kızlarrr size utanaraktan bişey sormak istiyorum...
bol köpüklü türk kahvesi nasıl yapılır... ben yapıyorum odaya gitmeden köpükleri dağılıyoo... varmı bi püf noktası...
kızlarrr size utanaraktan bişey sormak istiyorum...
bol köpüklü türk kahvesi nasıl yapılır... ben yapıyorum odaya gitmeden köpükleri dağılıyoo... varmı bi püf noktası...
canım elektırıklı cezvede yaparsam mumkun degıl kopurmuyor benımkı fakat bakır cezvede bır gor masallahı var...
kahvesınden de fark eder mı tam bılemıyorum ama...
canım elektırıklı cezvede yaparsam mumkun degıl kopurmuyor benımkı fakat bakır cezvede bır gor masallahı var...
kahvesınden de fark eder mı tam bılemıyorum ama...
işte bu benim uzmanlık alanım :1rolleyes:
ne kadar soğuk suyla yaprsan o kadar köpürüyor, sade sodayla yaparsan da iyi köpürür bak. ben çok özenmem yaparken köpüklü olur. kahve, şeker ve suyu beraber kaynatırım. köpüğü kaşıkla almam direk fincana dökerim. su yerine süt koyabilirsin, yada şeker yerine çikolata nefiss olur.
yok tadı gelmiyor. soda sade olacak ama. misafirlerden önce tek kendine yaparak dene istersen.hımmm soda katınca tadı değişmiyo mu peki...
aman canım dıkkat et...
burda ne dert bıter ne sevınc...
sen nasılsın...
yok tadı gelmiyor. soda sade olacak ama. misafirlerden önce tek kendine yaparak dene istersen.
hımm bir de beytinin tarifini isteyenlere...o gün kızım ağladı yazamadan çıkmıştım...
ölçü veremiyorum göz kararı yapıyorum çünkü..
kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, sarımsak, ve istenilen baharatlardan köfte harcı yoğuruyoruz... hazır harç katmayın ama ben kokusunu sevmediğim için onun pek hoşlaşmıyorum...
sonra hazırladığımız harcı hafif elimizi ıslatarak çöp şişe takıyoruz çok ince olacak ama... onu fırında 200 derecede pişiriyoruz...
ben bimde satılan hzır lavaşlardan kullanıyorum ama daha incesini bulma ihtimaliniz varsa daha incesiyle daha güzel olur...
pişen köfteleri lavaşın arasına koyup rulo yapıyoruz... lavaşlar kalınsa yarısına kadar yapın... sonra yaklaşık 1.5 cm kalınlığında kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.. üzerlerine 1 parça tereyağı koyup fırında çok az kızartıyoruz.. bunu servisten hemen önce yaparsanız daha güzel olur...
sonra ben bulgur pilavıyla servis yapıyorum tabağın ortasına bulgur pilavı koyuyorum.. iki kenarına yoğurt koyup beytilerimizi sıralıyorum... üzerine yoğurt gezdiriyorum.. sonra tavada tereyağını kızdırıp içine biraz saslça ve kırmızı biber katıp sos hazırlıyorum beytilerin üzerine gezdiriyorum... dilerseniz közlenmiş biber ve domates de koyabilirsiniz.. afiyet olsun enfesss oluyo...
evde çöp şişi olmayanlar kıymalı harcı tepsiye incecik yayıp..üzerine elinizi ıslatarak bastırıp 200 derecede pişirerek yapabilirsiniz.. piştikten sonra ince 2-3 cm kalınlığında şeritler kesip lavaşlın arasına koyup rulo yapabilirsiniz...
biraz karışık anlattım sanırım tarif verme özürlüyüm de... bu benim uydurmam tamemn... isterseniz netten adana kebap tarifi bulup lavaşlara adana kebap koyabilirsiniz... ama benimki de orjinale çok yakın enfes oluyo... afiyet olsunnn...
işte bu benim uzmanlık alanım :1rolleyes:
ne kadar soğuk suyla yaprsan o kadar köpürüyor, sade sodayla yaparsan da iyi köpürür bak. ben çok özenmem yaparken köpüklü olur. kahve, şeker ve suyu beraber kaynatırım. köpüğü kaşıkla almam direk fincana dökerim. su yerine süt koyabilirsin, yada şeker yerine çikolata nefiss olur.
iyiyim canım biraz uykusuz malum sıcaklar pek uyutmuyor insanı
bu arada türk kahvesini bende köpüklü yapamam ama içine nutella koyunca maşşallah bir köpürüyor anlatamam hem çok güzel oluyor
teşekkür ederim ikinize de... akşam kocişe deneyeyim bakalım...
peki 1 fincan için ne kadar kahve katıyosunuz...bilmiyorumkismile
pek cahilim bu konuda...
nutella akannehir
bı yasıma daha gırdım
tam tarıf alalım senden kuzum
bızımkıler kahvesını yoğun sevdıgı ıcın ben bır cay kasıgını kahve kavonozuna daldırıyorum ne kadar tepeleme alırsa
Allah ne verdıyse yanı...
bır de bızımkıler sekersız sevıyorlar onun yerıne yanında kucuk lokumlardan yıyorlar...
bu arada turk kahvası nasıl bısıydı ya
tadını unuttum resmen bilmiyorumkismile
ben bılem gayet anladıysam yeterınce ıyı anlatmıssındır canım kaydirigubbakcemile3
ellerıne sağlık...
bak sımdı gulme ama cıkolatayı seker yerıne cezveye mı koyuyorsun :roflol: :uhm:
ah ah sıcaklar suyla atlatılıyordu da ramazanda Allah ayrdım etsın cumlemıze :Saruboceq:
bak şimdi tatlım suyu kahveyi koyuyorsun 1 kaşıkta nutellayı koyuyorsun istersen şeker de koy ben şekerli içtiğimden koyuyorum normal karıştırıyorsun ama güzel karıştır nutella erisin güzelce içmede yanında yat çok güzel oluyor canım
ay cok sasırdım
marka farketmez dımı
alpella sokella olabulur mu :roflol:
farkediyor tadında canım birde nutella daha yağlı galiba ondan ama ülkerin sütlü çikolatası varya ondan da oluyor
slm kızlar..
topiğiniz hayırlı olsun..
Bende geldim, yer var mı bana da burda!!!!