Aydınlatımısınız beni kızlarr

arkadasim bence korun derim ilk defa duyuyorum bi doktorun korunma dedigini

arkadas size bir soru sormus haram olup olmadigini sormamis, o konu herkese göre degisir.. ya sorusuna cevap verin yada konuyu saptirmayin bence

genel kanı 40 gün bekle ve korun. doktora da şaşırdım doğrusu. Allah korusun hamile falan kalsan doktor bakar artık bebene:)

Arkadaşlar kırk gün lohusalığın üst sınırıdır , yani 40 gün dolamsına rağmen kanama devam ederse kişi gusül abdesti alır ve namazlarına başlar , bundan sonra her vakit için normal abdest alır ve namazlarını kılar, eşiyle de isterse cinsel ilişkiye girebilir, lohusalığın alt sınırına gelince böyle bir kısıtlama yoktur, yani kadın 25. günde temizlenirse yani kanaması tamamen kesilirse boy abdesti alıp namazlarını kılar ve eşiyle de birlikte olabilir, yani soruyu soran arkadaş eğer kanması durduktan sonra eşiyle ilikiye girmişse günah değildir, kanama devam ettiği müdetçe kırk güne kadar ilşki ise haramdır, kişi temizlendiğini nasıl anlar meselesine gelince ; kanamanın rengi değişmeye başlar, kahverengi ve az miktarda gelmeye başlar ve ardından da artık renksiz akıntı gelmeye başlarki bu anda artık temizlenmiş demektir, ama dikkat etmemeiz gereken bir kaç husus daha var
Mesela 25. gün tamamen akıntı bittiğine emin olunur abdest alınır fakat kırk günden sonra tekrar kanama olursa bu adet kanıdır, o zaman bu kanama bitmedikçe ilişkiye girilmez
ikinci bir husus ise temizlik müddeti geçirmeden kırk günün sonunda hala kanama varsa o zaman boy abdesti alınır ve ibadetlere başlanır, eşiyle de beraber olabilir, çünkü o zaman bu adet kanı değildir lohusalığın üst sınırı da aşılmış olduğundan özür kanına girer, e ozamanda doktora görünmekte fayda var...

valla doktorunun sölediğine çok şaşırdım :1shok: korunmadan ilişkiye girdiğinde ya hamile kalırsan ne olcak :uhm:
benim dr um 40 gün ilişki yasak demişti rahmin bi toparlansın kendine gelsin

bide çok merak ettim nasıl sezeryan oldun sen benim 1 ayda dikişlerim kendine gelmişti 10 günde süper bişey ya ben 10 günde yataktan anca kendi başıma kalkabilmiştim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…