Arkadaşlar benim ayak tırnağımda mantar vardı. Ne yazıkki nibulen ve meşhur diğer haplar ilaçlar bir işe yaramamıştı.
Şükür bu yaz nerde okuduğumu veya nerden duyduğumu çok iyi hatılamıyorum ama SİRKE kullanmaya başladım. Şaşırmayın bildiğiniz elma, üzüm sirkesi birde tırnaklarıma sık sık limon kolonyası döktüm. tırnaklarım parlamaya ve sarı kısım kısalmaya başladı ardından 1 haftalık tatilde denizin ve kumunda çok iyi gelmesi ile şimdi mantar sadece uç kısmında kaldı. yani 1veya 2 kesimlik bir zamanı kaldı.
İnanın mantarı nerdeyse 10 yıldır çekiyordum. Tedavisini bir türlü yapamamıştım.
Ben de bir arkadasımın tavsiyesi ile tuzlu suda bekletiyorum 2 gecedir.Rengi değişti sanki ama iyi yönde mi kötü yönde mi anlayamadım :)Sirkeyi nasıl kullandın pamukla mı sürdün acaba ?
benim ayak başparmağıma ağırlık düşmüştü sonra tırnağım kendini toplayamadı ama ben hep o darbeden kaynaklı sandım 1 yıl boyunca git gide kötüleşti. ne zaman ki sağ başparmağımda da aynı enine çizgiyi ve biçimsizleşmeyi gördüm orda anladım bi terslik olduğunu. üstü sarı ve sertti filan filan detaya girmiyim ayağında mantar olduğunu anlayan biri belirtileri de biliyodur di mi.benim gibi ne olduğunu sonradan öğrenenlere ise yazık baştan müdahale etsek daha hızlı geçermiş çünkü.
ve gerçekten de darbeye bağlıymış,darbe alınca mantar hassas yere yerleşiyormuş.
saatlerdir okuyorum internette herkes yıllar süreceğini söylemiş,ama umutsuzluğa kapılmayın derim sonuçta vücutta her şey beyinle alakalı. ben burda yazılan hiç bişeyi okumadan sadece Oceral Deri Spreyi kullandım günde 2 defa. şu an nerdeyse geçti diyebilirim ve 20 gün oldu henüz.kullanırken ağır bi ilaç kullanıyorum bu kesin geçirir düşüncesindeydim çünkü.
kağıt törpülerden biriyle de bu gece tırnağın üstünü törpüledim alt katmanında pembe ve çiziksiz kırıksız bi tırnak beni bekliyodu :) umarım sizinki de bu kadar kolay geçer :)
tekrarlama riski varmış,dolayısıyla sürekli bakım yapcam ve bu spreyi 1 aydan fazla kullanmamak lazımmış.hepimize geçmiş olsun
ayak bas parmaklarımda mantar var doktora gttım kullandıgım ılactan bı sonuc alamadım göruntu acısındanda rahatsız oluorum cözum yolları arıorum yardımlarınızı beklıorum benım gıbı bu sorunu ceken arkadsların paylasımlarını beklıorum senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?