Ben altın gününe katıldım
4-5 ay önce kredi kartımı kestim borcu daha geçen ay bitti ve ilk kez hesabımda para duruyor .
mutlaka bütçe listesi yap.
Alışveriş alışkanlığın varsa benım mesela siteye girdin kıyafetleri at sepete sonra geri çıkart iraden körelsin
Yiyecek alışverişinde de abur cubur doldurup çıkarınca irademiz körelir mi acabaBen altın gününe katıldım
4-5 ay önce kredi kartımı kestim borcu daha geçen ay bitti ve ilk kez hesabımda para duruyor .
Alışveriş alışkanlığın varsa benım mesela siteye girdin kıyafetleri at sepete sonra geri çıkart iraden körelsin
Yiyecek alışverişinde de abur cubur doldurup çıkarınca irademiz körelir mi acaba
Canım şu açılmayan tenekeler varya o kumbaralardan al açamaz :)bunu deniycemm
ama bizim küçük kumbarayı eşim açıp açıp alıyor paralarımı
bankalar hala kumbara veriyo mu acaba?
Oooo harika bi irade :)Haftasonu Mudo Concept'e gittim. Yatak odam için başucumda dursun diye büyük bir su bardağı arıyordum.
Tam aradığımı buldum: 500 ml, şeffaf ve üzerinde beyaz el yazısı ile fransızca "su" yazıyor. Bayıldım bayıldım bayıldım. 15,95 TL idi.
Aldım kasa kuyruğuna girdim, bekledim bekledim. Tam sıra benden öncekine geldi, sıradan çıktım, bardağı yerine koydum, mağazadan çıktım
Aynen benimki de bundan canım. Esim ilk zamanlar çok gereksiz buluyordu şimdi bakiyorum üzerine koyuyor benim atmam icin is yerinde 10 kağıt para verip atiyorum 10 bozuk para satın aliyor ahaha hepsi 1 tl :)canım açılmayan kumbaralar var..dolunca açıyorsun.. tahtakalede falan bulabilirsin.. ben en büyük boyunu 4 tl ye almıştım..
açması için kesmesi lazım kumbarayı.. hatta resim atayım benimki bundan...Eki Görüntüle 1623965
Hahaha harikasinnn :))Ben altın gününe katıldım
Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)
Bir de ben senede 2-3 defa "alışveriş orucu" tutuyorum.
Nasıl oluyor? Şöyle:
30 günlük bir süre belirliyorum kendime, mesela 1 Eylül ile 1 Ekim arası.
O tarihler arasında sadece mecburi giderler için harcama yapıyorum, mesela mutfak ve faturalar vs.
Onun dışındaki herşey için 1 Ekim sonrasını beklemek zorundayım.
Mesela bugün pazara gittik arkadaşlarla öğle arası. Çorap aldılar çocuklarına. Bana da al dediler, almadım. Mantık şu: 1 Ekim'e kadar giyecek hiç mi çorapları yok? Cevap: Var. O zaman almıyorum.
Ne zamandır aradığım duble kahve fincanına rastladım Paşabahçe'de. Sonra sordum kendime: Bu fincan olmasa sen 1 Ekim'e kadar kahve içemeyecek misin? Cevap: Tabi ki içerim. O zaman almıyorum.
Kıyafet mesela. Hiç mi giyecek şeyim yok yani diye soruyorum. Yeni kıyafet almadan dolabımdakilerle idare edemez miyim diyorum. Cevap: Ederim niye edemeyeyim.
Kozmetik deseniz aynı. Nemlendiricim bitti mesela. Banyo dolabından tester'ları buldum çıkardım. Onlarla idare ettim 1 ay. Annemin nemlendiricisi bende kalmış, ondan tırtıkladım biraz.
Dondurucuya koyduğum şeylerle idare etmeye çalışıyorum.
Yani bu "satın almama" döneminin bir sonu olduğu için dayanabiliyorsunuz. 1 Ekim'den sonra nasılsa alabilirim rahatlığı olunca sizi rahatsız etmiyor. Sonra da aslında ne kadar gereksiz şeye para harcadığımı farkediyorsunuz (ben ediyorum doğrusu).
Tavsiye ederim. Senede 2-3 defa yeter
Bunu tuttumBir de ben senede 2-3 defa "alışveriş orucu" tutuyorum.
Nasıl oluyor? Şöyle:
30 günlük bir süre belirliyorum kendime, mesela 1 Eylül ile 1 Ekim arası.
O tarihler arasında sadece mecburi giderler için harcama yapıyorum, mesela mutfak ve faturalar vs.
Onun dışındaki herşey için 1 Ekim sonrasını beklemek zorundayım.
Mesela bugün pazara gittik arkadaşlarla öğle arası. Çorap aldılar çocuklarına. Bana da al dediler, almadım. Mantık şu: 1 Ekim'e kadar giyecek hiç mi çorapları yok? Cevap: Var. O zaman almıyorum.
Ne zamandır aradığım duble kahve fincanına rastladım Paşabahçe'de. Sonra sordum kendime: Bu fincan olmasa sen 1 Ekim'e kadar kahve içemeyecek misin? Cevap: Tabi ki içerim. O zaman almıyorum.
Kıyafet mesela. Hiç mi giyecek şeyim yok yani diye soruyorum. Yeni kıyafet almadan dolabımdakilerle idare edemez miyim diyorum. Cevap: Ederim niye edemeyeyim.
Kozmetik deseniz aynı. Nemlendiricim bitti mesela. Banyo dolabından tester'ları buldum çıkardım. Onlarla idare ettim 1 ay. Annemin nemlendiricisi bende kalmış, ondan tırtıkladım biraz.
Dondurucuya koyduğum şeylerle idare etmeye çalışıyorum.
Yani bu "satın almama" döneminin bir sonu olduğu için dayanabiliyorsunuz. 1 Ekim'den sonra nasılsa alabilirim rahatlığı olunca sizi rahatsız etmiyor. Sonra da aslında ne kadar gereksiz şeye para harcadığımı farkediyorsunuz (ben ediyorum doğrusu).
Tavsiye ederim. Senede 2-3 defa yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?