Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kimya labaratuvarı gibi maşallah

Su gune kadar en fazla 25 euroluk parfum aldim. Bi seferlige mahsus 30 euroluk sampuan aldim ama genellikle 10 euroluk sampuanim( bu bile pahali geliyor, daha ucuzlari var cunku).
Kendinizi dizginlemelisiniz.
2 parfume 700 tl saka gbi.

benimde kişisel bakım harcamam yok.. borç ödediğimiz için kendimizi unuttuk bile.. çocuğumun okul masrafları ve ihtiyaçları haricinde herşeyden kıstık kısıyoruz halen.. insan tasarruflu olmalı, her beğendiini alırsan bunun sonu gelmez... doyumsuz olursun zamanla, aldıkça daha da alasın gelir...700 tl iki parfüme şaka gibi...
aldığım şampuanlar en fazla 10 tl civarıdır... senelerdir de kullandıklarım bu civarda, saçıma başıma hiç de bişey olmadı maşallah... 75 tl lik şampuan nedir yahu... yapmayın yazık günah...

Özellikle son cümlenizi kendimde uygularım. Bir dönem gereksiz kozmetiğe yatırmıştım paramı(çok pahalı şeyler değil ama yine de evde boş boş duruyorlardı)
Şimdi kullandığım ürünleri belirledim, gereksiz şey almıyorum, aldıklarım bitmeden yenisini almıyorum. Kullandığım markaların indirimini takip ediyorum.

bakıma sıfır para harcıyorum desem yalan olmaz, bakımsız mıyım, kimilerine göre evet denebilir :)
o yüzden çok karşılaştırmayacağım.

ancak şöyle düşünüyorum, seni mutlu eden şeylere para vermek bana saçma gelmiyor, yani o parfümü almak seni mutlu etmişse ne güzel.
ancak anlıyorum ki, seni mutlu da etmemiş, o zaman çözüm belli, başka şeylere yönel.

onun dışında BDVde sanırım bir başlık açılmıştı, sabun kullanımı ile alakalı.
ben ondan sonra oğlumda da sabuna geçtim, belki kızın için de o söylediğin ürün çok iyi olmayabilir.
çünkü o başlıkta şampuanların neredeyse tamamında kostik bulunduğu gibi iç karartıcı konular konuşuldu.

ya hiç yokluk görmediniz yada çok yokluk gördünüz acısını çıkarıyosunuz yoksa umrunuzda olmamasına şaşırıyorum

oyyy ben okurken bunaldim.. ya ceyrek altin filan yapsaniz ya da vadeli hesap acin elinize para gectikce atin hesaba.
ben parfum kullanamiyorum mesela midem agzima geliyor kokusundan,hic farketmiyor baharatli cicek kokusu vs..resmen kendimi lavoboya zor atiyorum,yoldan gecenlerin kokusu bile beni bunaltiyor..oyuzden parfum masrafim yok bebek kolonyasi gul kolonyasi vs azcik serpistiririm yeter.
cilt bakimimi kendim yapiyorum.
sacimi senede tas catlasin 2-3 kere kestiriyorum,boya yapmiyorum beyazlarim yeni cikmaya basladi bende minik makasla kesiveriyorum simdilik.
bakim kremleri 6 aya kadar dayaniyor zaten senede 2 kere aliyorum krem,7 senedir de ayni kremi kullaniyorum.
peeling yuz temizleme jeli de 6 ay dayaniyor bana..
zaten ben cildin hergun temizlenip kremlenmesini zararli buluyorum.
cilt kendine denge olusturmadan yeniden ustundeki bakteriler sokulup atiliyor suyla sabunla.
ben gun asiri dusa girdikce cildimi temizlerim yeter.
su disinda da bisey icmem ben,arada ayran o kadar..oyuzden ciltte daha net oluyor bence.
ne kadar az bilinmeyen madde o kadar kendi halinde guzel cilt bana gore..

Ben pek bi masrafsızmışım
Beyaz tenliyim yaz kış kullandığım güneş koruyucu kremim var
Sivilce varsa o kısma uyuz olur, üstüne bebek pudrası sürerim azıcık
Parfüm sevmem hatta kokusu bana dokunuyo
Roll on niveanınkini kullanıyorum ama alüminyum içermeyenden alıyorum ( Birçok marka ve hatta niveanında bazıları alüminyum içeriyor sağlığa çok zararlı )
Bi şu şampuan işini bırakamadım arkadaş, dalinin zararı en az diye ona başlamıştım beslemiyo saçımı bıraktım maalesef
6 ayda bir saç kesimine giderim kuaföre
Heh işte bu kadar

Herkesin bi bakım rutini olmalı vallaha para olsa ne yalan söyliyim bende harcardım hiç makyaj vs. Yapmadım hayatımda çünkü kaliteli malzemeler alacak param olmadı ben genelde bakıma odaklıyım nemlendiriciler,yaglar,kremler,losyonlar

O konuyu görmedim canım. Kızıma Mustela nın tüm ürünlerini alıyorum,doktor önermişti. O da mı zararlıymış? Sabun ne sabunu acaba?

Hiç bir bakım ürününün vaat ettiği şeyleri yerine getirmediğine inanıyorum; hatta fiyat arttıkça bırak faydayı zarar verme oranının da arttığına bizzat kendi tecrübelerimden yola çıkarak eminim. Dünya kadar para vererek aldığı göz altı kremini kullanmaya başlayalı göz çevresinin daha fazla kırıştığından şikayetçi pek çok kadın olduğunu biliyorum; ben üç beş tane tanıyorum bunlardan en azından.
Yazın hiç kullanmadığım nemlendirici ürünleri kışın cildim gerilip kuruduğu için mecburen kullanıyorum; onları da en ekonomik ve en az zararlı madde içerenlerden seçiyorum. Makyaj malzemesi olarak bir fondoten, 5 adet ruj, bir rimel, bir far paleti, bir göz kalemi, iki dudak kalemi ve bir allığa sahibim; en yenisini bir yıl, en eskisini ikibuçuk üç yıl önce almıştım bunların. Son kullanma tarihi, eskime bayatlama falan hikaye; protein mi içeriyor bunlar bozulsun?
Yıllardır hiç değiştirmediğim ve bir şişesini sene boyu kullandığım parfümüm, duş jeli, sabun,deodoran, şampuan, saç kremi, saç şekillendirici, makyaj malzemesi, nemlendirici, saçlar için badem, çörekotu, susam yağı, hadi günlük ve aylık pedi de sayalım:)))) benim yıllık kişisel bakım harcamam taş çatlasa 500 tl yi geçmez. Çok bile yazmış olabilirim bir ara hesaplayayım.
Not: kuaföre en son 2014 mayıs ayında gitmiştim; kesim ve boya dahil her türlü bakım onarım işlerini kendim hallediyorum:)

İyi ya
Yalnız değilmişim

Oluyor dönem dönem bende de, bir başladım mı eksiklerimi dizmeye sonunu alamıyorum onun beraberinde bir sürü gerekli gereksiz şey de alıyorum. Eşim uyarıyor en son, öyle son veriyorum bu işe :)

O konuyu görmedim canım. Kızıma Mustela nın tüm ürünlerini alıyorum,doktor önermişti. O da mı zararlıymış? Sabun ne sabunu acaba?

zararlı diyemem bir marka için, araştırmak gerekir.
ama çocuk şampuanlarına bile kostik konduğunu başka yerden de duymuştum.

ben nivea şampuan kullanıyordum, nivea sabuna geçtim.

kendim otacı sabun almıştım, bir de üzerinde zeytinyağlı sabun aldım başka marka.

sanki otacı daha iyiydi.

700 lira parfüme vermedim,vermem,veremem. Elim ulaşsa cüzdanıma,para çıkmak istemez cüzdanımdan
Almadan önce buna ihtiyacım varmı diyin,indirimleri takip edin,hepsini bir almayın bir ay birini öteki ay diğerini alın. Ben hep yarını düşünürüm,güllük güllistanlık geçecegine bugunum yarınım için bişeyler yapmayi tercih ederim.

Para bol ve harcadığınız aylık bütçenizi engellemiyor demek ki. Engellese rahat harcayamazdınız. Orijinal parfüm kullanan herkes milyoner değildir bence. Parfüm dediğin şey de öyle pek abartmazsan kolay kolay biten bir şey değil. Bir de o 700 tl tek parfüm değil sanırım? Bence ala ala bir gün duracaksın. ben oje ve ruja çok sarmıştım. Artık alamıyorum, çünkü elimdekiler bile bozulacak gidecek. O kadar kozmetik Nasıl biter. Her şeyin bir sınırı var yani. Şuan makyaj yapmadığın için kozmetikler cazip geliyordur, ama aldıkça bakacaksın ki aldığın her şey kullanılmıyor. Coşmamak lazım. Ala ala öğreneceksin her şeyin alınmayacağını. temel makyaj ihtiyaçlarını aldıktan sonra watsons gratis indirimleri dikkatini çekmemeye başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…