• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık kişisel harcamanız ne kadar?

Selenay92

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
623
407
303
Ankara
Kızlar selam, başlıkta da yazdığım gibi aylık kuaför, lazer, kıyafet ,makyaj-cilt, saç bakımı, dışarı çıkma gezme vs..yani kısacası ev masrafı hariç kişisel harcamanız ortalama ne kadar?
eşleriniz kendiniz için ne kadar harcadığınızı biliyor mu? Erkeklere nedense bizim ihtiyaçlarımız gereksiz gelebiliyor, ben çok fazla söylememeyi tercih ediyorum.
Birşeylerinizden kısıp birikim yapabiliyor musunuz mesela merak ediyorum

Benim derdim de bu..
Eşim ödenir bana odendiginden biraz verir geriye kalanı o tutar ben çalışmıyorum geriye kalan hiç biseye karışmaz çocuğun ihtyaclari mutfak falan ben alıyorum ihtiyaçlarımida jarisiliyorum o paradan para asla biriktireniyorm benm annem ve kaynpederm sürekli çocuğa harçlık verir onlardan da dolayı idare edebiliyorum ama para su gibi gidiyor resmen paramın vurduğu oluyor esimden tekrar isteyince olay oluyor tabi

Her ay aynı olmuyor. Kaç yaşında insan olarak alacağım şeyleri eşimin gerekli görmesine lüzum duymuyorum ama. Rutinlerim var çünkü. Eşime sadece haber veriyorum şunu aldım veya alacağım diye.

Eşimle birbirimizden gizli harcama veya gizli birikim yapmayiz. Herşey ortadadir, alinan yapilan, birikim bellidir.

Yillik aboneliklerim vardi onun disinda aylik sabit bir harcamam yok, azalabilir veya artabilir duruma göre.
Eşim aldigima, giydigime, surdugume "gereksiz" diye bir yorum yapmadi simdiye kadar ve yapmaz.

bazen 0 bazen 5000

aynen böyle. mart ayında mesela kendime sadece 2 adet kitap aldım, başka kuruş harcamadım kuruş. gelgelelim hazirana daha giridiğimiz an 2 parfüm, ceket, pantolon, yok bilgisayar mikrofonu derken 24 saatte allah affetsin nerdeyse 2k'yı gördüm. her ay değişiyor ama kendi kazancım ve kafamdaki kadar birikim yaptığım ve annemle beraber yaşadığım eve desteğimi sağladığım sürece dert etmiyorum. hiç de yemeyeceksem niye çalışıyorumdu diyorum.

Pandemi de olsa bol bol online alışveriş yaptım kendime ve çocuğuma.mesela bugün Kerastase şampuan ve saç maskesi sipariş ettim.Geçen hafta kuaförüme kesim+dip boya 300 verdim.Dolu kitap aldım ,bana ve oğluma.Yarın da Derimod,Ninewest ...zaten çok yakında Zara indirime girecek.
Çok ayrıntılı oldu sanırım.:olamaz:

Gerçekten değişiyor mevsime göre fln da özellikle, yazin biraz artabiliyor harcamalarım. Bebegim sebebiyle parfüm kullanmayalı 6aydan fazla oluyor ha keza makyaj yapmayalı da öyle zaten pandemi malumunuz, dolayısıyla parfüm ve makyaj malzemesini geçtim; saç bakımı için doğal ürünler tercih ederim o alanda da pek masrafım yok; manikürümü kendim yaparım o da yok derken say say baya masrafsizim ben 😂 bi kitap alışverişim olur aylık gibi ortalama bu ara ev dekorasyonuna dustum onlar sayılmaz ztn 🤪
Eşimle harcama konusunda şeffafız ve ikimiz de birbirimize karışmayız. Zaten bütçemizin sınırlarını biliriz.

Valla bir kaç aydır 0 desem yeridir . Oğlumun ihtiyaçlarından bana sıra gelmiyor kendime alasım da gelmiyor . Doğum kilolarımı verip kıyafetlerimi öyle yenileyeceğim makyaj malzemelerimi uzun süredir kullanmadığım için attım . Muhtemelen Ağustos ayı gibi 3000 i bulur ama bu aralar 0 . Birikimimiz yok ama arabamız var onun da kredisini ödüyoruz . Sabit bir sayı yok yani

Beni market alisverisi bitiriyor bacilar. Aglamakli cikiyorum marketten her seferinde, kisisel alisveris dusunmeye firsat kalmiyor :KK43:
Aynen, her market çıkışında eşimle birbirimize soruyoruz ne aldık ki yav.
Hatta geçen gün ödeme yaptık kasiyer kız eline aldı fişi inceliyor, ne aldınız ki bu kadar tuttu 😺😺😺 o bile şaşırdı.

Ben bekarım o yüzden beni baz almayın yanarsınız :KK30: Benim belimi tek başıma kira ödemek büküyor yoksa tüm dükkanları fantilerim :KK30::KK73:Erkek olsam bosardim bu kadar masrafli bir kadini

Parfüm - 30ml 1 ay gidiyor

Fondoten, pudra - kullanmıyorum sadece bronzerım var ten makyajı olarak o da uygun fiyatlı

Far, ruj - her mevsim 1/2 tane alıyorum ama sağlam alıyorum Allah affetsin:olamaz:

Göz ve cilt kremi : Clinique 1er kutu 5 ay gidiyor

Şampuan : 1 şişe iyi gidiyor. Saç bakımı evde yağ ve ampulle yapıyorum onun dışında günlük bir şey sürmem

Kuaför: Almanyada hem pahalı hem tatmin edici değil zaten saçımın doğal şekli fena değil gitmiyorum (ya da gidemiyorum)

Mani-pedi : 3 haftada 1

Güzellik salonu : Keza, 3 haftada 1 kaş yaptırırım yüz temizletirim

Giysi - Her mevsim alıyorum Allah affetsin :olamaz: Bu kış kendimi tuttum pantalon almadım mesela ihtiyacım yoktu sadece 2 kazak, 2 etek, 1 gömlek, 1 şal, 1 ayakkabı aldım

Takı, aksesuar: ne siz sorunnnn ne ben söyleyeyim

Ayakkabı : ihtiyacım varsa

Spor salonu : yıllık üyelik

Kitap dergi: alırım severim

Uçak bileti : 3 ayda 1 aile ziyareti. Annem uçak biletine tüm kazancını vericeksen gel burda yaşa dedi

Tatil: Yazın 2, kış 1. Yaz 1 kere ailemle otel, 1 kere arkadaşlarımla Çeşmeye akmaca :KK30: . Kışın kaçamak 3-4 günlük kayak-spa oteli

Yeme içmem canım ne çekerse o ama para genelde balık, et, meyve, sebzeye gider. Dışarda da et, balık vb besin değeri olan şeyler yerim haftasonları.

Valla yazınca gözüm kanadı her yerim masrafmış keşke erkek olsaydım hiçbirinden kısamam arkadaş :olamaz: Market iyice pahalı oldu her şey pahalandı yeminle bıktım fakirleştim

Son düzenleme:
Valla bir kaç aydır 0 desem yeridir . Oğlumun ihtiyaçlarından bana sıra gelmiyor kendime alasım da gelmiyor . Doğum kilolarımı verip kıyafetlerimi öyle yenileyeceğim makyaj malzemelerimi uzun süredir kullanmadığım için attım . Muhtemelen Ağustos ayı gibi 3000 i bulur ama bu aralar 0 . Birikimimiz yok ama arabamız var onun da kredisini ödüyoruz . Sabit bir sayı yok yani
Beni anlatmışsınız artı 1 diyip gidiyorum 😁😁

ihtiyaçlarıma göre değişken.
he astroloji eğitimleri sabit 400 + ek almam gerekenlerle ortalama 700-800 buluyor.
ama her ay krem-parfüm-kıyafet almıyorum.
indirimleri iyi takip ederim ve hangi markada hangi bedene girdiğimi iyi bilirim. bu nedenle makul indirimlerde direkt onlinedan alıyorum.
kitap hemen hemen her ay alıyorum ama 100lerce tl gitmiyor ona.

Ben bekarım o yüzden beni baz almayın yanarsınız :KK30: Benim belimi tek başıma kira ödemek büküyor yoksa tüm dükkanları fantilerim :KK30::KK73:

Fondoten, pudra - kullanmıyorum sadece bronzerım var ten makyajı olarak o da uygun fiyatlı

Far, ruj - her mevsim 1/2 tane alıyorum ama sağlam alıyorum Allah affetsin:olamaz:

Şampuan : 1 şişe iyi gidiyor. Saç bakımı evde yağ ve ampulle yapıyorum onun dışında günlük bir şey sürmem

Kuaför: Almanyada hem pahalı hem tatmin edici değil zaten saçımın doğal şekli fena değil gitmiyorum (ya da gidemiyorum)

Giysi - Her mevsim alıyorum Allah affetsin :olamaz: Bu kış kendimi tuttum pantalon almadım mesela ihtiyacım yoktu sadece 2 kazak, 2 etek, 1 gömlek, 1 şal, 1 ayakkabı aldım

Takı, mücevherat : ne siz sorunnnn ne ben söyleyeyim

Uçak bileti : 3 ayda 1 aile ziyareti

Yeme içmem canım ne çekerse o ama para genelde balık, et, meyve, sebzeye gider. Dışarda da et, balık vb besin değeri olan şeyler yerim haftasonları.

Valla yazınca gözüm kanadı her yerim amsrafmış keşke erkek olsaydım hiçbirinden kısamam arkadaş :olamaz:
Seni gidi kokoş. Kıskanmadık ki 😁

Ben bekarım o yüzden beni baz almayın yanarsınız :KK30: Benim belimi tek başıma kira ödemek büküyor yoksa tüm dükkanları fantilerim :KK30::KK73:

Takı, mücevherat : ne siz sorunnnn ne ben söyleyeyim

Uçak bileti : 3 ayda 1 aile ziyareti

Valla yazınca gözüm kanadı her yerim amsrafmış keşke erkek olsaydım hiçbirinden kısamam arkadaş :olamaz:
Böyle kalem kalem yazıp harcamalarımla yüzleşemem :confused:

Back
X