- 24 Kasım 2010
- 683
- 12
- 318
- Konu Sahibi BALveBADEM
-
ben ilçede oturuyorum okulum il merkezinde hergün gidiş geliş yol masrafım var artı haftasonu dersanem
neyse aylık yol masrafım 220-240tl civarı,
dışarda yediğim yemek masrafım günde 3 tlden ayda 72tl
dersaneye aylık 120tl falan ödüyorum
yani her ay hiç yoksa 305 tl çıkıyor cebimden,
240tl kredi alıyorum, babam 75tl kadar gönderiyor, eşim bir ay veriyorsa diğer ay vermiyor
ay içinde ekstra harcama yapmamaya çalışıyorum,
yaptıklarım da fotokopi için falan oluyor. yalnız bu ay saçımı boyattım tuzlu oldu baya
Ben evlendikten sonra işimden ayrıldım ve şuanda çalışmıyorum.
bir oğlum var 18 aylık şimdi bide kızım olucak.Saçlarımın doğal rengi çok hoşuma gidiyor o yüzden boya kesinlikle kullanmıyorum ki zaten hamileyim.
oje kullanma alışkanlığım yok sadece makyajıma para öderim ve 2 ayda bi saçlarımı düzelttirirm.
yıllık olarak ortalamaya vurursan
makyaj malzemelerine ayda 10 tl gibi cüzi bi rakam ödüyorum çünkü 2-3 ayda bir makyaj malzemesi alıyorum.
kıyafet her ay mutlaka oğluma alışverişe çıkınca kendime 1 parça bişey alırım 50 tl
saç 2 ayda bir olduğundan aylık 5 tl
onun haricinde market alışverişinde eşimin sevmediği ve oğlum ufak olduğu için yiyemediği ama benim bayıldığım şeyleri alıyorum mutlaka onlarda 30 tl tutuyor
toplamda aylık 95 tl lik bir kişisel harcamam var
eşim bunu okusa offf batırdın beni ne masraflıymışsın der
Hem kişisel hem ev harcamam olarak çok fazla giderim var.
Yani gelen gidiyor resmen
Önce borçlar;
Araba taksidim :1.000 tl
Eşya yeniledim aylık: 750 tl
Evkurda ıvır zıvır : 650 tl
Faturalar :300-350 arası (kışın tabi)
Vınn : 50 tl (ayrıca kablosuz internet var,faturalara ekledim.bu oğlum için)
Kredi kartları :1.200 tl
Oğlumun okul aidatı: 200 tl
Sigara : 300-350 tl civarı eşimde ben de içiyoruz
Mutfak, gezme, giyim, yol vs yazmıyorum zaten değişiyor.
Kişisel harcamalarım;
Makyaj malzemelerim :Hergün maktaj yaparım fakat ürünlerim kryolan olduğu için pahalı fakat uzun süre gidiyor.Çoğu kez 8 ay ile 1 sene gidiyor.
Spor için : Bir salona üyeyim,Sport international.Senelik 4.000 tl, onu aya böldük ödüyoruz.
Saç ve: Kendi işim olduğu için onu hallediyorum zaten:) Saç ve cilt bakımlarım vs...
Bir de çok aşırı kitap alırım: Neredeyse her ay 400 tllik kitap harcamam var.
Ne kadar çokmuş ya, şimdi yazınca daha iyi anladım o yüzden nefes alamıyoruz çalışırken.
Şu taksitler bitse rahatlayacağız tabi ama bakalım inşallah biter kısa sürede.
Dükkan masrafları ise ayrı...
Cevap için çok teşekkürler.
O taksitler hiç bitmez. Biterse yenisi devreye gider bacım.
Kitap harcaman bana farklı geldi, insanlar kitap almıyor genellikle. Yani benim gördüklerim. Çok taktir ettim. Ben burdan birinden kitap istemiştim, o vermek istemişti de, o siz misiniz, emin olamadım. Ben de kitap severim ama okumak pek mümkün olmuyor. Siz o aldıklarınızı okuyabiliyorsunuz ki alıyorsunuz, diye düşünüyorum.
kazandıgım para yanı her ay basında elımde gecen netto para 1.270 euro.
Amin canım amin inşaallah.
Bir çok insan 600-700 tl maaşla geçim yapıyor.
Maaşallah iyisiniz yine.
Cevabın için de teşekkürler.
Hani benim en çok merak ettiğim, şahsi harcamalar.
Yani kendimize aldığımız kıyafettir, kozmetiktir, düzenli ayda ne kadar şahsımıza harcıyoruz?
Sen de de böyle bir durum var mı?
Ben şahsen kozmetik, kıyafet alamadan abur cubur, ekmek süt derken hiç harçlığım kalmıyor...
Kendime bir şey alacak olsam o ay pahalıya patlıyor.
İnsanlar düzenli kendileri için ne harcıyor onu merak ediyorum
Burda çok çeşitli insanlar var, çok çeşitli gelirleri var, çok uç örnekler var gerçekten
Kitaba çok düşkünüm.
Oldukça geniş bir kitaplığım var evimde.
Yalnız dediğin gibi kitap alışverişi az.
Fakat 1 haftadır dikkatimi çeken şeyi paylaşmak istedim.
Kitap almak için geçen hafta eşimle kitapçıya uğradık.
Etiketlere baktım 38 tl, 26 tl...
Daha ucuzu yok.
Sordum neden bu kadar pahalı diye?
Bana söylenen ''hanfendi şuradaki kitaplar 10 tl''
''Ben onu sormuyorum,sonuçta bilinçsiz kitap almam.Ucuz olanı alayım değil ki derdim, mutlaka aklımızda var istediğimiz kitaplar.'' dedim.
Bize böyle geliyor dedim.
Orada çıktık başka yere uğradık, orada fiyatlar daha beterdi.
Burada da ''alın işte alt tarafı bir kitap değil mi'' dediler.
Eşim ''Hayır efendim, alt tarafı bir kitap değil. Eşim sürekli okuyan biri, doğal olarak düşünün ne kadar kitap aldığımızı.Fakat benim gibi 4-5 ayda bir kitap okusaydı, alırdık bir tane giderdik.Zaten anlamıyorum, hem insanlar okumuyor diyorsunuz, hem korsana hayır diyorsunuz, hem fiyatlara bakın.Ya korsan alıcaz ya da okuyan insanı okumaktan vazfeçireceksiniz.'' dedi.
Çok sevindim valla eşimin olayı benden önce özetlemesine ve beni anlamasına.
Sonunda dün karşıya geçtik ve sahaf sahaf gezerek istediğim kitapları uygun fiyata aldık:)
Arkadaşlar ben en çok şahsi harcamalarınızı merak ediyorum.
''Yani kozmetiğe şu kadar harcıyorum, her ay şu kadar liralık ruj ve/veya parfüm alıyorum, Kıyafetime şu kadar harcıyorum, her ay şurdan şu liraya ayakkabı alıyorum, çocuklara şu kadar harcıyorum, düzenli her ay şunu alırım''
şeklinde açıklamalı cevaplar yazarsanız sevinirim, zira çok meraktayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?