aylık bakım kaça patlar :)

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
83
39
kızlar günaydın,

dün aynaya baktımda uzun zamandır kendime gerekli özeni göstermiyorum. yani kaşlarımı bile aldırmıyorum düşünün. şimdi tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. aylık bakımda mesela ayda bir manikür yaptırsam ayda iki kere kaşlarımı aldırsam ayda bir cilt bakımı yaptırsam ayda bir saçlarıma bakım yaptırsam birde heray en az bir parça kıyafet almak istiyorum çok pahalıya kaçmadan sizce bu bana bir ayda kaça maal olur.
bu bakımsız halim iyice dert oldu bana

Sadece bakim-kuafor en az 250-300 tutar. 100 liradan aşağı cilt bakımı yapan yer yok.
Birkaç ay cilt bakımı yaptirin, sonra düzenli olarak dermokozmetik ürünlerle günlük temizlik yeterli olur. Saç bakımını evde doğal yağlarla yapabilirsiniz. Sadece bal ve zeytinyağı kürü bile çok işe yarıyor. Kıyafetleri de indirimleri takip edip alırsanız çok daha uyguna gelir. Normal fiyatları yüksek oluyor çünkü.

turkuaz, zeytinyağı ve bal kürü nasıl yapılıyor.

Benim aşağı yukarı bildiğim minimum fiyatlar şöyle:
Dip boya:50 TL
Kaş-bıyık:10 TL
Manikür:25 TL
Pedikür:30 TL
Keratin bakımı:50 TL(saç kremi kullanmaktan hallice bir bakım)
Cilt bakımı: 50 TL

Kaslarini kendin al. manikür pedikur yaptirma. tırnaklarını torpuleyip oje sür. ayaklarını da kendin yap. bir kıyafet kalsın geriye onu da indirimden alırsın. tek altin üstüne uyumlu 3 tene üst alsan yeter. gri pantolon üstüne siyah beyaz pembe üst gibi.

Kendime göre cevaplasam.
Ayda iki kere kaş bıyık 20 tl. Ayda bir manikür 20 tl. Saç bakımı için bir kere para verip bir ürün alsan 2 ay kullanabilirsin. (Günlük bakın urunleri için konustum.) Saçlarımı kendim boyuyorum 2 ayda bir 40 tl boya desek.(2 kutu). Cilt bakimina en az ayda 100 tl ayirman gerekir. Yine bunun yerine cilt tipine uygun bakın urunleri al daha ucuza denk gelir. Kıyafet için de marka yerine ufak butikleri tercih edersen daha ucuza ürün bulursun. :) senin soylediklerin de ortalama bi aylık 200 - 250 tl'ye denk gelir. Ortalama bir şehir ve ilcede.

kaşlarımı ne zaman kendim almaya çalışsam bir acayip oluyor kaşımın biri aşağıda biri yukarıda kalıyor.

Atanma yemegınden daha ucuza cıkacagı kesın.
Buarada malum kalın kaslar moda bende 2 senedır hıc kaslarımı aldırmıyorum

Benim aşağı yukarı bildiğim minimum fiyatlar şöyle:
Dip boya:50 TL
Kaş-bıyık:10 TL
Manikür:25 TL
Pedikür:30 TL
Keratin bakımı:50 TL(saç kremi kullanmaktan hallice bir bakım)
Cilt bakımı: 50 TL

puhaha kuaför dükkanında hissetim kendimi. Allah iyiliğini versin

Atanma yemegınden daha ucuza cıkacagı kesın.
Buarada malum kalın kaslar moda bende 2 senedır hıc kaslarımı aldırmıyorum
hiç sorma zaten o atanma yemeğinden sonra bu kararı aldım. kendime doğru düzgün hiç para harcamıyorumda ne oluyor benim eli açık kocam o paraları başka türlü eritiyor. hiç olmazsa bana gitsin paralar. biraz çalıştığım parayı yemenin keyfini yaşamak istiyorum

bence tırnak bakımını kendiniz yapabilirsiniz. bir törpü temiz düzgün kesilmiş tırnaklar, eğer açık iseniz oje tamamdır.
kaş bıyık için gidin ama kuaföre.
saçlarınıza da bitkisel yağlar hacimleştirici losyonlar alsanız 100 liraya falan size birkaç ay gider.
cilt içinde doğal sabunlar gül suyları var. ben cilde herhangi bir şey sürülmesine karşıyım. doğallığı parlaklığı alıyor.
kıyafetleri de indirimde yakalayabilirsiniz. tüm bunlar ayda 200 ü geçmez.

15 güne bir mutlaka kas ve biyik aldırmaya giderim. Ona 5 lira veriyorum :) manikür yaptırırım ayda 1 veya 2 ona da bir manikür 20 lira veriyorum.kol ve bacak aldırırım her ay bir kere mutlaka ona da 25 desek ikisine.kiyafeti alış veriş merkezine gittiğimde mutlaka alırdım.simdi kesenin ağzını sıkı tutmam lazım birde zaten hamileyim o yüzden kıyafete dur dedim :) Onun dışında cilt bakımımı kendim yapıyorum.guzellik merkezlerinde yapılan cilt bakımını sevmiyorum.kendim dermokozmetik ürünler kullanıyorum.temizleme jeli ve nemlendiricim olmazsa olmazim. Bunun dışında makyaj malzemelerine de ara verdim almıyorum.cunku gelecek 2 sene yetecek allık fondöten aydınlatıcı vs vs seçme sapan ürünlerim var.aimdi bakıyorum da ne kadar para dökmüşüm.artik birşey bitirmeden almıyorum asla.bence ekonomik de güzel ve bakımlı olunur :)

Saç cilt bakımı evde yapılabilir.
Ben evde iş yapmaya başlamadan hakiki hindistancevizi yağı sürüyorum . İşim bitince duşa giriyorum .
Tv izletken yüzüme bal limon sürerim yarım saat bekletir yıkarım.
Saçına yumurta sarısı zeytinyağı da sürebilirsin.
Bıyık evde sık sık alınması gereken bişey bana göre.
Kaş manikür için gitsen 50 lira tutar
Boya varsa dip boya da o civarda
Giyim kuşam markaya kaliteye göre değişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…