Ayni network uzerinde esler birbirlerinin aramalarini gorebilir mi?

Aynı bilgisayarda eğer google arama motorunda birşeyler aradıysanız bu veri tabanına girer ve onunla alakalı bildirimler karşınıza çıkar.Örneğin; trendyol,morhipo,ali express gibi sitelerden alışveriş yaptıysanız sepete attığınız ürünler daha sonra kadınlar kulübü sayfasını açtığınızda yan taraflarda dahi gözükecektir. Hatta sepete atmasanız bile baktığınız ürünler tekrar karşınıza çıkacaktır. Aynı google hesabından oturum açmasanız bile internet verilerini tutar. Geçmiş bilgilerini ve cookieleri temizleyerek bu sorunu nispeten çözebilirsiniz. O zamanda dahi arama yaptığınız yerlere ait imgeler başka sayfaları açtığınızda karşınıza çıkar.
Not: Falcılara para vermeyin;yalan dolandır

Telefonlara indirdiğimiz uygulamalar yüzünden oluyor, bir program indirirken ekrana yazı geliyor mesela erişime izin ver gibi kulaklık mikrofon vs bulunuyor izin vermezsende inmiyor izin veriliyor bundan kaynaklı.
Ben de neden carta curta izin istiyorlar diyorum. Çok mantıklı. Teşekkür ederim 🤗🤗🤗

Yalnız arkadaşlar şunu söylemeden duramayacağım. Eşlerin kendi hayatımıza o baba biz çocukmuşuz gibi sürekli müdahile etmesine izin verilmemeli
ne var sanki burçlara inanıyorsanız. Ben pek inanmam ama saygı dıyarım. siz başka bir bireysiniz sizin tercihlerinize saygı duymayı öğrenmeli.
bir de Sanki açık yakalamış gibi hesap soruyor. Tuhafıma gitti.
Konu sahibinin eşi iddia, toto, loto gibi şeylere para harcasa hepimiz adama demedigimizi bırakmazdık. Bir fal baktırmak, burç bilmem nesi yaptırmak, kurşun dokturmek ucuz değil ki? Iddia da bile daha az para harcanıyor.
Adam haklı bence.

Peki şey nasıl oluyor dikkatimi çekiyor son zamanlarda, tvde film izliyoruz mesela telefonumun arama motorunda ilk seçenekte filmle alakalı şeyler çıkıyor. Veya konuştuğumuz bir konuyla ilgili reklam çıkıyor. Dinliyor mu telefonlar? İş yerindeki pcde de aradığım şeyleri görüyorum bazen ki şahsi maillerimi işyerinde kullanmıyorum , ortak ağa da bağlı değiliz.
face book,instegram kısacası tele yuklenen tum uygulamlarda şart olarak ses,kamera vs gıbı kişisel kullanımlara erişim istenıyor.evet dendiği andan itibaren artık herşeyinizi bılıyorlar. e telefonlarda malum akıllı,... sırı mesela normal muhabbet ortamında tuş kıtlı olsa bıle anahtar kelımeyı alıp komut almak için sana seslenıyor. o yuzden hiç şaşırmayın.

Evet mumkun, esim kendi masaustu bilgisayarinda oyun&eglence yeri arastiriyor beni goturmek icin daha sonra ben instagram reklamlarinda gordum esime dedim ya yakinlarda bir yer varmis gitsek mi diye o da bana, ben gecen gunlerde nette arastirirken gormustum burasi mi 3dk si su kadar pahali vazgectim demisti.

Sonrasinda bende dik durma korsesi cikiyor esime sordum kendisi boyle bir sey arastirmis.

Kisisellestirilmis reklamcilik diye bir sey var. Siz bir sey arattiginizda ayni ag uzerindeki tum cihazlara bu veri gidiyor, kullanici eger kendi hesabiyla girip oznellestirmediyse cihazlari kullanani tek kisi gibi dusunuyor.
Bu bir pazarlama stratejisidir okurken bununla ilgili cok bilgiyle karsilastim.

Ornegin; Zara‘ nin onunden gecerken size Zara‘ yla ilgili kampanya gelmesinden tutun, rutin olarak okudugunuz maillerinizi ornegin her gece 9‘ da okuyorsaniz reklam verenler ona gore spam postu, indirim postu gonderiyor bu verileri isleyen cok buyuk firmalar var. Bunun icin calisiyorlar. N nilayblt fal, astroloji vs ile ilgilenen biri olarak orada kodlu ve bu islemleri genelde 10-14 arasi aratmis o zaman reklamlar bu minvalde.

Eger akilli cihazlarinizin ses sistemleri aciksa bebek esyalariyla ilgili ev sohbetiniz sonrasinda size ebebek indirimi, reklami vs. gelebilir.

Mumkun degil, yok diyen arkadaslarin biraz uluslararasi makale, yayin taramasini oneririm.
Katılıyorum. Mümkün değil diyen arkadaşlar aynı ağa bağlananların aynı ip yi aldıklarından tek WAN ile erişimin gerçekleştiğinden de bi haberler sanırım.

Aynı Google hesabı ile de aynı durum söz konusu. zaten Google hesabı aynıysa reklamı geçtim o hesapla yaptığı her halt indirdiği herşey ortaya çıkar. Telefonu değiştirse dahi. O bambaşka bir boyut zaten.

Son düzenleme:
Katılıyorum. Mümkün değil diyen arkadaşlar aynı ağa bağlananların aynı ip yi aldıklarından tek WAN ile erişimin gerçekleştiğinden de bi haberler sanırım.

Aynı Google hesabı ile de aynı durum söz konusu. zaten Google hesabı aynıysa reklamı geçtim o hesapla yaptığı her halt indirdiği herşey ortaya çıkar. Telefonu değiştirse dahi. O bambaşka bir boyut zaten.

Ben konu ile ilgili yorum yapmayacağım sadece çalışıyor musunuz diye soracağım? Çalışmıyorsanız bence ilk işiniz bir iş bulmak olsun.o zaman size karisamaz..istediğiniz gibi harcarsınız paranızı hem size de manevi olarakta iyi gelir.

Konu sahibinin eşi iddia, toto, loto gibi şeylere para harcasa hepimiz adama demedigimizi bırakmazdık. Bir fal baktırmak, burç bilmem nesi yaptırmak, kurşun dokturmek ucuz değil ki? Iddia da bile daha az para harcanıyor.
Adam haklı bence.
O sistemleri pek bilemiyorum. Astrolog fiyatları falan ne kadar. O yüzden yanlış açıdan bakmış olabilirim. Haklısınız.
bağımlılıkta yapabilir mi bilmiyorum. Ama haklısınız. Aslında yapabilir.

Hayatınızın iplerini eşinize vermişsiniz. O ne tarafa çekerse o tarafa gidiyorsunuz.

Ve boş bahanelerle kendinizi kandırıyorsunuz. Boşanırsam yeni işe başlarim diye. Açık açık esinizin sözünden çıkamadığınız, çıksanïz da size huzur vermeyeceği için çalışmadığınız ortada hâlbuki.

Sizin konulara yorum yapmayacağım diyorum kendi kendime ama sonra yine dayanamıyorum. Tanımadığım halde cidden üzülüyorum size.

3-4 gün önce size küfürler etmiş üzerine özür bile dilememis, sırf o barışmak istedi diye barıştığınız eşiniz bugün kalkıp yine hakaret ediyor size. Ama suçlu olan o değil sizsiniz.

dogru soyluyosunuz. Inkar etmiyorum cok sindim ve cekiniyorum sesimi cikarmaya artik.
Sinmis bir psikolojideyim , onun eline kaldim kotunun iyisi davransin diye bekliyorum..

Ozur dilemedi normal bi sekilde konusmaya basladi sadece. He ama pismanlik hissediyo olabilir kendince bi ekstra cabasi var, ama olmasi gereken bu mu? Tabiki degil... bana haksizlik.

tesekkur ederim empati yaptiginiz icin..

Esimin sozunden bilerek cikmiyorum degil aslinda bu noktada sıkışık kaldim sadece. Bir gun o bosanma noktasi , o canima yetmesi gelecek bence. Bir kavgada artik yeter diyip evden ayrilicam. Ne olursa olsun bundan kotu nolabilir diye cikip gidicem.
buna inanmak istiyorum en azindan...

O sistemleri pek bilemiyorum. Astrolog fiyatları falan ne kadar. O yüzden yanlış açıdan bakmış olabilirim. Haklısınız.
bağımlılıkta yapabilir mi bilmiyorum. Ama haklısınız. Aslında yapabilir.
Bundan 10 sene önce arkadaşın sadece kahve falı baktirip 20 ytl vermişti. Şu an bilmiyorum ama en aşağı 100 tl dir.

Altımda arabam var.

Eşim harcamamın hesabını sormaz. Istediğim şekilde harcarım.

2 tane kredi kartım var.

Bankada yüklü param var ve benden başka kimsenin o para üzerinde tasarruf hakki yok.

Elimde de nakit param var. Çünkü biriktiririm.

Üniversite mezunuyum. 3 sene çalıştım . Sonra istifa ettim. Bi daha iş bulamadım. Ama issiz olMak beni çok çok üzüyordu.

Bu sebeple el yeteneğimi instagram üzerinden satmaya başladım.

Ve sabahtan beridir saatlerdir göz nuru akıtıyorum. Büyük bir emekle elindekini bitirip sonraki siparişe gecmeye çalışıyorum.

Çok çok yoruldum. Dinlenmek için telefonu elime aldım ve bu konuyu okudum.

Ve hem Cok şaşırdım. Hem çok üzüldüm.

Kendimle sizi kiyas ettim. Elimden aksi bir bakış açısı gelmedi...

Falcıya para vermek bence de çok saçma.

Ama verdiği paranın hesabını soran bir kocanız varken çalışmıyor oluşunuz çok daha saçma...

Ya da belki de benim ekonomik açıdan bu kadar özgürken saatlerdir el emeği bir ürünle uğraşıyor olmam daha daha saçmadır. O da olabilir.

Daha kuvvetli ihtimal ise benim ağır bir salak olmamdır. ..

Eğer salaksam biri bana lütfen söylesin. Bu işi bırakacağım.

Önceki konunuzu bilmiyorum ama bu konuda eşiniz haklı.(psikolog hariç) Ben çalıssam eşim benim paramla fal baktırsa asla kabul etmem.
Ev hanımları için söylüyorum. Eşinizle aranızda bir anlaşma olur . Boğaz tokluğuna değil bir aile olduğunuz için Ve iş bölümü yaptığınız için çalışmazsınız. Yani sadece temel ihtiyaçlarınız değil sizin hobileriniz için de para ayırmalı. Tabiki gelirine göre mantıklı miktarlar. Kendisi için ayırdığı gibi karısını da düşünmeli. Şimdi astroloji fal gibi şeyler bazı insanlar için çok önemli. Onların hayattaki eğlencesi bu . Ben burçlara bile inanmam. Yani pek benlik değil ama anlıyorum herkesin ilgi alanları farklı.
eğer bağımlılık yapmıyorsa bu konuda azarlanması sıkıştırılması doğru değil. Harcadıkları para miktarı da önemli tabiki. aylık gelirleri de önemli.
çok ciddi dolandırıcılıklar da dönüyor Bu işlerde. Aşırı paralar aktaranlar da var. Ama konu sahibi onlardan değil gibi. Ufak tefek hobi olarak ilgi duyuyor. sizin de benim de pek bildiğimiz işler değil sanırım. Bir bilen var mı bu işleri. Çok fazla para gidiyor mu. Mesela astrologlar ve fal kafeler ne kadar alıyor.

Benim bildiğim kadarıyla onla alakalı değil yani networkle. Ama sizin veya onun Google, Facebook, insta gibi bi uygulaması açıksa ordan alıyordur reklam verilerini. Aynı durum bizde de oluyor eşimin baktığı şey bende reklam çıkıyor ama bende onun facesi ve mailimde maili açık ondan diye düşünmüştüm ben. Bu arada bende bilgisayar okudum, ama dediğim gibi ortak networkle alakalı bir şey duymadım yalan söylemeyeyim.

Merhabalar

konu basligi karisik oldu biraz ama nasil ozetleyecegimi bilemedim.
esimle en son actigim konunun uzerine birsey yokmus gibi devam ediyoruz. Daha dogrusu bende cok sey olmus gibi (yasam enerjim yok) , o birsey yokmus gibi devam ediyor.
Biraz once ise gidecekken geldi basimda dikildi bi garip bakiyodu bana bende telefonda bisey bakiyodum. Dediki sen yine falcilara falan para mi yatiriyosun? (Boyle birsey 1-2 kez oldu o da biri astrologdu biz evlenmeden once baktirmistim -ben degil- esim onu falci diye tanimliyor ) digerleri de kafede bakilan fallardi)
Ben de yoo ne alakasi var diyince bende yine reklamlar cikmaya basladi garip garip dedi. Bunu da bir kac kez soyledi daha once guya ben bisey bakinca esimin telefonunda reklamlar cikiyomus. Fal hoca vs . Ayni internete bagliyken oyle oluyomus.
bende niye hic cikmio onun baktigi seyler onu cozemedim.
Sizce var mi oyle birsey hic biliyomusunuz?
Arkadasimla kursun doken bir kadina gidecektik yazismistik vazgectim sonra.
aklima nedense telefonumu kurcaladigi geliyo reklam cikmasindan ziyade.
He birde insallah gidersende yakalan haberlere cik gibi ekstrem seyler soyledi, calismiyorum esime paranin yetmedigini soylemis biraz arttirabilirmisin diye sormustum gecen ay onu da soyleyip paranin nereye gittigi belli oluyor dedi. Sabah sabah bagirdim cagirdim iftiraya ugramis gibi. Sonrada kafede fal baktirsam ne olcak bunun icin kendimi suclu hissetmelimiyim? Dedim.

psikologta dahilmis bu olaya, bir suru para akitmisiz kadina daha once. Kadin ev almistir dedi. Psikolojim bozuktu demekki ihtiyacim vardi dedim.

ustelik esim bilmiyor ama ayda 1gibi yine gorusuyorum ben psikologla.

bugun soyledikleri kotu hissettirdi kendimi baski hissettim. Sanki ne yapmisim?
kafede bile fal baktirmayali 1 sene olmustur.
kardeslerimle gidecektik hastalaninca gidemedik ona bakiyodum belki ondan sende reklam cikti diyince anca aptallarla gidersin hadi onlar aptal sen kendinden utan universite mezunu kadinsin napiyorum diye aynaya bak sor dedi.
bunlara psikologta dahil.
Sizinle böyle konuşmasına izin vermeyin. Psikolojik desteğinizi almaya devam edin. Kendi ilgi alanlarınızdan kimliğinizden sizi utandırmaya çalışmasına izin vermeyin. Astroloji fal bunlar birçok insanın ilgi alanları. Onun ilgi duymaması doğru bulmaması size böyle davranacağı anlamına gelmiyor.
eşiniz ne zamandır size böyle davranıyor. Lütfen onun söylediklerine inanmayın. Siz çok değerlisiniz. Sizi böyle korkutmuş olması beni üzdü. Psikolojik tedavinizi böyle küçümseyemez. Ben de birçok arkadaşın yaptığı tavsiyeyi yapacağım. Bir iş bulun. Çalışmak için ondan izin almanıza gerek yok. Ve kendinizi savunun. Gerçi siz çalışmaya başlayınca ev işlerine yetişemiyorsunuz diye çıkışacaktır. Böyle bu işler. Maksat üzüm yemek değil. Her zaman bağcıya saldırmak.

Ev hanımları için söylüyorum. Eşinizle aranızda bir anlaşma olur . Boğaz tokluğuna değil bir aile olduğunuz için Ve iş bölümü yaptığınız için çalışmazsınız. Yani sadece temel ihtiyaçlarınız değil sizin hobileriniz için de para ayırmalı. Tabiki gelirine göre mantıklı miktarlar. Kendisi için ayırdığı gibi karısını da düşünmeli. Şimdi astroloji fal gibi şeyler bazı insanlar için çok önemli. Onların hayattaki eğlencesi bu . Ben burçlara bile inanmam. Yani pek benlik değil ama anlıyorum herkesin ilgi alanları farklı.
eğer bağımlılık yapmıyorsa bu konuda azarlanması sıkıştırılması doğru değil. Harcadıkları para miktarı da önemli tabiki. aylık gelirleri de önemli.
çok ciddi dolandırıcılıklar da dönüyor Bu işlerde. Aşırı paralar aktaranlar da var. Ama konu sahibi onlardan değil gibi. Ufak tefek hobi olarak ilgi duyuyor. sizin de benim de pek bildiğimiz işler değil sanırım. Bir bilen var mı bu işleri. Çok fazla para gidiyor mu. Mesela astrologlar ve fal kafeler ne kadar alıyor.
Konu sahibinin eşi bu şekilde tepki verdiğine göre ilk defa olduğunu düşünmüyorum.
Aylık kazanç fazla olsa da eşine göre gereksiz bir masraf demek ki . 🤷‍♀️

X