• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık masrafiniz ne kadar

Kendi paramı kazanamıyorum 1 yıldır,
Harcadığım kuruşlar gözüme batıyor,ona batıyor mu bilmiyorum,
17 yaşımdan beri çalışıyordum ben,şimdi işe yaramıyorum,
Hep öyle hissederdim,o da bir kere hissettirdi ama pişman oldu,
Ama bana o fikri empoze etti,işe yaramazın tekiyim,
Para kazanmıyorsam öleyim mi ne ki?

çalışmamak ayrı iş bulamamak ayrı
inşallah istediğiniz işi en kısa zamanda bulursunuz

hiç böyle bir hesap yapmadım, dermokozmetik ürünleri kullanıyorum cildime, onlar biraz fazla tutuyor,
bi de vucut losyonları, yağlar, ojeler falan, görünce dayanamayıp alıyorum, kullanıyorum da.
kuaföre nadir giderim,
giyim masrafım çok çok az, bir aldığımı 10 yıl giyerim.
bilemedim şimdi, eczaneye girip tek seferde bir maaş verip çıktığım da oluyor, aylarca pedden başka bişey almadığım da.

Kuaför e gitmem pedi BİM'den alırım ( bi ara yazdım alay konusu oldum bi üyeye :) ) makyaj malzemesi 2 senede bi alırım binde bir yaparım , sigara kullanmam :kusmuk:
Dışarda yemek haftada bi yeriz..evde daha güzel bence ağda yapmıyorum epilasyon aletim var.

Faturalı hat kullanıyorum 20 tl ( 3 aylık bi indirimim var)

Giyim genelde tek parça giysiler tercih ediyorum arada şal - eşarp alırım.

Ayda 100 tl belki harcıyorum.

Müsrifliği sevmem.

Hiç hesaplamadım. Dur bir düşüneyim..330 tl sigara. 50 tl kuaför. 100 civarı kozmetik.. Çalıştığım için öğle yemekleri dışardan 200 tl de yemekler (bazı günler eve giderim).. Kıyafet her ay almam ama ortalamaya vursam 300-400 de o tutar.. Her ay en az 1000 tl masrafım varmış.. Ben de şimdi öğrendim..

. Söz konusu olan benim hayatımın geneli değil bir parçası ikincisi Allah gecinden versin birşey olsa maaşı var ve çalışamayacak duruma gelirse o zaman tekrar konu gündeme gelir ve değerlendirme yapılır

adamın ölümünde bile maaşının hesabını yapmışsınız
hem ölüsünden hem dirisinden diyorsunuz yani
azıcık çaba göstereyim de calışayım demek yok
bu durumda adam 5 lira verirse onu harcamak zorundasınız şikayete hakkınız yok

Valla ben aşırı masraflıyım hiç yorum yapmayayım o yüzden :D Keşke ben de bu kadarla kalsaydım kenara para atabilirdim biraz

Hiç hesaplamadım. Hesaplasam çok çıkar kanaatindeyim. Alışveriş,gezmek,yemek yemek,kuaföre gitmek hobilerim arasındadır. Eğer bu haklarım kocamın gözüne batacak olsa çok kırılırdım. Çalışmıyorum bu arada. Ama harcamalarımın hakkım olduğunu düşünüyorum. Herkesin evliliği,kocası,yetiştirliş biçimi,maddi imkanları farklıdır. Kimseninki ile durumunuzu kıyaslamayın derim

Kusura bakmayın kendi parasını kazanmayıp yine de sigarasından vazgeçemeyip bu zehir için kocanızdan para istemek zorunda kalmaktan gocunmadığınız için kırıcı olmamak için susuyorum:işsiz:
Diğer bütün masraflarınız normal ve kadın olarak hakkınızdır
Saçma

adamın ölümünde bile maaşının hesabını yapmışsınız
hem ölüsünden hem dirisinden diyorsunuz yani
azıcık çaba göstereyim de calışayım demek yok
bu durumda adam 5 lira verirse onu harcamak zorundasınız şikayete hakkınız yok

Sizin seviyenize inemeyecegım hem sorup hem cevap vermek zorunda bırakıyorsunuz bırde utanıp sıkılmadan esın olse ne yapacaksın dıyorsun sonra ben maaslı oldugunu belırtmek ıcın cevap verınce esımın olusunden bıle faydalanacagımı belırtecek kadar alcaıyorsun pes!!

Hiç hesaplamadım. Hesaplasam çok çıkar kanaatindeyim. Alışveriş,gezmek,yemek yemek,kuaföre gitmek hobilerim arasındadır. Eğer bu haklarım kocamın gözüne batacak olsa çok kırılırdım. Çalışmıyorum bu arada. Ama harcamalarımın hakkım olduğunu düşünüyorum. Herkesin evliliği,kocası,yetiştirliş biçimi,maddi imkanları farklıdır. Kimseninki ile durumunuzu kıyaslamayın derim

Haklısınız aylık 10 TL bıle masrafı olan cıkınca sanal alemın azızlıgıne ugradım :) Klavye de baska gercek hayat baska...

Bence haklı bu yorumu görmemiştim.

Benim zoruma gider bi erkek olsam , ne sigara içen kadına tahammülüm olur , nede sigara parası için çalışmak hoşuma gider !

Yazık hem sağlığı elden gidiyor , hemde hayat arkadaşına yük oluyor.

Bi evladınız olsa eşinin sigara masrafı için çalışıp didinmesi rahatsız etmez mi sizi ?

Bence haklı bu yorumu görmemiştim.

Benim zoruma gider bi erkek olsam , ne sigara içen kadına tahammülüm olur , nede sigara parası için çalışmak hoşuma gider !

Yazık hem sağlığı elden gidiyor , hemde hayat arkadaşına yük oluyor.

Bi evladınız olsa eşinin sigara masrafı için çalışıp didinmesi rahatsız etmez mi sizi ?

Bu durumdan rahatsız degıl cunku kendısı de sıgara kullanıyor

Benim ki biraz karışık mesala kasmis sac boyasiymis aldırmaya falan gitmem kendim yapıyorum becerikliyimdir o konuda.Ama sigaram var maalesef işte dışarda yemek yemeyi sevmem ama eşim çok sever çocuklarda ondan yüz bulur yeriz yani.Kozmetige gelince sorunlu bir cildim var dermokozmetikten baska kullanmiyorum ve bence daha hesapli oluyor.Makyaj malzemelerine gelince itiraf ediyim çok düşkünüm. Başka bir takıntım da parfüm ister ucuz olsun ister pahalı beğendiysem.mutlaka almalıyım .Kiyafete gelince indirimleri takip ederim çünkü bana aynı kalitede olupta gidip sırf marka diye bir ton para vermek çok mantıksız gelir .Birde benim şöyle bir huyum var moda diye bişey alıp giymem çünkü herkeste olunca tuaf oluyor üniforma gibi kendim uydururum o yüzden kıyafet masrafmda pek olmaz öyle

Aylık masrafını 20 tl beyan edenler olmuş :KK57: Ben susayım en iyisi.
Yani çalışsa da çalışmasa da nasıl 20 tl olur masraf aklım almıyor. Ben özellikle sosyal bir işte çalışanların da kıyafetlerine, ayakkabılarına, saçlarına vs dikkat etmeleri gerektiğini düşünürüm. Öğrenciler bile öğretmenlerinin kıyafetlerinin çetelesini tutuyor malesef. Tamam müsrif olmamak lazım ama abartmadan..

Back
X