- 9 Nisan 2014
- 3.255
- 4.825
- 198
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Daire peşinatı olur o para, maaşınızla taksidini ödersiniz ve maaşınız iyi geçinebilirsiniz. Eviniz varsa araba paranız olur... Rica ederim, tamam birikim önemli ama nefsimizi böyle köreltmeye gerek yok, öbür dünyaya götürmeyeceğiz bu paraları. Yılda birikim olarak 10 binin altına düşmezseniz kimse değmesin keyfinizesağolun ya o zaman böyle devam edeyim. bi an burayı okuyunca anneme hak vermeye başlamıştımki siz rahatlattınız beni :)
Daire peşinatı olur o para, maaşınızla taksidini ödersiniz ve maaşınız iyi geçinebilirsiniz. Eviniz varsa araba paranız olur... Rica ederim, tamam birikim önemli ama nefsimizi böyle köreltmeye gerek yok, öbür dünyaya götürmeyeceğiz bu paraları. Yılda birikim olarak 10 binin altına düşmezseniz kimse değmesin keyfinize
Aylık 6 bin gelirle birikim yapamamak da biraz şov/şımarıklık bence. Ben 330 lira gelirle şu an 4 bin lira biriktirdim ki öğrenciyim, aylık en ucuz 3 bin lira giderim var.
Evli bir kadın olarak siz nasıl üç kuruş kenara atamıyorsunuz anlamadım.
Çoğu kişiler paramiz yok diyip köşeye para birikenlerde var. Maalesef bütün insanlar ayni.. Bizde öyle diyoruz para yok bende diye.kendi evinin muhasebesini tut. gelirleri ve giderleri yaz. geri kalanı ise biriktir. ya da evinize 6000 değil de 4000 giriyormuş gibi düşün her ay 2000tl kenara at. şuan üniversite öğrencisiyim ama ileride eviim kira olmayacak gelirim 1,500 bile olsa altımda 80.000 tllık arabayla gezerim. nasıl geçinemiyorsunuz anlamıyorum. allah aşkına gelirimiz 1.500 annemler hem bana gönderiyorlar hem borç ödeyip hem de istanbulda geçiniyorlar. Ya 6000 tl her ay bizim eve girecek annem sayesinde her sene 3 daire alırız. napıyorsunuz bu parayı anlamıyorum ki nasıl geçinemiyorsunuz. aksine sorsanız gene paramız yok derler. Allah'ım yarabbim..
kendi evinin muhasebesini tut. gelirleri ve giderleri yaz. geri kalanı ise biriktir. ya da evinize 6000 değil de 4000 giriyormuş gibi düşün her ay 2000tl kenara at. şuan üniversite öğrencisiyim ama ileride eviim kira olmayacak gelirim 1,500 bile olsa altımda 80.000 tllık arabayla gezerim. nasıl geçinemiyorsunuz anlamıyorum. allah aşkına gelirimiz 1.500 annemler hem bana gönderiyorlar hem borç ödeyip hem de istanbulda geçiniyorlar. Ya 6000 tl her ay bizim eve girecek annem sayesinde her sene 3 daire alırız. napıyorsunuz bu parayı anlamıyorum ki nasıl geçinemiyorsunuz. aksine sorsanız gene paramız yok derler. Allah'ım yarabbim..
750 kira +750 bakıcı +250 benzin+400 doğalgaz+800 tüketici kredisi bunlar hemen maastan verdiklerimiz
3 binin içine harçlığım da dahil, ekstra olarak 330 lira gelirim var ama ona dokunmadan bankaya atıyorum.matematiğin yavaşça beni terkettiğini hissediyorum şu an,
aylık minimum 3 bin lira gideriniz var 330 lira gelirle 4 bin biriktrdiniz.
nasıl oldu bu biraz açar mısınız?mantıklıysa bende yararlanayım
Ama sizin ki yine iyibizimde gelirimiz o kadar
70 aidat
100 elektrk
40 su
3150 konut kredısı
50 cep telefonu
500 bana harclık
500 esıme harclıkk
100 bebek bezı / ıslak mendıl
250 benzın
gerı kalan kıyafet vb ıhtıyaclar
bebegımın ıhtıyacları baya masraflı oluyor
mesela gecen gun yurume yardımcısı oyuncak aldım 250 lıra tuttu
tek cekım yapıyoruz
kredı kartına taksıt cok nadır yapıyoruz
ucu ucuna yetıyor su an
Peşinat varsa ev almanız bile mümkün bence
750 kiranın üstüne biraz az harcama ile ekleyip 2000 aylık konut kredisi ödersiniz
Geliriniz iyi ancak plansız harcıyorsunuz
Bi defter ya da excel tutun gelir gideri tek tek yazın az çok kafanızda bişeyler oluşur
Aldığınız evde oturmadınız mı ? Kira dedin ya ondan sordumBen onu yaptım bir ara psikolojim bozuldu.
Kira, kredi neredeyse 6 ay bütün faturalar da yüksek geldi iskan alınmadığı için, düğün borçları da derken bir baktım sadece borca çalışıyormuşuz.
en güzeli maaştan kesilen birikim..ben de nasıl olduğunu anlamadan uçup gidiyor maaşlar..
kendim için yapıcam bunu.araştırdım,ya bireysel emeklilik ya da altın hesabı..
altın hesabından tek aklıma takılan şey,5 yıldan önce çemeiyorsun -diyorlar henüz banka ile konuşmadım.bilen varsa yazsın lütfen..aylık istediğin gramda altın alıyorsun..her ay karar verebilyorsun,almasan da oluyor..yoksa her aya küçük altın oranında maaş hesabından çekip,altına yatırıyorlar,biriken de altın değerinde birikiyor.