Aynı İlaç Farklı Fiyatlar

Hanzade_Su

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
166
1
318
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba. Benim canım yandı ama sizinki yanmasın diye özellikle bu konu ve başlıgı açtım. Çocuk sahibi olmak için bir çok emek ve zorluk çekerken Eczacıların insafsızca aynı ilaç üzerinden kar etmek için uyguladıkları faiş fiyat ile malesefki karşılaştım.. Üsküdar Zeynep Kamil hastanesinde çocuk için aşılama tedavisi görüyorum. Heyet raporum Perşembe günü onaylandı iş yerimden izin alamadıgım için Cuma günü Akşam üstü hastaneye gidebildim. Doktor raporun süresi geçer bu gün mutlaka al diyincede hastanenin hemen karşısındakı xxxx Eczanesinden İlacımı aldım. Eczanenin ismini tam yazmadım ama en azından neresi oldunu anlamışsınızdır. Uzun zamandır Çocuk özlemi çektimiz için raporu alır almaz ilaçlarımı almak istedim. İlk eczane ilaçların kendinde olmadını ve sadece Um..t eczanesinde oldunu söyledi bende o yagmurda koşa koşa Eczaniyeye gittim. 500 TL civarında tutar dedi bayan Eczacı fiyat asgeri ücretli bir çalışanın maaşına denk geldi için çok pahalı benim bu kadar nakidim yok bir eşime danışayım dedim. Kredi kartıda geçiyor dedi bayan bana eşimde bu fiyatsa yapıcak yok al dedi. İlaçları alıp eve gittim. Akşam eşimle bize verdikleri dekondu incelerken hasaplamayı bir türlü tutturamadık. Ben ve aşim sigortalı çalışanız devlet benim ilacımın %80 karşılaması benimde %20 katılım payı ödemem gerekmiyormu?? Tüm artı eksilerden sonra Eczacı tarafından bir güzel kandırıldımızı anladım.

İlacın İnternetten satış fiyatı 251 TL %20 katılımlı fiyatı 50,20 Eczanenin bana satışı 85*5:425 TL Çatlatma ignesi tamamı benden alınmış 75 TL 18 TL muayane ücreti Toplam 518 benden 529 TL alındı o rakamı nasıl buldu nerden çıktı bilmiyorum.. Aynı ilacın eczacı tarafından %30 İskonta yapma hakkıda mevcut.Yani aynı ilaçları bana 300 TL ye verebilicekken hiç iskontosuz tüm parayı cebine attı için 529 tl ödedim.İlaç parası için oya yapıp satan evlere temizlige giden vss okadar bayanla tanıştım ki hastanede yapılan haksızlıktan dolayı bir daha tüylerim diken diken oldu...

Benim canım bu konuda yandı aman sizinki yanmasın. Bir kuruşun bile hesabını yaparken bu adil olmayan uygulamadan dolayı kendimi kandırılmış hissediyorum. Tedavimin olumlu sonuç vermesi için moralimi en üst seviyede tutmam gerekiyor oysaki...Sağlık bakanlıgınında bu konuda biz vadandaşlarına sahip çıkması lazım. Hangimizin aklına aynı ilacın her eczanede farklı fiyatla satıldıgı geliyorki bilseydim tüm eczaneleri gezerdim...

Bu konuda sizlerin de destegi ile TCsaglık bakanlı tedevi merkezi,Tüketici koruma dernegi ve Eczacılar birligi hepsine şikayet bildirimi yapmak istiyorum. İnsanlar tedavi için borç alıyor, kredi çekiyor. Tüp bebek tedavisinde ilaç fiyatları dahada yüksek ve bu ilaçları bir kez alıp hemen tedavi olucaz diye bir garantide yok. Hepinizin desteğini bekliyorum arkadaşlar.

Not: Eşim bu gün eczaniyeye gidip en azından nekadar vijdansız olduklarını yüzlerine karşı söylücem dedi... Elimize bişey geçmicek ama başka insanların umutlarıylada oynamasınlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allaha havale et arkadaşım.nasıl insanlar var yarabbim.Bu durumlardan bile pay çıkarıyolar.
Tutturabildiklerine işte.yazık valla insanlık ne günlere kaldı.

Allaha havale et arkadaşım.nasıl insanlar var yarabbim.Bu durumlardan bile pay çıkarıyolar.
Tutturabildiklerine işte.yazık valla insanlık ne günlere kaldı.

Kesinlikle katılıyorum bu duruma ne gerekirse yardımcı olmak istiyorum ben tüp bebk denedimm
Ya imkanı olmayanlar benimde yok ama yazık vicdan kalmamış insanlarda sadece kelime var..
Bende geçen tedavimde aynı hatayı yaptım
Anşamalı eczanelere yönlendiriyorlar zaten
Şimdiki dr bu konuyu konuştu m yazık insanların umutlaruyla böyle klay oynuyorlar nasıl hesap vericekler
Diye oda kendin ucuza bulabilirsen al sakın hastanelerin kandırmasına izin verme dedi.
Mümessil arkadaşımdan rica ettim ilaç araştırması yapıcak bakalım ne kadar oynuyor fiyatlar...
Ona göre ondan alıcaz hastaneden fiyat aldım eczanedende aldım fiyat hastane daha uygundu bakalım sonuç ne olacak ne kadar kazıklancaz..
Zeynep kamilde daha fazla oluyor sanırım bir dr tedaviye başlıycaktım öneri üzerine daha önce zeynep kamilde görev yapmış aman Allah'ım nasıl dolandırıcılıklar yapmışş
Allaha emanetiz artık..İnşallah olumlu sonuç alırsın arkadaşım ama sesimizi duyurmalıyız bu konuda fiyatlar çook fazla
1 kerede olucagını bilsek gözümü kırpmadan veririm ama ya 5 6 kere denemm gerekirse :50:

Back