişsin yeter ki yanında olayım diye daha 4 ay olmadan vazgeçtim diyorsun..haksızsın demiyorum çoook haklısın asla ev ev üstüne olmaz alışmak zor ama malesef senin durumunda başka çare görünmüyor..
diyelim ki eşini ikna ettin 1100 tl ile kira + geçim İMKANSIZ gibi birşey iyice bunalırsınız
yapacağın iki şey var birincisi bence ayrılma umudundan vazgeç ve alışmaya bak çünkü ayrılmaya çalışıp da başaramadıkça daha çok yıpranırsın..alışabilmek için de kendine yaşam alanları yarat arkadaşlar da söylemiş o danı küçük bi ev gibi düşün sadece yatak değil minik de olsa bi oturma köşesi tv vs olsun orda vakit geçirin ..evini sevmeye benimsemeye çalış..başka yolu yok malesef
bu arada herkez demiş ya 1100 TL ile nasıl geçinilir diye.
o kadaaar çok örnek verebilirim ki size. asgari ücretle ev geçindirenler nasıl geçindiriyorsa onlarda geçinir.
nadir bir durum değil bu, ülkemiz çok zengin değil, çok kişi daha az parayla geçiniyor
boğazlarından kısarlar, ihtiyaçlarını asgari seviyeye indirirlerse gayette geçinen çok.
evet doğru bu düşüncede olan birisi
evliliği sorumluluk olarak gören kişi geçinir
ama ben annemin evinde oturayım kira vermeyim faturalar ortak ödensin
masraflar ikiye bölünsün karımda yanımda olsun ohh sorumluluk yok bakarım keyfime mantığında olan insanlar geçinemez
bu maaşla ev almayı düşündüğüne göre belki de ailesine para bile vermiyor olabilir
ayrı eve çıktı diyelim para yetmeyecek
birden evliliğin , evin tüm sorumluluğu kocaya ağır gelecek
bu sefer rahatlık kolay gelecek ve anne evine 2.defa dönecekler bu sefer ne olursa olsun ayrı eve çıkmaları imkansız olacak
en azından ben bu şekilde düşünüyorum
o yüzden dedim maaş yetmez diye
yoksa tabii ki herkes büyük paralar kazanmıyor
120 ay vade ile 100 bin tl bile alsan aylık ödemesi 1325 tl, yani ev kredisi felan elde bi miktar sermaye yoksa coook zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?