Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Doğal bakımları deneyebılırsın! 700TL gercekten cok fazla bır parfum ıcın..Gelirinizle dengede olabilir.. Ama 700TL Kosede bırıkmısınız olsaydı kızınız ıcın yatırım yapabılırdınız.Simdi o parayı sadece havaya sıkacaksınız oyle dusunun... Ben ki kokuya cok onem veren bır ınsanımdır ama asla bu kadar harcamam.. Bir şeyi almadan önce 3 kez düşünün bence..

Eleştirinde haklısın,zaten israf olduğunun farkındayım
Ama başka şampuanlar kepek yapıyor,bir de düzleştirme/maşa yapmadan çıkamıyordum eskiden.Aldıklarımın olumlu etkilerini görünce de almadan duramamaya başladım. Yani sana sonuna kadar hak vermekle beraber,kendimde de haksız yön göremiyorum(Parfüm konusu dışında)

En son ne zmn kendime bisey aldim hatirlamiyorum bile bence cok harciyosun cnm kendine bi dur demelisin
Peygamber efendimizin zamaninda diyolarmis iki kiyafetin varsa ucuncunun hesabini vercekmissin bende dahil dolapta o kadar kiyafetlerimiz var ki hala yetinemi

Ama biz yazdığından aylık o kadar parfüm alıyorsun sandık

Îki yıl kullanacaksan olabilir bizim panik her ay alıyorsun Bülent Ersoy gibi yıkanıyorsun sandığımız için

Arada bir olur insana gelir

Parfüm bitmeden yenisini alma 2-3 yılda bir al bir şey olmaz

Mesela biz de çok dışarda yemek yiyoruz para oraya gidiyor evde yemek yapmıyor muyuz yapıyoruz ama çocuk ile başka sosyal aktivite zor olunca bari yemek yiyelim diyoruz 50 tl den az ile kalkılmıyor

Ayda 250 tl bak iki yıllık parfüm parası

Parayı hepimiz harcıyoruz ama kalıcı şeye harcamak lazım bir ara kuyumcuya gittim bir şey alma amacım yoktu kandırdılar yüzük aldım

Eşime de dedim kandırdılar olsun dedi hiç olmazsa kalıcı satsan para eder yiyip içip kaybolmaz

Doğru dedik sonra her ay altın alalım dedik yine almadık ya borçlanacaksın ya da taksit ile böyle şeyler alıp parayı baştan bağlayacaksınız

Arada da kendini şımart ama şımartıyorum diye bilerek yok rutine bağlama

okadar eleştirdim.
benim bütçem şöyle:
saçım için doğal zeytinyağı sabunu ve sarımsak şampuanı kullanıyorum.
maliyeti oldukça düşük.
bakım yağlarım aktardan bulunabilecek uygun fiyatlı şeyler.
+ saç kremi. sadece saç kremim biraz pahalı 30 tl. ama o da aylık değil zaten 2- 3 ay gidiyo.
saçıma çok fazla işlem uygulamam.arada bi fön ya da maşa.
cilt bakımı için 2 ürünüm var onlara da aylık en fazla 10-15 tl gidiyodur.
parfümde orjinal takıntım yok, bi kaç tane hediye var çok pahalı sayılabilecek.
onun dışında aylık bitirmiyorum zaten bi şişeyi.
çeşit çok olduğu için 2 yıldır sadece 4 yeni parfümüm var diğerleri eski. bozulmadı sapasağlam.
makyajda çok yapmıyorum. rimel, kalem bb krem okadar.
vücut losyonlarım vs madam cocodan alıyorum bittikçe.
onlar da çok pahalı değil zaten.

Beterim ama bekar ve borçsuzum:)

Her ay 1 şişe parfüm, genelde vücut kremiyle beraber setini alıyorum 40-100 euro arası fiyat değişiyor. Her gün sürerim.
Bolca giysi ipek, şifon ,ya da designer naneler ayakkabı saymam bile.

Bio şampuana 20-30 tl veriyorum memnunum:) Saç kremi aynı marka.

Doğal sabun

Duş jeli, yüz temizleme jeli vs kimyasallar kullanmam her şeyi sabunla yaparım.

Ayak bakımı naneleri

Gözaltı kremi Clinique babadan

Bittikçe fondoten,pudra, rimel. 6 ayda 1 kere alıyorum.

Her sezon Lancome un çıkan far paletleri yılda 3 kere 3er set alıyorum.

3 tanu rujum var Nude pembece, 2 tane pembe bana diğer renkler gitmiyor zaten. Onları yılda 1 alıyorum.

Cilt bakımı ayda 1 kere güzellik salonunda.

Argan yağı + çörekotu yağı 3 ayda 1er şişe.

Şöyle bir baktım da ben batmışım mk Kozmetik şirketlerine çalışıyormuşum :)

Son düzenleme:
Cilt bakımı yaparken yüzümüze janjanlı şişelerden kutulardan sürülen tüm saf maddeleri netten bulabilirsiniz, misal glikolik asit laktik asit, e vitamini B3 vs, inanın onlarda kuş kondurmuyo

İnsta vs hesaplarından blogger takip ediyorsan bırak.
Ben bunları takip ettiğim dönemde çok fazla alışveriş yapıyordum.
Kullanmıyorum da çoğu şeyi, bıraktım.
Şimdi ihtiyacım oldukça alıyorum.
Parfüm vs ben de orijinal tercih ederim. Onu da eşim yıl dönümü hediyesi vs alır.
Bence anahtarın bitirmeden yenisini almamalıyım olmalı.

Şimdi senin şahsi gelirin 7-8 bin ise sefan olsun harca ama başka temel ihtiyaçlarından kısıp bunları yapıyorsan olmaz yapma

Designer takintisi mi? Bende de var o maalesef. Daha gecenlerde 2 tane ayakkabi birden aldim Ama cok sukur ben de borcsuzum.
Bi de bence konu sahibi her ay vermiyor parfume o kadar . 2 yil diyor. 2 yilda bir bence normal geldi bana..

Cilt bakımı yaparken yüzümüze janjanlı şişelerden kutulardan sürülen tüm saf maddeleri netten bulabilirsiniz, misal glikolik asit laktik asit, e vitamini B3 vs, inanın onlarda kuş kondurmuyo
Cilt bakımı konusuna henüz dalmadım.Dalmak da istemiyorum

Designer takintisi mi? Bende de var o maalesef. Daha gecenlerde 2 tane ayakkabisini birden aldim Ama cok sukur ben de borcsuzum.
Bi de bence konu sahibi her ay vermiyor parfume o kadar . 2 yil diyor. 2 yilda bir bence normal geldi bana..
Canım aynen her ay vermiyorum,3-4 ayda aldığımı yazmıştım ama o kısım yanlış anlaşıldı. Aldığım parfüm 2 sene gidiyor ama aklım yine başka parfümlere de kayıyor.Zaten zor beğenen biriyim,beğenince de kendimi frenleyemiyorum

Designer takintisi mi? Bende de var o maalesef. Daha gecenlerde 2 tane ayakkabi birden aldim Ama cok sukur ben de borcsuzum.

Orjinal parfüm en fazla 2 yıl durur zaten sonra bayatlar bitmese de atarsin

Designer takintisi mi? Bende de var o maalesef. Daha gecenlerde 2 tane ayakkabisini birden aldim Ama cok sukur ben de borcsuzum.

Takıntı değil diyelim :) Tabi ki duruşu, tasarımı, kumaşı farklı oluyor. İlle de tanınmış biri olsun derdim yok, Nişantaşı butiklerinde her şeyden fazlasıyla var , çok hoş şeyler var Ben de değişik şeyler giymeyi seviyorum huyum kurusun

Bir parfümü 1 yıl sürmeyi anlamıyorum kutu ordaysa her gün işe giderken sıkarım imkanı yok bende 6 ay, 1 yıl dolu şişe duramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…