Ayni network uzerinde esler birbirlerinin aramalarini gorebilir mi?

Benim bir engelli arkadaşım var, onunla hastalığı ile ilgili konuşuyorduk ki hemen aynı hastalıkla alakalı telefonuma bildirim gelmeye başladı 😳😳😳
Biz şok olduk. Konustuklarimizdan bile haberdar bu çok akıllı telefonlar 😒😒

bildirim mi? telefon android mi? reklamlarda cikmasina aliskiniz ama bildirim bana bile garip
geldi.

Ortam dinleyen uygulamalar var arkadaslar. Telefonumuzun mikrofon erisimine kamera erisimine izin veriyoruz program yüklerken mesela.

hanimlar teknik detaya bogmak istemiyorum ama ayni google hesabini kullanmadiginiz surece ayni aga bagli oldugunuz icin kimsenin telefonunun iceriginden baskasinin telefonuna reklam cikmaz. imkani yok yani ciddi anlamda teknik olarak mumkun degil.

Cookiesler aynı ağ bağlantısına sahip bilgisayar yada telefon gibi aygıtlarda reklam içeriği gösteriyor bunu neye istinaden söylediniz anlayamadım

Ne alaka yahu? Fal baktırmakla üniversite mezunu olmak bambaşka konular. İsteyen fal baktırır, isteyen baktırmaz. Bu konuda milleti yargılamak kimsenin haddine değil.
Fala inanıp para yatırmak mı mantıklı. Bu yüzyılda çareyi falda orda burda aramak mı mantıklı?

Eski konunuza baktım da eşinizin size olan hakaretleri, küfürleri evden kovması vs. nasıl hazmedebiliyorsunuz bunları? Siz hala bu adamla aynı evde nasıl yaşıyorsunuz ? Birde onun eline bakıyor ondan harçlık istiyorsunuz. Okurken hem eşinize hem size çok kızdım. Lütfen böyle bir ilişkiniz varken çocuk yapmayın. Çocuklu aile olmak şimdi ki yaşantınıza hiç benzemez. O süreçte bu tarz bi insandan eş olmaz. Evlilik, aile böyle bir şey değil. çok özür diliyorum kırmak istemem ama Hiçbir bebek böyle bi ev ortamında büyümeyi haketmez. Kendinize değer verin saygı duyun. Başkasının size biçtiği değere, saygısızlığa boyun eğmeyin. Evliliğiniz bu şekilde devam ederse ileride çocuğunuzun önünde babasından küfür, hakaret yiyen ama babasına muhtaç bi anne profili çizmek sizi daha çok üzer.

Cookiesler aynı ağ bağlantısına sahip bilgisayar yada telefon gibi aygıtlarda reklam içeriği gösteriyor bunu neye istinaden söylediniz anlayamadım

bunun ag baglantisiyla bir ilgisi yok. kullandiginiz google hesabiyla alakali. kendi calisma alanima istinaden soyledim.

Şimdi şöyle mümkün iki telefonda da aynı hesap açıksa
Chrome youtube vs. Evet çıkıyor.
Ve eşiniz dediklerinde sonuna kadar haklı bence

kumar degil sonucta.
ayrica gitmiyorum dedigim gibi 1 sene once kafede fal baktirmisimdir.
Astrologlar falci degil bence ve benim ilgim var bu konuya. Tabiki isini duzgun yapanlar icin diyorum falci degil diye..

Astrologa da hayatimda 2 defa gittim, biri daha kucukken hediye edildi, birine de para vererek gittim 6 sene once.
Ama esime sorsan surekli falcidayim?
bari siz suclamayin burada ...
eşiniz yine kötü konuşmaya başlamış anca aptallarla gidersin vs diye
bu arada çalıştığınız halde eşiniz harçlık mı veriyor anlamadım

edit: işe gidecekken lafınızı siz işe gidecekken diye çevirmişim ondan öyle sandım

parayi nereye harcadigimi soruyor.
sen hala oradamisin dedim, neden zam istedim diye dusunuyosun..
Evet bozulan psikolojim icin gidiyorum.
Neden calismiyorum biliomusunuz: sacma gelecek ama bosanmamamla ayni sebepten. Yani psikolojik baski gibi. Cocuk yapicaz guya diye ise baslamadim esimin yonlendirmesiyle, simdi ise baslarsam esime ne dicem. Ondan cekinmemden baslayamiyorum ise.
He bide aklimda hep bir gun bosanacagim var, bosaninca yeni duzen kurar ise baslarim diye dusunuyorum...
boşamayacaksınız
iş bulup birgün eşinize iş buldum deseniz ne yapar ne der
dövmez herhalde değil mi?
belirli bir yaşı geçtikten sonra (35 yaş mesela) iş de bulmak sıkıntı farkında mısınız?

Benim bir engelli arkadaşım var, onunla hastalığı ile ilgili konuşuyorduk ki hemen aynı hastalıkla alakalı telefonuma bildirim gelmeye başladı 😳😳😳
Biz şok olduk. Konustuklarimizdan bile haberdar bu çok akıllı telefonlar 😒😒
Telefonlara indirdiğimiz uygulamalar yüzünden oluyor, bir program indirirken ekrana yazı geliyor mesela erişime izin ver gibi kulaklık mikrofon vs bulunuyor izin vermezsende inmiyor izin veriliyor bundan kaynaklı.

Merhabalar

konu basligi karisik oldu biraz ama nasil ozetleyecegimi bilemedim.
esimle en son actigim konunun uzerine birsey yokmus gibi devam ediyoruz. Daha dogrusu bende cok sey olmus gibi (yasam enerjim yok) , o birsey yokmus gibi devam ediyor.
Biraz once ise gidecekken geldi basimda dikildi bi garip bakiyodu bana bende telefonda bisey bakiyodum. Dediki sen yine falcilara falan para mi yatiriyosun? (Boyle birsey 1-2 kez oldu o da biri astrologdu biz evlenmeden once baktirmistim -ben degil- esim onu falci diye tanimliyor ) digerleri de kafede bakilan fallardi)
Ben de yoo ne alakasi var diyince bende yine reklamlar cikmaya basladi garip garip dedi. Bunu da bir kac kez soyledi daha once guya ben bisey bakinca esimin telefonunda reklamlar cikiyomus. Fal hoca vs . Ayni internete bagliyken oyle oluyomus.
bende niye hic cikmio onun baktigi seyler onu cozemedim.
Sizce var mi oyle birsey hic biliyomusunuz?
Arkadasimla kursun doken bir kadina gidecektik yazismistik vazgectim sonra.
aklima nedense telefonumu kurcaladigi geliyo reklam cikmasindan ziyade.
He birde insallah gidersende yakalan haberlere cik gibi ekstrem seyler soyledi, calismiyorum esime paranin yetmedigini soylemis biraz arttirabilirmisin diye sormustum gecen ay onu da soyleyip paranin nereye gittigi belli oluyor dedi. Sabah sabah bagirdim cagirdim iftiraya ugramis gibi. Sonrada kafede fal baktirsam ne olcak bunun icin kendimi suclu hissetmelimiyim? Dedim.

psikologta dahilmis bu olaya, bir suru para akitmisiz kadina daha once. Kadin ev almistir dedi. Psikolojim bozuktu demekki ihtiyacim vardi dedim.

ustelik esim bilmiyor ama ayda 1gibi yine gorusuyorum ben psikologla.

bugun soyledikleri kotu hissettirdi kendimi baski hissettim. Sanki ne yapmisim?
kafede bile fal baktirmayali 1 sene olmustur.
kardeslerimle gidecektik hastalaninca gidemedik ona bakiyodum belki ondan sende reklam cikti diyince anca aptallarla gidersin hadi onlar aptal sen kendinden utan universite mezunu kadinsin napiyorum diye aynaya bak sor dedi.
bunlara psikologta dahil.
eşin bir açıdan çok haklı şöyle; çalışmayan kadınlar malesef paranın nasıl kazanıldığını bilmiyoru ve değerini bilmiyor.Hem sen evde otur(ev hanımları boş durmuyor bierdürü iş yapıyor diyenlere; çalışan kasılar o işleri yapıyor bide dışarda çalışıyor onun için mükemmel varlıklar değilsiniz) hemde kocanın ne zorluklarla kazandığı paradan sana verdiği harçlıkları kafelerde fal baktırmalara harca.Olacak iş değil ben erkek olsam ve böyle bir surum ile karşılaşsam çok büyük olay çıkarırım.

evet aynı ağdan bağlanıyorsanız onun telefonunda çıkar. aynı ağdan bilgisayarla bağlansanız, o bilgisayarda internette gezerken de çıkar.
hatta eşinizin telefonun olduğu yerde bahsettiğiniz birşey bile onun telefonunda reklam olarak çıkabilir (şaka değil, artık bilinen bişey bu).

eşin bir açıdan çok haklı şöyle; çalışmayan kadınlar malesef paranın nasıl kazanıldığını bilmiyoru ve değerini bilmiyor.Hem sen evde otur(ev hanımları boş durmuyor bierdürü iş yapıyor diyenlere; çalışan kasılar o işleri yapıyor bide dışarda çalışıyor onun için mükemmel varlıklar değilsiniz) hemde kocanın ne zorluklarla kazandığı paradan sana verdiği harçlıkları kafelerde fal baktırmalara harca.Olacak iş değil ben erkek olsam ve böyle bir surum ile karşılaşsam çok büyük olay çıkarırım.

harcamiyorum ama iste...
Esim cikan reklamlardan benden dolayi ciktigini soyluyor. En kotu arastirmissin google da bakmissin yoksa neden ciksin diyor.
evet arastirdim baktim kardesimle eglencesine gideriz diye ama vazgectik gitmedik zaten. Dedigim gibi fal baktirdigim yok oyle

boşamayacaksınız
iş bulup birgün eşinize iş buldum deseniz ne yapar ne der
dövmez herhalde değil mi?
belirli bir yaşı geçtikten sonra (35 yaş mesela) iş de bulmak sıkıntı farkında mısınız?

hayir tabiki.
Paylasmam yeterli. Sadece cocuk oldugu zaman calismicam demistik en azindan okula baslayana kadar. Simdi cocuk denedigimiz icin aniden noldu neden ise basliyorsun muhabbeti olacak diye bakmiyorum

hayir tabiki.
Paylasmam yeterli. Sadece cocuk oldugu zaman calismicam demistik en azindan okula baslayana kadar. Simdi cocuk denedigimiz icin aniden noldu neden ise basliyorsun muhabbeti olacak diye bakmiyorum
çocuk olana kadar çalışayım sonra bakarız vs diyebilirsiniz
bu arada çocuk çalışmasına ara vermediniz mi?

X