• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayip artik

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.120
598
Merhabalar,
Aklima takilan ve karistiran birseyden bahsetmek istiyorum. Yurtdisinda yasiyorum, ve Turkiye'deki arkadas ve yakinlarimla internet ve telefon araciligiyla haberlesiyorum, cogunlukla facebook mesajlasmalari olmak uzere. Onceden cok samimi oldugum bir kuzenim(kız) var, artik samimi degiliz. Cok yakinken, son 5 ay kadardir aramiz cok acildi. Gorusmedik. Konu bu kisiyile ilgili ve dogru mu anlamisim onu sormak istiyorum size.

Tavirlari cok tuhaf ve tutarsiz geliyor. Mesela birkac ay once durduk yere guzel, onun bir sorunu uzerine, onu dusundugumu belirten bir mesajima alayci bir cevap vermisti. Tabii o zamana kadar sorun yoktu, cok sik yazisiyorduk. Boyle tavirlari da yoktu tabii, gayet iyiydi. Sorun orda basladi. Kirildigim ve sogudugum icin 3.5 ay kadar konusmadim bir daha, o da biliyormus gibi konusmadi zaten... Neyse, 1 ay kadar once bu konuda konustuk ve aramizda oncesinden olup bitmis seylere takmis oldugunu ve bu yuzden tavrinin degistigini anladim. Ben de ona kirginligimi anlattim, her ne kadar yaptiginda yanlis bisey gormese de... Pek kendinde hata arayan, goren biri degildir. Aramizda sogukluk devam etse de o gun durumu tatliya bagladik, benim alttan almalarimla tabii. Alttan alacagim diye kendimi de yerin dibine soktugumu dusunuyorum ya, neyse. Tamam dedim, birseye alinmis etmis, bana gore yanlis olsa da unutmaya calisayim. Sineye cektim, kirginligimi hazmettim.
Yakin zamanda yeni ise basladim, ve 3 ay sonra 3-4 haftaligina Turkiye'ye tatile gelecegim. Bunlarin lafi cok gectigi icin kendisi de duyuyor, biliyor.

Neyse bu kuzen 3 hafta once bana mesaj atti, " sana yorum yapmadigim icin sakin gucenme" filan dedi, aciklama yapti, firsat olmamis. Yeni isimi tebrik etti ve iznime sevindigini soyledi. Ince dusunmesi, hic mecbur olmadigi halde kirilmami istemeyip de boyle bir mesaj atmasi hosuma gitmisti, hassas davranmis. Ben de zaten aramiz soguk diye beklemedigim icin gucenmemistim. Sorun degil diye baslayan nasilsin ve birkac hal hatir sorusuyla bitiren bir mesaj gonderdim. Cevap yok. 3 hafta oldu tabii. Basta mesguldur, konusmak istemez, yazmak istemez filan dedim, sorun etmedim. Ama 1 hafta gecince artik ayip dedim yani. Soru sormusum ve belli ki cevap bekliyorum. Hergun birkac kere siteye girdigi halde cevap yazma tenezzulunde bulunmadi. Yukarida bahsettigim gibi daha oncesinde de bu tur tavirlara girdigi icin bendeki kirginlik hepten percinlendi zaten. Sineye cektigim sey tekrar su yuzune cikti, cunku tavir ayni sonucta.
Eskiden de zaten boyle konusurduk ve biraz gec de olsa cevap verirdi, ben de ayni sekilde. Yani unutmustur, huyu boyledir diyemiyorum. Ama "tavri" boyle. Ben bunu artik hakaret kabul ediyorum acikcasi. "Hic" muamelesi gormek en agir hakaret.

Yakin bir arkadasima bahsettim, o da anlam veremedi. Resmen yok sayildim ve hic yerine kondum. Yanlis anlamisimdir filan desem kendimi kandiracagim, cunku daha onceki tavrinda bile bile alayci yazdigini kabul etmekle birlikte ,icinden baska birsey gelmedigini belirtmisti. Simdi de muhtemelen icinden gelmedi mesaja donmek. Ama artik ayip degil mi sizce? Ben yuzsuz biri degilim, bilsem ki konusmuyoruz, konusmak istemiyor, hic konusmam zaten. Ama kirilma, gucenme diye ekstradan ince davranmis birinin ertesi gun beni hic yerine koymasi aklimi karistiriyor acikcasi. Ya oyle ol, ya boyle diyorum. Niye cevap yazmadin filan diye hic ustelemedim, oyle kaldi konu. Bilsem ki anlayacak, sorarim. Ama artik degmiyor. Sorsam ona da cevap alamam herhalde. Zaten hissettigim seylerden sonra konussak ne olur, konusmasak ne olur.

Bu kadar celiskili tavirlar beni de yipratti zaten. Dusunup durmaktan kafam allak bullak oldu. Bir gun oyle, ertesi gun boyle... Ille de gorusmek zorunda degiliz, zaten o kadar cok sogudum ki artik ne yuzunu gormek, ne baska sekilde gorusmek istiyorum. Yetti tavirlari. Ama bu "hic" yerine konmak duygusunu hazmedemiyorum. Benim bildigim bir kisi dusman gibi gordugu birini, seviyesine inmek istemedigi, taciz boyutunda rahatsiz edildigi birini umursamaz, cevapsiz birakir ki bu kisiden kurtulsun artik. Boyle dusunen adam da zaten bir daha asla gorusmez ki, nerde kaldi "canim gucenme, etme" diye telafi mesaji atmak.Ben hal hatir sormusum, birseyler yazmisim, ama bu sekilde umursanmama muamelesi gordum. Nedenini anlayamadigim bir sekilde. Nedir bu simdi? Haksiz miyim hissettiklerimde acaba?

Ben artik dalga gectigini, ya da psikolojik problemleri oldugunu ve bana bu sekilde yansidigini dusunuyorum. Cunku tavirlari tutarli degil. Hic konusmasak amenna, zaten ben kendiligimden laf atmiyorum aramiz soguk diye. Kendisi yazdi, ben de cevap verdim, ve halini sordum, bu kadar. Ama nedir bu 180 derece ters tavir?
Bence yok sayilmak birine yapilacak en buyuk hakaret ve gercekten hakedene yapilir. Kufur yesem bu kadar olmazdi sanirim. Benim varligima bile saygi duymayan bir insan niye kirilmami onemsiyor ki... O kadar onemliyse ne diye ertesi gun hic muamelesi yapiyor? Sizce niye bu kadar celiski olabilir? Bunu normal goren var mi? Ve bu kisinin amaci ne olabilir? Ben bunun bariz saygisizlik ve dalga gecmek oldugunu dusunuyorum. Su zamana kadar hayatimda hic bu boyle biri olmadi. Olur da yine durup durup gelirse bir daha ne yazismayi, ne gorusmeyi dusunuyorum kendisiyle. Yanlis mi dusunuyorum? Fikri olan varsa beklerim.

Son düzenleme:
Aman boşverin gitsin niye bu kadar takılıyorsunuz ki? Yazmadıysa yazmadı siz de bundan sonra alttan almamanız gerektiğini anlamış oldunuz işte..

çok çok büyük bir ihtimalle hayatında bir sıkıntısı vardır, mutsuzdur, seni mutlu- iş güç sahibi olarak görmek onu rahatsız ediyordur ve bu yüzden seninle görüşmeyi kesmiştir.. sana tavsiyem artık yazma, sana yazarsa da ya cevap verme ya da geç cevap verip vaktim yoktu de..

yeni işin hayırlı olsun bu arada :)

Ben bilinçli olarak cevap yazmadığını sanmıyorum ya.. bazen ben de bir maile cevap yazmam gerektiğinde (meşgul olduğumda) sonra yazarım diyorum ve mail okunmuş olduğu için de unutuyorum.. fb'de de böyle bir ihtimal olabilir mi?

Kuzenlerle arkadas olunmuyor gercekten. Unut gitsin. Cok kafana takmissin ama gercekten degmez.

Bi arkadasima dedigin hic muamelesini yapiyorum su an. Kalbimi cok defa kirdi soyledigi sozlerle. O da yurtdisinda. Bi an o mu yazdi benden bahsediyor dedim :) ben ona gucendigimi ifade ettim. Ozur diledi. Ama eskisi gibi olamiyorum ondan nefret ediyorum gercekten. Devamli bana yaziyor simdi. 5 gun sonra cvp veriyorum. Kisa cevaplar veriyorum. Evet ona hic muamalesi bahsettigin en agir hakereti yapmaya calisiyorum ama onunla yeniden samimi oldugum an kirici laflarini esirgemeyecek. Kirici lafi su. Evlendim. O yurtdisinda yasiyor. Onun yaptillarini yapamadigim evlendigim icin beni kucumsuyor. Ydisi ikimizin hayaliydi ama benim yolum farkli gitti. Acikca kiskaniyorum da.

Belki o da senin tavirlarindan rahatsiz oluyodur ve biseye katlanamiyodur. Birak kendi haline. Uzulme.

Kız mı erkekmi bu kuzen. Bu kadar izin yazıp bi karar kafayı kaklaya değecek biri li özel mi yani...

O zmn sinsi biri kıskanıo seni bence.. merakında arıo

Kuzenlerle arkadas olunmuyor gercekten. Unut gitsin. Cok kafana takmissin ama gercekten degmez.

Bi arkadasima dedigin hic muamelesini yapiyorum su an. Kalbimi cok defa kirdi soyledigi sozlerle. O da yurtdisinda. Bi an o mu yazdi benden bahsediyor dedim :) ben ona gucendigimi ifade ettim. Ozur diledi. Ama eskisi gibi olamiyorum ondan nefret ediyorum gercekten. Devamli bana yaziyor simdi. 5 gun sonra cvp veriyorum. Kisa cevaplar veriyorum. Evet ona hic muamalesi bahsettigin en agir hakereti yapmaya calisiyorum ama onunla yeniden samimi oldugum an kirici laflarini esirgemeyecek. Kirici lafi su. Evlendim. O yurtdisinda yasiyor. Onun yaptillarini yapamadigim evlendigim icin beni kucumsuyor. Ydisi ikimizin hayaliydi ama benim yolum farkli gitti. Acikca kiskaniyorum da.

Belki o da senin tavirlarindan rahatsiz oluyodur ve biseye katlanamiyodur. Birak kendi haline. Uzulme.
sizin geçerli sebebiniz varmış. Ben arkadasınız gibi olsam bir daha görüşmeye yüzüm olmaz ama ortada birşey yok. Tuhaf olan bu. Kendisinin psikilojisi bozuk galiba, başka bir sebep bulamıyorum. Bu öyle özür dileyecek bir tip değil, dönüp kendisine bakmaz hiç. Böyle birine fazla bile zaman harcamışım. Teşekkürler mesaj için.

bu da yeni moda oldu, derdi neye göre sıralandırıyoruz büyük küçük diye? sadece bunu yazmak için üye olanlar var sanırım :KK53:
Aynen ya. Böylelerini bırak, konuda kendi kendilerine oynayıp çıksınlar. Her konuda bu modelden en az bir tane oluyor ne de olsa. Görev edinmişler. He he deyip geçmeli. :)

Ben bilinçli olarak cevap yazmadığını sanmıyorum ya.. bazen ben de bir maile cevap yazmam gerektiğinde (meşgul olduğumda) sonra yazarım diyorum ve mail okunmuş olduğu için de unutuyorum.. fb'de de böyle bir ihtimal olabilir mi?
Sanmam. Yani herhangi biri olsa evet. Ama tutup da bişey yazmadığım için alınma diye beni ayrı tutabilecek, o samimiyette olan insan cvp vermediğini bilir. Unutsa da bir ara hatırlar, bakar görür, vs. Yine cevap yazar. Ben kendimi kandırmıyorum. Bile isteye yaptığını biliyorum. Ama hangi kafada onu anlayamıyorum işte. Teşekkürler yorumunuza.

bence kesinlikle enerjini harcama. Piskolojik olarak rahatsiz buyuk ihtimalle. Merhaba merhaba canim cicim de gec. Sallama bile. Hatta mumkunse hayatindan uzak tut, cunku kiskanir miskanir kesin canini yakar, hem de daha aci bir sekilde.

çok çok büyük bir ihtimalle hayatında bir sıkıntısı vardır, mutsuzdur, seni mutlu- iş güç sahibi olarak görmek onu rahatsız ediyordur ve bu yüzden seninle görüşmeyi kesmiştir.. sana tavsiyem artık yazma, sana yazarsa da ya cevap verme ya da geç cevap verip vaktim yoktu de..

yeni işin hayırlı olsun bu arada :)
Teşekkürler. Açıkçası onun bile isteye, kırmak için böyle yaptığını düşünüyorum artık. Niyeti kötü bence de. Ama bu kadar fesat olabilir mi, bilmem. Belki de dediğin gibidir. Mutsuz, doğru. Çevresinde de kimse yok. Ne bir samimi arkadaş ne bişey. Herkesten de şikayet eder zaten. Bir ben vardım bu kadar sevip düşünen (kendisi söylerdi), artık beni de kaybetti. Sanırım bu yüzden pek insan tutmuyor etrafında. Ben geç uyandım malesef.

bence kesinlikle enerjini harcama. Piskolojik olarak rahatsiz buyuk ihtimalle. Merhaba merhaba canim cicim de gec. Sallama bile. Hatta mumkunse hayatindan uzak tut, cunku kiskanir miskanir kesin canini yakar, hem de daha aci bir sekilde.
Evet ben de hayatımdan çıkarıyorum. Onun anlamsız hallerine mantık aramaktan bende de kafa kalmadı. Değmez gerçekten. Artık selam bile vermeyi düşünmüyorum. Teşekkürler yoruma.

Back