• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Biri Boyner biri Tekin Acar(Burayı kimseye tavsiye etmem)
Mizuda biri hiç yok,diğerinin de 50cc liği yoktu;olsa oradan alırdım.
Mizu'yu da ben tavsiye etmem. Bekarken free-shop'ta bir parfümün şişesinden etkilenip bileğime sıktım. Fena değil gibi geldi ama yine de o sıralarda kullanmakta olduğum parfümü alıp çıktım. Sonra yolda ikide bir bileğime sıktığım parfümü koklamaya başladım. Daha güzel gelmeye başlamıştı :confused: Ama artık çok geçti havaalanından çıkmıştım geri dönemezdim. İnternette o denediğim parfümün adını yazdım, Mizu'da buldum, sipariş verdim ve geldi.
Maalesef havaalanında bileğime sıktığım parfümle aynı kalıcılığa sahip değildi. İnternette Mizu'yu biraz araştırdım ve şunu öğrendim: Evet, Mizu orijinal parfüm satıyor ama 2. kalite olanlarını. Yani kalıcılık konusunda eksik olabiliyor aldığınız parfüm.

Makyaj ürünleri en az 6 ay yetiyor zaten .
Parfüme çok para vermiyorum teyzem orflime satıyor 50 tl falan alırım bi parfüm 2 ay gider .
Kıyafete biraz fazla harcardım önceden ama artık gerçekten beğenirsem alıyorum çünkü çalışmıyorum .

Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?

Ceyz bana nasıl izlenim vermişsen bu mesaj senin mi diye dikkatli dikkatli baktım :KK48:

Cilt bakımı harici çoğu fuzuli. Keratin bakımı da tamam ama her ay olması gereksiz sanki.

Biri Boyner biri Tekin Acar(Burayı kimseye tavsiye etmem)
Mizuda biri hiç yok,diğerinin de 50cc liği yoktu;olsa oradan alırdım.

çok üzülmeyin yaa
sonuçta bu harcamalar yüzünden ac değilsiniz acıkta değilsiniz
farkında olmanız bile güzel
sonrakinde daha dikkatli olursunuz zaten
bir de aldığınız yerleri de değiştirebilirsiniz
bu mağazalar asırının aşırısı pahalı

Bir şeyi beğendiğimde kilit soruyu sorarım

Buna ihtiyacım var mı ?

Zaten çoğunda hayır çıkar ama

Cevap evet ise

Pahalı bir şey ise kaliteli olsun diye biraz araştırırım fiyat kalite orantısını kurunca alırım.

Ceyz bana nasıl izlenim vermişsen bu mesaj senin mi diye dikkatli dikkatli baktım :KK48:

Cilt bakımı harici çoğu fuzuli. Keratin bakımı da tamam ama her ay olması gereksiz sanki.
Cidden mi? Nasıl bir izlenimim var ki merak ederim ben:KK45:Ama bu konuyu açan ne yazık ki benim

Bu aralar durumumuz sıkışık oldugu icin kisisel harcamalarimi mecburen kistim.ama bn de aynen senin gibiydim. Parfum ve kıyafete deli para harcardim.cilt bakim urunlerine de.artik zorunluluktan alamiyorum.

Cidden mi? Nasıl bir izlenimim var ki merak ederim ben:KK45:Ama bu konuyu açan ne yazık ki benim

Çoğu yorumundaki mantıklı yaklaşıma uymadı bu bir çok üye olabilirdi ama sen olamazdın :KK43:

:KK48::KK48:

Tabii canın sağolsun. Farkındasın zaten değiştirebilirsin bu alışkanlığını.
Alışveriş gerçekten ipinucunu kaçırırsan hastalığa dönüşüyor.
Bir dönem alışveriş sitelerine dadanmıştım ben de. Aldıklarımdan en fazla %30 u ihtiyaç olunca bıraktım. Çok fark ediyor.

Cildim cok hassas.Yanaklarda kilcak damar sorunu nuksediyor arada.Siradan denedigim kozmetiklere tepki verdi cildim.Ilk defa paraya kiyip 400 e yakin bir meblag odedim bir nemlendirici ve temizleme bir de yag dengeleyici jele.Once bi cok koydu odemek ama iyi geldi cildime.Muhtelen 4-5ayda bir rutine baglarim.Cilt onemli hele hassassa cok.
Iste benim kisisel bakim hikayem.Bu kadar kisa ve oz.

Parfum konusunda ise kisinin kendisiyle ozdeslesmis bir parfumu olmali gorusundeyim.Devamli parfum degistirmeyi anlamam.Adim basi herkes kokan parfumu almam.Zaten hergun hergun de surmem.Makyajla da aram pek yok.Bu vesileyle sokaga dugun makyajiyla cikan yaslari 20-25arasi seyreden hanim kizlarimiza sesleniyorum.Abartmayin.Sahneye cikmiyorsunuz.

parfüme verilen paraya acıdım

o paralara ne kıyafetler ayakkabılar alınırdı

Bu kadar ucuzu saf mıdır sence? Yarıyorsa tabii ki sorun yok, ama uzun planda yağ bezeleri oluşmaz değil mi?

Ben de kuşburnu çekirdeği yağından çok memnun kaldım.

Doa kozmetikten alıyorum

Aynı kaynağı kullanıyoruz. Ben vitaminli yağlarını bephantol krem/merhemle karıştırarak sürüyorum. Beze, sivilce vb. hiç bir şikayetim olmadı. Cildime etkisinden de çok memnunum.

%90 ürünlerini biliyorum. Oldukça güvenilir bir yer.

Cildim cok hassas.Yanaklarda kilcak damar sorunu nuksediyor arada.Siradan denedigim kozmetiklere tepki verdi cildim.Ilk defa paraya kiyip 400 e yakin bir meblag odedim bir nemlendirici ve temizleme bir de yag dengeleyici jele.Once bi cok koydu odemek ama iyi geldi cildime.Muhtelen 4-5ayda bir rutine baglarim.Cilt onemli hele hassassa cok.
Iste benim kisisel bakim hikayem.Bu kadar kisa ve oz.

Parfum konusunda ise kisinin kendisiyle ozdeslesmis bir parfumu olmali gorusundeyim.Devamli parfum degistirmeyi anlamam.Adim basi herkes kokan parfumu almam.Zaten hergun hergun de surmem.Makyajla da aram pek yok.Bu vesileyle sokaga dugun makyajiyla cikan yaslari 20-25arasi seyreden hanim kizlarimiza sesleniyorum.Abartmayin.Sahneye cikmiyorsunuz.

Benim de cildim cok hassas pembe yanaklarim var, kilcal damar illeti. Acaba ne aldiniz marka alabilir miyim aklimda bulunsun ? :KK23:

Evet canım cildim yağlı :)
belkide bu sebeple ihtiyaç duymuyorum.
Genetik faktörde önemli ama. Cilt yönünden şanslı oldugumu düşünüyorum.
Hamilelikte de karnıma yağ bile sürmediğim halde çatlamadım mesela.
Ellerime de krem sürmüyorum :)
Çok masrafsızım yahuuu :KK48:

Ama parfüme 700 lirayı bende verenlerdenim :)
Oradan çıkıyor acısı :KK22:
Maşallah canım ya :nazar: Benim çok kuru bir cildim var, gerçi onun müsebbi de tiroid ilaçları.

Ya ne kadar özen gösteren insanlar var; nerede okudum hatırlamıyorum ama bazı hatunlar yüzünü havlu ile bile kuralamıyor, boyun kırışmasın diye yastıksız yatıyormuş. Havlunun ne zararı var bilemedim gerçi.

parfüme verilen paraya acıdım

o paralara ne kıyafetler ayakkabılar alınırdı
Ayakkabıyı babam getiriyor,yılda 2-3 kere ya alırım ya almam :) Kıyafeti de sık sık almıyorum,ihtiyacım varsa ve beğenmişsem alıyorum.Öyle mağaza gezeyim, kendimi kaybedeyim diyen biri değilim. Allah işte bir yerden alıp bir yerden veriyor mu diyeyim ne diyeyim bilemedim:KK48:

ha ha aklıma Canan Karatay geldi :)

buradaki herkese kızar vallahi.

bir kadın sormuştu, işte hep et yeyin, kuruyemiş yeyin diyorsunuz, nasıl alalım, para mı var diye. o da başlamıştı saydırmaya, o saçını boyayacağına evet et al diye.

şaka bir yana Canan Karatay diyor ki, kozmetiğe para vermeyin, balık yağına para verin, yediğiniz içtiğinize para verin, zaten güzelleşeceksiniz.

http://www.kadinlarkulubu.com/archive/index.php/t-717694.html

Maşallah canım ya :nazar: Benim çok kuru bir cildim var, gerçi onun müsebbi de tiroid ilaçları.

Ya ne kadar özen gösteren insanlar var; nerede okudum hatırlamıyorum ama bazı hatunlar yüzünü havlu ile bile kuralamıyor, boyun kırışmasın diye yastıksız yatıyormuş. Havlunun ne zararı var bilemedim gerçi.

tiroid ilacı kurutuyor mu cildi
ilacınız hangisi e ile baslayan mı l ile başlayan mı
ben de l ile başlayanı kullanıyorum
cildim son zamanlarda baya bir kuruya döndü ondan mıdır ki

ha ha aklıma Canan Karatay geldi :)

buradaki herkese kızar vallahi.

bir kadın sormuştu, işte hep et yeyin, kuruyemiş yeyin diyorsunuz, nasıl alalım, para mı var diye. o da başlamıştı saydırmaya, o saçını boyayacağına evet et al diye.

şaka bir yana Canan Karatay diyor ki, kozmetiğe para vermeyin, balık yağına para verin, yediğiniz içtiğinize para verin, zaten güzelleşeceksiniz.
%100 doğru demiş.

Back