• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Maşallah canım ya :nazar: Benim çok kuru bir cildim var, gerçi onun müsebbi de tiroid ilaçları.

Ya ne kadar özen gösteren insanlar var; nerede okudum hatırlamıyorum ama bazı hatunlar yüzünü havlu ile bile kuralamıyor, boyun kırışmasın diye yastıksız yatıyormuş. Havlunun ne zararı var bilemedim gerçi.

Tiroid mi var çok geçmiş olsun.
Yastıksız yatamam ben :) Havlu olayını da ilkkez duydum şuan.
Boyun ve yüz kırışıklıkları için yüz yogası yaparım mesela :)
Faydalı oldugunu da düşünüyorum.

Ayakkabıyı babam getiriyor,yılda 2-3 kere ya alırım ya almam :) Kıyafeti de sık sık almıyorum,ihtiyacım varsa ve beğenmişsem alıyorum.Öyle mağaza gezeyim, kendimi kaybedeyim diyen biri değilim. Allah işte bir yerden alıp bir yerden veriyor mu diyeyim ne diyeyim bilemedim:KK48:
parfüm uçup gidiyor ama ayakkabı kıyafet öyle mi kalıcı:KK53:

sen bunu bir düşün

altın takı bile yapılır o paraya

Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?

Kişisel bakım için aşırı harcamalar yapmıyorum, parfümlerim genelde hediye gelir, günlük kullandığım parfüm de 75-80 lira civarı ortalama 3 ay gidiyor. Saçım için şampuana çam terebentini katıyorum, 5 lira aylarca gidiyor, boyasını kendim yapıyorum aylık maliyeti 10 lira. Kaş için her hafta kuaföre uğruyorum 7 lira. Gece ve gündüz nemlendiricilerimin markası Nivea, yılda bir alıyorum 120 lira civarı tutuyor. Cilt ve ayak nemlendiricileri içinde 60 lira veriyorum 6 ay gidiyor. Makyaj malzelerim çok nadir biter, çünkü çok az yapıyorum, ihtiyaç oldukça alırım iyi bir marka olmak kaydıyla, roll on, diş arayüz fırçaları vs... şeyleri market alışverişi içinde alıyorum, şimdi yazarken baktım ekonomik bir kadınmışım ben =))) Aaaa bir de tabi giyim var, çok aşırı olmamakla beraber belli internet sitelerini takip ederim, aklıma yatan uygun bir şey varsa alırım, birinin taksiti bitmeden yenisini asla almam

Maşallah canım ya :nazar: Benim çok kuru bir cildim var, gerçi onun müsebbi de tiroid ilaçları.

Ya ne kadar özen gösteren insanlar var; nerede okudum hatırlamıyorum ama bazı hatunlar yüzünü havlu ile bile kuralamıyor, boyun kırışmasın diye yastıksız yatıyormuş. Havlunun ne zararı var bilemedim gerçi.

Havlu ben de kullanmam. Sadece düz, renksiz, desensiz, kabartması falan olmayan kağıt peçete ile sürtmeden kurularım yüzümü. Yastık kılıfı olarak da saf ipek kullanıyorum. Aslında saf ipek çarşafta yastıksız yatmak en güzeli.

tiroid ilacı kurutuyor mu cildi
ilacınız hangisi e ile baslayan mı l ile başlayan mı
ben de l ile başlayanı kullanıyorum
cildim son zamanlarda baya bir kuruya döndü ondan mıdır ki
Kesinlikle kurutuyor canım. Ben de L ile başlayanı kullanıyorum. Bildiğin yağdayan parlayan cildim vardı, şimdi ayaklarımdan alnıma kadar kup kuru bir cilt.
Fark edeceğini sanmıyorum, diğer ilaçta kurutur.

Kesinlikle kurutuyor canım. Ben de L ile başlayanı kullanıyorum. Bildiğin yağdayan parlayan cildim vardı, şimdi ayaklarımdan alnıma kadar kup kuru bir cilt.

bir de benim dozu artırdık demek ki hep ondanmış

Parfum konusunda ise kisinin kendisiyle ozdeslesmis bir parfumu olmali gorusundeyim.Devamli parfum degistirmeyi anlamam.

Buna bende katılıyorum,
Bir kaç kez değiştirmeye teşebbüs etsem de yapamadım :KK48:

Tiroid mi var çok geçmiş olsun.
Yastıksız yatamam ben :) Havlu olayını da ilkkez duydum şuan.
Boyun ve yüz kırışıklıkları için yüz yogası yaparım mesela :)
Faydalı oldugunu da düşünüyorum.
Yoga kesinlikle 10 numara!! Aynen devam. Ben de yapıcam inşallah. Hep yarına ertelemeseem :KK43:
Havlu ben de kullanmam. Sadece düz, renksiz, desensiz, kabartması falan olmayan kağıt peçete ile sürtmeden kurularım yüzümü. Yastık kılıfı olarak da saf ipek kullanıyorum. Aslında saf ipek çarşafta yastıksız yatmak en güzeli.
Hadi ya, havluyu fazla sürtmeden pat pat yapsak yüze? İpek çarşaf da mı varmış? Küçücük eşarbı bile nasıl pahalı ipeğin :D
Teşekkürler

Belki taslanicam belki de ne kadar da cahil bir kız diyenler olacaktır :KK53:
Ama ben su parfüme verilen yüksek miktarları hic normal bulmuyorum.

Hatta bu forumda en çok dikkatimi çeken bu oldu.
BDV de acılan borç, işsizlik, yetiştirememe konularına oranla güzellik vs bölümlerinde yer alan parfüm konularına bakıyorum hiçte fakir değiliz. Orta düzeyli de değiliz gayet zenginiz.

Bir parfüme 100 tl ve üzeri vermek bana çok saçma geliyor. Kaldi ki 700 lira nerdeyse bi asgari ücret kadar.

Hayır yani bu parfümler 1 Ay gitmeyen kokulara mi sahip. Hadi bir ay kokusu gitmiyor diyelim onu sıktıgin kıyafet yıkanıyor.Sen yikaniyorsun kalıcılığının bir anlami kalmıyor . Bir parfüm ortalama 6,8 saat kalıcı olsun yeter de artar bile.

Uygun fiyata kaliteli parfümlerin olduğunu biliyorum. Seçeneklerde çok. Hic olmadı avon ve oriflame gibi iyi parfüm üreten isimler var.

Ben bi parfüme 60-70- 80 tl verdiğimde bile içim gidiyor.

He benim aylık gelirim 10 bin falan olur veririm ama çok gereksiz bir harcama.

Sadece buna takıldıgım için yorum yapmak istedim.
Bebeğinize organik,doğal şeyler alarak yüksek miktar harcamak durumunuz varsa normal. şampuana ve cildinize harcamalarınızda uygun miktarda ise normal ama parfüm :stop:

Hep bu meret :( ya bari kullanınca geçecek bişey olsaydı. Geçen bir arkadaş dereotu ile mucize yarattığından bahsediyordu ama ben ilacı kesip de bunu denemeye cesaret edemem.

Yoga kesinlikle 10 numara!! Aynen devam. Ben de yapıcam inşallah. Hep yarına ertelemeseem :KK43:

Hadi ya, havluyu fazla sürtmeden pat pat yapsak yüze? İpek çarşaf da mı varmış? Küçücük eşarbı bile nasıl pahalı ipeğin :KK70:
Teşekkürler

Olmaz mı.. Paraya kıyarsanız nevresim takımı da var.

Eşarbınız pamuklu, çarşafınız ipek olsun :KK25:

BDV de acılan borç, işsizlik, yetiştirememe konularına oranla güzellik vs bölümlerinde yer alan parfüm konularına bakıyorum hiçte fakir değiliz. Orta düzeyli de değiliz gayet zenginiz.

Bir parfüme 100 tl ve üzeri vermek bana çok saçma geliyor. Kaldi ki 700 lira nerdeyse bi asgari ücret kadar.

Hayır yani bu parfümler 1 Ay gitmeyen kokulara mi sahip. Hadi bir ay kokusu gitmiyor diyelim onu sıktıgin kıyafet yıkanıyor.Sen yikaniyorsun kalıcılığının bir anlami kalmıyor . Bir parfüm ortalama 6,8 saat kalıcı olsun yeter de artar bile.

Uygun fiyata kaliteli parfümlerin olduğunu biliyorum. Seçeneklerde çok. Hic olmadı avon ve oriflame gibi iyi parfüm üreten isimler var.

Bebeğinize organik,doğal şeyler alarak yüksek miktar harcamak durumunuz varsa normal. şampuana ve cildinize harcamalarınızda uygun miktarda ise normal ama parfüm :stop:

bu miktarlar biraz kendini şımartmaya giriyor aslında.
dediğiniz gibi çok çok gereklilik durumu yok, daha ucuza da kaliteli parfümler var.
muhtemelen konu sahibi kokusu vs sebebiyle tercih etti.

aslında bazen o kadar pahalı olması bana anormal gelmiyor, çünkü bu parfümlerin formülleri gizli, size özel gibi bir durumu var yani, başka markada modelde aynı kokuyu bulamıyorsunuz.

ama hala çok gerekli değil elbette :)

Kizlar benim de cildim kisin kuru. Kuruluktan dokulmeler yasamistim. Nemlendiricileri filan bir koseye attim sudocream suruyorum yuzume. Bana cok iyi geldi. Kurulugu aldi bir de puruzsuz yapti, aklinizda bulunsun :)

Bizim maddi durumumuz çok ayrı olduğu için bu paraları harcayabilmem mümkün değil ama ben de kendi standardımızı çok zorluyorum malesef. Evlenmeden önce de hep para sıkıntım oldu bu sebepten. Bu bir bağımlılık. Yeni başladıysa kendinize çeki dğzen vermelisiniz. Kendi kendinize hiçbir şeye ihtiyacım yok diye tekrarlayın ben öyle yapıyorum.

Hep bu meret :KK43: ya bari kullanınca geçecek bişey olsaydı. Geçen bir arkadaş dereotu ile mucize yarattığından bahsediyordu ama ben ilacı kesip de bunu denemeye cesaret edemem.

benim annede de bende de var zamanında o da denedı bitkisel şeyler hiç işe yaramadı
o yüzden ben de denemek istemedim ilaca devam ömür boyu
özellkikle o ilaçla hormon dengesi sağlandı mı birakınca hemen bozuluyor sonra bir daha düzeltmeye uğras :KK43:

Şuan doğum izindeyim ancak çalıştığım dönem eve ortalama 7bin giriyor. Ona rağmen aylık harcamam(ihtiyaç dışı) 100TL. Bu arada parfüm, kuaför bunlar ihtiyaç dışına giriyor bizde. Bana çok uç geldi harcamalarınız.

Kizlar benim de cildim kisin kuru. Kuruluktan dokulmeler yasamistim. Nemlendiricileri filan bir koseye attim sudocream suruyorum yuzume. Bana cok iyi geldi. Kurulugu aldi bir de puruzsuz yapti, aklinizda bulunsun :)

çok sağol valla o kadar kurudu ki benim cilt kollar bacaklar resmen kuruluktan çiziliyor o derece
bir de onu deneyeyim
bu konu aslında cok yararlı oldu
bir sürü şey öğrendim

Ama parfüm merakı olan biri olsanız emin olun limit belirlemezsiniz kendinize. Çünkü beğeneceğiniz koku ne kadarlık parfümde var onun ayarlaması yapılmıyor ki.Kafada fiyat belirleyip almaya kalksam o zaman sadece parfüm almış olacağım,ben sadece bir şey alayım diye almıyorum. Parfüm bana göre imza.
Zaten bu konuda sınır koydum gelen yorumlar sayesinde, başka parfümlere kaymam daha

bu miktarlar biraz kendini şımartmaya giriyor aslında.
dediğiniz gibi çok çok gereklilik durumu yok, daha ucuza da kaliteli parfümler var.
muhtemelen konu sahibi kokusu vs sebebiyle tercih etti.

aslında bazen o kadar pahalı olması bana anormal gelmiyor, çünkü bu parfümlerin formülleri gizli, size özel gibi bir durumu var yani, başka markada modelde aynı kokuyu bulamıyorsunuz.

ama hala çok gerekli değil elbette :)

Belki hic alıp kullanılmadığından bana anormal geliyor :) bilmiyorum ama uygun fiyata da güzel kokular var yine etrafında ki herkeste bulunmayacak 50 ya da 100 kişi de 1bulunan falan :KK53:
Aman yahu milletin parası beni gerdi banane ki :63:

Back