• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık ne kadara geciniyorsunuz, nasil para biriktiririm ?

Benim esimde eger buzluktan cıktıgını görürse kokuyo der be yemez.ama görmedigi zamanlar az önce yaptım hayatım buzluk falan degil diyorum yiyiyo
Ya benimki kedi gibi koklayıp yiyor herşeyi asla keklemem mümkün değil, buzlukta çıkan kiymayla yemek yaptım onu bile anladı görmediği halde hayret ediyorum vallahi :KK14:

Bizim yiyecege cok para gidiyor, iki kücük cocugum var. Türlü türlü meyve aliyorum. Yurt disindayim bu arada öyle sali pazari bulayim da gideyim olmuyor Türkiye`deki gibi.
Zaten devlet cocuk parasi veriyor, onu cocuklarin yediklerine harciyorum desem dogru olur.
Tek maasla geciniyoruz, kiramiz 700 euro civari.
E benzin de aliniyor her ay.
Ama yine de kenara para atiyoruz, giderimiz cok o ayri fakat lüks harcamalarim yok.
Kredi karti kullanmam.
Hic taksit yapmayiz.
Her ay bin euro kenara atariz ama burda esimin maasi yüksek o sekilde yapabiliyoruz.
Yoksa giderimiz hayli cok ve bunlar da kisilcak giderler degil, gecen alti tane elmaya 3 euro verdim,liraya vurursan 15 lira mi ne ediyor, e ben ölem ben bitem.
Dün bir parca somon baligi aldim cocuklara yedirmek icin. Elim kadar bes euro, carp bese 25 lira.
Biz yemedik bile, artanlari yiyoruz genelde cocuklardan.
Kisisel harcamam cok az, kuaföre gitmem, esimin sac sakal ben tras ederim, marka telefon kullanmam.
Yemeye icmeye para harcarim bir tek.
Kiyafetlerimi iyi kullanirim, taaa üniversite dönemimden kalma kiyafetlerim vardir dolapta, her sene ayakkabi, bot ceket almam.
Senelerce kullanrim, ama dolabim doludur, herseyim de vardir.
Yeri gelir ihtiyacim olan birseye iyi para veririm.
Misal bedenime göre sütyen bulamam gittim gecen 60 euro bir sütyene verdim. Pisman miyim? Asla.
Ev esyasi almam, kirilmadikca yenisini almam. Cocuklara hep indirimden alisveris yapmaya dikkat ederim. Sezon sonu toplarim büyük büyük alirim giyerler. Ama kizim birseyi cok isterse de aliriz.
Hatta bizde yemek ve cocuk istekleri basta gelir.
Istedigini almaya calisiriz. Onlardan kismam, süsüne keyfine düskün kizim daha dört yasinda.
Ped, sivi sabun, sampuan ve dis macunu alinir sürekli. Deterjan az kullanirim, koltuklari yerleri suyla silerim saglik acisindan, sirkeli su ya da.
Deodorantimi kendim yaparim, dus jeli kullanmam asla, normal sabun alirim.
Yine de bazen sacma sapan seylere para verdigim oluyor ama düzenli olarak degil.
Hobilerimize para harcariz, tatilimizi güzel yapariz en iyi otellerde kaliriz desem dogru olur.
Esimin bi cift ayakkabisi var, yirtilinca alir yenisini hergün corap degistirdigi icin senelerdir hic ayaginin koktugunu bilmem. Ayakkabi genelde iki üc sene gider, bu sene aldik verdigimiz fiyat 160 euroydu.
Iyi aliyoruz senelerce giyebilsin diye, benim de spor ayakkabim yirtik mesela ama sorun olmuyor sadece spor yaparken giydigim icin.
Ama kizimin cift cift ayakkabisi vardir.
Yazdikca yaziyor insan ya.. Ufak tefek harcamalari gözden gecirin ben sirf esimin trasini evde yapiyorum diye ayda en az kirk euro cebimize kaliyor öyle düsünün.
Merhaba bende avrupadayım, burada herkes böyle yaşıyor aşırı ve gereksiz tüketim yok , kıyafet vs herkes indirimden alıyor.Öyle cart curt harcasa burdakiler ülke böyle olmaz ki batar yani.Birde euro yu tl ye niye çarpıyorsunuz siz Türkiye de değilsinizki.Avrupada fiyatlar gayet uygun asgari bir masş ile gayet ette yenir balıkta.

Hiç inandirici değilsiniz.bu saydiginiz harcamalar zaten 4000 tutuyor.maaş 3500 diyorsunuz.hiçmi otobüse binip biyere gitmiyosunuz yada arabaniz yokmu benzin almiyosunuz.hicmi disari cikmadan yaşiyosunuz yada hicmi bir tane kıyafet almıyosunuz hiçmi sosyalleşmiyosunuz

Hiç inandirici değilsiniz.bu saydiginiz harcamalar zaten 4000 tutuyor.maaş 3500 diyorsunuz.hiçmi otobüse binip biyere gitmiyosunuz yada arabaniz yokmu benzin almiyosunuz.hicmi disari cikmadan yaşiyosunuz yada hicmi bir tane kıyafet almıyosunuz hiçmi sosyalleşmiyosunuz
Garipsiniz böyle bir konuda neden yapmacık olayım ki. Eşimin maaşı net değil zaten prim usulü çalışıyor bu nedenle bazı aylarda ekstra aldığıni da belirttim zaten belirttiğim miktarlarda net olmayanlarda yaklaşık olduklarını da, benzer durumu yaşayan veya öneride bulunmak isteyenler için açtım konuyu , belli ki size gore degil başka birbir sayfayi kurcalayin lütfen !

Canım en iyisini yapmışsın bende evlendiğinde çalışıyordum ilk zamanlarda, haftada bir balık bir et diğer günler sebze diye kendimi ayarlayip bir duzen oturtmaya calistim. Sevmese bile sebze yemekleri vs. Yaptim.Ugrasla kereviz, ıspanak yemeye bile başladı.
Ama yemek seçme huyu o kadar hat safadaki üstesinden gelemiyorum.
Mesela kışın nohut fasulye yaptırmadı, yapınca yemedi söylenip durdu açım diye, işyerinde hep yiyorum diyor.
Yazin en güzel sebzesi taze fasulyeyi daha geçen hafta zar zor kavgayla yaptım yedirdim. En az iki hafta gecmeden ayni yemegi yemiyor, bazen bu bir ay oluyor. Yemeği yapıyorum beğenmezse, hem söyleniyor açım diye hem de dışarı çıkıp alışveriş Edip kendine göre birşeyler yapıyor bu alışverişlerde çok masraflı oluyor haliyle. Bir ara hazır yemek söylüyordu hatta, ancak güç bela bunu engelledim. Joker kolay bir yemeğim yok, makarna olur bu genelde onu da yemez .
Genel olarak anladığım ben az bile harciyormusum bu kocayla :KK58:
Birikimden daha önemli bu konu nasıl olcak böyle. Bebek olunca iki yumurta kırıp yemek zorunda kalacağınız günler gelecek. Amaç karın doyurmak değil mi yesin işte önüne geleni şükürsüzlük etmesin :KK12:

Canım en iyisini yapmışsın bende evlendiğinde çalışıyordum ilk zamanlarda, haftada bir balık bir et diğer günler sebze diye kendimi ayarlayip bir duzen oturtmaya calistim. Sevmese bile sebze yemekleri vs. Yaptim.Ugrasla kereviz, ıspanak yemeye bile başladı.
Ama yemek seçme huyu o kadar hat safadaki üstesinden gelemiyorum.
Mesela kışın nohut fasulye yaptırmadı, yapınca yemedi söylenip durdu açım diye, işyerinde hep yiyorum diyor.
Yazin en güzel sebzesi taze fasulyeyi daha geçen hafta zar zor kavgayla yaptım yedirdim. En az iki hafta gecmeden ayni yemegi yemiyor, bazen bu bir ay oluyor. Yemeği yapıyorum beğenmezse, hem söyleniyor açım diye hem de dışarı çıkıp alışveriş Edip kendine göre birşeyler yapıyor bu alışverişlerde çok masraflı oluyor haliyle. Bir ara hazır yemek söylüyordu hatta, ancak güç bela bunu engelledim. Joker kolay bir yemeğim yok, makarna olur bu genelde onu da yemez .
Genel olarak anladığım ben az bile harciyormusum bu kocayla :KK58:
Yalnız senin işin çok zor canım ya bence konuş eşinle böyle olmaz çünkü Bebek olunca çok zor olacak eşim şuan ne bulursa o yiyor bazen sadece salçalı ekmek yiyor mesela makarnayı bazen kaç akşam üst üste yer ses etmez hatta bir seferinde ya Şenay ben makarna sevmiyorum ya gerçekten kırmayayım diye yiyorum ama sevmiyorum hiç dedi kıyamadım o an ama yine yaptım makarna :-) yetişemiyorum çünkü bence konuş bebek olunca zor olacak bak inan

Bizde 2 kişiyiz.ev hanimoyim .benkumbaraya attığımız1tl ve 5 tleyle altın alıyoruz her ay coksukur bide 40 binlirada borcumuz var .onu oduyoruz

Birikimden daha önemli bu konu nasıl olcak böyle. Bebek olunca iki yumurta kırıp yemek zorunda kalacağınız günler gelecek. Amaç karın doyurmak değil mi yesin işte önüne geleni şükürsüzlük etmesin :KK12:
Çok zor, şimdiden görüyorum , bir yandan bebekle uğraşıp birde eşimin yemek diye mizmizlanisini , sürekli aç ve birşey beğenmeyen biri için işkence cidden:KK14:

Yalnız senin işin çok zor canım ya bence konuş eşinle böyle olmaz çünkü Bebek olunca çok zor olacak eşim şuan ne bulursa o yiyor bazen sadece salçalı ekmek yiyor mesela makarnayı bazen kaç akşam üst üste yer ses etmez hatta bir seferinde ya Şenay ben makarna sevmiyorum ya gerçekten kırmayayım diye yiyorum ama sevmiyorum hiç dedi kıyamadım o an ama yine yaptım makarna :-) yetişemiyorum çünkü bence konuş bebek olunca zor olacak bak inan
Masallah canim esine güzel bir davranis yemek konusunda kirici olmamasi.
Bende konuşm çalışıyorum canım çok az bir faydasını gördüm :) geçen marketten kağıt havlu almış sen kızıyorsun diye en uygununu aldım diyor, baktım Komili marka almış yine git uygun fiyatlı marketten alsana nerdeyse yarı fiyatına yemek ürünü de değil ki, kalitesine bakiyorsun :) isim zor yani , yemek secmese para gitsede önemli değilde, bakalım umarım düzelir , artık benden umutlu olmayacağını anladı çünkü yemek konusunda , işime geleni yapıyorum , kavgasını görmezden gelip

Tam taktik yazacaktım çıkmak zorunda kaldım madem eve maaş hariç ekstra para giriyor

O ay sanki o parayı almamissiniz gibi eve sokmadan altın yada ne yapmak istiyorsan yap yok gör

Babam öyle yapardı zamanında hiç eve gelmeden altına cevirirdi

Bizde maaşın hepsini alıp önümüze koyup su susuraya bu buraya verilecek hesabı yaparken daha iyi harcardik

Şimdi çekip çekip yiyoruz kaç harcadığımisi bilmiyoruz

En iyisi koycan önüne mmaasi bu karta bu faturaya bu kiraya diyecek kalanindan mesela 200 lira alıp kenara atıp gormeyeceksin

Hastalık ihtiyaç olursa çıkartacaksin yoksa para birikmez

Bb
Bizim yiyecege cok para gidiyor, iki kücük cocugum var. Türlü türlü meyve aliyorum. Yurt disindayim bu arada öyle sali pazari bulayim da gideyim olmuyor Türkiye`deki gibi.
Zaten devlet cocuk parasi veriyor, onu cocuklarin yediklerine harciyorum desem dogru olur.
Tek maasla geciniyoruz, kiramiz 700 euro civari.
E benzin de aliniyor her ay.
Ama yine de kenara para atiyoruz, giderimiz cok o ayri fakat lüks harcamalarim yok.
Kredi karti kullanmam.
Hic taksit yapmayiz.
Her ay bin euro kenara atariz ama burda esimin maasi yüksek o sekilde yapabiliyoruz.
Yoksa giderimiz hayli cok ve bunlar da kisilcak giderler degil, gecen alti tane elmaya 3 euro verdim,liraya vurursan 15 lira mi ne ediyor, e ben ölem ben bitem.
Dün bir parca somon baligi aldim cocuklara yedirmek icin. Elim kadar bes euro, carp bese 25 lira.
Biz yemedik bile, artanlari yiyoruz genelde cocuklardan.
Kisisel harcamam cok az, kuaföre gitmem, esimin sac sakal ben tras ederim, marka telefon kullanmam.
Yemeye icmeye para harcarim bir tek.
Kiyafetlerimi iyi kullanirim, taaa üniversite dönemimden kalma kiyafetlerim vardir dolapta, her sene ayakkabi, bot ceket almam.
Senelerce kullanrim, ama dolabim doludur, herseyim de vardir.
Yeri gelir ihtiyacim olan birseye iyi para veririm.
Misal bedenime göre sütyen bulamam gittim gecen 60 euro bir sütyene verdim. Pisman miyim? Asla.
Ev esyasi almam, kirilmadikca yenisini almam. Cocuklara hep indirimden alisveris yapmaya dikkat ederim. Sezon sonu toplarim büyük büyük alirim giyerler. Ama kizim birseyi cok isterse de aliriz.
Hatta bizde yemek ve cocuk istekleri basta gelir.
Istedigini almaya calisiriz. Onlardan kismam, süsüne keyfine düskün kizim daha dört yasinda.
Ped, sivi sabun, sampuan ve dis macunu alinir sürekli. Deterjan az kullanirim, koltuklari yerleri suyla silerim saglik acisindan, sirkeli su ya da.
Deodorantimi kendim yaparim, dus jeli kullanmam asla, normal sabun alirim.
Yine de bazen sacma sapan seylere para verdigim oluyor ama düzenli olarak degil.
Hobilerimize para harcariz, tatilimizi güzel yapariz en iyi otellerde kaliriz desem dogru olur.
Esimin bi cift ayakkabisi var, yirtilinca alir yenisini hergün corap degistirdigi icin senelerdir hic ayaginin koktugunu bilmem. Ayakkabi genelde iki üc sene gider, bu sene aldik verdigimiz fiyat 160 euroydu.
Iyi aliyoruz senelerce giyebilsin diye, benim de spor ayakkabim yirtik mesela ama sorun olmuyor sadece spor yaparken giydigim icin.
Ama kizimin cift cift ayakkabisi vardir.
Yazdikca yaziyor insan ya.. Ufak tefek harcamalari gözden gecirin ben sirf esimin trasini evde yapiyorum diye ayda en az kirk euro cebimize kaliyor öyle düsünün.

Euro kazanıp euro harcanan bir yerde 3 euro elma 15 lira yapıyor demek tamamen yanlış. O elmanın türkiye karşılığı 3 lira oluyor ve burada 3 liraya elma yok. TL nin değer kaybetmesiyle zaten yurt dışı menşei li şeyler aldı yürüdü. Somonu burada birak 5 liraya 25 liraya bulamazsın.

Masallah canim esine güzel bir davranis yemek konusunda kirici olmamasi.
Bende konuşm çalışıyorum canım çok az bir faydasını gördüm :) geçen marketten kağıt havlu almış sen kızıyorsun diye en uygununu aldım diyor, baktım Komili marka almış yine git uygun fiyatlı marketten alsana nerdeyse yarı fiyatına yemek ürünü de değil ki, kalitesine bakiyorsun :) isim zor yani , yemek secmese para gitsede önemli değilde, bakalım umarım düzelir , artık benden umutlu olmayacağını anladı çünkü yemek konusunda , işime geleni yapıyorum , kavgasını görmezden gelip
Ya bana şey gibi geldi sanki eşin sıkıntı çekerseniz düzelir gibi baktı olmuyor ne yapacak yemeyecek :-) işin zor ama bak sabırlısın yine bizim öyle olsa ne olurdu bilmiyprum yani hiç. Birde et yemeği yapmak uğraşmalı yanı pişmesi sosları derken insanın zamanından baya gidiyor kolay gelsin işin şuan zor ama bana düzelmez gibi gelmedi ya düzelecek b ve çocuk olunca

Her ay 1 çeyrek altin olsa da alip bir kenara koyabilirsiniz. Bu sizi birikime güdüleyeceltir

Et isine gelince şoyle bir tavsiyede bulunayim. Benim esim de et sever. Hergün illa yenecek her yemekte illa bulunacak et.
O yuzden mutlaka bir difriz alin. Eti topluca alin veya kestirip bölüp difrize atin. Hem kolaylik sagliyor hem daha tasarruflu oluyor bence

Harcamalarınız bana biraz fazla geldi. Nerede yaşıyorsunuz? Eşim 4500 bazı aylar 5000 lira alıyor aylık antalyada yaşıyoruz borç ödüyoruz buna rağmen birikim bile yapıyoruz.

Biz maaşı alınca direk hesap yapıyoruz. Kredi ve borca 2000 tl ayırıyoruz. 3000 tl ilede aylık market faturalar birikim çıkarabiliyoruz. Sanırim herşeyin en iuisini almak gibi bi derdim yok. Mesela alışverişi bim yada a101 den yapıyoruz. Pazar masrafımız çok olmuyor zaten eşim sebze yemiyor haliyle tek kişilik alınıyor. Bazen 2 hafta pazara gitmiyorum. Sizde maaşı alır almaz kısıtlama yapıp harcamaları ayırmalısınız bence. Bir donem çalıştım hamileliğim sıkıntı yaratınca işte çıkmak zorunda kaldim. Tek maaşla aylık 500 gibi bi birikim yapabiliyoruz. Faturalarınızda çok fazla geldi bana. Bizim faturalar taş çatlasın 350 lira geliyor. Mesela bu ay 130 elektrik 60 internet 60 telefon 60 su geldi biraz kısma yapmalısınız. Inşallah rabbim yardımcınız olur eşinizin yemek seçmesi malesef büyük problem 2 kat artabiliyor masraflar. Ama eşiniz alışmalı bence evde pişenden yemek zorunda. Bi de yemekleri fazla mı yapıyorsunuz kalıp dökme gibi durumlat olduğunda hem israf hemde maddiyatı zorlayabiliyor.

Dedigim gibi maas alınıp liste yapılmalı ve markete ayırdığınız para geçmemeli yada pazar paranız belirlediğiniz miktarı geçmemeli. Insallah duzene girer. Bu aralar urunler cok pahalıydı yavaş yavaş ucuzlarsa biraz daha para arttırabilirainiz.

Yavrunuzda hayırlı olsun inşallah sağ sağlim kucaginiza alırsınız.

çift maaşlıyız biz, 2250 araba kredisi, 1250 ev kirası, ikimizin annesinin faturalarını da ödüyoruz. valla birikim yapamıyoruz. ciddi anlamda hayat pahalı maalesef. Ancak kredi borcu bitince kalacak elimizde o para tabi 2 yıl sonra.
Zaman çok pahalı şehir de pahalı olunca ne kadar kısmaya çalışsan da birikim olmuyor bence. Ki eşim de ben de kıyafet konusunda tutumlu olmamız a rağmen pek beceremedik, tabi araba nin da masrafı oluyor bize bakımı, benzini vs.
Ben de düşünmeyi bıraktım. Rahat yaşamaya çalışıyorum. Evleneli 1 yıl oldu henüz, şimdiden stresli bi yaşam istemiyorum.

Bb

Euro kazanıp euro harcanan bir yerde 3 euro elma 15 lira yapıyor demek tamamen yanlış. O elmanın türkiye karşılığı 3 lira oluyor ve burada 3 liraya elma yok. TL nin değer kaybetmesiyle zaten yurt dışı menşei li şeyler aldı yürüdü. Somonu burada birak 5 liraya 25 liraya bulamazsın.

Türkiye de büyümüs biri olarak o rakam illaki ceviriliyor beynimde.
Birsey alirken genelde liraya cevirerek degermi ,verirmiydim diyorum sürekli.
Yiyeceklerde yapmiyorum bunu normalde baska seylerde, ayni sekilde Türkiyeden bir bot alacagim atiyorum 300 lira, kac euro yapar diyorum.
Aliskanlik

Merhaba bende avrupadayım, burada herkes böyle yaşıyor aşırı ve gereksiz tüketim yok , kıyafet vs herkes indirimden alıyor.Öyle cart curt harcasa burdakiler ülke böyle olmaz ki batar yani.Birde euro yu tl ye niye çarpıyorsunuz siz Türkiye de değilsinizki.Avrupada fiyatlar gayet uygun asgari bir masş ile gayet ette yenir balıkta.

Rakamlar yine de gözümde büyüyor, bir de birikim yapma derdindeyiz o yüzden.
Bir de söyle birsey var en azindan benim cevremde, insanlar yüklü miktar ev ya da pahali araba borcundalar.
Biz kendimizi bu ortama göre iyi idare ediyoruz.
Lüks sayilabilecek seylerden kacinip kendi capimda ev ekonomisi yapiyorum, bu yaptiklarimla yilda bazen eksta 10 bin euro biriktigi oluyor, tatile cikiyoruz. Cevremizde genelde birsey almak icin borca girenler de var.
Avrupanin yerlisi evi kendinindir daha rahattir o ayri, ama kendi capimizde iyi idare ettigimizi düsünüyorum

Back