bu kadar kazanca sahip olup kirada oturmak tam anlamı ile enayilik. Eşinizi ikna edin ev konusunda yazık kiraya verdiğiniz paraya.. SAtın arabayı peşinat yapın ileride daha iyisini alırsınız.Ev krediniz azalınca.
eşim savurgan ondan oluyorrr...ben müdahele ettikçe de sanki cimri muamelesi görüyorum...bir de ailesi var....verdikçe alan tiplerden ondan da cok rahatsızım....şimdilik karşı cıkıyor ev almaya inş ikna etcem....
Aldığınız evde oturmadınız mı ? Kira dedin ya ondan sordum
Evet iskan yoksa faturalar biraz fazla gelir ama adam gibi bi müteahhitse 1 aya bile iskanını alır, size bildirir
Sende o iskanla elektrik idaresine iskiye filan gider, düzeltirsin rutin bedele döner sayaçlarınız
Herşeyin ilk zamanları gibi evliliğinde ilk zamanları zordurKira canım aynen öyle daha 1 ay oluyor kendi üzerimize alalı, ev sahibimiz konuşun siz 2 kişisiniz sayaça göre ödeyin dedi ama herkes bölünmesine razı iken biz sorun çıkarmış gibi olacağımızdan sustuk.
konu sahibiyle aynı gelrimiz baktım giderlerini yazmış aşağı yukarıda gider aynı.bizde öle kalanla mutfaktır alışveriş merkezidir birikim yok kenarda bir küçük altınım yok ne kadar gelir varsa inanın okadar gidiyor.tamam asgari ücretliyi örnek verip kızacaksınız sanırsam söleyim hemen eşimle işe girmeden ikimizde özelde asgari ücretle çalıştık o zamanda ona göre harcıyorduk.Bu yorumu okuyunca sizin gelirinizi merak ettim?
Eğer o kadar çalışıp, kazanıyorsan harcamalarını da yapmalısın. 3 günlük dünya, dünya malı dünyada kalır.. İnsanın gezmeye de, tozmaya da, farklı ülkeler görmeye de, kitap okumaya da, spor yapmaya da ihtiyacı var.. Ülkemiz malesef çok pahalı bir ülke.. Ücretler de çok düşük.. İlla ev araba alacağım diye de kendini kasmanın bir anlamı yok..
Benim çok yakından tanıdığım bir ablam var.. Evli ve çalışan bir memur. eşine aynı şekil de.. Bu ablamız, evlendiği günden beri, yok evim olsun, arabam olsun diye, kendi yemelerin den içmelerin den sosyalliklerinden kısmışlar..
Ev de, araba da sahibi oldular. Şimdi gencecik yaşın da kadın, kanser oldu. Kemoterapi görüyor.. Kadının tek dediği cümle şu oldu, 'çalıştık kazandık ama dilediğim gibi harcayamadım.. İmkanım olmasına rağmen, içim de ukte kalan çok şeyler var. benden sana abla tavsiyesi hayatını yaşamaya bak'. O kadar çok içime dokundu ki..
İnsanın bu dünyada ki en büyük serveti sağlığı, sıhatii.. Evinin huzuru, mutluluğu. Gerisi de boş.. Kendi imkanlarınız doğrultusun da hayatınızı yaşamaya bakın..
Aynen.ve zaman hızla geçiyor.
araba şu bu değil ama, ev almak bence de hedef olmalı.
çünkü insan her parayla geçinebilir, az yersin, az gezersin geçinirsin. gam lambası kullanırsın, tek odada petek yakarsın, haftada bir banyo yaparsın geçinirsin.
ama işte kafanı sokacak bir ev şart.
bir ay kira ödeyemeyecek duruma gelince, ev sahipleri anlayışlı olmuyor. o yüzden sanki evi diğer alınacaklar ayrı yere koymak gerekir diye düşünüyorum.
Iyi fikir. Yada bankayla konusup altin hesabi actirabilir ve her ay otomatik 5 gr veya 10 gr altin alma talimati verebilirsiniz. Maastan otomatik kesildigi icin kalan paraya gore harcama yaparsiniz ve gözünüze görünmez.aynen canım eşim doğruca soluğu kuyumcu da alıyor
ahahaha kredi çekip alırsınÇok merak ettim Nasıl oluyor o öyle? Yanlış anlama gerçekten Nasıl olacak 1500 tl ile 80000 lik araba?
o yüzden mi para biriktirememiş.Çoğu kişiler paramiz yok diyip köşeye para birikenlerde var. Maalesef bütün insanlar ayni.. Bizde öyle diyoruz para yok bende diye.
maaşı alır almaz altın yaparsanız ya da birikim bu sizin için iyi olurbende bir gariplik var sanırım ya. 5 bine yakın tek başıma kazanıyorum. ama bi sene de19 bin ancak biriktirdim. sizin hesaba göre 36 bin en az biriktirmeliyiim :/ çok savurganım sanırım. bundan sonra bende maaşı alır almaz altın alayım bari :/
canım bende senin gibiyim yani aile yanına gitmek daha cok para harcatıyor bir de nasıl tasarruf yapıoyrsun meselaInsan gercekten gelirine gore birikim yapmiyor. Ne kadar kazanirsak o kadar cok da harcayabiliyoruz. 2 aydir ucretsiz izindeyim esimin maasiyla geciniyoruz ustelik 2bin tl ev kredisi oduyoruz. Neyse ben de gelir giderleri yazayim.
3200 maas ve 800 kira geliri
2000 ev kredisi
15 su
25 dogalgaz ocak icin 2 ayda bir
40 elektrik
100 isinma dogalgazi
600 mutfak
150 bez ve islak mendil
200 pazar
Ekstralarda cabasi.
Ailelerimizden uzaktayiz izinlerde ucak masrafi cok oluyorm izinler bize 1000 tl den asagi olmuyor.
Birikim icin degil de tasarruf icin yaptiklarim var. Cogunu bu forumlardan ogrendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?