• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aylık gelir gider

bu kadar kazanca sahip olup kirada oturmak tam anlamı ile enayilik. Eşinizi ikna edin ev konusunda yazık kiraya verdiğiniz paraya.. SAtın arabayı peşinat yapın ileride daha iyisini alırsınız.Ev krediniz azalınca.

Arabasız da olmuyor malesef hele bir de bebekleri varmış konu sahibinin :KK50:

Ama benim de yorumum genel yorumlara benzer olacak.

Maaş yattığı gün 1500 u başka bir hesaba altın/ birikim hangisini isterseniz atın.

Geri kalanı ile geçinmeye çalışın.

Biraz peşinat yapar yapmaz ev borcuna girin zaten banka faizini hesaplayın kiraya verilen parayı hesaplayın bir fark yok :KK49:

eşim savurgan ondan oluyorrr...ben müdahele ettikçe de sanki cimri muamelesi görüyorum...bir de ailesi var....verdikçe alan tiplerden ondan da cok rahatsızım....şimdilik karşı cıkıyor ev almaya inş ikna etcem....

ama şimdi bu harcamalardan geriye 3000 Tl kalıyor zaten

çocuğun yaşını bilmiyorum ama bakıcı vs deniyor yani en fazla 3 tür diyorum

bezi kıyafeti, maması, eti sütü bunlar fazladır

şahsen benimki 5 yaşında kreş ile birlikte aylık yaklaşık 2000 TL masrafı var

benim yok o kadar harcamam

kendime her sezon giysi ayakkabı vs almam ama ona alıyorum

oğluma eşofman aldım tanesi 15-20 TL arasında ama 8-10 tane mesela

geçen sene kaban aldık 175 tl idi galiba bu sene de giyiyor ama ben aldığımı 10 yıl giyiyorum

burda 1 lt süt 3,75 kıyma 40 TL; çalışıyorum kazanıyorum iyi yiyelim gibi bir düşüncem var

deterjanım da yediğim de kaliteli olmalı

biz en çok dışarda yemeğe para harcıyoruz fuzuli belki

ama hafta boyunca koşturmaca vs pazar da dışarda yemek lüks olmamalı ailecek

tabii hafta içi de öğlen yemek yiyoruz çay vs derken bir çok para da oraya gidiyor

arabayı ev iş arasında kullanıyoruz pazar günü de pazara ve gezmeye gidiyoruz

bu sene ilk defa hesaplamaya girişmeden tatil yaptık 20 gün 5000 Tl tuttu

anlatmak istediğim çok lüks yaşamasak da yemeye içmeye ayırınca para çabuk gidiyor

siz de nereye ne harcama yaptığınızı hesaplayın

ben bir ay yazdım ama kendim bile korktum yani harcamamdan

Aldığınız evde oturmadınız mı ? Kira dedin ya ondan sordum
Evet iskan yoksa faturalar biraz fazla gelir ama adam gibi bi müteahhitse 1 aya bile iskanını alır, size bildirir
Sende o iskanla elektrik idaresine iskiye filan gider, düzeltirsin rutin bedele döner sayaçlarınız

Kira canım aynen öyle daha 1 ay oluyor kendi üzerimize alalı, ev sahibimiz konuşun siz 2 kişisiniz sayaça göre ödeyin dedi ama herkes bölünmesine razı iken biz sorun çıkarmış gibi olacağımızdan sustuk.

Kira canım aynen öyle daha 1 ay oluyor kendi üzerimize alalı, ev sahibimiz konuşun siz 2 kişisiniz sayaça göre ödeyin dedi ama herkes bölünmesine razı iken biz sorun çıkarmış gibi olacağımızdan sustuk.
Herşeyin ilk zamanları gibi evliliğinde ilk zamanları zordur
Eşyalarınızın borçları vardır mesela, diğer giderlerin yanı sıra
Şimdi birde sayaç şu bu borcu çıkmıştır
Hayırlı olsun, yavaş yavaş düzeniniz oturur

Bu yorumu okuyunca sizin gelirinizi merak ettim?
konu sahibiyle aynı gelrimiz baktım giderlerini yazmış aşağı yukarıda gider aynı.bizde öle kalanla mutfaktır alışveriş merkezidir birikim yok kenarda bir küçük altınım yok ne kadar gelir varsa inanın okadar gidiyor.tamam asgari ücretliyi örnek verip kızacaksınız sanırsam söleyim hemen eşimle işe girmeden ikimizde özelde asgari ücretle çalıştık o zamanda ona göre harcıyorduk.

Eğer o kadar çalışıp, kazanıyorsan harcamalarını da yapmalısın. 3 günlük dünya, dünya malı dünyada kalır.. İnsanın gezmeye de, tozmaya da, farklı ülkeler görmeye de, kitap okumaya da, spor yapmaya da ihtiyacı var.. Ülkemiz malesef çok pahalı bir ülke.. Ücretler de çok düşük.. İlla ev araba alacağım diye de kendini kasmanın bir anlamı yok..
Benim çok yakından tanıdığım bir ablam var.. Evli ve çalışan bir memur. eşine aynı şekil de.. Bu ablamız, evlendiği günden beri, yok evim olsun, arabam olsun diye, kendi yemelerin den içmelerin den sosyalliklerinden kısmışlar..
Ev de, araba da sahibi oldular. Şimdi gencecik yaşın da kadın, kanser oldu. Kemoterapi görüyor.. Kadının tek dediği cümle şu oldu, 'çalıştık kazandık ama dilediğim gibi harcayamadım.. İmkanım olmasına rağmen, içim de ukte kalan çok şeyler var. benden sana abla tavsiyesi hayatını yaşamaya bak'. O kadar çok içime dokundu ki..
İnsanın bu dünyada ki en büyük serveti sağlığı, sıhatii.. Evinin huzuru, mutluluğu. Gerisi de boş.. Kendi imkanlarınız doğrultusun da hayatınızı yaşamaya bakın..

Eğer o kadar çalışıp, kazanıyorsan harcamalarını da yapmalısın. 3 günlük dünya, dünya malı dünyada kalır.. İnsanın gezmeye de, tozmaya da, farklı ülkeler görmeye de, kitap okumaya da, spor yapmaya da ihtiyacı var.. Ülkemiz malesef çok pahalı bir ülke.. Ücretler de çok düşük.. İlla ev araba alacağım diye de kendini kasmanın bir anlamı yok..
Benim çok yakından tanıdığım bir ablam var.. Evli ve çalışan bir memur. eşine aynı şekil de.. Bu ablamız, evlendiği günden beri, yok evim olsun, arabam olsun diye, kendi yemelerin den içmelerin den sosyalliklerinden kısmışlar..
Ev de, araba da sahibi oldular. Şimdi gencecik yaşın da kadın, kanser oldu. Kemoterapi görüyor.. Kadının tek dediği cümle şu oldu, 'çalıştık kazandık ama dilediğim gibi harcayamadım.. İmkanım olmasına rağmen, içim de ukte kalan çok şeyler var. benden sana abla tavsiyesi hayatını yaşamaya bak'. O kadar çok içime dokundu ki..
İnsanın bu dünyada ki en büyük serveti sağlığı, sıhatii.. Evinin huzuru, mutluluğu. Gerisi de boş.. Kendi imkanlarınız doğrultusun da hayatınızı yaşamaya bakın..

ve zaman hızla geçiyor.

araba şu bu değil ama, ev almak bence de hedef olmalı.
çünkü insan her parayla geçinebilir, az yersin, az gezersin geçinirsin. gam lambası kullanırsın, tek odada petek yakarsın, haftada bir banyo yaparsın geçinirsin.
ama işte kafanı sokacak bir ev şart.
bir ay kira ödeyemeyecek duruma gelince, ev sahipleri anlayışlı olmuyor. o yüzden sanki evi diğer alınacaklar ayrı yere koymak gerekir diye düşünüyorum.

Ben de bu tarz konulara yazılan cevapları anlayamıyorum. Konu sahibi İstanbulda yaşıyorsa 6000 öyle çok da fazla bir gelir değil ki. Geçinir, 500-1000 arası biriktirebilir ama çocuk ve araba da varsa biriktiremediği aylar çok olur. Öyle 6000 gelirle yılda 3 daire alacak olanlar nerede yaşıyor çok merak ediyorum. 6000x12: 72000 'ye 3 daire alınıyorsa bu dairelerin tanesi 18000 mi, İstanbulda 180000'e bile daire yok. 1500 maaşla 80000lik arabaya binmesi için su dahi içmeden maaşını kenara koyup 53 ay boyunca biriktirmesi gerek. Çok saçma yani. Bir de gelire göre gider durumu çok doğru. 3000'e iki çocukla geçinen çok kişi var ama bir kuaföre gidebiliyorlar mı, bir tatile, bir sinemaya bir konsere gidebiliyorlar mı ayda kaç kez eve et giriyor, mevsim meyveleri giriyor bunu sormak lazım.

Mesela benim çocuğum özel okula gidiyor, servisi, kitabı, aylık 2000'den fazla gideri var. Diğeri de bebek. Bakıcısı var, eti sütü meyvesi var, ayrıca iki kez temizliğe gelen ablamız var. Evimizin aidatı bile 700 TL. Hiç markete gitmesek de bizim sabit giderimiz 4000 ile başlıyor. Bu durumda benim gelirim 10000 bile olsa biriktirememem normal değil mi?

Yani 6000 ile nasıl birikim yapamıyorsunuz diye şaşıranlara da ben daha çok şaşırıyorum.

ve zaman hızla geçiyor.

araba şu bu değil ama, ev almak bence de hedef olmalı.
çünkü insan her parayla geçinebilir, az yersin, az gezersin geçinirsin. gam lambası kullanırsın, tek odada petek yakarsın, haftada bir banyo yaparsın geçinirsin.
ama işte kafanı sokacak bir ev şart.
bir ay kira ödeyemeyecek duruma gelince, ev sahipleri anlayışlı olmuyor. o yüzden sanki evi diğer alınacaklar ayrı yere koymak gerekir diye düşünüyorum.
Aynen.

Gelirimiz sizinkiyle hemen hemen ayni bazi aylar 400 tl falann fazla oluyo
Esim ciddi anlamda tutumludur bense zaman zaman tutumlu zaman zaman zevklerim icin para harcarim

Su an 3250 ev kredisi oduyoruz dvlendikten bir yil sonra oglum yeni dogmustu evimizi aldik

Aylkk 250_300 bakici paramiz ar az cunku esimde bende bakiciyla donusumlu bakiyoruz

Yazin 150 tl elektrik su digal gaz kisin toplam 300- 350 digalgaz com gelmiyo bize hep acik en kisikta altim usyum sagim solum hatta altimin alti onun ustu biz komple hep boyle yakip toplu halde isiniyoruz fayuralarimiz 180 le 150 arasjnda degisir her ay

100 tl aidat

700 ile 1000 tl arasinda kredi karti geliyo mutfak masrafimizda buna dahil ben kredi kartindan haftalik bazen bes gunde bir oglumu almadan markete gidiyorum ay sonunda ne harcadigimi goruyorum sebzemi falanda marketten aliyorum pazara gitsem daha iyi ama vaktim olmuyo markette halk gunlerini takip ediyorum bime gidil uhtiyaclarimi aliyorum olmayanlari diger marketlerden temin ediyorum mutfak masrafimin 600 tl falan kirmizi et dahik degil icine oda girince 700 falan buluyo boylece dolap hic bos kalmiyo bide bisey bitince beklemek istemiyorum oglumla gidjnce rahat karar veremiyorum kafam karisiyo bide her gordugunu istiyo arabalar cikolatalar aklina ne gelirse o an markete cocuksuz gitmek cok onemli marketten abur cubur cikolata kraker meyve suyu kola asitli icecek ekmek un pasta kek sos ketcal mayonez hazir corba recel almiyorum hayatimizdan cikardik
Sutumu kendim alip yogurdumu kendim yapiyorum sabah kahvaltida recel yerine sofraya meyve koyuyorum ekmek ve un tamamen cikti eyljldebbir kilo un almistjm hala bitmedi corbalara falan kullaniyorum ekmek hic almiyoruz tursumu yazjn yapiyorum yazdan buzlugumu dolduruyorum konserveler hazirluyorum aslinda bunlari maddiyat dussun diye diil saglikli beslenmek icin yapiyorum ama fiyati cok dusurdu yazdan sebze kurutuyorum com ise yariyo

300 tl gune girdik su an o var
Ek olarak harcliklarimiz sut balik vs disardan temiz ettiklerimiz 600 tl diyelim
Telefonlar dijiturk 300 tl telefinlari ikimizde faturaya yansittik
Geri kalanida biriktiriyorum 500 600 falan kaliyo ama oda hic elimizde kalmadj simduye kadar evlenen evlenene bide birinci derecden akrabalar bir senede uc bilezik taktik kurban kesiyoruz tatile gidiyoruz kenarda cok paran varmi duye sorarsan yapabildigim elimizde kaldigi kadar eylulde kredimiz yariya inecek sonra tatillerimde yurt disina falan gitme planlari kuruyorum hayirlisuyla

Sunu da solim ben bu dunyaya gayrimenkjl yapmaya gelmedim huc mal hirsim olmadi ama oturduum evinde kendi evjm olmasini istedim ikjnci olsunnucuncunolsun diye bi cabam hic yok olcem gitcem sknucta bes evi kbur dunyaya goturemiycem biriktirdigim parayida bilezik alip ennazjndan kullanabilecegim bisey olmasini isterim yada su an arabamiz 25 bin falan gidip 90 binlik bi araba alirim birikimimi kullanirim ben bu mantiktayim parayi bankada saklamak evet daha gusel ama ben kullanamk taraftariyim bilezik olarak taki olarak araba olarak kullanmam benu daha cok mutlu eduyo

aynen canım eşim doğruca soluğu kuyumcu da alıyor
Iyi fikir. Yada bankayla konusup altin hesabi actirabilir ve her ay otomatik 5 gr veya 10 gr altin alma talimati verebilirsiniz. Maastan otomatik kesildigi icin kalan paraya gore harcama yaparsiniz ve gözünüze görünmez.

Bizimde evimize 4000 4500 arası para giriyor ama ay sonu eksideyiz. Nasıl oluyor anlamiyorum. Marketten 3 torba alışverişe daha birkaç gün önce 160 lira verdik. İhtiyaç disi birsey kolay kolay almam, ama para kalsın diye de kendimizi inanılmaz zorlamiyoruz tabiki. Insanca yaşamak bu kadar zor olmamalı. Daha aziyla geçinenlere de allah yardım etsin..

ya bizimde 5500-6000 arası gelir var sonuç sıfır.hiç birikim yapamıyoruz.kredi batagından kurtulamadık ki.nasıl oluyor ya bu birikim

bende bir gariplik var sanırım ya. 5 bine yakın tek başıma kazanıyorum. ama bi sene de19 bin ancak biriktirdim. sizin hesaba göre 36 bin en az biriktirmeliyiim :/ çok savurganım sanırım. bundan sonra bende maaşı alır almaz altın alayım bari :/
maaşı alır almaz altın yaparsanız ya da birikim bu sizin için iyi olur

yazdığım yoruma karşılık veren arkadaşlar.. eminim iyi bi geliri olup birikim yapamayanlardır. sizin yaptığınız birikim sizin ya da çocuklarınızın geleceği için. ne kadar iyi birikim yaparsanız bu sizin için iyi olacak. sizin birikiminiz bana ya da başkasına gelmeyecek.. siz 6000 ya da 3000 tl alıp birikim yapamıyorsanız asgari ücret ile ev geçindirip birikim yapan insan varsa bu sizin TUTUMSUZ OLMANIZI gösteriyor. bunu kabullenmeniz için illa yokluk çekmek gerekmeyecek ! ben burada size tutumluluk dersi veremem. eminim ki en az 10 kişi bu mesajımı başka yöne çevirip başka yorumlar yapacak. konuyu saptıracaklar.

illa her ay kıyafet, ayakkabı çanta alınacak diye bir kural yok ! canınızın her istediğizi yemeğin hem de kilo almazsınız :KK48:sigara içmeyin zaten her gün bir paket sigaraya 10 tl veriyorsunuz. alın işte aylık olarak sadece sigaradan ay 300 tl cebinize kaldı demek ki birikim yapılıyormuş.. :KK52:

Insan gercekten gelirine gore birikim yapmiyor. Ne kadar kazanirsak o kadar cok da harcayabiliyoruz. 2 aydir ucretsiz izindeyim esimin maasiyla geciniyoruz ustelik 2bin tl ev kredisi oduyoruz. Neyse ben de gelir giderleri yazayim.
3200 maas ve 800 kira geliri
2000 ev kredisi
15 su
25 dogalgaz ocak icin 2 ayda bir
40 elektrik
100 isinma dogalgazi
600 mutfak
150 bez ve islak mendil
200 pazar
Ekstralarda cabasi.
Ailelerimizden uzaktayiz izinlerde ucak masrafi cok oluyorm izinler bize 1000 tl den asagi olmuyor.
Birikim icin degil de tasarruf icin yaptiklarim var. Cogunu bu forumlardan ogrendim.

Insan gercekten gelirine gore birikim yapmiyor. Ne kadar kazanirsak o kadar cok da harcayabiliyoruz. 2 aydir ucretsiz izindeyim esimin maasiyla geciniyoruz ustelik 2bin tl ev kredisi oduyoruz. Neyse ben de gelir giderleri yazayim.
3200 maas ve 800 kira geliri
2000 ev kredisi
15 su
25 dogalgaz ocak icin 2 ayda bir
40 elektrik
100 isinma dogalgazi
600 mutfak
150 bez ve islak mendil
200 pazar
Ekstralarda cabasi.
Ailelerimizden uzaktayiz izinlerde ucak masrafi cok oluyorm izinler bize 1000 tl den asagi olmuyor.
Birikim icin degil de tasarruf icin yaptiklarim var. Cogunu bu forumlardan ogrendim.
canım bende senin gibiyim yani aile yanına gitmek daha cok para harcatıyor bir de nasıl tasarruf yapıoyrsun mesela

Back
X