• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
6aydır çok küçük bir ilçede işe başladım.
normalde kıyafet ayakkabı alan biriyim. 6 aydır kendime 1 2 elbiseden başka bir şey almadım. 1 ayakkabı aldım. onuda keşke almasaydım..
dolabımda o kadar çok kıyafetim varmış ki meğer.. onları giyiyorum. fazla fazla yetiyor.. kıyafet için insanın kendini frenlemesi, bu işin en önemli adımı :KK53:

edit: artık kitap almayıda bıraktım.yerleşik düzenim olmadığı için, taşımalarda sıkıntı çıkmasın diye.. okumadığım kitaplarımı okuyorum. arkadaşım kütüphaneye üye, o bazen getiriyor.

Benim aylık özel ya da keyfi(sigara) giderim taş çatlasın 35 lirayı anca bulur. Saçlarımı senede bir iki kere kestirip, kendim boyuyorum. Şampuan dışında başka hiç bir uygulama yapmıyorum saçıma. Parfüm uzun süredir kullanmıyorum, bir ara açık parfüm kullanıyordum fakat sağlıksız bulduğum için bıraktım. Alsamda en fazla 50 lira veririm bir parfüme herhalde. Nemlendirici krem kullanıyorum, o da hobby, nivea gibi markalar işte. Makyaj nerdeyse hiç yapmadığım için ona da her ay sabit bir harcamam yok. Epilasyonumu da kendim yapıyorum.
Ay ne kadar masrafsız biriyim ben.

ben bir kaç kere watsons dan 70 liraya parfüm almıştım da o bile bana pahalı gelmişti, kaldı ki 700 lira nerde:KK57::KK57::KK57:

şimdi kişisel harcama deyince içine neler giriyor? eğer sadece bakım giyim vs ise benim kişisel harcamam ayda 100 lirayı geçmez. makyaj neredeyse hiç yapmam, bir rimel bir sene gidiyor, hatta bi bakıyorum kurumuş bile. en son 2 sene önce göz kalemi almıştım, gözlerim alerjiik olduğu için nadiren kullanıyorum. ruj dersen elimde olanları kullanıyorum, bitince alırım anca. şuan kullandığım şampuanım bilinen arkalardan,10 lirayı geçmez. yüzümü de bir süredir bebe şampuanıyla yıkıyorum.parfüm olarak body shopun hoş kokulu bir vücut spreyini almıştım indirimden, onu kullanıyorum. kuaföre yazın ağda için düzenli giderim. kışın epilasyon aletiyle hallederim. kaşlarımı yıllardır aldırmıyorum, ala ala azaldı.saçımı hiç boyatmadım, boya fön vs derdim yok. en son kuaföre geçen ağustos ayında gitmiştim, akrabamızın düğünü vardı:KK48:

kıyafet konusunda da elimde olanları kombinliyorum. yeni bişey şu aralar almadım. bazen küpe kolye vs beğendiğim zaman alıyorum. benim en çok harcamam çeyiz eşyalarına gidiyor sanırım. şurda şu battaniye uygunmuş burda şu kahve takımı indirimdeymiş bilmem ne görünce dayanamıyorum:KK48: ortada adam yok ben habire çeyiz düzüyorum bakalım:KK69:

üniversite öğrencisi olup okadar zor geçinen kişiler var ki.. yeri gelmişken lütfen öyleleriyle karşılaşırsanız mutlaka yardım edin.. 50tl bizim için tek önemli değil ama onların bir kaç öğünü belkide..
etrafınızda öğrenci evleri varsa bakliyat yağ şeker yardımları da yapabilirsiniz.
alakasız oldu ama duyurmak istedim

Bana çok uçuk geldi
Hem zararlı hem pek sevmem bahsettiğin biçok şeyi
O yüzden o tarz şeylere gitmiyor harcamalarım
Giyim kuşam konusunda da her çıkandan alayım ne moda diye bakınmadığım için alasım gelmez hemen öyle
Ne lazımsa onu alır çıkarım, kalabalığı sevmem avm ye bile haftaiçi gitmek isterim gideceksem
Ama başka yerlere harcarım bende, hobi malzemelerime ve yemeye
Yine de uçuk rakamlar değildir

Senin başlığı görünce aklıma şey geldi biri daha sormuştu kişisel bakıma kaç gidiyo diye 800 TL denilen yorum çok konuşulmuştu. Meğerse dışarda yeme içme gezmeyi de eklemiş biz sadece makyaj giyim sanmıştık

Aynı dertden bende müzdaribim ufak ufak önlemler aldım. Senede iki parfüm alıyorum biri yaz için biri kış için fiks ve indirim takip ediyorum genelde yılbaşı sonrası parfüm alışverişimi yapıyorum yada yurt dışına çıkışlara (kendimin yada arkadaşlarımın) denk getiriyorum. Geçen hafta görümceme bir mağazadan 410 TL lik (100 lük ve parfüm eau da toilette değil)
parfümü kampanya ve mağaza kartı sayesinde 270 TL ye aldık.

Saç konusunda da kuaförümü değiştirdim. Leventte bir yere gidiyordum ve saçımda röfle olmamasına rağmen her gidişim minimum 350 TL (hele ağda vs varsa 500 ü buluyodu) idi. Şimdi iş yerime yakın başka bir kuaföre gidiyorum aylık kuaför masrafım arada fön vs de çektirsem 150 TL yi geçmiyor. Birde keratin bakımını kuaförde yaptırmak yerine kullandığım markanın ürünlerini eve aldım evde yapıyorum. küçük boy şampuana 65-75 TL vermek yerine 1 litreliğini 200 e buldum bir sene gidiyor. Ayrıca asla eşime kullandırmıyorum. Kızların şampuanı içinde geçen sene yurtdışından eczaneden almıştım buradaki fiyatının çeyreğine iki büyük boy aldım daha bitmedi. Bitince anne çocuk sitelerinden takip ediyorum ucuz bulunca alıyorum.

Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?

hımmm bayağı çokmuş
ben 3 ayda bir şampuan alıyorum normalde 40 tl ama indirimden 25 liraya alıyorum
senede 2 kere falan maskara alıyorum 20-30 tl lik

kuaföre 3 ayda bir gidiyorum saç kestirmeye 35 tl

bi tek yaptığım düzenli bakım epilasyon
40 tl veriyorum tüm vücuda.
işte hepsi bu kadar.

700 tl parfüm mü o_O 700 liraya kasaba gider bir et alırım komple dondurucu doldururum her akşam kavurma köfte haşlama yerim daha mutlu olurum

Kuzenim esine bir demet gül almisti. Yengemin dedigi sey: "bu parayi bunlara verecegine bir kilo kiyma alsaydin daha iyi" :-) aklima onu getirdiniz..

üniversite öğrencisi olup okadar zor geçinen kişiler var ki.. yeri gelmişken lütfen öyleleriyle karşılaşırsanız mutlaka yardım edin.. 50tl bizim için tek önemli değil ama onların bir kaç öğünü belkide..
etrafınızda öğrenci evleri varsa bakliyat yağ şeker yardımları da yapabilirsiniz.
alakasız oldu ama duyurmak istedim

Ben aylık yardım yapıyorum mezun olduğum üniversitenin vakfına. Paypalla çok kolay oluyor.
İmkanı olanlar üniversitelerin burs dağıtan mezun vakıflarına yardım yapsın bence. Ben ünvdeyken okul vakfından 100 tl burs alıyordum, öğrenci için 50 tl 100 tl çok çok fark ediyor. 1 ruj eksik alıp 100 tlmizi bağışlayabiliriz derim.

Allah'a şükür durumum çok iyi ama hayatta 700 TL vermedim, vermem de... Bu işin iyi günü varsa kötü günü de var. 700 TL ye 2 ay geçinirim. Önerim; harcama yapacagın bütçenle illa harcamak istiyorsan altın alabilirsin..

AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ neler kullanıyorsun cildin için yazarmısın

Çay ağacı sabunu ya da keçi sütü sabunu temizleme için, lavanta suyu B3 ve glikolik asit karışımım var tonik olarak, nemlendirici olarak pirinç kepegi yağı ve hyaluronik asit dönüşümlü kullanıyorum, ve c vitamini serumu gün aşırı sürüyorum, bu gece bakımı, gündüz ise yıkadıktan sonra hemen güneş kremimi sürüyorum ayrıca Alfa lipoik asit içiyorum antioksidan olarak

Kuzenim esine bir demet gül almisti. Yengemin dedigi sey: "bu parayi bunlara verecegine bir kilo kiyma alsaydin daha iyi" :-) aklima onu getirdiniz..
Ben de anneme narmatik almistim cok seviyo nari kasiklar yer diye.. Annem " bunu alacagina 2 kilo nar alaydin" dediydi. :KK45:

Back