• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aylık gelir gider

Birikim yapmaya güne girerek baslayabilirsiniz ben ilk bu sekilde basladım toplu para olunca insanı biraz daha birikimci olmaya sartlıyor onları da altına çevire bilirsiniz harcama alıskanlığınız varsa...

1700 lira gelirimiz var,evimiz kendimizin şükür kira derdi yok.evimize tadilat yaptırdığımız için aylık 500-600 arası taksit ödüyoruz.çok şükür eksiğimiz olmuyor ayağımızı yorganımıza göre uzatınca.

sağolun ya o zaman böyle devam edeyim. bi an burayı okuyunca anneme hak vermeye başlamıştımki siz rahatlattınız beni :)
Daire peşinatı olur o para, maaşınızla taksidini ödersiniz ve maaşınız iyi geçinebilirsiniz. Eviniz varsa araba paranız olur... Rica ederim, tamam birikim önemli ama nefsimizi böyle köreltmeye gerek yok, öbür dünyaya götürmeyeceğiz bu paraları. Yılda birikim olarak 10 binin altına düşmezseniz kimse değmesin keyfinize ;)

Daire peşinatı olur o para, maaşınızla taksidini ödersiniz ve maaşınız iyi geçinebilirsiniz. Eviniz varsa araba paranız olur... Rica ederim, tamam birikim önemli ama nefsimizi böyle köreltmeye gerek yok, öbür dünyaya götürmeyeceğiz bu paraları. Yılda birikim olarak 10 binin altına düşmezseniz kimse değmesin keyfinize :KK66:

bencede. eskden çok tutardım ama kendim kazanmaya başlayınca bende tam tersi oldu. rahat rahat harcıyorum. bu günlerim geri gelmiycek ne de olsa. Allah herkeese bol versin çok şükür bu günüme

Aylık 6 bin gelirle birikim yapamamak da biraz şov/şımarıklık bence. Ben 330 lira gelirle şu an 4 bin lira biriktirdim ki öğrenciyim, aylık en ucuz 3 bin lira giderim var.
Evli bir kadın olarak siz nasıl üç kuruş kenara atamıyorsunuz anlamadım.

matematiğin yavaşça beni terkettiğini hissediyorum şu an,
aylık minimum 3 bin lira gideriniz var 330 lira gelirle 4 bin biriktrdiniz.
nasıl oldu bu biraz açar mısınız?mantıklıysa bende yararlanayım

kendi evinin muhasebesini tut. gelirleri ve giderleri yaz. geri kalanı ise biriktir. ya da evinize 6000 değil de 4000 giriyormuş gibi düşün her ay 2000tl kenara at. şuan üniversite öğrencisiyim ama ileride eviim kira olmayacak gelirim 1,500 bile olsa altımda 80.000 tllık arabayla gezerim. nasıl geçinemiyorsunuz anlamıyorum. allah aşkına gelirimiz 1.500 annemler hem bana gönderiyorlar hem borç ödeyip hem de istanbulda geçiniyorlar. Ya 6000 tl her ay bizim eve girecek annem sayesinde her sene 3 daire alırız. napıyorsunuz bu parayı anlamıyorum ki nasıl geçinemiyorsunuz. aksine sorsanız gene paramız yok derler. Allah'ım yarabbim..
Çoğu kişiler paramiz yok diyip köşeye para birikenlerde var. Maalesef bütün insanlar ayni.. Bizde öyle diyoruz para yok bende diye.

Valla bizim giderler fay hattı gibi ve genelde hep hesapta olmayan şeyler çıkıyor evlendiğimizden beri hep bir yerlere ödüyoruz kalan da ancak ihtiyaçları karşılayabiliyor zaten, o da zar zor. Bu durumun içine bir de birikimi sokmaya kalksam ot gibi yaşarım herhalde..

kendi evinin muhasebesini tut. gelirleri ve giderleri yaz. geri kalanı ise biriktir. ya da evinize 6000 değil de 4000 giriyormuş gibi düşün her ay 2000tl kenara at. şuan üniversite öğrencisiyim ama ileride eviim kira olmayacak gelirim 1,500 bile olsa altımda 80.000 tllık arabayla gezerim. nasıl geçinemiyorsunuz anlamıyorum. allah aşkına gelirimiz 1.500 annemler hem bana gönderiyorlar hem borç ödeyip hem de istanbulda geçiniyorlar. Ya 6000 tl her ay bizim eve girecek annem sayesinde her sene 3 daire alırız. napıyorsunuz bu parayı anlamıyorum ki nasıl geçinemiyorsunuz. aksine sorsanız gene paramız yok derler. Allah'ım yarabbim..

Çok merak ettim Nasıl oluyor o öyle? Yanlış anlama gerçekten Nasıl olacak 1500 tl ile 80000 lik araba?

matematiğin yavaşça beni terkettiğini hissediyorum şu an,
aylık minimum 3 bin lira gideriniz var 330 lira gelirle 4 bin biriktrdiniz.
nasıl oldu bu biraz açar mısınız?mantıklıysa bende yararlanayım
3 binin içine harçlığım da dahil, ekstra olarak 330 lira gelirim var ama ona dokunmadan bankaya atıyorum.
Bence saygı sizi matematikten daha hızlı terketmiş.

Ben 2 bin atabilirdim sizin yeriniz de olsam.
Bizim gelirimiz sizinkinin yarısı. 2 kişi çalışıyoruz bir de ya :KK70:

Kadın tutumlu olmalı erkeği toplamalı.

Ben bu halde bile ufak tefek atıyorum kenara.

Evimde kira bu arada...

Bir an önce nerede fazla harcama yapıyorsunuz onu bulun..

Hepimizin bir zaafı hatta zaafları vardır.

Para da oraya akar genelde...

Zaafınızı bulun ilk aşama...

en güzel düşük faizli 1 0-20 bin kredi çekmek hem bu sayede birikim yapıyon hemde kendini kısıyon yoksa gelen geldiği gbi gidiyor

Peşinat varsa ev almanız bile mümkün bence
750 kiranın üstüne biraz az harcama ile ekleyip 2000 aylık konut kredisi ödersiniz
Geliriniz iyi ancak plansız harcıyorsunuz
Bi defter ya da excel tutun gelir gideri tek tek yazın az çok kafanızda bişeyler oluşur

bizimde gelirimiz o kadar

70 aidat
100 elektrk
40 su
3150 konut kredısı
50 cep telefonu
500 bana harclık
500 esıme harclıkk
100 bebek bezı / ıslak mendıl
250 benzın
gerı kalan kıyafet vb ıhtıyaclar
bebegımın ıhtıyacları baya masraflı oluyor
mesela gecen gun yurume yardımcısı oyuncak aldım 250 lıra tuttu
tek cekım yapıyoruz
kredı kartına taksıt cok nadır yapıyoruz
ucu ucuna yetıyor su an
Ama sizin ki yine iyi
Çünkü 3150 zaten konut kredisine gidiyor

6 bin lira bizde olsa kaç kat evimiz olurdu. Allah bereket versin iyi para. 2 bin tl ile ev yaptiriyoruz araba aldık 23 bin liraya. Bi çocuğumuz var kira şu faturası bakıcı yok yemeden içmeden asla kismam böyle gecinip gidiyoruz çok şükür

Peşinat varsa ev almanız bile mümkün bence
750 kiranın üstüne biraz az harcama ile ekleyip 2000 aylık konut kredisi ödersiniz
Geliriniz iyi ancak plansız harcıyorsunuz
Bi defter ya da excel tutun gelir gideri tek tek yazın az çok kafanızda bişeyler oluşur

Ben onu yaptım bir ara psikolojim bozuldu.:KK45:
Kira, kredi neredeyse 6 ay bütün faturalar da yüksek geldi iskan alınmadığı için, düğün borçları da derken bir baktım sadece borca çalışıyormuşuz. :KK53:

Bi de marketten markete fark ediyo
Biz mesela taşındık en yakınımızda Bim var şimdi ondan alışveriş yapıyoruz aaa ne uygunmuş dedik
Diğer marketlerde çeşit daha çok tabi ama alınabileek şeyleri Bim den almak bana daha mantıklı geliyor
Çocuk demek masraf demek ama yine de 6000 de düşük bi gelir değil
Gençken sağlıklıyken biraz yatırım yapmakta fayda var her dönem ikiniz çalışamayabilirsiniz

Ben onu yaptım bir ara psikolojim bozuldu.:KK45:
Kira, kredi neredeyse 6 ay bütün faturalar da yüksek geldi iskan alınmadığı için, düğün borçları da derken bir baktım sadece borca çalışıyormuşuz. :KK53:
Aldığınız evde oturmadınız mı ? Kira dedin ya ondan sordum
Evet iskan yoksa faturalar biraz fazla gelir ama adam gibi bi müteahhitse 1 aya bile iskanını alır, size bildirir
Sende o iskanla elektrik idaresine iskiye filan gider, düzeltirsin rutin bedele döner sayaçlarınız

en güzeli maaştan kesilen birikim..ben de nasıl olduğunu anlamadan uçup gidiyor maaşlar..
kendim için yapıcam bunu.araştırdım,ya bireysel emeklilik ya da altın hesabı..
altın hesabından tek aklıma takılan şey,5 yıldan önce çemeiyorsun -diyorlar henüz banka ile konuşmadım.bilen varsa yazsın lütfen..aylık istediğin gramda altın alıyorsun..her ay karar verebilyorsun,almasan da oluyor..yoksa her aya küçük altın oranında maaş hesabından çekip,altına yatırıyorlar,biriken de altın değerinde birikiyor.

Benim uzun zamandır altın hesabım var.

Her ay benim belirlediğim bir miktar benim belirlediğim günde maaş hesabımdan altın hesabına aktarılıyor.

İstediğim an bozduruyorum istediğim an extradan alıyorum, ister cumartesi ister pazar ister akşam.

O 5 yıl olayı diye bir şey yok.

:KK37::KK37:

Back
X