• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık ne kadara geciniyorsunuz, nasil para biriktiririm ?

Bizim de aylık mutfak masrafımız 400-500 arası değişiyor. Her pazar market günümüz. Eşim bütün marketlerin indirimlerini takip eder (sıvı yağ, salça, tereyağ, vs. vs. nerde indirimdeyse oradan alırız). Sebzeyi meyveyi de haftalık sayarak alıyorum (mesela 4 salatalık, 4 domates, 6 patates, vs vs). Pazara çıkacak enerjim olmadığı için marketten aıyoruz, fazla fiyat farkı da yok zaten pazar günü indirimli oluyor sebze meyve.
1000 lira kira, 100 lira aidat, faturalar toplamda 200-250 arası galiba (pek bilmiyorum eşim halleder o işleri, ben faturaları görmüyorum bile :KK45:). Kişisel bakım ürünlerini de senelik stokladığım için onlara aylardır para harcamıyoruz (şampuan duş heli vs hariç). Çamaşır deterjanını da idareli kullanıyorum (koca bir ölçek dolusu kullanmaya gerek yok, yarım gayet yeterli oluyor).
Üstüme başıma öyle aşırı pahalı şeyler almam. Son birkaç aydır mecbur bir sürü hamile koyafeti almam gerekti karnım çok çabuk belirginleşti ve 7 kilo aldım:kızgın:Eşim de senede 1 defa alır ama marka alır senelerce giyer(indirimden tabi). Bu aralar sadece oğlumuza alışveriş yapıyoruz, kendimize 1 çekirdek bile almıyoruz:KK53:.

Yani kendi açımdan sana verebileceğim tavsiyeler:
Sevzeni meyveni haftalık sayarak alabilirsin (ben domatesin salatalığın havucun vs orta boyunu alıyorum 1 kilo bile gelmiyor çoğu zaman ve tam 1 hafta gidiyor)
Deterjan miktarını çok kullanıyorsan azalt, yarım çay bardağı kadar yeterli.
İki kişiye haftalık ortalama 300-400g peynir yeterli oluyor.
Zeytini de ortalama 300g alıyoruz ve 2 hafta gidiyor bize.
İndirimleri sıkıca takip et ve nerde ne ucuzsa üşenmeden oradan alın.
Kahvaltıya 10 çeşit bşrden değil de günlük 1 çeşit sıcak bişey yapabilirsin ortaya (ben 1 gün patatesli yumurta, ertesi gün menemen, 1 gün sucuk sosis vs yapıyorum).
Evde kullanmadığın elektriğin fişini çek, telefonunuzu gece şarja takmayın, bulaşık makinası iyice dolana kadar çalıştırma ve mümkünse kısa programı kullan, çamaşırda da aşırı kirli değilse kısa programı kullanabilirsin.
Markete gitmeden önce liste hazırla ve o listenin dışına çıkma, böylece gereksiz harcamadan kaçınabilirsin

Şimdilik aklıma bunlar geldi. Sen kafanda bir plan oluştur ve eşinle de paylaş bundan sonra böyle böyle yapalım, hem kaliteden düşürmeyiz hem de tasarruf yaparız gibisinden.

Eşiniz alıyor da yiyor mu onları

Sonuçta et taze sevse de buzluktan yese de aynı

İki kişi yarım kilo et bir öğünde yenebilir yoksa artıyor mu

Artarsa siz evdesiniz ertesi gün öğlen yiyin

Et sorun olmaz ki

Abur cubur kola cips gibi şeylere mi para çok gidiyor ya da içki

Zira 2-3 bira bile çok yükseltiyor fişi

Bizim de çok tutuyor mutfak harcamamız ama evde bir öğün yemek yiyoruz o da kaliteli besleyici olsun diyoruz

Sütün litresi 5 tl et desen uçmuş

Lakin sizin kalem kalem harcamadaki fazlayı bulmanız lazım

Ben de kaliteli malzeme severim yani 3 tl ucuz diye bilmediğim ürün almam eşiniz de böyle muhtemelen

Eşim tatlıyı çok sever, özellikle kışın yeniyordu. Paketli abur cuburlar pahalı olduğu için evde tarçınlı çörek yaptım (6 tepsi ) . Küçük küçük poşetlerde buzluğa attım. Çıkartıp çıkartıp yiyorduk. Çok daha ucuza gelmişti.

Kira ve faturalar 1800 tl tutuyor.
Mutfak masrafimız 1000 tl yi geçiyor.
Arabanın kasko taksidi, benzini bakımı derken 300 tl de ona.
Araba kredisi 1150.
Elden senetli taksidimiz 1650 neyseki 2 ayı kaldı.
Yatırım yaptigimiz için işyerimden para almıştım ona da 1500 tl ödüyoruz.
Çocuğun okul servisi başlayacak 500 tl de en az ona.
Öğlen yemeği için okula ödenecek tutari henüz bilmiyorum.
Bizde durum bu.
Birikim yapamıyorum giderim çok fazla.

Haziran ayında evimize 11.000 lira girmiş. 2000 tl birikime ayırmışız. 13.000 lira harcamışız.
Ama çok ekstra şeyler oldu bu ay. 2000 liralık uçak bileti aldık. Arabanın 1000 lira masrafı çıktı. Öğrenim kredisini her aydan farklı olarak 1500 lira ekstra ödeyip kapattık.
Kaynımın düğünü için elbise alışveirşi yaptık.

Ekonomi finans ve borsa başlığında küçük düşün büyük olsun adlı konuya bak tavsiyem kumbara yöntemiyle neler birikmiş bir gör derim

Benimde pazar genelde 50 TL oluyor herşeyi alırsam. Ama son iki haftadır herşey çok pahalı geçen 75 TL harcadık çok birşey almasakta.
Et ürünlerini haftada iki tuketiyorduk en az. Cunku etsiz yemege yemek demiyor benimkisi. Ancak bunu kısmak için zorlamaya başladım. Zaten kırmızı ette hormon varmış, geçen bir kasabın kendisi soyledi.

Büyükbaşlarda hep antibiyotik var zaten, o yüzden pek tüketmemek lazım aslında. Biz de kurbanda küçükbaş kesmeyi düşünüyoruz artık eşimle, kestiğimiz eti bebeğimize yediremeyeceksek, kendimiz gönül rahatlığıyla yiyemeyeceksek büyükbaş kesmenin anlamı yok bence.
Herkes bol et yemek ister tabii ama biraz da bütçeye uygun davranmak lazım bence. Eşinin de biraz kendini değiştirmesi lazım yani. Bebek olunca zaten masraflar artıyor. İlk doğduğunda aman bu mu bez parası dedikleri diyorduk, pakette adet olarak çok bez vardı ve ucuzdu. Şimdiyse nerden nasıl ucuza alırız diyoruz. Adeti 60 kr olan bez bulursan şanslısın ki günde ortalama 3-4 bez gidiyor. Vs vs yaşamak çok zor artık.

Eşiniz alıyor da yiyor mu onları

Sonuçta et taze sevse de buzluktan yese de aynı

İki kişi yarım kilo et bir öğünde yenebilir yoksa artıyor mu

Artarsa siz evdesiniz ertesi gün öğlen yiyin

Et sorun olmaz ki

Abur cubur kola cips gibi şeylere mi para çok gidiyor ya da içki

Zira 2-3 bira bile çok yükseltiyor fişi

Bizim de çok tutuyor mutfak harcamamız ama evde bir öğün yemek yiyoruz o da kaliteli besleyici olsun diyoruz

Sütün litresi 5 tl et desen uçmuş

Lakin sizin kalem kalem harcamadaki fazlayı bulmanız lazım

Ben de kaliteli malzeme severim yani 3 tl ucuz diye bilmediğim ürün almam eşiniz de böyle muhtemelen
Eşim iki lokmada doyuyor ama gözü hep aç olduğu için doyamayacagini sanıp çok yemek ve çeşit istiyor.
Bu nedenle hep artıyor ve ben artanlari zor bitiriyorum.
Hergun kola veya cips gibi şeyler alır o da 2 TL den hesap etsek bile oldukça yüksek oluyor. Ben sağlıksız olduğu için izin vermiyordum ama artık maddi açıdan dikkat etmen gerek diyorum . İçki ve sigara kullanmıyoruz.
Bu son zamanlarda para konusunda dikkat etmeye başladım , ondan önce ben gidersem pazardan eksik varsa eşim marketten alıyordu , markette parça parça çok pahalı oluyor, belki bunu onlersem birşeyler yapabilirim

Eşim iki lokmada doyuyor ama gözü hep aç olduğu için doyamayacagini sanıp çok yemek ve çeşit istiyor.
Bu nedenle hep artıyor ve ben artanlari zor bitiriyorum.
Hergun kola veya cips gibi şeyler alır o da 2 TL den hesap etsek bile oldukça yüksek oluyor. Ben sağlıksız olduğu için izin vermiyordum ama artık maddi açıdan dikkat etmen gerek diyorum . İçki ve sigara kullanmıyoruz.
Bu son zamanlarda para konusunda dikkat etmeye başladım , ondan önce ben gidersem pazardan eksik varsa eşim marketten alıyordu , markette parça parça çok pahalı oluyor, belki bunu onlersem birşeyler yapabilirim

Bizde her zaman ya pirinç ya da bulgur pilavı olur. Eşim mesela doymaz eğer pilav olmazsa. Yanında ya et, ya balık, ya tavuk yahut kıymalı yemek yaparım. Yeter. Bazen sadece makarna yaparım. Tek çeşit.
Evde ger zaman kek, revani gibi tatlılar olur. Siz de böyle döndürmeye çalışın. Daha az maliyetli olur.

Ama
Büyükbaşlarda hep antibiyotik var zaten, o yüzden pek tüketmemek lazım aslında. Biz de kurbanda küçükbaş kesmeyi düşünüyoruz artık eşimle, kestiğimiz eti bebeğimize yediremeyeceksek, kendimiz gönül rahatlığıyla yiyemeyeceksek büyükbaş kesmenin anlamı yok bence.
Herkes bol et yemek ister tabii ama biraz da bütçeye uygun davranmak lazım bence. Eşinin de biraz kendini değiştirmesi lazım yani. Bebek olunca zaten masraflar artıyor. İlk doğduğunda aman bu mu bez parası dedikleri diyorduk, pakette adet olarak çok bez vardı ve ucuzdu. Şimdiyse nerden nasıl ucuza alırız diyoruz. Adeti 60 kr olan bez bulursan şanslısın ki günde ortalama 3-4 bez gidiyor. Vs vs yaşamak çok zor artık.
Çok haklısınız, zaten zor olduğu için bizimde artık 1 liranın hesabını yapmamız gerek ilerleyen zamanlarda herşey daha pahalı olacak gibi bu gidişle.
Aslında küçükbaş kesip buzluğa yemeklik koymak bana çok mantıklı geliyor ama onu da eşim yemez, daha saglikliymis büyük başa göre. Zaten hiç tadı da olmuyor aldiklarmizin

Bizde her zaman ya pirinç ya da bulgur pilavı olur. Eşim mesela doymaz eğer pilav olmazsa. Yanında ya et, ya balık, ya tavuk yahut kıymalı yemek yaparım. Yeter. Bazen sadece makarna yaparım. Tek çeşit.
Evde ger zaman kek, revani gibi tatlılar olur. Siz de böyle döndürmeye çalışın. Daha az maliyetli olur.
Haklısınız bende artık yemek yanına tahıl ürünü yapmaya çalışıyorum, tatlı vs. Yapmam ben yapınca yemiyor ama kendisi arada bir yapar

Eşim tatlıyı çok sever, özellikle kışın yeniyordu. Paketli abur cuburlar pahalı olduğu için evde tarçınlı çörek yaptım (6 tepsi ) . Küçük küçük poşetlerde buzluğa attım. Çıkartıp çıkartıp yiyorduk. Çok daha ucuza gelmişti.
Bir seferde çıktığı için buzluk işi çok rahat canım iyi etmişsin , keşke benim eşimde yese.
Çok sık acıkır dolaba bakar birşey begenmez, dönüp durur evin içinde açım diye, yiyor olsa böyle pratik şeyler yapıp çıkartırdim hemen

Ekonomi finans ve borsa başlığında küçük düşün büyük olsun adlı konuya bak tavsiyem kumbara yöntemiyle neler birikmiş bir gör derim
Ben o konuya bir bakayım. Ben de çok dertliyim bu konuda. Aylık toplam gelirimiz 6000 küsür. Ama ay sonunda elde var sıfır. İki kişiyiz kira 1000 tl çocuk yok :olamaz: bu evlilikte ise sorunlu olan benim. Yemeğe çok para harcarız. Ben kılık kıyafete para harcamam resmen saçarım. Umarım bu konu bana da iyi gelir. 'Küçük düşün büyük olsun'

İki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?
Ayda değil haftada demiş
Yani ayda 2 bin oluyor yaklaşık
Her öğünü dışarda yeseniz yine o kadar tutmaz ya

Back