• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık masrafiniz ne kadar

Cok sinir oldum esine inan. Hem calistirmasin seni, hem de yedigine ictigine laf etsin. Sen onun calismasini engellesen nasil olur acaba? Sen otur evde cocuklara bak, ben calisirim de bakalim ne diyor.

Evet bazi arkadaslar biraz sert laf soylemis ama gercek de soyledikleri. Dunyanin bin bir turlu hali var, bugun var yarin yok. ama sizin kolunuzu kanadinizi kirmaktan cekinmiyor. Belli yastan sonra hem ise girmek zor, hem deneyim olmadigi icin ise alinma zor.Neyse insallah bir cozum yolu bulursunuz.

Benim masrafim fena, cunku deli gibi cilt bakim urunu aliyorum:S dermokozmetik urunler kullaniyorum ve fiyatlari cok ucuk herseyin.

Ilk paragrafınıza sonuna kadar katılıyorum ama su da var,
Ben olumsuz dusunen yargısız ınfaz yapan arkadasların bıraz daha empatı kurup yaklasmalarını beklerdım,hangi sert cumlelere katıldınız?
Evlenmeden once calısan bır ınsandım ama maalesef evlendıkten sonra calısamadım.bazen tercıhlerımızi belırlerken oncelık sırasında hata yapabılıyoruz sonucta ınsanız, ama ben calısma konusu harıc bu hatadan hıc pısmanlık duymadım.
 
Ilk paragrafınıza sonuna kadar katılıyorum ama su da var,
Ben olumsuz dusunen yargısız ınfaz yapan arkadasların bıraz daha empatı kurup yaklasmalarını beklerdım,hangi sert cumlelere katıldınız?
Evlenmeden once calısan bır ınsandım ama maalesef evlendıkten sonra calısamadım.bazen tercıhlerımızi belırlerken oncelık sırasında hata yapabılıyoruz sonucta ınsanız, ama ben calısma konusu harıc bu hatadan hıc pısmanlık duymadım.

Soyledigim kismina katiliyorum, yani keske calisabilseniz diyorum. Ama soylenen uslubu tasvip ettigimi soylemiyorum. Butun kadinlarin calismasi gerektigini dusunuyorum;erkekler kadinlari bilerek madden ve manen kendilerin muhtac ediyor ve onlari somuruyorlar, ve ben buna deli oluyorum. Baksaniza sizin iki kurus harcaminiz gozune batmis:KK43: ama sizi calistirmak da istemiyor, ne yaman celiski.
 
Umarım bir gün eşinizden harçlık almak zorunda kalmazsınız

Ben harcamalarımı yazmayacağım ama sizin harcamalarınız minimum geldi bana.

Herkesin kazancı bütçesi başka bu da harcamaları şekillendiriyor

Abartılacak bir kısım Yok sizde bu yüzden eşiniz ne kazanıyorsa kazansın ben sizin harcadığınız kısmı normal gördüm
 
Bu aylık kişisel harcama, o kadar öznel bir konu ki..
Buradaki yorumlar istatistiki bilgi olarak kullanılır mı, bilmiyorum.

Ben de 300-400 harcarim. Kuaför ağda harcamam yok. Bi çocuğum var. Ona yaptığım giysi, ayakkabı, oyuncak alışverişleri dahil. Sali pazarı gibi kötü alışkanlığım var. :) Ayda bir bile olsa giderim. Ha mutfak pazar alışverişini mutlaka eşim yapar. Ben ufak tefek yemek için ekstra bir şey lazım olunca marketten alırım. O da bunun icinde. Yani bu meblağla çocuk için ve kendime alışveriş yaparım. Belki çok daha az harcayabilirim. Ama buna gerek old sanmıyorum. Bu kadar keyfim olsun şu dünyada, di mi? ;)


Bi de kimi kadın kendine harcadığı bu paradan yada mutfak harçlığından artırıp, birikim yapıyor. Onların önünde saygıyla eğiliyorum.
 
Son düzenleme:
Herseyi hesapladigina gore bu senin masrafin degil kocanin eve biraktigi harcliktir
Oda haftalik 100 tl uygundur
Ancak butceniz buna uymuyorsa
Haftali 50 tl olarak ayarlmaya calisabilirsiniz
Valla ben dogum izninden dolayi evdeyim, buyuk oglumu parka indirip markete ugruyrm gunde 10-20 gidiyor
Sizin harcadiginiz tutar da bana cok makul geldi
 
280 mi ohhh ne güzel ya keşke bende bu kadar azla kurtulabilsem :) 20 tl kuaför (sadece kaç ve dudak üstü) ağdam yok lazerle o işi halletmiştim kurtuldum. Her ay kozmetiğe en az 150 tl hrcıyorum kullandığım kremler aylık gidiyor. Kıyafet çok sık almam ama ortalamaya vurursam aylık 50 tl olur sırayla almaya çalışırım. Ped 10 tl maalesef sigara içiyorum ama ayda 3 paket falan 30 tlde o. Ayda en az 1 kez dışarıda kahvaltı ve 1 kez akşam yemeği yeriz 200de o böyle böyle gidiyor işte. Çok şükür şimdilik bi işim var çalışıyorum bence kadının ekonomik özgürlüğü çok önemli kimseye hesap vermezsiniz kimsede size bu parayı naptın diyemez
 
Masrafınız çok değil normal düzeyde tabi neye göre normal orasını maaş kısmı belirler. 1800 2000 lira geçinen bir aile için çok normal mesela ama asgari ücret icin ise fazla. sorduğunuz için soyleyim hic hesaplamadım ama her ay muhakkak bir doz aşımım olur bir ay bir parça kıyafet alırım ama yüklü tutar bir ay kitaplar alırım bir ay hic bir şey almam. Eğer eşinizde sorun etmiyorsa bırakın hesabı kitabı rahat olun :uykucu:
 
Çalışmakla çalışmamayla masrafın ne ilgisi var, belki iş kıyafeti fön vb. Ama ben çalışıyorum ve bunları harcamalarım arasında yok. Bir erkek eşine sadece ekmek mi verecek yani, benim aylık masrafım yok ama yazın kardeşimle tatile gidiyorum anında 5bin gidiyor. Çalışmasam ev idaresi ve maaş yine bende olurdu ve yine o bütçeye göre tatile girmek isterdim ya rahmetli dedem bile çarşıdan hep birşeyler alırdı anneanneme eşarp palto. ele güne karşı hiç eksiklik yaşatmazdı tek maaşla.
 
Bu konudaki herkes kuaföre gitmiyor, ağda kas göz kendileri yapıyor.
Alışveriş yapmıyor.
Neredeyse nefes almıyor.

Ee kuaforler , avm ler restoranlar nasıl bu kadar dolu oluyor :)
 
Aile yapısıyla ne alakası var ki ? Benim demek istediğim açık çalışmıyorsa sigara masrafı niye yapıyor niye buraya soruyor ?

En azından sigarayı bırakabilir.

Çok şükür kadın - erkek eşitliği hakkında bilgim var.

Pekala çalışabilir.

Neyi anlamadınız ?

Konu benim aile hayatım değil.
Konu sizin hayatınızla ilgili değil onu biliyoruz. Yorumlarınızdan aile yapınız anlaşılıyor. Ben sigara içerim içmem bu benim kişisel ihtiyacımdır ve eşim karşılayacaktır. Çalışırsan aile ekonomisine katkıda bulunmak için çalışırdım, hidim çalişimde sigara paramı şıkatim diye düşünmezdim.sigara için para almak gurursuzluksa,hiçbir özel ihtiyacınız için para almayacaksınız eşinizden... bu kadar net.
 
Masrafınız çok değil normal düzeyde tabi neye göre normal orasını maaş kısmı belirler. 1800 2000 lira geçinen bir aile için çok normal mesela ama asgari ücret icin ise fazla. sorduğunuz için soyleyim hic hesaplamadım ama her ay muhakkak bir doz aşımım olur bir ay bir parça kıyafet alırım ama yüklü tutar bir ay kitaplar alırım bir ay hic bir şey almam. Eğer eşinizde sorun etmiyorsa bırakın hesabı kitabı rahat olun :uykucu:

Aylık 3000 TL net gelırımız var
 
Bu konudaki herkes kuaföre gitmiyor, ağda kas göz kendileri yapıyor.
Alışveriş yapmıyor.
Neredeyse nefes almıyor.

Ee kuaforler , avm ler restoranlar nasıl bu kadar dolu oluyor :)
Diger harcamalari hep esi yapiyordur.Ondan onlari saymiyorlardir:)Eslerine sorsan birsuru sey sayar herhalde:)
 
Aylik 300-400 kredi kartim.100-200-300 ayina gore elden harcama.Bazen de lazerdi disti drdu geziydi ekstra gider.Aileme her ay 550-600tl veririm kesin.Bazen ablam ekstradan kartimdan harcardi.Artik izin vermiyorum.Ama yegenlerime arada harciyorum.Hobim de var.Kozmetik cok harcamam var.Giysi alisvrisim onceden cok olurdu simdi almiyorum bir suredir
Kitap alirim arada.Alacak seyim pek bitmez

Oyuzden aylik harcamam cok biraz
Ama kisitliyorum bazen tutumlu olmak adina.
 
Back
X