Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

Merhaba kızlar konu çok ilgimi çekti ve hoşuma gitti aranıza katılmak istiyorum ama çok bilgim yok mesela ne kadar saymam gerektiği kiloma göre mi olacak birde siz herşeyin kaç birim olduğunu çok iyi biliyorsunuz öğrenene kadar bana yardımcı olursanız sevinirim

Bugün disarida kahvaltıya gittim, ama ne kahvaltı :/ tek öğünde tüm gunun yiyeceği. Tüm haklarımı ve belki de daha fazlasını kahvaltıda kullanmış olabilirim.. Oğleden sonra karadut şerbeti ve Türk kahvesi içtim..

Hoşgeldin N nnnadal malesef şuan aktif sistemi uygulayan ve buraya yazan sadece ben varim.

Kitapta 150-165 cm ve kilosu 55-65 arası olanlar yada 165-180 cm ve kilosu 65-80 olanlar için verilen formul 4232, 4 tahıl, 2 et, 3 süt, 2 meyve.

Yiyecekler ve birim karşılıkları konusunda elimden geldiğince yardımcı olurum inş.

Sen bir süredir diyettesin sanırım. On kusur kilo mu verdin, masallah.. Hedefine az kalmış inş muvaffak olursun.

Hatırladığım kadarıyla yediklerimi defterime yazdım. Ve kabaca hesapladım..
Yaklaşık 8-9 tahıl, 3 et, 3 meyve.
Çok çok yedim sandım ama korktuğum kadar degilmis, inş yarın ve sonraki gün toparlarim..

lady peacock inşallah ikimizde hedefe ulaşırız ben ramazan bayramında 1 hafta sonra evime geldim ve basküle bindiğimde şok oldum ve diyete karar verdim aralar verdim ama bir hafta diyet yapamasamda bir sonraki hafta şok diyetlerle hemen toparladım her cuma kilo bildirimi yapıyorum amacım kendimle yarışmak mutlaka bir önceki haftanın altına inmeye çalışıyorum bu diyetide çok defa duydum denemek istiyorum sanırım çok hızlı verilmiyor ama 5 kiloyuda yavaş vereyim birden geri almayım diyorum

Ben bu sistemle yaklaşık 40 günde 4,5 kg verdim. Önemli olan işte verdikten sonra almamak.

Bugünkü menüm
Sabah
Şekersiz Türk kahvesi
Öğle
1 küçük elma
1 armut
1 kivi
Saat 14:30
1 tuzlu kurabiye
Saat 16:30
1 küçük elma
2 küçük kivi
Saat 18:00
1 kaşık yumurtasız menemen
2 kaşık makarna
Saat 20:00
1 kupa sade filtre kahve
3 l su
Şimdi benim yediğim her meyve 1 porsiyon mu sayılacak

Sen kaç kilodayken 40 günde 4,5 kilo verdin ben şimdi 4232 yapacağım dimi tam anlamıyla pazartesi başlayabilirim o zamana kadar seni takip edip biraz işi öğreneyim 2 kişi olursak daha çok motive oluruz

Tahıl

1 dilim ekmek
1 kepçe az yağlı çorba
1 küçük kare az yağlı borek
1/4 simit
4 yemek kaşığı kuru baklagil
1 adet orta boy mısır
2 yemek kaşığı az yağlı patates püresi
1 küçük boy patates
1 su bardağı patlamış mısır
2 yemek kaşığı dolusu pilav / makarna
1 adet küçük krep
3 tane kestane
1/2 su bardağı leblebi
1/2 lavaş
2 yemek kaşığı musli / yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı kadar kahvaltılık gevrek
1/2 paket diyet kepekli bisküvi
2 grisini

-----------------------

Et

1 avuç büyüklüğünde kırmızı veya tavuk eti
1 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir
1 adet haşlanmış yumurta
2-3 adet ızgara yada buğulama yapılmış balık
80 Gr suyu süzülmüş ton balığı

-----------------------

Süt

1 bardak az yağlı süt
1 bardak az yağlı yoğurt
1 bardak az yağlı ayran /kefir

-------------------------

Meyve

1 orta boy şeftali/elma/portakal
1 küçük boy muz
12 kiraz
15-17 kuru üzüm
3 adet hurma/kuru kayisi/kayisi
6-8 adet esil erik
1 küçük salkim üzüm
1 küçük kase meyve salatası
8-10 adet çilek
1/8 orta boy karpuz/kavun/ananas
1 yemek kaşığı bal/pekmez/recel

----------------------

Yağ grubu (günlük 3 birim yağ hakkı var ama formülde sayılmıyor, olabildiğince az tüketilecek )

5 adet zeytin / yer fıstığı
1 tatlı kasigi kaymak
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
5 adet kavrulmuş yda 10 adet çiğ fındık/badem
3 adet ceviz
1 silme tatlı kaşığı mayonez/ margarin

Günlük iki tabak kadar (6-7 kaşık ) etsiz sebze yemeği yenebiliyor. Hesaplamaya girmiyor bu..
Çiğ sebzeler de sınırsız yenebiliyor.

Tatlı yiyecekler kalorisine gore tahıl grubunda hesaplanıyor. Diyelim çikolata yedin, paketin üstünde 250 kalori yazıyor. Bunu bir dilim ekmeğin yaklasik kalorisi olan 70e boluyor, karşılığını buluyorsun. 250÷70 tan yaklaşık 3,5 tahıl ediyor..

Ben 69,5 kilodan, 65e düştüm. Bu hafta hem regliyim hem de misafirlik, dışarda yemek derken düzensizlikler oldu. Yarın sabah tartilip haftalık sonucu yazacağım ama dediğim üzere pek olumlu bir sonuç beklemiyorum..

Günaydın kızlar. (Diyette 48. Gün)

Başlangıç: 69.5
Geçen hafta: 65
Bu hafta: 64.7
Giden: 300 Gr
Toplam giden: 4.8
Hedef: 64

Tabi doyma yada açlık durumuna gore tum gruplardan +1 yada -1 şekilde yiyebilirsin. Bana kalırsa önemli olan grup atlamamak. Ben mesela ilk başladığımda süt grubu nerdeyse hiç yiyemedim birkaç gün. Sonra zorla şöyle böyle ona da başladım.

Meyve sayfasında kivi yok. Bütün listeleri taradim. İlginc ama kalorisi pek fazla olmamasına rağmen kendi de asidik bi meyve ama büyük bir kiviyi iki meyve saymış. Ben mandalina yiyince iki tanesini bir meyve sayıyorum. Çünkü küçükler. Bu mantıkla, iki küçük kiviyi de bir meyve saydık diyelim.

Yaklaşık 4,5-5 meyve yemiş olursun.
2 kaşık makarna,1 tahıl
1 tuzlu kurabiye (kitapta 2 tuzlu bisküvi için 1 tahıl demiş) ona da 1 tahıl desek...
İçinde yumurta yoksa menemeni hesaba katmiyoruz, etsiz sebze yemeği gibi oluyor çünkü .

Toplamda 2 tahıl, 4,5 meyve oluyor.

lady peacock iyi ya ben bu işi çabuk kaparım şimdi alıştırma için sayıyorum bugün tüm gün haşlanmış yumurta yiyeceğim haftasonu eşim evde pazartesiden sonra eksiksiz sayacağım inşallah çok umutlu değilim ama yine eksidesin maşallah haftaya daha iyi olacaktır tebrik ederim

Kilo bildirimi yapıyorum
Başlangıç:25.07.16
Baş kilo:83,6
Geçen hafta:71,4
Güncel kilo:69,8
Fark: -1,6
Çok şükür bu haftayı da atlamadan verdim haftaya misafirim var farklı bir diyete başlayacağım böyle veremem ama korumak için çaba sarfedeceğim

nfk cnm çok iyi gidiyorsun tebrikler , bende menü yazayım buraya artık ama hesaplama bilmiyorum yani şöle

misaal bugün lazanya yiycem kaç tahıl ?

@masumm kitapta verilen örnekler, malesef çok sınırlı.
2 kaşık makarna 1 tahıl olarak geçiyor. Lazanyayi buna göre hesaplayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…