• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aylık bakım kaça patlar :)

Ben cilt bakımımi da diger bakimlari da kendim yapıyorum.
Asla kaslarimi baskasina aldiramam guvenemem.
Epilasyon işimi de kendim yaparim.
Saclarimi da kendim boyarim.
Kuafore verdigim tek para sac kesimi.
Diger bakim ürünlerini alip yaparim evde bazen dogal maske de yapıyorum.

Giyim kusami da guzel bir sey gördüğümde alırım. Illa ki marka aramam yeter ki hosuma gitsin.

turkuaz, zeytinyağı ve bal kürü nasıl yapılıyor.
Çok basit. Bir bardağın yarısına bal yarısına da zeytinyağı koyun, bir kaşık kadar da sirke. İyice karıştırıp saçınıza güzelce yedirin. Yarım saat bekletip yıkayın. Hem yumuşacık hem parlak oluyor.

Ben cilt bakımımi da diger bakimlari da kendim yapıyorum.
Asla kaslarimi baskasina aldiramam guvenemem.
Saclarimi da kendim boyarim.
Kuafore verdigim tek para sac kesimi.
Diger bakim ürünlerini alip yaparim evde bazen dogal maske de yapıyorum.
Giyim kusami da guzel bir sey gördüğümde alırım. Illa ki marka aramam yeter ki hosuma gitsin.
Peri merhaba.saclaeini boyamaya devam edecek mısın

Kıl tüy işleri 30 lira-ayda bir.
Kaş bıyık 15 lira-15 günde bir.
Saç boyama 150 lira 3 ayda bir.
Saç kesimi 0 lira 3 ayda bir. (kocam tarafından)
Kıyafet sürekli almam,çoğu elbisem internetteki mağazalardan 30-50 civarı değişen rakamlardan.

Yok canim. Ben hamile kalmadan 1 ay once kendi sacima yakin renge boyadim.
Aksa da belli olmasin diye.
Hamilelik boyunca boyamayi düşünmüyorum.
Ayy aynı ben :) saçlarım açık renkli.hamile kalmadanonce kahveye boyadım.sonra hamile kaldım:) merak ettim canimm. Bazilari devam ediyor da.bu aralar seri saca sardım

Kaslari ayda iki kere degilde bir kere aldirin cikanlari siz alin.
Saça bakım yaptırmak derken eğer keratin tarzı bakımları kast ediyorsan hiç bulaşma al bir güzel saç kremi şampuani serumunu uzun süre gider.
Eğe saç boyamadan bahsediyorsan o boyama türüne göre değişir ama dip boya evde çok basit yapilan bir işlem hayatta gidip kuaföre dip boya için para vermem (düz renk boya için söylüyorum)
Kesim yaptirabilirsin kuaforde saça yapılan tek güzel bakım bence o da ayda 1 degil de 2 3 ayda bir yaptirmak mantikli.
Manikur kaş burda sürekli yaptirabileceğin bakım bir de ağda derim.onlarda her ay 100 lira tutar. Bir de giyim de değişken yine her ay bir ust bir alt alsan en az 100 150 lira gider. Alacagin markaya gorede degisir. 250 lira bakim ve giyime minimum tutarda gider.

Kaslari ayda iki kere degilde bir kere aldirin cikanlari siz alin.
Saça bakım yaptırmak derken eğer keratin tarzı bakımları kast ediyorsan hiç bulaşma al bir güzel saç kremi şampuani serumunu uzun süre gider.
Eğe saç boyamadan bahsediyorsan o boyama türüne göre değişir ama dip boya evde çok basit yapilan bir işlem hayatta gidip kuaföre dip boya için para vermem (düz renk boya için söylüyorum)
Kesim yaptirabilirsin kuaforde saça yapılan tek güzel bakım bence o da ayda 1 degil de 2 3 ayda bir yaptirmak mantikli.
Manikur kaş burda sürekli yaptirabileceğin bakım bir de ağda derim.onlarda her ay 100 lira tutar. Bir de giyim de değişken yine her ay bir ust bir alt alsan en az 100 150 lira gider. Alacagin markaya gorede degisir. 250 lira bakim ve giyime minimum tutarda gider.

Ayy aynı ben :) saçlarım açık renkli.hamile kalmadanonce kahveye boyadım.sonra hamile kaldım:) merak ettim canimm. Bazilari devam ediyor da.bu aralar seri saca sardım
3aydan sonra boyanabilir diyorlar da ben zaten ugrasamamki canim bu dönemde.
Cogu kez yemek yapmak bile zor geliyor.
Neme lazim dip boyasi falan simdi:KK48:

Manikur pedikur kendim yapabiliyorum,kuafore de gitsem ayda bir 50 lira
Kas biyik kendim alabiliyorum kuaforde ayda bir 7 lira
Sacimda boya yok kullanmiyorum prensip olarak :KK66: bir bilgim yok bu nedenle
Kiyafet en pahali ve zor olan benim icin, ayda bir alsam 250-300e patlar bana
Cilt bakimi ayda bir 100 lira
Komple sir agda ayda bir veya 45 gunde bir ihtiyacim olabiliyor o da 30 lira

Vallahi ben saçlarım siyah olduğu için kendim boyuyorum 2 kutu boya alıp. manikür ve pedikürümü de kendim yapıyorum manikür makasım et pensim var kendime ait hatta manikür tasım bile var sen düşün :D saçlarıma ekstra bi bakım yapmıyorum çok sık aralıklarla boyamadığım için saçlarımda matlaşma sertleşme olmadığından ihtiyaç duymuyorum ama arada bir zeytinyağını ısıtıp sürerim o kadar. Cilt bakımımı da güvendiğim bir iki ürünle yapıyorum cildime iyi gelen.

YANİ ÖZET GEÇECEK OLURSAM :D ;

Kaş-Bıyık: 10 TL
Manikür-Pedikür(malzeme fiyatları makas ve et pensim solingen 1 defaya mahsus aldım fiyatı öyle düşün): 50 TL
Saç Boyası(2 Kutu): 20 TL
Cilt bakımı(Tonik, Temizleme, Nemlendirme): 100 TL (2-3 ayda bir yenilerini alıyorum)

kızlar günaydın,

dün aynaya baktımda uzun zamandır kendime gerekli özeni göstermiyorum. yani kaşlarımı bile aldırmıyorum düşünün. şimdi tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. aylık bakımda mesela ayda bir manikür yaptırsam ayda iki kere kaşlarımı aldırsam ayda bir cilt bakımı yaptırsam ayda bir saçlarıma bakım yaptırsam birde heray en az bir parça kıyafet almak istiyorum çok pahalıya kaçmadan sizce bu bana bir ayda kaça maal olur.
bu bakımsız halim iyice dert oldu bana :KK43:

yasadiginiz sehire ve oturdugunuz muhite gore degisir bu. benim istanbul'daki kuaforumde en son 3 sene once 100 tl'ye aldiriyordum kasi. artik moda diye aldirmiyorum :)

Sac bakımını evde yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Düzenli badem yağı kullanmak gibi. Cilt bakımı da bir süre yaptırın, devamında mesela 3 ayda bir kereye indirip, evde destekleyebilirsiniz. Derma roller bile yapılıyor artık evde.
Kiyafet alisverisini ayda 1 kere degil de, sezon indirimlerinde bir kac parca alarak daha karlı hale getirebilirsiniz. Aklıma bunlar geldi

Bence tasarruf yapılmak isteniyorsa olabildiğince kuaföre az gitmek gerekiyor. Kuafördeki çoğu işinizi evde kendi kendinize halledebilirsiniz. (tabi el yatkınlığı kişiden kişiye göre değişiyor o ayrı)

Manikür ve pedikürü evde kendiniz halletseniz hem daha hijyenik olur. Bunun için ' pronail express manikür ve pedikür setleri ' var. Tek kullanımlık, pratik ürünler. Migros'larda satılıyor.

Ekonomik olsun istiyorsanız saç ve cilt bakımlarını da evde kendiniz halledebilirsiniz.Saç bakımı için kuaförlerde bakımlar yaptırmak yerine evde saç bakım yağlarıyla (hindistan cevizi yağı mesela) bakım yapabilirsiniz.

Cilt bakımı için eczanelerde satılan dermokozmetik ürünler alabilirsiniz. (Bir temizleyici ve iyi bir nemlendirici birde göz çevresi kremi) Sizi epey götürür. Tonik için ise maden suyu ya da gül suyu kullanabilirsiniz.

kızlar günaydın,

dün aynaya baktımda uzun zamandır kendime gerekli özeni göstermiyorum. yani kaşlarımı bile aldırmıyorum düşünün. şimdi tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. aylık bakımda mesela ayda bir manikür yaptırsam ayda iki kere kaşlarımı aldırsam ayda bir cilt bakımı yaptırsam ayda bir saçlarıma bakım yaptırsam birde heray en az bir parça kıyafet almak istiyorum çok pahalıya kaçmadan sizce bu bana bir ayda kaça maal olur.
bu bakımsız halim iyice dert oldu bana :KK43:
Fırsat sitelerini iyice araştırıp, en ulaşılabilir kuaförlerde uygun fiyatlı bakım yaptırabilirsin.
Mesela Tunalı Hilmi'de bir kuaförde Manikür+pedikür+french oje 24,90; cilt bakımı pakedi 24,90.
50 liraya hallolmuş oldu.
Yeter ki isteyin :)

Back
X