• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aylık gelir gider

bizimde gelirimiz o kadar

70 aidat
100 elektrk
40 su
3150 konut kredısı
50 cep telefonu
500 bana harclık
500 esıme harclıkk
100 bebek bezı / ıslak mendıl
250 benzın
gerı kalan kıyafet vb ıhtıyaclar
bebegımın ıhtıyacları baya masraflı oluyor
mesela gecen gun yurume yardımcısı oyuncak aldım 250 lıra tuttu
tek cekım yapıyoruz
kredı kartına taksıt cok nadır yapıyoruz
ucu ucuna yetıyor su an

Toplu taşıma aracı kullanmaya başlayın, marketten sebze meyve yerine pazardan alın (hem daha ucuz hem daha lezzetli ), eve asla abur cubur sokmayın hem Sağlığınız hem çocuğunuzun sağlığı için, faturalardan kısmayı öğrenin mesela telefon tarifenizi daha uygun bir tarifeye geçirmek yada gece 10 dan sonra çamaşır Bulaşık makinesi çalıştırmak gibi, kredi kartlarımız varsa limitlerini yarı yarıya düşürün, bir Kıyafet alırken bir kere giymelik değil bir çok kez giyebileceğiniz kıyafetleri alın, aynı şeyi iki kez almayın bu listeyi dahada uzatabilirim. bunları yapmaktan başlayın kenerda para kaldığını göreceksiniz

Türkiye şartlarına göre geliriniz çok çok iyi,kiranız yüksek değil ve hala nasıl para biriktiremediniz anlamadım açıkçası :KK57: 2000 tl ile kredisini ödeyen ve 2 çocuk yetiştiren bir sürü aile tanıyorum. Fuzuli harcamalardan sakınmaya çalışın,en azından ayda 400-500 tl kenara koyun,siz bile farkında olmadan nasıl biriktiğini göreceksiniz. Kolay gelsin :KK52:

her ay bankayla anlaşma yapın adınıza 1000 tlsini kessin ve bankada biriksin. yaklaşık 15 yıl sonra bir ev alırsınız .

eşim borca girmeyi sevmiyor...sorunumuz aslında bu...o yesin gezsin içsin ailesine para versin....ben de ilerde küçük de olsa cocuğuma bişeyler bıraklmak istiyorum...onu ev kredine ikna etmek en doğrusu anlaşılan

mrb arklar benim derdim bir tülü para biriktirememek....yaklaşık 6 000 gelirimiz var ama nasıl oluyosa ay sonunda bize bişey kalmıyo...sizlerin mutfak doğalgaz kira bakıcı vs masrafları ne kadar...gerci hayatta cok pahalı ama asgari ücretlileri düşünüyorum da onlar napıyolar acaba diyorum...eşim borca girmeyi de sevmiyo...bi ev alalım falan diyorum...kendisi benden savurgan marketten olur olmadık herseyi alır gelir...ilerde çocuğuma bişeyler bıraklmak istioyurm ama sanırım basaramıycam

Bizim de eşimle beraber eve giren maaş para 5,500 civarı...
1650 ev kredisi
şimdilik 300 tl bir ay sonra 600 tl olacak bakıcı parası
100 tl telefonlar
doğalgaz şu an iyi ama kışın 300-400 tl civarı (Erzurum gibi yerdeyiz)
300 bana harçlık
mutfak market giderleri yaklaşık 1000 tl
Eşimin ailesi için her ay 400 tl
Elektrik su 80 tl
Bebeğimizin ara ara olan masrafları...
Biz yine de şükür arttırıyoruz...
Bana kalsa ben fazla harcamacıyım da eşim baya tutumlu...

eşim borca girmeyi sevmiyor...sorunumuz aslında bu...o yesin gezsin içsin ailesine para versin....ben de ilerde küçük de olsa cocuğuma bişeyler bıraklmak istiyorum...onu ev kredine ikna etmek en doğrusu anlaşılan

Kesinlikle eşi bir borca sokmazsan gereksiz harcamasına engel olamazsın... Eşimin anne babasının emekliliği yok ben gönül rahatlığıyla bakıyorum her ay market alışverişini biz yapıyoruz her şey var içinde o yüzden 400 tl cüvarı tutuyor.. Kredi borcuna sokmamış olsam daha ileri giderdi... Muhakkak bir borca yatırım için girmek lazım

mrb arklar benim derdim bir tülü para biriktirememek....yaklaşık 6 000 gelirimiz var ama nasıl oluyosa ay sonunda bize bişey kalmıyo...sizlerin mutfak doğalgaz kira bakıcı vs masrafları ne kadar...gerci hayatta cok pahalı ama asgari ücretlileri düşünüyorum da onlar napıyolar acaba diyorum...eşim borca girmeyi de sevmiyo...bi ev alalım falan diyorum...kendisi benden savurgan marketten olur olmadık herseyi alır gelir...ilerde çocuğuma bişeyler bıraklmak istioyurm ama sanırım basaramıycam
Zaten sen oz elestiri yapmissin canim, eger evde bir savurganlik goruyorsan birikim yapmak zor olur.
Parayi bir yere baglayin, mecbur odersiniz. Allah bereket versin.

Sendeki eşten bir tane de bende var bacım,çok iyi anlıyorum seni. Birikmez o para birikmez. Ben ay başında 1500 ayırıyorum,harcamayacağız diyorum,bir bakıyorum onu harcamışız bir de eksiye girmişiz.Bizde arabaya da çok masraf gidiyor,sizin o azmış.Ya da sen farkında olmayabilirsin,bence 1 ay boyunca kalem kalem yaz giderlerini.
Şuan en önemli kısım; kirada oturmak yerine eşini ev almaya ikna etmelisin.

bencede borca girmek çok önemli.yoksa hepsi harcanıp gidiyor

borca girmeden olmuyor işde bizde borca girdik eşim artık borç bitince borca girmek istemiyor. birikim yapmaya planliyoruz yani bankaya atmayı düşünüyoruz bölece daha sağlıklı olduğu düşünmekteyim.

eşim savurgan ondan oluyorrr...ben müdahele ettikçe de sanki cimri muamelesi görüyorum...bir de ailesi var....verdikçe alan tiplerden ondan da cok rahatsızım....şimdilik karşı cıkıyor ev almaya inş ikna etcem....

ayy su yetmeyen maaslar, bıtmeyen borclar bızde bırıkımın b sı yok eve gıren benım zamla bırlıkte bu ay 2460 tl maaşım+ eşimin 1300 tl = 3760 maaş gırıyor. Kışın mesaı , arada haftasonu sınav gorevlerı falan olursa maksımum eve gıren 4000 tl.
evımız kıra, kredı oduyoruz, kart borclarımız var, faturası,yeme içmesi,araba masrafı,eşimin nafaka taksıtlerı ele para kalmıyor aksıne yetmıyor...
ben oyle çok alısverıs yapmam, kuafore gıtmem bır tek boya masrafım var o da 2 ayda 10 tl. sigaram yok...
ama esım kafaya koydugunu alır gelır, her ay 300 tl sigara masrafı var, yemek yemez ama o ılletı ıcecek ılla..
ben tutumlu olmaya , borc kapamaya calıstıkca o borc yapıyor, kızsamda soylensemde aynı tas aynı hamam...
dugunden kalan takılar var onlara da borc ıcın dokunmak ıstemıyorum, gıden gerı gelmez cunku bılıyorum.
2016 sonu taksıtlı borclarımızın hepsı bıtecek hayırlısıyla o zamana kadar duse kalka ıdare edecegız ama sonra bende kendımızı sıfırlayınca ya borca gırıp ev almak ıstıyorum ya da her ay en 500 kenara koymayı planlıyorum.. yoksa para artsada harcanıyor ama su an bırıkım yapamıyorum malesef... ;(

Kendine limit koyacaksın. Önce yatırım aracı seçmen laızm. Bir ara dolar en azından parnanın değerini korumak için fena sayılmazdı. Ama şimdi yanıltıcı bir hale geldi. Doları olanlar daha zengin oldu, olmayan için bir yatırım aracı olmaktan çıktı. Altın desen ne olacağı belli değil. Elinde bir birikim yoksa eğer ev almak zaten mümkün değil. Hepsine kredi çeksen ömrünün sonuna kadar kredi ödersin. Akıl karı değil.

Bu durumda artık ne seçersen. Limit belirle öncelikle, maaşını alır almaz 1000-1500-2000 yok say. Kalana göre kendine ayar çek.

750 kira +750 bakıcı +250 benzin+400 doğalgaz+800 tüketici kredisi bunlar hemen maastan verdiklerimiz
yarısı duruyor 1000 tl de keyfen harcayın hadi 500 de aylık alışveriş masrafınız olsun ..1500 lira artar hiç yoktan..

savurganlığı seviyor anlaşıldı
ben sizin yerinizde olsam maaşımı hiç vermez hepsini biriktireceğimi söylerim

benim eşimde borç sevmezdi. şu anda paşa paşa ev kredisi ödüyor:) yoksa bütün para saçmasapan şeylere gidiyordu.şimdi bi anlamı var.

maaşınızı alır almaz hemen bir kuyumcuya gidiyorsunuz asgari 600-1000 TL sini altına yatırım yapıyorsunuz. kalanınıda giderlerinize harcıyorsunuz. ben ilk zamalar çeyrek ile başladım. gelen her paradan once çeyreğimi alıyordum sonar giderlerimi karşılıyordum. sonar epey altın biriktirdim ama giderlerimide hep ödedim. aksi halde eldeki para harcanır. altınıda bozdurmamak kaydıyla alın. bide altın günlerine girin. toplu senelik epey birikiyor bu şekilde. bence fazlasıyla birikim yaparsınız. çünkü alışkanlık haline dönüyor ve istediğiniz gibi harcayamıyorsunuz.

en güzeli maaştan kesilen birikim..ben de nasıl olduğunu anlamadan uçup gidiyor maaşlar..
kendim için yapıcam bunu.araştırdım,ya bireysel emeklilik ya da altın hesabı..
altın hesabından tek aklıma takılan şey,5 yıldan önce çemeiyorsun -diyorlar henüz banka ile konuşmadım.bilen varsa yazsın lütfen..aylık istediğin gramda altın alıyorsun..her ay karar verebilyorsun,almasan da oluyor..yoksa her aya küçük altın oranında maaş hesabından çekip,altına yatırıyorlar,biriken de altın değerinde birikiyor.

Back
X