- 5 Eylül 2012
- 462
- 288
- 103
- Konu Sahibi Aysehatun34
-
siyasi görüş farklılığıydı kastettiğim. Bu şekilde sınırlandırmak pek hoş değil ama sağ- sol gibi düşünebilirsiniz..Görüş farklılıkları derken nasıl mesela ne gibi şeyler?
Aynı şeyleri söyleyecektim tamamen katılıyorumSimdi gorus farkliligi dediginiz sey siyasi falansa bana gore cok takmamak lazim iki tarafta aktif olarak siyasetin icinde olmadigi surece sorun cikmaz diye dusunuyorum sonucta herkesin dusuncesi kendine.
Gorus farkliligi dediginiz dini bir boyuttaysa yani hayat tarzi gibi yasayis sekli gibi o zaman ileride sorunlar cikabilir, ama bunlar sadece sizi ilgilendirir sonucta aileleri etkileyen dogrudan bir durum yok ortada.
Bu konudaki gorus ayriklariniz ileride iliskiniz ciddiyete dokulurse sizin ortak yasayis biciminizden cocuklarinizin yetistirilme tarzina gidecekleri okula kadar bircok seyi etkiler ve bence evlilik soz konusuysan bu taz seyler bastan konusulmali.
Aslında her ikisi de var.. Hiç böyle şeyler yaşamak istemiyorum benim ailem zaten ilişkimi biliyor ve tepki göstermiyorlar anlayışlılar. Ama ben karşı taraftan emin olamıyorum.. Çünkü bir kez ben bunu aileme nasıl açıklarım gibi birşey söyledi bana aile yapımla ilgili olarak. Çok üzülmüştüm.. Ki ailemde öyle sorun yaratabilecek anlayışsız baskıcı bir insan zaten yok, her zaman önemli olan senin mutlulugun der bana ailem..Simdi gorus farkliligi dediginiz sey siyasi falansa bana gore cok takmamak lazim iki tarafta aktif olarak siyasetin icinde olmadigi surece sorun cikmaz diye dusunuyorum sonucta herkesin dusuncesi kendine.
Gorus farkliligi dediginiz dini bir boyuttaysa yani hayat tarzi gibi yasayis sekli gibi o zaman ileride sorunlar cikabilir, ama bunlar sadece sizi ilgilendirir sonucta aileleri etkileyen dogrudan bir durum yok ortada.
Bu konudaki gorus ayriklariniz ileride iliskiniz ciddiyete dokulurse sizin ortak yasayis biciminizden cocuklarinizin yetistirilme tarzina gidecekleri okula kadar bircok seyi etkiler ve bence evlilik soz konusuysan bu taz seyler bastan konusulmali.
Evlilik sonrası durum beni gerçekten korkutuyor, istenmeyen gelin olma düşüncesi bile çok incitici.. Ben hayatım boyunca hep düzgün bi insan olmaya çalıştım. Bu övünülecek bi meziyet değil belki bir çok insana göre ama çok fazla insan girmedi hayatıma. Hep hayalimde mutlu olacagım sevip sevilecegim biriyle birlikte olup onun ailesini de kendi ailem gibi görmek, sevmek sevilmek vardı. Bunların olmayacagı düşüncesi bile çok üzüyor beni..Aynı şeyleri söyleyecektim tamamen katılıyorum
umarım bir gün bizim de bu sorunlarımız son bulur.. Ben genel olarak onun rahatsız olacagı şeyleri söylememeye çalışıyorum zaten problem çıkmaması için. Çünkü huzur herseyden önemli buna inanıyorum.. Sevdigim adam için bazı şeyleri yoksayabilirim görmezden gelebilirim diyorum.. Ama sonra bişey oluyor bi konuda ters düşüyoruz ve o asla fikrinden taviz vermiyor beni incitiyor.. Benim sevgim ağır basıyor, onun fikirleri sanki.. Anlam veremiyorum bu duruma.. Eskiye göre daha azaldı bu davranışları ama hala tam olarak bitmiş değil. Düzelmesi için dua ediyorum..Bu konulari konusmayin icinizde yasayin nekadr konusup birbirinize diklenirseniz durum kotuye gider, eger bu konularin icine fazla giren ksiler olursaniz birbirinizi uzersiniz benim esimde oyleydi eskiden cok rahtsiz ediyordu,ben hic oyle degildim ama o cok beni rahtsiz ediyordu huzurmu cok bozuyordu simdi oyle degil isinin yogunlugundan dolayimi ne takmiyor artik ama eskiden acağipti nasil olduysa eskisi gibu degil simdi,eger sana saygisi varsa bunlarini onune serip sorun cikarmaz ama genede iyi dusun derim
Aslında her ikisi de var.. Hiç böyle şeyler yaşamak istemiyorum benim ailem zaten ilişkimi biliyor ve tepki göstermiyorlar anlayışlılar. Ama ben karşı taraftan emin olamıyorum.. Çünkü bir kez ben bunu aileme nasıl açıklarım gibi birşey söyledi bana aile yapımla ilgili olarak. Çok üzülmüştüm.. Ki ailemde öyle sorun yaratabilecek anlayışsız baskıcı bir insan zaten yok, her zaman önemli olan senin mutlulugun der bana ailem..
Bu konuda bir sıkıntı yok, sorun daha çok ailelerin siyasi görüşünden kaynaklanabilir gibi hissediyorum ben..En belirgin ornek eger siz aciksaniz ve bu onlar icin cok onemliyse evet isiniz zor veya dini hayata aktarma da cok farkli maddeler var haremlik selamlik oturmak namaza onem veya kadinin calismasi eger bunlarda cok fark varsa evet sorun yasayabilirsiniz biraz daha konuyu acmaniz lazim
umarım bir gün bizim de bu sorunlarımız son bulur.. Ben genel olarak onun rahatsız olacagı şeyleri söylememeye çalışıyorum zaten problem çıkmaması için. Çünkü huzur herseyden önemli buna inanıyorum.. Sevdigim adam için bazı şeyleri yoksayabilirim görmezden gelebilirim diyorum.. Ama sonra bişey oluyor bi konuda ters düşüyoruz ve o asla fikrinden taviz vermiyor beni incitiyor.. Benim sevgim ağır basıyor, onun fikirleri sanki.. Anlam veremiyorum bu duruma.. Eskiye göre daha azaldı bu davranışları ama hala tam olarak bitmiş değil. Düzelmesi için dua ediyorum..
Bu konuda bir sıkıntı yok, sorun daha çok ailelerin siyasi görüşünden kaynaklanabilir gibi hissediyorum ben..
Erkek arkadaşım 26 yaşında.. Bİr kez tartışma sırasında söyledi ben bunu aileme nasıl açıklarım diye. Daha sonrasında ise bir sorun çıkmayacak dedi hep ama o söz benim aklımdan hiç çıkmadı. Sürekli beni istemeyeceklerini düşünüyorum bu yüzden. Evlenmemize engel olacaklar anlamında demiyorum bunu ama istenmeyen gelin olacagım gibi sankiBelliki erkek tarafi size sorun cikaracak ama sorunun boyutlarini biz tahmin edemeyiz burdan sizi tanimadan, ya evlilik soz konusu olurken istemeyerek sorun cikarirlar, yada zar zor ikna olup ileride sizin her hareketinizi elstirerek sorun cikarirlar. Burda basta sevgilinizin durusu ve sizin durusunuz onemli ama cok fazla ileriye gitmemize gerek yok sevgiliniz aileme nasil aciklarim gibi bir cumle sarf ettiyse bilinki ne sizi ne iliskinizi ne sevgisini savunacak yurek yoktur o adamda. Ne gibi bir uc farklilik olabilirki aranizda yani.
Erkek arkadasinin yasi kac acaba, cunku bazen insan gozunde cok buyutuyor ailem kesin kabul etmez falan filan diyerekten, aslinda siz kararli durdugunuz taktirde illaki kabul edecektir herkes, yineliyorum yaslariniz verdiginiz kararin ikna ediciliginde buyuk rol oynar burda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?