• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

biraz değişiklik yap yediklerinde ve bekleyeceksin canım, hiç bozmadan sabırla bekle...

canım ben ayça kayayı takip etmeye geçen sene başladım, o sıralarda merakımdan aramıştım ekim,kasım gibi sanıyorum, ramazandan sonraydı onu iyi biliyorum...muayene 400, 4 haftalık 1 aylık zayıflam paketi 2700 demişti.

şimdi o zamna göre popülerliği daha da arttı. tabi fiyatıda:))) geçen günlerde 15 gün falan oluyor, yine aradım muyene 450 dedi,paket ücreti sordum bu sefer söylemedi oda 3000 TL olmuştur sanırım :)))

1 kişiden aylık 3000 TL...siz düşünün artık, akılalmaz bir rakam...hem 3000 lira vereceğim, hemde beni aç bırak zayıflat diyeceğim...
allah bana akıl vermiş, irade vermiş...
heee bilgi veriyor ama oonu tv veya internetten de takip edebilirisn...heryerde var...

o fiyat ne öyle yaa aylık 3000 tl kafayı yemiş uçmuş bunlar napıyolar acaba bir daha kiloları geri almama garantilimi yapıolar bu işi valla soyguncu olmuş millet yaa ben gürkan kubilayı araştırmıştım hatta mail falan atmıştım onun bile 3 aylık 370 falandi bundan bi 1 sene önce falan aynı oda iç hastalıkları uzmanı yöntemleri aynı ama fiyatlar uçuk.

Kızlar ben öyle öyle on kilo filan vermedim ki neden durdu anlamadım alt tarafı 2 kilocuk vardim daha hatta iki bile değil
Ilk hafta 1.5 vermiştim bu hafta 300 gr filan yani
Bugün 2. Haftam bitti bakalım bu hafta nolcak 2 kilo verdim alt tarafı onu da bünyemi şaşırtıp geri mi alayım;))
Yok yok ben devam edeyim en iyisi

insan kıyamıyor bende 5 kg verdim bol bol ye yazıyor bir süre okadar eziyeti boşamı çektim ben nasıl yiyieyim diyor insan ve sabrediyor umarım çabuk kurtuluruz :(

sevgili SELALMAZ nerelerdesin şeker? bu kadar uzun süre girmediğin pek olmazdı, umarım bir aksilik yoktur? meraktayım ?

sevgili SELALMAZ nerelerdesin şeker? bu kadar uzun süre girmediğin pek olmazdı, umarım bir aksilik yoktur? meraktayım ?

burdayım canım burdayım bu günlerde biaz yogunum önce oğluşum hastaydı sonra kız sonra dopum günü misafir derken okuyorum ama tam takip edemedim bende pazartesi günü sabah tartıldım 55.7 geldim tabiki doğum günü den sonra yani pazartesi dikkat edip salı tartılsam daha az çıkardım ama neyse pazartesiden beri tartılmıyorum değişiklik yapıp haftaya pazartesiye kadar tartılmama kararı aldım bakalım kaç gelecem ki ben günde en az 6-7 kere tartılan birisiyim benim için çok zor bir durum gelelim neler yiyorum biliyorsunuz hafta sonu misafir ve doğum gününden dolayı aşırı tahıl tükettim bundan dolayı tam sayamasamda neler yediğimi yazayım sabah yarım bardak süt ile nesfit öğlen ayran yeşil elma ama bu gün 2 kaşık nohut yedim yanında çok yemişim demi:) sonra akşam evde sütlü kahve yanında 3 diyet kurabiyemden akşam etsiz sebze yemeği bu günlük bunlar pazartesi sporumu yaptım dünde 12000 adım attım falan bakalım pazartesi kaç geeleceğim

bazı arkadaşlar gr oynamadığından bahsetmiş ayça kaya bir programında bir hastası tam olarak sayarak zayıflarken bir ara kilosu durmuş nedeniniaraştırdığı zaman öğlen iş yerinde sebze yemeği diye onu yemeye başlamış ve ondan sonra kilo vermesinin durduğunu fark etmiş sonra iş yerindeki yağlı sebze yemeğini yemektense ekmek arası sandiviç yapmaya başlamışbol yeşillikle falan ve tekrardan kilo vermesi başlamış yani aslında ayça hanım yazın ne yediğinizi diyorya aslında bundan dolayı yani neler tükettiğimizde grlar gidiyor neler yemeye başladığımızda takılıyoruz nedenini bulmak için yazın diyor ama biz yazmıyoruz bende dahil o kadar fırsat bulamıyorumtamam buraya kaba taslak yazıyorum ama şöyle bir bakayım neler yemişim diye yazdığım listeleri tam olarak bulmam mümkün değil ama defterde kabak gibi ortada olur birde bunu deneye bilirsiniz şimdi diyeceksiniz eee sende takılıyorsun sen niye yugulamıyorsun ne kadar çabalasamda ben biraz rahatlaıdm galiba ister istemez kaçamaklarım oluyor birazda sizleri brakmak istemediğim için burdayım yoksa ben geçen sene gerçekten yazıyordumdum hatta haftalık hedefler koyuyor onlara ulaşmaya çalışıyordum mesela ben geçen sene ortalama 10 günde 1kilo veriyordum

bazı arkadaşlar gr oynamadığından bahsetmiş ayça kaya bir programında bir hastası tam olarak sayarak zayıflarken bir ara kilosu durmuş nedeniniaraştırdığı zaman öğlen iş yerinde sebze yemeği diye onu yemeye başlamış ve ondan sonra kilo vermesinin durduğunu fark etmiş sonra iş yerindeki yağlı sebze yemeğini yemektense ekmek arası sandiviç yapmaya başlamışbol yeşillikle falan ve tekrardan kilo vermesi başlamış yani aslında ayça hanım yazın ne yediğinizi diyorya aslında bundan dolayı yani neler tükettiğimizde grlar gidiyor neler yemeye başladığımızda takılıyoruz nedenini bulmak için yazın diyor ama biz yazmıyoruz bende dahil o kadar fırsat bulamıyorumtamam buraya kaba taslak yazıyorum ama şöyle bir bakayım neler yemişim diye yazdığım listeleri tam olarak bulmam mümkün değil ama defterde kabak gibi ortada olur birde bunu deneye bilirsiniz şimdi diyeceksiniz eee sende takılıyorsun sen niye yugulamıyorsun ne kadar çabalasamda ben biraz rahatlaıdm galiba ister istemez kaçamaklarım oluyor birazda sizleri brakmak istemediğim için burdayım yoksa ben geçen sene gerçekten yazıyordumdum hatta haftalık hedefler koyuyor onlara ulaşmaya çalışıyordum mesela ben geçen sene ortalama 10 günde 1kilo veriyordum

gr oynamayanlardan birisi benim ama emin ol bu diyete başladığımdan beri yazıyorum günü gününe ama şöyle bir durum var ben bu diyete başladığımda zaten duraklama dönemindeydim o yüzden henüz kg da hiç bir kaybım olmadı ve yediklerim harfi harfine uyuyor yani sayıları asla geçmiyorum az yağ kullanıyorum o da zeytinyağı,sebze yiyorum yoğurt hayatımda hiç bu kadar yememiştim su içmeyi unutan ben 3 lt ye yakın su içiyorum yeşil çay hariç sporumu yapıyorum her gün ama yinede olmuyor bilmiyorum bugun çok canım sıkıldı bu duruma ve akşam abarttım bakim yarın normale dönerim inş.çok motiveydim ama bu duraklama beni devirdi..

Ben de yazıyorum ve bende selalmaz gibi kendime haftalık hedefler koyuyorum gün gün yazıyorum ne yediğimi kaç kilo çıktığımı haftada 1 kilo hedefim ama bu hafta olmadı bende 10 günde 1 vermeye çalışayım dedim artık çünkü hedefin ulaşılabilir olması lazım yoksa insan takıntı yapıyor neden veremedim filan diye bide üzerine moral bozukluğu ve daha çok kaçamak:(
Ve bende de takıntı oldu tartı banyoda duruyor habire girip çıkıp tartılıyorum tutamıyorum kendimi iyi mi kötü mü bilmiyorum

Hafta sonu da yatıya misafirim var nasıl yemeden durulacak bilemiyorum ona hazırlayıp ben yemeyeceğim demek garip oluyor

Dün akşam 2kaşık börülceli salata, 2et ,2tane mantar yedim...
19 şubattan bu yana dikkat ediyorum 63.500,21 şubatta tam başladığımda 62.00'idim sanırım,dayanamadım tartıldım 61.100 şimdilik gayet iyi gidiyor ama benim hep en başta çok gider umarım böyle devam eder...
Hergün ne yediğimi deftere yazıyorum...
Sabah hep aynı kefir, incir, keten tohumu,çörekotu,müsli vs vs
öğlen kabak yemeği ve salata akşam duruma göre ayarlayacağım.
Çok su içiyorum arada sık sık sıcağa yakın tarçınlı zencefilli,karanfilli su içiyorum bağırsaklarımada çok iyi geliyor ve uzun çiğniyorum... Bunu 1 yada 2aydır yapıyorum çok çiğnediğimde bile kilo vermiştim, tavsiye ederim... 20dk önce yemeğimi bitirmemeye çalışıyorum sabah yediğim iki kaşık müsliyi bile çiğneyerek ve bekleyerek yiyorum,sıkıcı ama alıştım gibi...

selalmaz çok haklısın, yazınca anca fark ediyor insan neler yediğini, her lokmayı bile yazacaksın. bu kendinle yüzleşmek gibi oluyor, kaçırdığın zamanda bir silkeliyor seni, bak bu kadar kaçamak yapmışsın o zaman bunu şu şekilde telafi etmeliyim falan diyorsun. ben hem buraya hemde listeme yazıyorum mesela...

ama ben takılma dönemlerinde deneyimlerime göre konuşuyorum illaki beklyeceksin ve değişiklik yapacaksın. bünyen şaşıracak.bu değişikliği yediklerinize bakarak ayarlayın, menüler değişsin...

bugünkü menüm,

sabah....1 haşlanmış yumurta, 1 kk peynir,3 zeytin,1 dlm ekmek.........1T+2E
öğle.......pırasa yemeği, 1 çb ayran,1 dlm ekmek.....1T+0.5 S
ikindi.....yarım elma,1 çb. ayran.......................1M+0.5 S
akşam....çorba, pırasa yemeği,salata,yoğurt......1T+1S

burdayım canım burdayım bu günlerde biaz yogunum önce oğluşum hastaydı sonra kız sonra dopum günü misafir derken okuyorum ama tam takip edemedim bende pazartesi günü sabah tartıldım 55.7 geldim tabiki doğum günü den sonra yani pazartesi dikkat edip salı tartılsam daha az çıkardım ama neyse pazartesiden beri tartılmıyorum değişiklik yapıp haftaya pazartesiye kadar tartılmama kararı aldım bakalım kaç gelecem ki ben günde en az 6-7 kere tartılan birisiyim benim için çok zor bir durum gelelim neler yiyorum biliyorsunuz hafta sonu misafir ve doğum gününden dolayı aşırı tahıl tükettim bundan dolayı tam sayamasamda neler yediğimi yazayım sabah yarım bardak süt ile nesfit öğlen ayran yeşil elma ama bu gün 2 kaşık nohut yedim yanında çok yemişim demi:) sonra akşam evde sütlü kahve yanında 3 diyet kurabiyemden akşam etsiz sebze yemeği bu günlük bunlar pazartesi sporumu yaptım dünde 12000 adım attım falan bakalım pazartesi kaç geeleceğim

anladım canım, bizi bırakmada:((( sende tartılma işini abartmışsın şeker.her sabah 1 kere tartılıyorum o kıadar. diyetisyene gittiğim zamnlarda bana insan hergün aynı mı, bir gün mutlu, bir gün mutsuz, bir gün az yer, birgün misafir gelir...hayat sürekli değişken.kilo değişimlerini gördükçe eğer verememişsen motivasyonun bozulur hemde farkı farkedemezsin demişti ki..çok haklı...benim cumartesi-pazartesi arası 1,5-2 kilo artıyor,salı normale dönüyorum ama pazartesi onun moral bozukluğu illaki beni çok etkiliyor, kendim bile kendime tahammül edemiyorum o kadar yani...
aslında haftada bir en ideali.....belki bende deneyebilirim....ama ben asla ve asla pazartesi tartılmam :19: benim en hafif çıktığım gün cumartesi...tüm haftamın değerlendirmesi gibi oluyor hem, hemde çok mutlu oluyorum:16:

valla bende şurada 2-3 güne kadar yağ hiç kullanmazdım, zeytin, kuruyemişte pek yemezdim, sırf yağ almıyım diye. annecime ayça kaya gibi mutfak reformu yaptırdım, yemekleri az yağla veya bana özel yağsız bile pişiriyordu. zaten sürekli bir kabızlık problemim vardı ama bu ara iyice arttı. geçen gün iyi fikir programında ayça kayayı arayan 2 kişi kabızlık şikayetiyle gidip kanser olduklarını öğrenmişler, rektum ve kolon....yıllardır varolan korkum iyice artttı, dedim ya zaten problemliyim..birde forumda yelser ile konuşmam....yağsız günlerime son noktayı koydurdu...mesela 2 gündür sabah uyanınca 1 çk zeytinyağını su içine koyup içiyorum, bir süredir yulaf ezmeli musli yiyorum vs...

yani diyeceğim o ki yağı hayatınıza geri alın...

Dilekcik ne yaptın varmı kabızlığında bir gelişme... Ben akşamları 2incir sıcak suya koyup sabahları içip yemeğe başladım.Değişim yapmak için,bundan sonra ya yine kayısı yada kuru mürdüm eriğine geçmeyi (bulabilirsem) düşünüyorum...

Kızlar bende dün normal beslendim hatta abartın öğlen ve akşam kızartma yedim
Bugün tekrar normale döndüm
Sabah 1 yumurta peynir 3 ekmek
Öğlen sebze ve yoğurt
Akşam sebze ve yoğurt
2 meyve

Kızlar bende dün normal beslendim hatta abartın öğlen ve akşam kızartma yedim
Bugün tekrar normale döndüm
Sabah 1 yumurta peynir 3 ekmek
Öğlen sebze ve yoğurt
Akşam sebze ve yoğurt
2 meyve

dün bende baya abarttım pastalar çerezler yedim kızartmalar falan bugun normale döndüm ama şöyle bişey var kg verene kadar bu diyet sistemi normal ama ben bu şekilde beslenmeyi bırakınca kg alınabileceğine inanıyorum yani bir ömür sayılmazki ne yendiği bi gün çok olur bir gün az çokda mantıklı gelmiyo bana yapıorum ama neyse..

Ben de yazıyorum ve bende selalmaz gibi kendime haftalık hedefler koyuyorum gün gün yazıyorum ne yediğimi kaç kilo çıktığımı haftada 1 kilo hedefim ama bu hafta olmadı bende 10 günde 1 vermeye çalışayım dedim artık çünkü hedefin ulaşılabilir olması lazım yoksa insan takıntı yapıyor neden veremedim filan diye bide üzerine moral bozukluğu ve daha çok kaçamak:(
Ve bende de takıntı oldu tartı banyoda duruyor habire girip çıkıp tartılıyorum tutamıyorum kendimi iyi mi kötü mü bilmiyorum

inanırmısın canım ben evdeki günlük kıyafetlerin bile kaç gr geldiğini biliyorum tsrtıla tartıla o kadar takıntı oluyor yani:)

Hafta sonu da yatıya misafirim var nasıl yemeden durulacak bilemiyorum ona hazırlayıp ben yemeyeceğim demek garip oluyor
sorma canım ya benim şu anda akşam çay içmeye kahvaltıya öğle çayına çağırmam gereken misafirlerim var ama hazırlamaktan yemekten kaçtığım için erteleyip duruyorum

dün bende baya abarttım pastalar çerezler yedim kızartmalar falan bugun normale döndüm ama şöyle bişey var kg verene kadar bu diyet sistemi normal ama ben bu şekilde beslenmeyi bırakınca kg alınabileceğine inanıyorum yani bir ömür sayılmazki ne yendiği bi gün çok olur bir gün az çokda mantıklı gelmiyo bana yapıorum ama neyse..
canım bu konuda kafan rahatolsun istediğimiz kiloya ulaştığımız zaman bunu koruması kolay nasılmı mesela yemeklerden önce sütlü kahve içmek hem doyurucu yemeklerin yanına mutlaka yogurtl salatalar yapmak yogurtlu havuç yogurtlu kırmızı lahana yogurtlu turp rendesi yogurtlu kabak rendesi tabiki yogurtlar sarımsaklı :) yemeklerde yene biliyorsa acı yemek meyve yerken abartmamak nasıl olsa meyve yiyorum diye düşünmemek mesela hazır gıdalardan olabildiğince uzak durmak örneğin ben pasta yaptıgımda krem şanti kullanırdım şimdi sütlü kremasını yani muhallabili yapıyorum aslında çok fazla alternatifler var önemli olan kilolardan kurtulmak bir güne gittik diyelim sofrada mercimek köftesi ve poça var diyelim ben tuzlu olarak mercimek köftesini tercih etmem gerektiğini öğrendim hem baklagil hem lif oranı yüksek falan aslında bu beslenme şeklini mantığı sadece bu besinleri tanımak neyi neye tercih etmek gbi sonradan insanın aklına değiş menüler geliyor ben bu kış canım tatlı istediğinde cennet hurmasına kakao tarçın biraz ceviz atarak yedim tam bir pudinge benzedi tamam cennet hurması şeker oranı yüksek ama doğal bir şeker falan filan canım

selam kızlar;
herkes buradaymış bu aralar yoğunluğumdan dolayı fazla giremiyorum.ama takipteyim.herkesin kilosu durmuş durumda galiba,ben doktorla konuştum ve bana aynen dediği şuydu;yemek düzenimizi değiştirdiğimizde belli bir süre kilo veririz.ama vucüd bu yeme sistemine de alıştığında duraksamalar yaşıyor.bu gayet normal kaldı ki devamlı aynı şekilde beslenerek kilo versek belli bir süre sonra eriyip biteriz zaten,arada ki böyle duraksamalarda kendimizi çok sıkmadan ufak tefek değişiklikler yapmak gerekiyor.

Dilekcik ne yaptın varmı kabızlığında bir gelişme... Ben akşamları 2incir sıcak suya koyup sabahları içip yemeğe başladım.Değişim yapmak için,bundan sonra ya yine kayısı yada kuru mürdüm eriğine geçmeyi (bulabilirsem) düşünüyorum...

canım seninle konuştuğumdan beri sabah aç karnına ılık suyun içine 1 çay kaşığı zeytinyağı koyup içiyorum. allaha şükürler olsun yani hergün çıkamasamda en azından çıkarken rahat çıkıyorum, annem 1 çay kaşığını küçümsüyor:( o boğazını anca ıslatır diyor ama olsun bunada razıyım, yani benki salataya yağ koymaktan korkarken şimdi yağ içiyorum kendime inanamıyorum. miktarı arttır deme canım kilo almaktan korkuyorum o yüzden 1 çay kaşığı....bende senin tavsiyelerini her hafta değiştirip değiştirip yapacağım, gerçekten çok sağol canım...

Son düzenleme:
canım seninle konuştuğumdan beri sabah aç karnına ılık suyun içine 1 çay kaşığı zeytinyağı koyup içiyorum. allaha şükürler olsun yani hergün çıkamasamda en azından çıkarken rahat çıkıyorum, annem 1 çay kaşığını küçümsüyor:( o boğazını anca ıslatır diyor ama olsun bunada razıyım, yani benki salataya yağ koymaktan korkarken şimdi yağ içiyorum kendime inanamıyorum. miktarı arttır deme canım kilo almaktan korkuyorum o yüzden 1 çay kaşığı....bende senin tavsiyelerini her hafta değiştirip değiştirip yapacağım, gerçekten çok sağol canım...

Rica ederim,ben yeni başladığım için kilolar gidiyor duraklamada ne yapacağım bakalım, ben asla bunları bırakamam... Sıkıntın olursa sor :) bu konuda ihtisas yapıyorum bu aralar :)))

Dün akşam evde kabak yedim, 2ekmek ,ilerleyen saatlerde yarım ekmek arası 1tl büyüklüğünde peynir, 5fındık,10patlamış mısır,3badem,5-6dut kurusu çok abartmamaya çalıştım...
Bugün yine aynı menü 1tahıl,1süt,1meyve,1yağ
öğlen brokoli ve yoğurt
Akşam yine misafirlikteyim duruma göre ayarlayacağım....

Son düzenleme:
Back