Aylık şahsi harcamalarımız, aldıklarımız, her ay düzenli giderlerimiz!

ben avon temsilcisiyim ürünler daha uygun fiyata geldiği için fazlaca alışveriş yapıyorum
makyaja 20 tl
parfüme 50 tl
giyime 100 tl
extra harcamalarımda 100 tl buluyor

her ay 400 lira bursum geliyo(katkı kredisi+özel) ailem de lazım oldukça gönderiyolar,çok parasız kalırsam palyacoluk falan,bi günlük işler yapıyorum.
kira+doğalgaz+su+elektrik+internet bölü üç 200 lirayı buluyo.
50 de aylık alışverişlerde payıma düşen asgari miktar
50yle aylık akbil çıkartıyorum,sınırsız otobüse binebiliyorum
20 lira kedi kumu,kedi maması ve aşıdan(2 ayda bir yaptırıyoruz onu aylığa bölünce) payıma düşen
haftalık 7 milyondan ortalama 30 lira da okuldaki öğle yemeklerim oluyo...
hal böyleyken kozmetiğe para harcama imkanım falan kalmıyo,iki ayda bir toka falan alıyorum :))
giysi-ayakkabı-kitap gibi ihtiyaçları ailemin yanına gittiğimde toptan yaptığımdan sadece hoşuma giden birşey olursa alıyorum..O da ortalama aylık 30 lira oluyo...
sonraa bi akşam dışarıya çıksam kafadan on lira gidiyo,ayda bikaç kere de öylesine gezmeye çıksam 30 liram uçuyo...
hee bi de 25 lira konser parası oluyo,ayda bi kaliteli bi sanatçı uğruyo buralara,gerekirse öğlen yemeği yemiyorum gidiyorum konserine...

işte size sıradan bir öğrencinin düşük bütçeli ama mutlu yaşamı :))

*burdan burs verenlerime tekrar teşekkür edeyim,Allah Razı olsun valla her ayın 18inde ATM'nin önünde dua ediyorum size <3

Okuyunca cok tebrik ettim hepinizi, ben öğrenciyim ailemle yasıyorum yeme içme masrafım mutfak ev falan yok. Onun dısında yazayım, aylık 1000 tl harçlık alıyorum her ay 400 lira kadar taksit oduyorum yani kendi alışverişim kıyafet kozmetik falan, Kredi kartı taksidi. Yol masrafım pek yok genelde annem bırakır babam alır okuldan tam onların ise gidis çıkış saatlerine denk geldigi icin, zaten seneye arabayla gidip gelecegim ama o da günlük 10 lira otopark parasi. Yemek icin de maalesef okulum cok yogun oglen yemek arasi bile yok haftada iki gun var onda da zaten iki gunluk yemek 25-30 lira. Cuma gunu genelde bir arkadasimlayim yaklasik 50 lira da o gun gidiyor. Kalan paramla da her ay yaklaşık 150 Euro kadar almaya calisiyorum para biriktiriyorum. Yani taksitler 400u buluyor 100 lira zorunlu yemek yol falan kalan 500u den de 300u Euro'ya iste kalanı da gidiyor öyle ama bankaya yatırıyorum biriktirmeye calisiyorum. Arada altin falan alıyorum, pırlanta bir seyler alıyorum.
Kozmetik ihtiyac olarak 50lik parfüm alıyorum 220 lira iki buçuk ay gidiyor. Makyaj ihtiyacım yok pek aldığım zaman Tekin acar paket yapıyor clinique rimel kalem göz makyajı temizleyicisi 55 liraya onu alıyorum bulunca. Pudra falan da annem teyzem kendilerine çıkan esantiyonlari veriyorlar cd alırsam alıyorum kitap genelde almıyorum cunku babamlara surekli bir yayınevi kitap gönderiyor istediklerimi söylüyorum babama gönderiyorlar. Cilt bakımı icin De clinique sabun tonik nemlendirici iste birkaç krem onlar bayağı tutuyor onu da 8 taksit yaptırıyorum oduyorum her ay öyle. Kıyafete pek para harcamam alsam da indirimden alırım gapten beymenden massimo duttiden onlar da aldığım kıyafetler klasik seyler beyaz tişört hirka siyah elbise falan. Ayakkabı da indirimden alırım mesela üçünün toplamı 1900 lira yapacak uc ayakkabıyı 600 liraya aldım. Buyuk harcamalarım da telefon aldım en son onda da babam aldı benim harçlığımdan kesti. Öyle yani biriktirmeye calisiyorum. Cok şükür hicbir sıkıntım yok babam sag olsun :)) yaşadığım yerde hayat pahalı okul pahalı açıkcası benim cok bir harcamam yok gerçi bunu söylerken utandım su an cunku hicbir arkadasim kredi kartini kendisi odemiyor aylık bes bin liraya kadar harcama yapıyorlar. Benim kredi kartı limitim 6 bin ama bin lirayı bulmaz aylık kart harcamam. ve hepsini defterime yazar hesaplar ayırırım parami geldigi gun de öderim. Neyse Allah herkese kolaylık versin

Son düzenleme:
Ben aylık 475 lira burs alıyorum. Ailemle aynı şehirdeyim, üniversitedeyim.
Özel üniversitede olduğum için yemeklerimiz çok pahalı, ortalama 200 lira yemeğe gidiyor. 100 lira annem zorla güne soktu para biriktiremiyorum diye, ona veriyorum
Ağda, kaş falan 30 lira harcıyorum. Saçlarımı kendim kesiyorum, brezilya fönüm oldugu için de boyatmıyorum bir süredir
Okul, kitap fotokopi masraflarım oluyor aylık 50 70 lira arası. Ailem ödüyor kitap masraflarımı.
Haftada bir iki kez dışarı çıkıyorum arkadaşlarımla nereden baksanız her çıkışım 15 20 lira.
Aylık 100 lira kadar mutlaka makyaj, kozmetik, kıyafet alışverişim oluyor.
Benim harcamalarım da böyle =) Bursum 20 gün sonra falan bitiyor, sonra da ailemden alıyorum

Düzenli olarak her ay sadece kedi maması alıyorum 50 lira tutuyor sokak kedileri için. Kendi kedime de 2 ayda bir 60 lira masraf yapıyorum. Kendime hiç harcamam olmuyor bu sebepten. Biliyorum dışardan manyakça gözüküyor olabilir ama onlar aç kalacağına varsın benim fazladan bir kıyafetim veya ayakkabım olmayıversin..

Valla süpersin. Olsun, düşük falan önemli değil gayet ideal. Bir de palyaçoluktan 1 günde ne kadar alıyorsun, çok merak ettim!

Ben seni kendi çevrende kendi bütçende ve harçlık seviyen içerisinde yaptığın bu düzenlemeyi hesaplamayı, idareyi, ayarlamayı taktir ettim. Olsun herkes harcar, yer içer... Önemli olan elindekini hesaplı kullanabilmektir.

Valla süpersin. Olsun, düşük falan önemli değil gayet ideal. Bir de palyaçoluktan 1 günde ne kadar alıyorsun, çok merak ettim!

genelde 35 alıyorum,3 saat çalışıp;alışveriş merkezlerinde yüz boyarsam..ama açık alanda çalışıldığında-açılışlarda-konser önlerinde daha da artıyo tabii...Bi de doğumgünlerinde falan çocuklara dans öğreten,balon kıvıran palyaçolar var,onlar bikaç saatte benim iki üç hatta dört beş katım kadar alabiliyorlar :))

*eğer çocuklarınızın doğumgünü için sorduysanız bi tanıdığınızın kızına teklif edebilirsiniz,kırtasiyeden yüz boyama kalemi alır,internetten de bikaç yüz boyama şekli öğrenir-giysi de kiraladınız mı,ya da tuhaf şeyler giyip saçına sprey falan sıktı mı dünyanın parasına çağırdığınız palyaçodan hiçbir farkı kalmaz :81::81:

Son düzenleme:
Konu eğlenceli olmuş :) Ben evli değiim bu yüzden daha rahat sayılırım. Çalışmıyorum da. Evin ihtiyaçları ailem hallediyor.

-Her ay saç boyası alırım 6-10tl
-ruj,göz kalemi,parfüm,oje vazgeçilmez harcamalarımdandır. Bunlara da 45-100tl gider.
-2 ayda bir papatya şampuanı 10-12tl ve 3-4 ayda bir saç kremi 5-6tl.
-yüz temizleme jelleri 2 ayda bir 30tl.
-her ay mutlaka ya ayakkabı ya da çanta,küpe kıyafet alırım. O ayki harçlığıma göre ama mutlaka bi yeni aksesuar kıyafet ayakkabım olmalı. yoksa çok daralıyorum. Onlardan birisini alırım :)

-yakında solaryuma gitmeyi düşünüyorum. Ama o da 3 defa olacak. Biraz renk alayım diye. Bu kadar :) En azından 100-150tl gerekli oluyor. Okul marafım da 100tl. Bazen 150-200tl.

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.
İstediğim cevapları alıyorum.
Bir de ne kadar harcadığınızı değil de
düzenli olarak nereye ne kadar harcadığınızı yazarsanız sevinirim.

Arkadaşlar harcamalarımda değişiklikler oldu.
Dore ye temsilci oldum.
Aylık 100 tl lik kendime evime harcama yapıyorum.
Uzun zamandır eksiklerim artmıştı, kerem kozmetik.
Onları hallettim.
Mutfak ürünleri ev gereçleri de var Dore de
Bu yüzden o eksiklerimi de görebiliyorum artık
Geliş fiyatından her ay bir eksiğimi görmek çok hesaplı oldu.
Hem Dore den çok güzel hediyeler geliyor. Çok mutlu oluyorum.
Geçen hafta 2 adet delia tava geldi.
Ondan önce şeffaf saklama kapları gelmişti 25 tl ye verdim.
Daha yeni bu hafta diğer çeşit saklama kapları geldi hediye.
Çok hoş. Beni bu dore temsilciliği gayet memnun etti.
Bir de bu ay kendime kolye aldım, peşinat verdim 120- 150 kadar tam hatırlamıyorum.
3 ay 50 tl lik taksitlerle ödeyip bitireceğim.
Ekstra bunlar eklendi. harcamalarıma.
Ama her ay yaptığım gereç alış verişini Dore Ye taransfer etmiş oldum.
Bir de oğluma bu ay Saat aldım 20 tl ye.
Harçlığımı Dore den çıkarıyorum.
Veya Dore'den ettiğim kar kendi aldıklarımın ortalama yarısını karşılıyor.

Doreden aldıklarımı yeni açacağım konularda sizlere de göstermek istiyorum resimli olarak.
Uğrarsanaız sevinirim.

Son düzenleme:
makyaj malzemesini ve bakım kremini yılda bir kez alıyorum 500tl yıllık yaklaşık aya bölse5otlden az cok makyaj yapmıyorum ama 2yılı geçen ürünü atıyorum..

şampuan bebeyağı sac boyası saç kremi aylık 50tl de bunlar..

ayakkabı canta her gün alınmıyor ama yılda 1200tl diyebiliriz aylık 100tl olabilir canta severim..

giysi d ise her cıkışımda birkaç parça alıyorum indirimleri hiç kaçırmıyorum eskileri yılda bir kez eleyip birilerine verince dolabıma yeni şeyler alıyorum aylık 400tl veriyorumdur..

kuaföre pek gitmem aylık kuaför masrafım 40tl diyelim..

takı cok severim imitasyon olarak tabi aylık 30tl lik takı alıyorum diyebilirm..

toplam:670 tl biz buna 700tl diyelim...

reklam kokan sorular bunlar... direk dore kullanan var mı diye de sorabilirdiniz

reklam kokan sorular bunlar... direk dore kullanan var mı diye de sorabilirdiniz
Ne alakası var.
Doreye üye olduğum dönem yazdıklarım bunlar, gayet doğal yazmışım.
Gerçekten de kar da ettim zarar da.
O dönem çok ürün aldım, çok harcama yaptım...
Hala tavasını parfümünü kullanıyorum...
Eğer reklam olarak görülseydi zaten mesajım ve hatta konum silinirdi...
Siz öyle düşünmek istiyorsanız düşünün...
Şimdi mi?
Doreden ayrıldım işim sona erince.
Ücretli çalışıyordum ve okul bitince işim de bitti.
Sonraki sene staj gördüm yani geçen sene...
Bu sene de kursa gidiyorum kpss için...
Tanıyanlar bilir... Okul bitti ve sıra kpss geldi,
Allah ın izniyle gelecek daha güzel olacak...
Hem hayat standardı açısından hem de tüm harcamalarım açısından...
Allah izin verirse o zaman gelip yeni düzenimi burdan yazacağım ve bu konu yeniden canlanacak...

sorumda, hayat hikayenizi anlatın dediğimi hatırlamıyorum. fikrimi söyledim.

sorumda, hayat hikayenizi anlatın dediğimi hatırlamıyorum. fikrimi söyledim.

Canım sen istedin diye yazmadım zaten...
Yazmak istedim diye yazdım.
Hem sadece sana cevap vermedim.
Genel bir mesaj yazdım sadece.
Ayrıca dore hakkında söylediklerim de benim tecrübe ve fikirlerimdir!

Bir şey daha eklemek istiyorum.
Reklam gibi anlaşıldıysa şayet,
Site üzerinden dore adına tek bir satış dahi yapmadım.
Teklif bile etmedim.
O benim hayatımda yaşadığım bir dönemdi sadece.

her ay muhakkak şahsi harcamalarım olur.özellikle saçlarım için çok harcarım fakat marka takıntım yoktur ucuz ama çok alırım aldıklarımı da çok giymem yenilerim sürekli o ay şahsi kendime harcama yapmadıysam içim rahat etmez:))))) kışın yakıt parası falan biraz zorlanırım hep eksilerde gezerim şu sıralar epilasyon ve evkur taksitlerim de varrrr gerçi insan mecbur kalınca geçiniyor ama sıkılıyor biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…