Ayaklarım çok şişiyoo :(

cherry09

içimmm kıpırrr kıpırrr
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
109
1
43
Arkadaşlar

28. haftdayım çok şükür bu güne kadar geldik oğluşumla..:nazar:
benim derdim ayaklarımın çok şişmesi çalışıyorum masamın altına kutu koydum uzatayım diye ama nafile sonuç yok :KK43: çevremde genel herkes tuzu kes diyor ama internetten bunun eski bir şey olduğunu tuzla alakalı olmadığını okudum tabiki çok yememek lazım ama illaki kesmek gerekiyor mu bilgisi ev önerisi olan var mı??:CüvCüv:

benimde ayaklarim cok sisiyo
özellikle sicak havalar bunu dahada tetikliyo, hava serinken biseycik olmuyo sicaklar bastirinca ayaklarim ayak bileklerim hatta bacaklarim bile davul gibi sisiyo zonkluyo resmen...
tuzluda fazla yemem aslinda ama oluyo iste yapacak bisey yok
bolca dinlenmek gerekli... soguk suyla masaj ve yüzmek iyi geliomus

merhaba kızlar bnde 20+5 ama çok şişiyor ayaklarım tuzlu yiyorum ben çünkü normalde tuzlu çok yerdim şimdi dahada düştüm tatlı hiçbirşey yemek gelmyor içimden sürekli tuzlu yiyorum ayrıca işte ayaklarımın altına kutu koydum ceryy arkadaşım gb ama nafile son aylarda kendimi düşünemyorum ne yaparım bilmyorum kışa denk gelcek şimdi yaz diye terlik-sandalet derken idare ediyorum kışın o yağmurlarda ne giycez çalışıyorum şükür tek sorunum ayaklarım şişyor birde sırtım çok ağrıyor

benimde ayaklarım çok şişiyor ama ne zaman eve gidip ayaklarımı uzatayımyatana kadar ayaklarım kendine geliyor
bizimkinin tuzla alakası yok ayaklar sabahtan akşama kadar sarktığı için oluyor bence

benimde şiş ayaklarım en çok ta bilekler. bence de ayaklar gün boyunca sarktığı için oluyor. çünkü çok ayakta kaldığımda daha çok şiş oluyor.bence tuzla alakası yok

size katılıyorum aynı sorun bende de var :S fakar sabahları kalkığımda normal oluyor ama o gün içinde çok gezindiysem ve az su içtiysem şişmeler oluyor. doktorum en az 2,5 litre su içmelisin dedi.ki ben normalde günlerce su içmeyen biriydim şimdi ise en az 1 litre içiyor ve arttırabildiğim kadar da arttırmaya devam eidyorum. size tavsiyem bol bol su için ve soğuk suyla masaj yapın ya da tuzlu suda ayaklarınızı bekletin ben bu şekilde çözüm buluyorum. kolay doğumlar hepimize...

arkadaşlar magnezyum isteyin doktorunuzdan bende 5, aydan sonra şişmeye başladım magnezyumu düzenli olarak içtim vucudum depo yapana kadar şimdi son aylarımdayım neredeyse şişme yok olnda indi zatii bu satten sonrada olucaksada farketmez tuzla alakalı durum değil :)

Arkadaşlar

28. haftdayım çok şükür bu güne kadar geldik oğluşumla..:nazar:
benim derdim ayaklarımın çok şişmesi çalışıyorum masamın altına kutu koydum uzatayım diye ama nafile sonuç yok :KK43: çevremde genel herkes tuzu kes diyor ama internetten bunun eski bir şey olduğunu tuzla alakalı olmadığını okudum tabiki çok yememek lazım ama illaki kesmek gerekiyor mu bilgisi ev önerisi olan var mı??:CüvCüv:

Canım benimde 24. haftadan beri ayaklarım şişiyor, her gören sende albümin var tuzu kes diyor sinir oluyorum kontrollerimin hepsi yapıldıu öyle bir şey yok , ayaklarını tün gün sarkıtıp oturduğun için oluyor bir de benim tansiyonum normale göre düşük eğer tuzu tamamen kesersem yolda sokakta bayılırım ama bilen bilmeyen yorum yapıyor ... Masamın altına ne koyduysam olmuyor yine şişiyor , birde su içiyoruz ödem oluyor yani ...Eğer testlerinde sorun yoksa yapacak bişey yok doğuma kadar böyle gidecek en azından iznme ayrılana kadar , benim hafta sonları ayaklarım daha az şişiyor ....

banada soğuk su iyi geliyor canım acayip şiş durumdalar bide bendeki ağrılı şiş sabahları uyandığımda üstüne basamıyorum ama normal bişeymi hücreler arası sıvı alışverişi çoğaldığı için böyle oluyormuş hamilelik hiç kolay değil...

Herhalde benim kadar ayağı şiş olan yoktur. Hamile kaldığımdan beri uğraşıyorum. 38 numara ayakkabıdan 40 numaraya çıktım. Bu arada her 40 numara olmuyor günlerce ayakkabı aradım, ağladığımı bile hatırlıyorum. 35 hafta bitmek üzere, çalışırken daha çok şiş oluyordu, şimdi hala var ama eskiyle kıyas olmaz. Hafifletmek için akşamları ayaklarımı yüksekte tutuyordum ve yataktada aynı şekilde ayağımın altına yastık koyuyordum. Bir de yatarken masaj çok iyi geliyor. Son günlerde hurma yiyorum onunda ödem azalttığı söyleniyor. Maydanozda iyi geliyor ama ilk aylarda düşük riski yaratma tehlikesi var tavsiye etmem. Netice de olacaksa oluyor arkadaşlar bebişlerimiz için dayanacağız artık :)

aynı dert bende de var bende 24 haftalıkken 12 saatlik yolculuk yaptım o günden beri ayaklarım çok şişti hala inmiyor,38 numara giyerken 40 numara giymeye başladım hatta o bile bazen sıkıyor.doktorum tansiyonun normal olduğu sürece ayak şişmesinin gayet normal olduğunu söylüyor ama dediğiniz gibi herkes tuzu kes diyor ama bunun tuzla alakası yok.allah hepimizin yardımcısı olsun...

Valla şimdi terlik falan idare ediyoruz ama havalar soğuyunca napçaz bilmem bi türlü anlatamıyorum çevreme bi tutturdular tuz yeme diye netten araştırdım ilgisi yok deniyor ama eşim bile çok inandı şu tuz işine ..ben de açıklayamadıkça iyice sinir oluyorumm

ayaklarinin sismesi normal canim.hatta yüzün de sisebilir.vucüdun su topluyor yani ödemden dolayi oluyor.korkma dogurunca gecer.

benımde sabahları normal aksamları hem yanıyor agrıyor sısıyor gece yatarken ustune basamıyorum benım en buyuk sorunum sırt ustu yattımı kalbım sıkısıyor mıgdem agzımdan cıkıcak gıbı oluyor

kızlar benım sag ayagımda ayakta kaldıgımda sısme oluyodu.doktoruma soledıgımde damar tıkanıklıgına bakalım her ıhtımalke karsıçbu durum hamıleyken daha belırgınlesebiliyor dedıçbakıldı damarlarıma sorun yok.o zaman normal dedı

tuzu kesmelisin çünkü tuz şişirtiyor seni tuzsuz yersen faydasını göreceksin

tuzun bu ayak sismesindeki tek rolü tuzun vücutta su tutmasi..bu durumda da ödem yapiyo zaten... sadece hamilelerde degil normal kisilerde bile tuzlu yeyince karsilasilan bir durum..tuzu azaltmakta elbetteki fayda var ama tamamen tuzla iliskilendirmek yanlis....organlar arasi alisverisin hamilelikte azaldigini kan basincinin da arttigini hesaba katarsak dogumdan sonra gceicek bu sIkintilar insallah

kızlar 28. haftamdayım bende kan ve idrar testi yaptırdım bu ayak şişmesi için. herşey normal çıktı. ama hala şişiyor yaa ayağım balon gibi oldu sağ ayağım.bacaklarda bişi yok sadece ayakta. dr tuzu azalt dedi .offf daha çok var doğuma o zamana kadar balon gibi olcam galiba :KK43:(

X