Aylık şahsi harcamalarımız, aldıklarımız, her ay düzenli giderlerimiz!

BALveBADEM

Sabrediyorum Sana Ey Hayat
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
683
12
318
Arkadaşlar aylık harcamalarınızı çok merak ediyorum.
Ayda kıyafetime şu kadar, kozmetiğime şu kadar, ihtiyaçlarıma şu kadar... harcıyorum şeklinde harcamalarınızı yazabilir misiniz?
Peki sorun olmazsa aylık kazancınızı, şahsi ve zorunlu giderlerinizi yazar mısınız?
Nereye ne kadar harcıyorsunuz?
En çok hangi marka tercih ediyorsunuz?
Pazar, bana yeter mi diyorsunuz?
Ben ay sonunu getiremiyorum. Nereye gidiyor anlamıyorum.
Kendime neredeyse hiç ayıramıyorum.
Ayda mecburi 400 tl giderim var benim ama şahsi bir harcamam yok.
2 çocuk, yol yemek masrafı derken bana sıra gelmiyor da.
Yine de şükür tabi
..

Son düzenleme:

ilk önce kendi sorumu kendim yanıtlayayım.
Ben 200 tl bebek bakım ücreti ödüyorum
100 tl yol parası veriyorum
100 tl yemek, ekmek parası
100 kadar da çocukların süt parası oluyor, ekmek parası oluyor, abur cubur oluyor.
Zaman zaman da evin ihtiyaçları için harcama yapıyorum. Yani çocukların bazı ihtiyaçları, evin ufak eşya giderleri.

Evin genel ihtiyaçlarına para harcamam. Eve eşim bakar. Başka hiçbir şeye karışmam. evin ufak tefek ihtiyaçlarına harcama nedenim ise; eşimin önemli bulmadığı, bilirsiniz erkeklerin gereksiz görüp hanımların ihtiyacı olan şeylerdir. Eşim almadığı için ben alıyorum.

her ailenin ekonomisi birbirinden farklidir.

kiminki daha fazla kimininki daha az, yani pek net bir sonuc cikaramazsiniz burdan gibime geliyor.

birde daha once boyle bir konu vardi sanirim, ve tartisma konusuna donmustu en nihayet, nedenini hatirlamiyorum ama aratmak lazim .

benim evimdeki duzen soyle

ev kendimizin zaten , esim elektirik, su vs evin giderleriyle ilgilenir.cocuklarin okul paralarini oder.

bende evin alisverisini, girdisini-ciktisini tutarim.

ev ile alakali ,cocuklarla alakali ne varsa bendedir yani.

aylik 2000 $ ev icin harciyorum net olarak.

2000 $ kredi karti kullaniyorum o ise kendi ihtiyaclarim icin.

bu arada belirteyim turkiye icin fazla bir miktardir bu ama zaten USA 'de yasiyorum, burasi icin standart gibi birsey bu para.

ben ilçede oturuyorum okulum il merkezinde hergün gidiş geliş yol masrafım var artı haftasonu dersanem
neyse aylık yol masrafım 220-240tl civarı,
dışarda yediğim yemek masrafım günde 3 tlden ayda 72tl
dersaneye aylık 120tl falan ödüyorum
yani her ay hiç yoksa 305 tl çıkıyor cebimden,
240tl kredi alıyorum, babam 75tl kadar gönderiyor, eşim bir ay veriyorsa diğer ay vermiyor
ay içinde ekstra harcama yapmamaya çalışıyorum,
yaptıklarım da fotokopi için falan oluyor. yalnız bu ay saçımı boyattım tuzlu oldu baya

Aynen, ekstra kendim için bir şey yapsam, alsam tuzluya patlıyor.
Sen öğrencisin.
Ben çalışıyorum. 2 çocuk var. ev geçiniyor bir yandan.
Yoluydu, bakıcısıydı...
Yanlış anlaşılmasın ben bir yandan da biriktiriyorum. Aslında sorun olan, eve hiç bir katkım olmadığı halde yeterince para biriktirememem. Ben aylık 500 kadar kenara koyabilmek istiyorum. Evin masraflarına karışmıyorum. Eşim de zaten para harcatmıyor. Yani paramı harcatmıyor

Kendim için harcayamamaksa cabası.

Cevaplar için teşekkürler...

Arkadaşlar ben en çok şahsi harcamalarınızı merak ediyorum.
''Yani kozmetiğe şu kadar harcıyorum, her ay şu kadar liralık ruj ve/veya parfüm alıyorum, Kıyafetime şu kadar harcıyorum, her ay şurdan şu liraya ayakkabı alıyorum, çocuklara şu kadar harcıyorum, düzenli her ay şunu alırım''
şeklinde açıklamalı cevaplar yazarsanız sevinirim, zira çok meraktayım.

Ben evlendikten sonra işimden ayrıldım ve şuanda çalışmıyorum.
bir oğlum var 18 aylık şimdi bide kızım olucak.Saçlarımın doğal rengi çok hoşuma gidiyor o yüzden boya kesinlikle kullanmıyorum ki zaten hamileyim.
oje kullanma alışkanlığım yok sadece makyajıma para öderim ve 2 ayda bi saçlarımı düzelttirirm.
yıllık olarak ortalamaya vurursan
makyaj malzemelerine ayda 10 tl gibi cüzi bi rakam ödüyorum çünkü 2-3 ayda bir makyaj malzemesi alıyorum.
kıyafet her ay mutlaka oğluma alışverişe çıkınca kendime 1 parça bişey alırım 50 tl
saç 2 ayda bir olduğundan aylık 5 tl

onun haricinde market alışverişinde eşimin sevmediği ve oğlum ufak olduğu için yiyemediği ama benim bayıldığım şeyleri alıyorum mutlaka onlarda 30 tl tutuyor
toplamda aylık 95 tl lik bir kişisel harcamam var
eşim bunu okusa offf batırdın beni ne masraflıymışsın der

Hem kişisel hem ev harcamam olarak çok fazla giderim var.
Yani gelen gidiyor resmen

Önce borçlar;
Araba taksidim :1.000 tl
Eşya yeniledim aylık: 750 tl
Evkurda ıvır zıvır : 650 tl
Faturalar :300-350 arası (kışın tabi)
Vınn : 50 tl (ayrıca kablosuz internet var,faturalara ekledim.bu oğlum için)
Kredi kartları :1.200 tl
Oğlumun okul aidatı: 200 tl
Sigara : 300-350 tl civarı eşimde ben de içiyoruz
Mutfak, gezme, giyim, yol vs yazmıyorum zaten değişiyor.

Kişisel harcamalarım;
Makyaj malzemelerim :Hergün maktaj yaparım fakat ürünlerim kryolan olduğu için pahalı fakat uzun süre gidiyor.Çoğu kez 8 ay ile 1 sene gidiyor.
Spor için : Bir salona üyeyim,Sport international.Senelik 4.000 tl, onu aya böldük ödüyoruz.
Saç ve: Kendi işim olduğu için onu hallediyorum zaten:) Saç ve cilt bakımlarım vs...
Bir de çok aşırı kitap alırım: Neredeyse her ay 400 tllik kitap harcamam var.

Ne kadar çokmuş ya, şimdi yazınca daha iyi anladım o yüzden nefes alamıyoruz çalışırken.
Şu taksitler bitse rahatlayacağız tabi ama bakalım inşallah biter kısa sürede.
Dükkan masrafları ise ayrı...

Son düzenleme:

Ay kız benimki benim yazdıklarımı okusa öldürür, battııık, battıııkk diye

Cevap için çok teşekkürler.
O taksitler hiç bitmez. Biterse yenisi devreye gider bacım.
Kitap harcaman bana farklı geldi, insanlar kitap almıyor genellikle. Yani benim gördüklerim. Çok taktir ettim. Ben burdan birinden kitap istemiştim, o vermek istemişti de, o siz misiniz, emin olamadım. Ben de kitap severim ama okumak pek mümkün olmuyor. Siz o aldıklarınızı okuyabiliyorsunuz ki alıyorsunuz, diye düşünüyorum.

Kitaba çok düşkünüm.
Oldukça geniş bir kitaplığım var evimde.
Yalnız dediğin gibi kitap alışverişi az.
Fakat 1 haftadır dikkatimi çeken şeyi paylaşmak istedim.
Kitap almak için geçen hafta eşimle kitapçıya uğradık.
Etiketlere baktım 38 tl, 26 tl...
Daha ucuzu yok.
Sordum neden bu kadar pahalı diye?
Bana söylenen ''hanfendi şuradaki kitaplar 10 tl''
''Ben onu sormuyorum,sonuçta bilinçsiz kitap almam.Ucuz olanı alayım değil ki derdim, mutlaka aklımızda var istediğimiz kitaplar.'' dedim.
Bize böyle geliyor dedim.
Orada çıktık başka yere uğradık, orada fiyatlar daha beterdi.
Burada da ''alın işte alt tarafı bir kitap değil mi'' dediler.
Eşim ''Hayır efendim, alt tarafı bir kitap değil. Eşim sürekli okuyan biri, doğal olarak düşünün ne kadar kitap aldığımızı.Fakat benim gibi 4-5 ayda bir kitap okusaydı, alırdık bir tane giderdik.Zaten anlamıyorum, hem insanlar okumuyor diyorsunuz, hem korsana hayır diyorsunuz, hem fiyatlara bakın.Ya korsan alıcaz ya da okuyan insanı okumaktan vazfeçireceksiniz.'' dedi.
Çok sevindim valla eşimin olayı benden önce özetlemesine ve beni anlamasına.
Sonunda dün karşıya geçtik ve sahaf sahaf gezerek istediğim kitapları uygun fiyata aldık:)

eşim 800 ben 870 tl maas alıyoruz
kiramız 550 tl
aidatımız 60 tl
kışın yakıt 100 ile 180 tl arası geliyor
elektrik ve su 80 tl
kredi taksiti 270 tl
elden borclar
113 tl
126 tl
2 tanede senetli mobilya taksitimiz var 100 ve 105 tl olmak üzere (3 er taksit kaldı)
mutfak masrafını hiç saymıyorum durum bu oldugu için idare ediyorum cok hesaplıyımdır eşim parayı idare edemez o yüzden kirayı ve yakıtı ona verdiriyorum onun dısındakileri de hallediyoruz gercekten gecinmek zor ama bastan kabullendim bu durumu Rabbim feraha cıkarsın hepimizi amin..

Amin canım amin inşaallah.
Bir çok insan 600-700 tl maaşla geçim yapıyor.
Maaşallah iyisiniz yine.
Cevabın için de teşekkürler.
Hani benim en çok merak ettiğim, şahsi harcamalar.
Yani kendimize aldığımız kıyafettir, kozmetiktir, düzenli ayda ne kadar şahsımıza harcıyoruz?
Sen de de böyle bir durum var mı?
Ben şahsen kozmetik, kıyafet alamadan abur cubur, ekmek süt derken hiç harçlığım kalmıyor...
Kendime bir şey alacak olsam o ay pahalıya patlıyor.
İnsanlar düzenli kendileri için ne harcıyor onu merak ediyorum
Burda çok çeşitli insanlar var, çok çeşitli gelirleri var, çok uç örnekler var gerçekten

kazandıgım para yanı her ay basında elımde gecen netto para 1.270 euro.

evlı dıılm, aılemle yasıyorum, kıra derdım, cocuk bakımı veya ev ısıyle ılgılı harcamalarım olmuyor.
her ay annemın gün parasını ben verıyorum ayda 100 euro. annem babam calısıyor cok sükür maddı durumumuz gayet ıyı ama gün paran benden olsun demıstım anneme ve hıc eksıtmedım sımdıye kadar

neyse gelelım aylık harcamalarıma:

telefon faturam ayda: 30euro

ınternet: 20euro

arabamın sıgortası: 70 euro

benzın param: 200euro

spor salonu: 60euro

kuaföre 2-3 ayda bır gıdıyorum uclarını aldırmaya ödedıgım fıyat : 20 euro

sampuan-sac kremım, vucud losyonu-kremlerım toplam: 50euro

agda: 25euro

takma kırpık: 30euro

makyaj malzemlerımde yaklasık 3 ay gıdıyor bana hepsını aynı anda almıyorum neyım eksıkse onu alıyorum o yuzden fıyat hakkında bısy dıyemıcm sallamak ıstemıorum

ojem bol her ay alıyorum dıyebılırm: 30euro

ayakkabı/kıyafetde denk geldıgı, yada eksıgım oldugu sürece alıyorum, ama arkdaslarımla alısverıse cıktıgım zaman yaklasık: 200-250euro harcıyorum.(
buda 2-3 ayda bır oluyor)

her ay mutlaka 2-3 ıc camasırı takımı alırım (takıntı oldu bu bende): 80-100 euro arası ödüyorum.

sınema(abur cubur almak) veya bırseyler ıcmeye cıkmak: 20-40euro arası.

------

ancak şimdi gördüm cevabını rica ederim
kozmetik her ay en fazla 50 tl harcarım avon kullanıyorum genelde
kuaför manikür ve kaş vs için ayda 30 tl
sacımı 3 ayda bir boyatırım 60 tl
kıyafeti netten alısveriş sitelerinden alıyorum bu aralar taksitle aldığım için fazla etkilemiyor
tabi herkesin yasam koşulları farklı

ben de aynı dertten muzdaribim. ayda 1 tane kitap okuyanlar için 30 tl para değil ama ben ayda en az 6 - 8 kitap okuyorum. bu da nereden baksan her ay 200 tl demek. arkadaşlarımın evlerine gittiğimde önce kütüphanelerine dadanıyorum belki yeni birşeyler almışlardır diye:)))

kitapların bu kadar pahalı olmasına da gerçekten anlam veremiyorum. sanırım okumamızı istemiyorlar:)

ben tesettürlü bi bayan olarak kozmetik tarzı harcamalarım olmuyor.. özellikle makyaj tarzı.. onun dışında kıyafetimede öyle çok para harcamıyorum her gördüğünü beğenip alan bir yapım yok.. lazımsa alıyorum mesela bu kış geçen kıştan kalan pardesümü giyiyordum ama bu aralar biraz kilo aldım sanırım baya dar gelmeye başladı yeni aldım 90 liraya.. birde eşarp aldım 30 liraya.. eşime parfüm aldım 22 lira.. ortalama 150 liralık bi şahsi harcama yapmışım..şahsi ve zorunlu olmayan ihtiyaçlar bunlar tabi..bunları sadece ekstra olarak sorduğunuz için yazdım.. bu ay içinde gerçekleşen bi durumdu bu önümüzdeki ay ne olur bilemem tabi..onun dışında zorunlu mutfak masrafları ve çocuğum için bez mama gibi giderler yazmaya gerek yok zaten bilinen şeyler bunlar..

genel memnur harcamalrına göre çok kısıtlıı oluyorr çalışmayan bir bayanım onun içinde idare ederek yaşaıyoruz çok şükürrr kozmetik indirimli ğünleri takip ederek laıyorumm

Arkadaşlar yaa, bu sene paramdan yeterince bereket alamadım. Zaten bu konuyu da bu merakımdan açtım. Hiç bir şey almadığım halde şahsi olarak, yine de bir kenara yeterince para koyamıyorum. Geçen yıl bebeğim küçüktü çalışmadım. Çalışmadığım zamanların sıkıntısını çektim. Eşim zaten harçlık falan vermez. Bakkaldan aldığımız aburcuburlar çok tuzluya maaloluyordu. Bu sene o anlamda pek sıkıntı yok. Süt parası ekmek parası, tüp parası derken zaten şahsi harcamaya fırsat olmuyor. Bu yıl önceki yıllarda çalıştığım ve kazandığım paraya göre daha iyi kazanıyorum. Ama çocuk sayısı 2ye çıkınca masraflar arttı. Bakıcı parası falan derken. Ben de doğal olarak kendimi geri plana atmak zorunda kaldım. Aslında derdim çok ama kendi topiğimden yazmak istemiyorum. Varlık içinde yokluk çekmek bana en çok koyan. Neyse şikayet de etmemeli değil mi!? Sadece ayda şöyle ıvır zıvır eşya satan dükkanlar olur ya, ya da pazar gibi, oralardan aylık 50 tl lik alışveriş yaparım, baştan da söylediğim gibi, evin ihtiyaçları. Bazen pazardan balık alırım, bazen çocuklara ekmek arası falan. Ama ayda 1 defa işte. 900 tl maaş alıyorum. 200 bebeğin bakıcısına veriyorum. 100 yol parası. Ortalama 100 tl de yemek. 50 tl ev için harcama yapıyorum. 50 tl de önümüzdeki maaş gününe kadar cüzdanıma koyup harçlık olarak 1 ay kullanıyorum. Zaten yemeği evden götürüyorum, ayırdığım harçlığım da ekmek süt aburcubur parası oluyor. Geriye 400 kalıyor. Ben bunu öylece kenara atmak istiyorum, çocukların geleceği için falan. Ama bu paramdan ay içinde ansızın eksikler ihtiyaçlar çıkıyor. Biriktirirken param bereketsiz bir şekilde azalıyor. Birikme hızı düşüyor. Çok rahatsız oluyorum. Hem gözüm vitrindekilerde kalıyor hem de param bitiyor, yani kendim için bir şey almadığım halde param tuz oluyor. Buna çok üzülüyorum. Hani hayat mı pahalı, yoksa param mı berektsiz... Yoksa bu sene zamlı bir yıl mı, valla bunun ayırdımını yapamadım ben! Allah hepimizi feraha çıkarsın dostlarım... Yeni cevaplarınızı bekliyorum... Lütfen!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…