• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

merhaba ben 160 boyunda 50 kiloyum ve korumak istiyorum acaba 3232 yi mi uygulamam llazım birde mesela yağdan bir eksiltip tahıla ekleyebiliyor muyuz mesela 42321 gibi teşekkürler

dilek ayşe selalmaz nasılsınzı kızlar?Bi bakayım dedim size ben saldım kendimi nolcak sonum hayrolsun.

dilek ayşe selalmaz nasılsınzı kızlar?Bi bakayım dedim size ben saldım kendimi nolcak sonum hayrolsun.

sağol canım buralardayız işte benimde kilo yine bir takıldı kıpırdamıyor kaç gündür.eskisi kadar çok girip yazamıyorumda ama bırakmadım yola devam sen neler yaptın

Dün biraz kaçırmış gibi oldum abartmamaya çalıştım ama yedim, biraz sayılarım şaştı, bugün daha dikkat ettim.

3lt su ,yeşilçay, kahve(sade nescafe) bunlar rutinim, arada rezene, biberiye , adaçayı hergün olmasa da ara ara içiyorum

sabah 1tahıl,1et,1meyve,1süt hakkımı kullandım, domates, salatalık, maydanoz
ara 1elma 2yemek kaşığı yoğurt
öğlen etli, bulgurlu ıspanak ve ekmek, 1et,2tahıl,1yağ diye saydım, yemeğimi çok geç yedim akşam kalan haklarıma göre ayarlama yapacağım...
3tahıl,2meyve,2et,2süt,1yağ

Ben de kahvaltıyı geç yaptım bugün Menemen ve 1 dilim ekmek yedim
Öğlen 1 meyve ve 1 bardak süt
Akşam da taze fasülye bulgur pilavı 4 kaşık yiyeceğim
2 Lt su ve 3 fincan yeşilçay
3 1 1 1 oluyor evde tatlı var biraz onuda az eşime ayırıp komşuya vereceğim yoksa yerim diye korkuyorum

merhaba ben 160 boyunda 50 kiloyum ve korumak istiyorum acaba 3232 yi mi uygulamam llazım birde mesela yağdan bir eksiltip tahıla ekleyebiliyor muyuz mesela 42321 gibi teşekkürler

Merhaba ben yağ az kullandığım için yağ saymıyorum ve bilmiyorum da çok
Ama kilo korumak 5333 ile de olur bence yani 5333 ile insanlar zayıflıyor çünkü

ya aslında bende tam anlamıyla yapamıyorum canımya bir başlıyorum bir boşluoyrum :) ama genede dengeliyim yani eskisi gibi hop kilolar gittti tıkabasa yiyeyim yok ama vucudum sıkı bir dirençe girdi çünkü yıllardır hiç olmadığım bir kilodayım 55-54 ve galiba vucut direniyor ama bakalım pazartesi günü salı ve çarşamba akşama kadar tahılı azaltıp oldukça dikkat ettim perşembe sabah tartılacaktım ama sabredemeyip dün akşam tartılınca kiloda bir değişim görmeyin akşam bir güzel ekmek arası yedim :( ama genelde dikkat ediyorum aslında bir şok diyetle şaşırtsam mı acaba diye düşünmeye başladım öğlen oldukça güzel besleniyorum okula salata yanında ayran salataya baklagil ekliyorum o olmaz ise 1 dilimekmek oluyor.

Selam bayanlar dün giremedim bugün ku menumu yazıyım

Sabah : 2 dilim tam buğday ekmegi, küçük bir parça peynir , 4 zeytin, 1 yumurta domates salatalık

Ara : 1 armutlu beyaz cay

Öğlen : 2 dilm tam buğday ekmegine tost, 1 kutu ayran

Aksam : bir tabak ıspanak yemeği, 3-4 kasık yoğurt 2 dilim ekmek...

Yaa ben su sayma işini pek yapamıyorum

6 tahıl 3 et 2 süt meyve yok mesela bugün tahıl 6 oluyo hep nedense onu bi azaltmıyorum

bende bir haftadır ayça kayanın 5333ünü yapıyorum, yalnız ben kafamdan birde 3sebze 3de yağ gurubu ekledim, yani günlük hesabım 5333*33 oldu:)
değişim listem şuan için klasik doktorların verdiği tablo.
pek bir bilgim yok 5333 hakkında aslında, çok az bilgiliyim, ama mantıklı ve rahat geliyo bana, yakında da kitabınıda almak istiyorum.
acaba ayça kayanın kaç kitabı var? hangisini alsam? ben sayarak zayıflamanın yollarını öğrenmek istiyorum....
birde zayıflama şifresinden bahsetmişsiniz? o da nedir? nasıl belirleniyo? kitapta yazıyormu acaba? benimki ne?:)
ah bana biri cevap yazsa burada:)

bende bir haftadır ayça kayanın 5333ünü yapıyorum, yalnız ben kafamdan birde 3sebze 3de yağ gurubu ekledim, yani günlük hesabım 5333*33 oldu:)
pek bir bilgim yok 5333 hakkında aslında, çok az bilgiliyim, ama mantıklı ve rahat geliyo bana, yakında da kitabınıda almak istiyorum.
acaba ayça kayanın kaç kitabı var? hangisini alsam? ben sayarak zayıflamanın yollarını öğrenmek istiyorum....
birde zayıflama şifresinden bahsetmişsiniz? o da nedir? nasıl belirleniyo? kitapta yazıyormu acaba? benimki ne?:)

Etsiz yağsız sebze yemeği çiğ sebze veya yeşillik bunları ayrıca saymaya gerek yok ki , içine yağ et vs koyarsan sayıyorsun. Kitabın ismi 5333 :)onu alabilirsin bence...

Selam bayanlar dün giremedim bugün ku menumu yazıyım

Sabah : 2 dilim tam buğday ekmegi, küçük bir parça peynir , 4 zeytin, 1 yumurta domates salatalık

Ara : 1 armutlu beyaz cay

Öğlen : 2 dilm tam buğday ekmegine tost, 1 kutu ayran

Aksam : bir tabak ıspanak yemeği, 3-4 kasık yoğurt 2 dilim ekmek...

Yaa ben su sayma işini pek yapamıyorum

6 tahıl 3 et 2 süt meyve yok mesela bugün tahıl 6 oluyo hep nedense onu bi azaltmıyorum
canım sabah 2 dilm ekmek tükettiğin zamanlarda öğlen tosttu tercih etmen hata olmuş yani sabah ekmek tüketmeden besldiysen öğlen terciihin tost olabilir ama sabah tüketmiş isen öğlen mutlaka başka alternatifler bulmalısın ki sabah 2 dilim ekmek yedikten sonra aslında tahıl grubun oldukça azalar çünkü baklagil yemeğin varsa biliyorsun onuda tahıldan sayıyoruz falan aslında sabah 1 dilim tüketmeye çalışabilirsin

günler süren boşlamalarımın ardından gene bir kendii motive etme yazısı olacak ama inş bu yazınn arkası gelir biliyorsunuz çevremdekilerin yeter demesinden çok etkilenip tam anlamıyla kilo vermeye çalışmayıp bir nevi kilo korumaya dönüştü benimkisi ama bu gün kendime bir baktım yok daha vermem gereken 2-3 kilo olduna karar verdim ve yarın sabahtan bende tam anlamıyla sayıp sporu çoğaltacağım sporu haftada 1 yapabiliyorum hem yogunluğumdan hemde dediya yeter artık diye düşündüğümden spor günümü arttırıp birde sayarsam yediklerimi eminim kısa sürede vereceğim 2-3- kiloyu ama artıkvucut direncimi kırmam gerekiyornerdeyse 2aydır 55-54.7 lerdeyim hadi bakalım

slm kızlar,

dün dediğim gibi kabızlık için doktora gittim, sonra işe dön iş yoğunluğu giremedim...

doktor bir sürü kan tahlili istedi, bu sabahta gidip kan tahlili yaptırdım. ve sıkı durun kolon grafisi istedi. Yani kalın bağırsağımın filmi gibi...şimdi de onu yaptıracağım yer arıyorum. muayene için o doktorun iyi olduğuna inanark ve çevremden duyarak çalıştığı özel hastaneye gitmiştim ama orda bu işlem 670 tl imiş, pahalı geldi bana çünkü dışarıda 200-300 tl ye yapan özel poliklinikler de var. işte şimdide onları araştıryorum. işlemden önce 2 gün az katı gıda, son gün ise tamamen tanesiz sıvı besinler almalıyıymışım. sonrada ilaçları ve lavmanı(en kötüsü nasıl yapacağımı bile bilmiyorum:((() bunlardan sonra işleme gireceğim.

doktor bağırsağında darlık, tıkanıklık veya bağırsağın normalden uzun olabilir dedi. korkuyorum valla, inşallah kötü bişey çıkmaz

günler süren boşlamalarımın ardından gene bir kendii motive etme yazısı olacak ama inş bu yazınn arkası gelir biliyorsunuz çevremdekilerin yeter demesinden çok etkilenip tam anlamıyla kilo vermeye çalışmayıp bir nevi kilo korumaya dönüştü benimkisi ama bu gün kendime bir baktım yok daha vermem gereken 2-3 kilo olduna karar verdim ve yarın sabahtan bende tam anlamıyla sayıp sporu çoğaltacağım sporu haftada 1 yapabiliyorum hem yogunluğumdan hemde dediya yeter artık diye düşündüğümden spor günümü arttırıp birde sayarsam yediklerimi eminim kısa sürede vereceğim 2-3- kiloyu ama artıkvucut direncimi kırmam gerekiyornerdeyse 2aydır 55-54.7 lerdeyim hadi bakalım

benimde takıldı 53.5-54 lerde gidip geliyor. iyiki bir haftasonu kaçırdım he:(( bende aynı bu hafta hep tahılı azalttım, değişiklikler yaptım bünyem şok olsun diye ama bir şok iniş olmadı. nasıl yapacağız bilmiyorum ???

slm kızlar,

dün dediğim gibi kabızlık için doktora gittim, sonra işe dön iş yoğunluğu giremedim...

doktor bir sürü kan tahlili istedi, bu sabahta gidip kan tahlili yaptırdım. ve sıkı durun kolon grafisi istedi. Yani kalın bağırsağımın filmi gibi...şimdi de onu yaptıracağım yer arıyorum. muayene için o doktorun iyi olduğuna inanark ve çevremden duyarak çalıştığı özel hastaneye gitmiştim ama orda bu işlem 670 tl imiş, pahalı geldi bana çünkü dışarıda 200-300 tl ye yapan özel poliklinikler de var. işte şimdide onları araştıryorum. işlemden önce 2 gün az katı gıda, son gün ise tamamen tanesiz sıvı besinler almalıyıymışım. sonrada ilaçları ve lavmanı(en kötüsü nasıl yapacağımı bile bilmiyorum:((() bunlardan sonra işleme gireceğim.

doktor bağırsağında darlık, tıkanıklık veya bağırsağın normalden uzun olabilir dedi. korkuyorum valla, inşallah kötü bişey çıkmaz
Dilekcik bir yerden başlamışsın işte inşallah kötü birşey çıkmaz için rahatlar

Kızlar maalesef bende dün gece tatlı yedim dayanamadım malum günümdeyim tutamadım kendimi bugün tartılmadım korktum
Bugün çok hafif olacak
Sabah 1 yumurta 1 ekmek
Öğlen elma
Akşam sebze yoğurt 1 dilim ekmek salata

Merhaba kızlar hayırlı Cumalar :3:
uzun zamandır yazmadım size arada bakıyorum şu yazıyı görünce cevaplamadan geçemedim

5333'ün açılımı:
5 tahıl
3 et
3 süt
3 meyve
bir de buna ek olarak 3 yağ var aslında 53333 ama kitapta bir 3 eksik:34: ama içindeki yazılarda hep 53333 diye geçiyor
sebzeye gelince, 1 kilo sebze 2 yemek kaşığı yağla pişirildiği sürece sebzeyi hesaplamalara katmıyoruz zaten 1 tabak yaklaşık olarak 5-6 yemek kaşığı ediyor yani günde 2 öğün 5-6 yk sebze yemeği yemek bu 53333'ün dışında ama kullanma hakkın olan bir şey:34: biraz karışık oldu sanırım ama durum bu...
Bir de Dr. Ayça Kaya'nın başka kitabı yok diye biliyorum 15 Nisan'da çıkan 5333 - sayarak zayıflama kitabı var ve yöntemini kitapta detaylıca anlatmış

slm kızlar,

Çok sevindim gitmene Allah'ın izniyle bir şey çıkmaz inşallah, öyle bile olsa erken teşhis önemli... Tetkikleri normal hastanelerde ır yaptıramaz mısın? Bir araştır istersen...

Back