How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Aynısını yaşamaktan çok korkuyorum..

Aysehatun34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
462
288
103
Hanımlar merhaba.. Benim 3 senelik bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın aile yapısı ve benim aile yapım birbirinden uzak, yani görüş farklılıkları var. Benim bu konularda net fikirlerim yok. Yanı şucuyum bucuyum diyemiyorum. Çok anlamlı gelmiyor bana böyle şeyler.. İnsanları karakterleri yüzünden seviyorum, kimsenin fikrini inancını sorgulamadan seviyorum.

Fakat erkek arkadaşım bu konuda biraz katı.. Eskiden sabahlara kadar tartışırdık bu sebeplerle. Çok ağlardım çok üzülürdüm. Bu sorunumu hiçkimseye anlatamadım bu zamana kadar, çünkü anlatsam ayrıl gitsin diyeceklerdi, kestirip atacaklardı.. Ama ben onu seviyorum bu sebeple kimsenin onun hakkında kötü düşünmesini istemedim. Yaşadıgım şeyleri içime attım, sustum..

Daha sonra tartışıp kavga ederek biryere varamadıgımızı anladım ve onu rahatsız edecek şeyler söylememeye karar verdim, alttan aldım diyebilirim. Aynı şekilde oda çok fazla uzatmamaya çalıştı. Bu sayede tartışmalarımız eskiye göre çok azaldı. Ama sonuçta her ikimizin de fikirleri değişmedi bunu ikimiz de biliyoruz..

Benim sorunum buradan sonra başlıyor arkadaşlar. Dün lise yıllarından samimi bi arkadaşım beni nişanına çağırdı bende gittim. 5 senelik birlikteligin sonunda kız istemeye geldiler fakat aileler o kadar sivri konuştular ki sizin gelenekleriniz şöyle, bizimki böyle diyerek kavga ettiler ve yüzükler takılmadan nişan bozuldu erkek tarafı çekip gitti...

Ben bu olaydan çok etkilendim, dün gece saatlerce uyuyamadım. Sabah kabuslarla sıçrayarak uyandım. Erkek arkadaşıma bu konuyu anlattım ne kadar korktugumu söyledim. Ama o öyle bir sorun yaşanmayacak dedi bana. Yine de ikna olamadım. Çünkü onun bazı konularda ne kadar hassas oldugunu biliyorum. Bana öfkesinden hiç tanımadıgı bir insanmışım gibi davrandıgı zamanları hatırladıkça gerçekten emin olamıyorum.. Çok üzgünüm..

Önereceğiniz her türlü fikire açığım, kuruntu mu yaptım bilmiyorum ama çok huzursuz hissediyorum kendimi. Sevgi her zorlugu yener diyorum, buna inanmak istiyorum. Bana olan sevgisinden de şüphem yok.. Yine de korkuyorum bunları yazarken bile..

Ben bu sebeplerden sevdiğim insandan vazgeçemem.. Ama ya o geçerse.. Bu düşünce içimi kemiriyor engel olamıyorum. :KK43: Siz olsanız ne yapardınız, fikirlerinize ihtiyacım var. Hatalı oldugum yerler varsa her türlü eleştiriye de açığım, yeterki birşeyleri düzeltebileyim. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler..

Çok fazla ayrıntı verip kimseyi suçlamak yanlış anlaşılmak istemedim.. Bu yüzden özetledim sadece..

Simdi gorus farkliligi dediginiz sey siyasi falansa bana gore cok takmamak lazim iki tarafta aktif olarak siyasetin icinde olmadigi surece sorun cikmaz diye dusunuyorum sonucta herkesin dusuncesi kendine.
Gorus farkliligi dediginiz dini bir boyuttaysa yani hayat tarzi gibi yasayis sekli gibi o zaman ileride sorunlar cikabilir, ama bunlar sadece sizi ilgilendirir sonucta aileleri etkileyen dogrudan bir durum yok ortada.
Bu konudaki gorus ayriklariniz ileride iliskiniz ciddiyete dokulurse sizin ortak yasayis biciminizden cocuklarinizin yetistirilme tarzina gidecekleri okula kadar bircok seyi etkiler ve bence evlilik soz konusuysan bu taz seyler bastan konusulmali.

Simdi gorus farkliligi dediginiz sey siyasi falansa bana gore cok takmamak lazim iki tarafta aktif olarak siyasetin icinde olmadigi surece sorun cikmaz diye dusunuyorum sonucta herkesin dusuncesi kendine.
Gorus farkliligi dediginiz dini bir boyuttaysa yani hayat tarzi gibi yasayis sekli gibi o zaman ileride sorunlar cikabilir, ama bunlar sadece sizi ilgilendirir sonucta aileleri etkileyen dogrudan bir durum yok ortada.
Bu konudaki gorus ayriklariniz ileride iliskiniz ciddiyete dokulurse sizin ortak yasayis biciminizden cocuklarinizin yetistirilme tarzina gidecekleri okula kadar bircok seyi etkiler ve bence evlilik soz konusuysan bu taz seyler bastan konusulmali.
Aynı şeyleri söyleyecektim tamamen katılıyorum

En belirgin ornek eger siz aciksaniz ve bu onlar icin cok onemliyse evet isiniz zor veya dini hayata aktarma da cok farkli maddeler var haremlik selamlik oturmak namaza onem veya kadinin calismasi eger bunlarda cok fark varsa evet sorun yasayabilirsiniz biraz daha konuyu acmaniz lazim

Aslında her ikisi de var.. Hiç böyle şeyler yaşamak istemiyorum benim ailem zaten ilişkimi biliyor ve tepki göstermiyorlar anlayışlılar. Ama ben karşı taraftan emin olamıyorum.. Çünkü bir kez ben bunu aileme nasıl açıklarım gibi birşey söyledi bana aile yapımla ilgili olarak. Çok üzülmüştüm.. Ki ailemde öyle sorun yaratabilecek anlayışsız baskıcı bir insan zaten yok, her zaman önemli olan senin mutlulugun der bana ailem..

Ben sevdigimiz insanlarla siyasete ilgili konularda konusmayi dogru bulmuyor. Her insan istedigi görüse sahib olabilir. Erkek arkadasiniz onun görüsünde olmaniza sizi zorlamiyorsa, sizin görüsünüze saygi duyuyorsa pekte sorun olacagini sanmiyor.

Bu konulari konusmayin icinizde yasayin nekadr konusup birbirinize diklenirseniz durum kotuye gider, eger bu konularin icine fazla giren ksiler olursaniz birbirinizi uzersiniz benim esimde oyleydi eskiden cok rahtsiz ediyordu,ben hic oyle degildim ama o cok beni rahtsiz ediyordu huzurmu cok bozuyordu simdi oyle degil isinin yogunlugundan dolayimi ne takmiyor artik ama eskiden acağipti nasil olduysa eskisi gibu degil simdi,eger sana saygisi varsa bunlarini onune serip sorun cikarmaz ama genede iyi dusun derim

Aynı şeyleri söyleyecektim tamamen katılıyorum
Evlilik sonrası durum beni gerçekten korkutuyor, istenmeyen gelin olma düşüncesi bile çok incitici.. Ben hayatım boyunca hep düzgün bi insan olmaya çalıştım. Bu övünülecek bi meziyet değil belki bir çok insana göre ama çok fazla insan girmedi hayatıma. Hep hayalimde mutlu olacagım sevip sevilecegim biriyle birlikte olup onun ailesini de kendi ailem gibi görmek, sevmek sevilmek vardı. Bunların olmayacagı düşüncesi bile çok üzüyor beni..

Şu an bi konuyla ilgili fikrimi dile getirdim, sırf verecegi tepkiyi görmek için.. Beni tersledi ailem ve ben aynı düşünüyoruz sen nasıl bizden başka düşünebilirsin. Çok sinirliyim şuan konuşmak istemiyorum falan dedi.. bu şekilde çok fevri davranıyor. Gerçekten korkuyorum bazen, sonumuz kötü olacakmış gibi geliyor o bana böyle davranınca. O kadar inciniyorum ki şuan ona bunu anlatsam asla anlamaz.. Ne acı ki sizlerden başka kimseye anlatamıyorum..

Bugün birnirinizin fikrini alttan alırsınız , nişan evlilik olur. Ama bir ömür alttan almazsınız , fikir ayrılıkları siyasi görüş farklılıkları illa ki sorun oluşturan faktörler. Ve uzun süren bir ilişki sonucu evlenince insan daha çok ah vah ediyor , zamanında biliyordum ama sustum diye. Evli biri olarak şunu söyleyebilirim , eşiniz ve ailesi farklı fikir ve yaaşntıdaysa siz onlara hep boyun eğeceksiniz aksi halde hep huzursuzluk çıkacak. Umarım herşey gönlünüzce olur . Yolunuz açık olur.

Bu konulari konusmayin icinizde yasayin nekadr konusup birbirinize diklenirseniz durum kotuye gider, eger bu konularin icine fazla giren ksiler olursaniz birbirinizi uzersiniz benim esimde oyleydi eskiden cok rahtsiz ediyordu,ben hic oyle degildim ama o cok beni rahtsiz ediyordu huzurmu cok bozuyordu simdi oyle degil isinin yogunlugundan dolayimi ne takmiyor artik ama eskiden acağipti nasil olduysa eskisi gibu degil simdi,eger sana saygisi varsa bunlarini onune serip sorun cikarmaz ama genede iyi dusun derim
umarım bir gün bizim de bu sorunlarımız son bulur.. Ben genel olarak onun rahatsız olacagı şeyleri söylememeye çalışıyorum zaten problem çıkmaması için. Çünkü huzur herseyden önemli buna inanıyorum.. Sevdigim adam için bazı şeyleri yoksayabilirim görmezden gelebilirim diyorum.. Ama sonra bişey oluyor bi konuda ters düşüyoruz ve o asla fikrinden taviz vermiyor beni incitiyor.. Benim sevgim ağır basıyor, onun fikirleri sanki.. Anlam veremiyorum bu duruma.. Eskiye göre daha azaldı bu davranışları ama hala tam olarak bitmiş değil. Düzelmesi için dua ediyorum..

O yaşanan kavga görüş farklılıklarından değildir. İnsanları gözlemlemişsinizdir. Sivri dilli ve inatçı tipler varsa her iki tarafta da anlaşamamış kavgaya tutuşmuşlardır ve yaptıkşarı gerçekten çok ayıp ve çirkin. Gencecik insanlara ayıp etmişler. Arkadaşınıza çok üzüldüm. Medeni insanlar gibi konuşmak varken bozmak ne demek. O iş olacak çocuklar istediyse her türlü olcak aileler de birbiriyle az biraz anlaşmaya çalışacak.

Siyasi görüş farkları her ailede var. Evet kavgalar çıkıyor ailelerde. Babamla amcam kavga eder mesela bunun için. Ama babam dünürüyle siyasi polemiğe girmez. Bu ayıp bişey. Ailelerinizde az biraz görgü varsa zaten birbirleriyle saygı çerçevesinde konuşurlar. Siyasi meseleler için birbirnizi yıpratmayın..

Aslında her ikisi de var.. Hiç böyle şeyler yaşamak istemiyorum benim ailem zaten ilişkimi biliyor ve tepki göstermiyorlar anlayışlılar. Ama ben karşı taraftan emin olamıyorum.. Çünkü bir kez ben bunu aileme nasıl açıklarım gibi birşey söyledi bana aile yapımla ilgili olarak. Çok üzülmüştüm.. Ki ailemde öyle sorun yaratabilecek anlayışsız baskıcı bir insan zaten yok, her zaman önemli olan senin mutlulugun der bana ailem..

Belliki erkek tarafi size sorun cikaracak ama sorunun boyutlarini biz tahmin edemeyiz burdan sizi tanimadan, ya evlilik soz konusu olurken istemeyerek sorun cikarirlar, yada zar zor ikna olup ileride sizin her hareketinizi elstirerek sorun cikarirlar. Burda basta sevgilinizin durusu ve sizin durusunuz onemli ama cok fazla ileriye gitmemize gerek yok sevgiliniz aileme nasil aciklarim gibi bir cumle sarf ettiyse bilinki ne sizi ne iliskinizi ne sevgisini savunacak yurek yoktur o adamda. Ne gibi bir uc farklilik olabilirki aranizda yani.
Erkek arkadasinin yasi kac acaba, cunku bazen insan gozunde cok buyutuyor ailem kesin kabul etmez falan filan diyerekten, aslinda siz kararli durdugunuz taktirde illaki kabul edecektir herkes, yineliyorum yaslariniz verdiginiz kararin ikna ediciliginde buyuk rol oynar burda.

En belirgin ornek eger siz aciksaniz ve bu onlar icin cok onemliyse evet isiniz zor veya dini hayata aktarma da cok farkli maddeler var haremlik selamlik oturmak namaza onem veya kadinin calismasi eger bunlarda cok fark varsa evet sorun yasayabilirsiniz biraz daha konuyu acmaniz lazim
Bu konuda bir sıkıntı yok, sorun daha çok ailelerin siyasi görüşünden kaynaklanabilir gibi hissediyorum ben..

umarım bir gün bizim de bu sorunlarımız son bulur.. Ben genel olarak onun rahatsız olacagı şeyleri söylememeye çalışıyorum zaten problem çıkmaması için. Çünkü huzur herseyden önemli buna inanıyorum.. Sevdigim adam için bazı şeyleri yoksayabilirim görmezden gelebilirim diyorum.. Ama sonra bişey oluyor bi konuda ters düşüyoruz ve o asla fikrinden taviz vermiyor beni incitiyor.. Benim sevgim ağır basıyor, onun fikirleri sanki.. Anlam veremiyorum bu duruma.. Eskiye göre daha azaldı bu davranışları ama hala tam olarak bitmiş değil. Düzelmesi için dua ediyorum..

Yanliz isi aileler boyutuna tasimadan bence kendi aranizda bir degerlendirin bence sizin iliskiniz sallana sallana devam ediyor dediginize gore. Surekli siz idare etmissiniz karsinizdaki hic taviz vermemis yada anlayis gostermemis, bu demek oluyorki boyle devam edecek bu peki siz ne zamana kadar bu sekilde devam edebileceksiniz. Bence aileleri dert edeceginize herseyden once biz evlenirsek yurutebilirmiyizi tartisin siz aranizda. Aileler bir sekilde cozulur cunku, sevgilinizi ailesini bahane edip onlarin arkasina siginmasin.

Belliki erkek tarafi size sorun cikaracak ama sorunun boyutlarini biz tahmin edemeyiz burdan sizi tanimadan, ya evlilik soz konusu olurken istemeyerek sorun cikarirlar, yada zar zor ikna olup ileride sizin her hareketinizi elstirerek sorun cikarirlar. Burda basta sevgilinizin durusu ve sizin durusunuz onemli ama cok fazla ileriye gitmemize gerek yok sevgiliniz aileme nasil aciklarim gibi bir cumle sarf ettiyse bilinki ne sizi ne iliskinizi ne sevgisini savunacak yurek yoktur o adamda. Ne gibi bir uc farklilik olabilirki aranizda yani.
Erkek arkadasinin yasi kac acaba, cunku bazen insan gozunde cok buyutuyor ailem kesin kabul etmez falan filan diyerekten, aslinda siz kararli durdugunuz taktirde illaki kabul edecektir herkes, yineliyorum yaslariniz verdiginiz kararin ikna ediciliginde buyuk rol oynar burda.
Erkek arkadaşım 26 yaşında.. Bİr kez tartışma sırasında söyledi ben bunu aileme nasıl açıklarım diye. Daha sonrasında ise bir sorun çıkmayacak dedi hep ama o söz benim aklımdan hiç çıkmadı. Sürekli beni istemeyeceklerini düşünüyorum bu yüzden. Evlenmemize engel olacaklar anlamında demiyorum bunu ama istenmeyen gelin olacagım gibi sanki :(

Back