Ayni network uzerinde esler birbirlerinin aramalarini gorebilir mi?

eşin bir açıdan çok haklı şöyle; çalışmayan kadınlar malesef paranın nasıl kazanıldığını bilmiyoru ve değerini bilmiyor.Hem sen evde otur(ev hanımları boş durmuyor bierdürü iş yapıyor diyenlere; çalışan kasılar o işleri yapıyor bide dışarda çalışıyor onun için mükemmel varlıklar değilsiniz) hemde kocanın ne zorluklarla kazandığı paradan sana verdiği harçlıkları kafelerde fal baktırmalara harca.Olacak iş değil ben erkek olsam ve böyle bir surum ile karşılaşsam çok büyük olay çıkarırım.
Hem evde hem işte çalışan kadınlar bilmiyor galiba erkekler de ev işi yapabiliyor 😑
Kadınları böyle mükemmel makineler gibi görmesek o dediğiniz erkek türevleri haklı olmazlar.
İlle de çalışan kadın isterim üstelik evde de iş yapsın diyen erkekler de bir zahmet öyle kadınlar bulsunlar kendilerine. Zira evli olmak uğruna kendini böyle paralayan kadın da çok.

Ne alaka yahu? Fal baktırmakla üniversite mezunu olmak bambaşka konular. İsteyen fal baktırır, isteyen baktırmaz. Bu konuda milleti yargılamak kimsenin haddine değil.

tesekkurler. Fal baktirmiyorum. Baktirdgim zamanlarda oldu, falci kafeler dolup tasiyodu. Burada herkes fal mi baktiriyosunuz diye kiniyor ama o kafeler nasil dolup tasiyor o zaman?
birbirimizi kinamadan, suclamadan konusabilsek keske.

Bu durumda ortak karar; evet ayni agdan baglandigimiz surece baktiklarimiz reklam olarak cikabiliyo birbirimizin telefonlarinda....

Evet mumkun, esim kendi masaustu bilgisayarinda oyun&eglence yeri arastiriyor beni goturmek icin daha sonra ben instagram reklamlarinda gordum esime dedim ya yakinlarda bir yer varmis gitsek mi diye o da bana, ben gecen gunlerde nette arastirirken gormustum burasi mi 3dk si su kadar pahali vazgectim demisti.

Sonrasinda bende dik durma korsesi cikiyor esime sordum kendisi boyle bir sey arastirmis.

Kisisellestirilmis reklamcilik diye bir sey var. Siz bir sey arattiginizda ayni ag uzerindeki tum cihazlara bu veri gidiyor, kullanici eger kendi hesabiyla girip oznellestirmediyse cihazlari kullanani tek kisi gibi dusunuyor.
Bu bir pazarlama stratejisidir okurken bununla ilgili cok bilgiyle karsilastim.

Ornegin; Zara‘ nin onunden gecerken size Zara‘ yla ilgili kampanya gelmesinden tutun, rutin olarak okudugunuz maillerinizi ornegin her gece 9‘ da okuyorsaniz reklam verenler ona gore spam postu, indirim postu gonderiyor bu verileri isleyen cok buyuk firmalar var. Bunun icin calisiyorlar. N nilayblt fal, astroloji vs ile ilgilenen biri olarak orada kodlu ve bu islemleri genelde 10-14 arasi aratmis o zaman reklamlar bu minvalde.

Eger akilli cihazlarinizin ses sistemleri aciksa bebek esyalariyla ilgili ev sohbetiniz sonrasinda size ebebek indirimi, reklami vs. gelebilir.

Mumkun degil, yok diyen arkadaslarin biraz uluslararasi makale, yayin taramasini oneririm.

Fala inanıp para yatırmak mı mantıklı. Bu yüzyılda çareyi falda orda burda aramak mı mantıklı?

İyi de arkadaş çareyi falda arıyorum dememiş ki. Fala para yatırmak mantıklı değil ama dediğim gibi kendisi de yakın zamanda fal baktıran birisi değil. Öte yandan merak edip fal baktırmaya gidebilir, ne var bunda? Her gün falcı falcı dolaşsa parayı oraya yatırsa haklısınız diyeceğim ama böyle bir durum yok ortada 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

eşin bir açıdan çok haklı şöyle; çalışmayan kadınlar malesef paranın nasıl kazanıldığını bilmiyoru ve değerini bilmiyor.Hem sen evde otur(ev hanımları boş durmuyor bierdürü iş yapıyor diyenlere; çalışan kasılar o işleri yapıyor bide dışarda çalışıyor onun için mükemmel varlıklar değilsiniz) hemde kocanın ne zorluklarla kazandığı paradan sana verdiği harçlıkları kafelerde fal baktırmalara harca.Olacak iş değil ben erkek olsam ve böyle bir surum ile karşılaşsam çok büyük olay çıkarırım.
Çalışan bir kadın olarak çalışmayan kadınları bu derece ezmenin neden olduğu psikolojiyi hep merak etmişimdir. Çalışıp para nasıl kazanılıyor öğrendiğiniz gibi canınızın kıymetini de öğrenin hem evin işini yapıp hem çalışınca da mükemmel kadın olmuyorsunuz. Her iki işi yapıyorsunuz diye de millet kocasının parasını harcarken size sormayacak ayrıca😏

Sizin bilgilerinize ve yazışmalarınıza ulaşabilir kolaylıkla. Sizin Telefondaki takip etmek istenilen programa bir qr kodu okutarak istediği cihazdan ulaşmak mümkün. Uygulamalarınızı kaldırıp tekrar yükleyin bence.

Google icin niye tehlikeli olsun, reklam verenlerle isbirligi icinde win-win durumu var

gizlilik meselesi. win-win durumu sadece pazarda isine yarar fakat bu sekilde ortak aga baglanan cihazlar arasinda bilgi akisi olmasi onemli bir guvenlik acigi. cunku reklamlarin telefonlar arasinda etkilesmesine gelene kadar bu durum baska bircok bilgiyi de aktarir. yani basit seyler degil bunlar. benim pratikte gozlemledigim ve calistigim sey bu, baska bir bilgi varsa tabi ki isime yarar benim de.

Merhabalar

konu basligi karisik oldu biraz ama nasil ozetleyecegimi bilemedim.
esimle en son actigim konunun uzerine birsey yokmus gibi devam ediyoruz. Daha dogrusu bende cok sey olmus gibi (yasam enerjim yok) , o birsey yokmus gibi devam ediyor.
Biraz once ise gidecekken geldi basimda dikildi bi garip bakiyodu bana bende telefonda bisey bakiyodum. Dediki sen yine falcilara falan para mi yatiriyosun? (Boyle birsey 1-2 kez oldu o da biri astrologdu biz evlenmeden once baktirmistim -ben degil- esim onu falci diye tanimliyor ) digerleri de kafede bakilan fallardi)
Ben de yoo ne alakasi var diyince bende yine reklamlar cikmaya basladi garip garip dedi. Bunu da bir kac kez soyledi daha once guya ben bisey bakinca esimin telefonunda reklamlar cikiyomus. Fal hoca vs . Ayni internete bagliyken oyle oluyomus.
bende niye hic cikmio onun baktigi seyler onu cozemedim.
Sizce var mi oyle birsey hic biliyomusunuz?
Arkadasimla kursun doken bir kadina gidecektik yazismistik vazgectim sonra.
aklima nedense telefonumu kurcaladigi geliyo reklam cikmasindan ziyade.
He birde insallah gidersende yakalan haberlere cik gibi ekstrem seyler soyledi, calismiyorum esime paranin yetmedigini soylemis biraz arttirabilirmisin diye sormustum gecen ay onu da soyleyip paranin nereye gittigi belli oluyor dedi. Sabah sabah bagirdim cagirdim iftiraya ugramis gibi. Sonrada kafede fal baktirsam ne olcak bunun icin kendimi suclu hissetmelimiyim? Dedim.

psikologta dahilmis bu olaya, bir suru para akitmisiz kadina daha once. Kadin ev almistir dedi. Psikolojim bozuktu demekki ihtiyacim vardi dedim.

ustelik esim bilmiyor ama ayda 1gibi yine gorusuyorum ben psikologla.

bugun soyledikleri kotu hissettirdi kendimi baski hissettim. Sanki ne yapmisim?
kafede bile fal baktirmayali 1 sene olmustur.
kardeslerimle gidecektik hastalaninca gidemedik ona bakiyodum belki ondan sende reklam cikti diyince anca aptallarla gidersin hadi onlar aptal sen kendinden utan universite mezunu kadinsin napiyorum diye aynaya bak sor dedi.
bunlara psikologta dahil.
evt aynı network üzerinden bakılan bişeyin reklamı gözükür, zira ben burdan don kilot bakıyorum iş arkadaşımın ekranında çamaşır markası reklamı çıkıyor :KK66:

Google hesabı farklı olunca da reklamlar çıkıyor, bunu nasıl açıklıyorsunuz ? Mesleğiniz nedir acaba?

eecs mezunuyum, bilgisayar-elektronik muhendisiyim. bildigimi aktardim. size gore farkliysa ona gore onlem alirsiniz sorun teskil ediyorsa, degilse sorun yok.

Çalışan bir kadın olarak çalışmayan kadınları bu derece ezmenin neden olduğu psikolojiyi hep merak etmişimdir. Çalışıp para nasıl kazanılıyor öğrendiğiniz gibi canınızın kıymetini de öğrenin hem evin işini yapıp hem çalışınca da mükemmel kadın olmuyorsunuz. Her iki işi yapıyorsunuz diye de millet kocasının parasını harcarken size sormayacak ayrıca😏
canımın kıymetini biliyorum,kendi öz saygımdan çalışıyorum.Üni mezunu kariyer sahibi bir kadınım.Ve dediğimin arkasındayım kendi kaazanmadığı parayı har vurup harman savurmak yanlış bence.

O verilen para bir lütuf değil ki. Kadın çalışmıyorsa, erkek bunu bilerek o kadınla evlilik yapıyor hatta çalışmayan kadın tercih ediyor yada zaman içerisinde oluşan çocuk gibi başka sebeplerden yine ortak kararla çıkıyor işten. Verdiği paranin hesabını tutacaksa ona göre tercih yapsınlar o savunduğunuz adamlar. Mevzu fal değil burada sizin çalışmayan kadınları küçük görmüye çalışmanız..

eecs mezunuyum, bilgisayar-elektronik muhendisiyim. bildigimi aktardim. size gore farkliysa ona gore onlem alirsiniz sorun teskil ediyorsa, degilse sorun yok.

Benim saklayacak herhangi birşeyim yok o yüzden önlem almamı gerektirecek bir durum da yok;ama bu durumu bizzat yaşadığım ve eşimle de aramızda dialog geçtiği için çok net hatırlıyorum . Kendi telefonumdan oğluma bot bakıyordum ve eşim de laptoptan bağlanıyordu hep baktığım botların reklamları vardı. Tabi ki gizliliği bozmuş oluyor gizli birşey bakacak olan gizli sekmeden bakmalı demek ki. Özellikle iş yeri gibi yerlerde sıkıntı çıkabilir ev vs için sorun olmaz da . Ben de sistem destek uzmanıyım bilgilerimiz farklı demek ki

canımın kıymetini biliyorum,kendi öz saygımdan çalışıyorum.Üni mezunu kariyer sahibi bir kadınım.Ve dediğimin arkasındayım kendi kaazanmadığı parayı har vurup harman savurmak yanlış bence.
Canınızın kıymetini bildiğiniz için mi hem evde hem dışarıda çalışıyorsunuz? Eşiniz napıyor mesela siz ev işlerini yaparken? Kazanmadığı parayı harcayamıyoruz kadınlar olarak ama sadece kendi kirletmediği evi temizlemek sadece kendi yemediği yemeği yapmak bizim görevimiz yani sizin anlayışınıza göre . E basbaya canının kıymetini bilmemek oluyor sizinki kusura bakmayın 🤷🏻‍♀️

Benim evde bilgisayar tablet ve telefon aynı Wi-Fi şifresiyle çalışıyor. PC birşey araştırırsam telefonda da karışma çıkıyor. Google hesabından girmiyorum bu arada.
nasıl desem çıkma sıklığı aynı olmuyor. Yani telefondan bişeye baktıysam telefondan sürekli çıkıyor. tablette de çıkıyor. Ama daha az .

bir de goruyorsa bende neden sadece kendi baktiklarima gore reklam cikiyor neden esimin baktiklari cikmasinki?Ayni mantik bendede islemeli.

esim bilgisayar muhendisi bu arada
Ben fal baktirmiyorum diyince Google yalan soyluyor yani dedi. Hani nasi bu kadar emin olabiliyo bi reklamdan onu da anlamadim
Dediginiz gibi o kendi bakti gordu bisey bence
Dediğim gibi eşiniz gizli sekmede açıyordur kendi baktıklarını.
Yapay zeka böyle bir şey arkadaşlar. Telefonlarımız ile aynı ortamda epilasyondan bahsedince bile epilasyon aleti reklamları çıkıyor.

Yalnız arkadaşlar şunu söylemeden duramayacağım. Eşlerin kendi hayatımıza o baba biz çocukmuşuz gibi sürekli müdahile etmesine izin verilmemeli
ne var sanki burçlara inanıyorsanız. Ben pek inanmam ama saygı dıyarım. siz başka bir bireysiniz sizin tercihlerinize saygı duymayı öğrenmeli.
bir de Sanki açık yakalamış gibi hesap soruyor. Tuhafıma gitti.

X