Heee guuu oylee oluyor vallahiiiİlk defa yaptım bende ve bayıldım kuzumiyi ki böyle farklı yemekleri deniyoruz yaa asla yapamamam dediğim çok yemek öğrendim buranin sayesinde sağol minnoşum benim
Tamam tamamBiz diyetteyiz tatlım
Gösterdim, görüntüsünü beğendi.
Annemde yapar çok severim ellerine sağlık sosyalimCanım KK 'nın güzel kadınları
Bu ay sizin için yöresel bir tarif olan aya köftesi yaptım. İlk defa denedim, çok beğendim. Bu tarif her öğünde,günlerde yenen bir köfte. Aya denmesinin sebebi iki elin ayasi ile şekil verilmesinden dolayı. Yöredeki halk içli köfte yaparken kalan hamuru bu şekilde köfte yaparak değerlendirirmiş. Bol limonlu ciğkofte,içli köfte gibi marulla yemesini ben çok sevdim .yanına ister buz gibi ayran ister sıcak bir çay iyi gider
MALZEMELER:
Eki Görüntüle 3313360
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
4 kaşık salça( karışık kullandım)
tuz,karabiber,pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip çok güzel, uzunca yoguruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki elimizin arasinda yuvarlak bastirarak şekil veriyoruz. Bu malzemelerden bayağı çıktı. Ben buzluğa kaldırdım. İstediğim kadar köfteyi kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Eki Görüntüle 3313361
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 3313350 Eki Görüntüle 3313351 Eki Görüntüle 3313352 Eki Görüntüle 3313353 Eki Görüntüle 3313354 Eki Görüntüle 3313355 Eki Görüntüle 3313356 Eki Görüntüle 3313357 Eki Görüntüle 3313358
Waaayyyyyyyy kaynananin ellerinden öperim askolettam, ilk elin günahı olmazGösterdim, görüntüsünü beğendi.
Bende çok sevdim minnoşum çok güzel, çok teşekkür ederim piyemsesimAnnemde yapar çok severim ellerine sağlık sosyalim
Sarımsaklı ve kızdırılmış tereyağlı olacak bir deBunlar hep yokluktan bence kuzum ama bulgur her yemeğe nasıl yakışıp farklı tat veriyor anlamıyorumhaslaması da var mesela, onu da yoğurtla yesem diye hayal ediyorum kendi kendime
Bu kadar pratik ama çok lezzetli perişkomKıymali mi diye baktim valla yokmuş ben bunu yapar yerim o vakit
Şahane olmuş herzamanki gibi sunumunda sendelımmmmmm kuzummmmmm
Yansıtmak istedim canım benim, bir nebzede olsun etki ettiysem ne mutlu banaKanaviçeli örtülerle, buram buram Anadolu kokan bir tabak. Mezopotamya'nın kiraz kadını. Ellerine sağlık.
Gene ne güzelsin.
Sömelek köfte diyorum bir bak kuzumSarımsaklı ve kızdırılmış tereyağlı olacak bir de
Çok teşekkür ederim canım kuzucumm ,senin kadar asla olamazEline sağlık yine çok güzel bir yemek yapmışsın
oo hep lezzetli tarıflerı kapar mısınCanım KK 'nın güzel kadınları
Bu ay sizin için yöresel bir tarif olan aya köftesi yaptım. İlk defa denedim, çok beğendim. Bu tarif her öğünde,günlerde yenen bir köfte. Aya denmesinin sebebi iki elin ayasi ile şekil verilmesinden dolayı. Yöredeki halk içli köfte yaparken kalan hamuru bu şekilde köfte yaparak değerlendirirmiş. Bol limonlu ciğkofte,içli köfte gibi marulla yemesini ben çok sevdim .yanına ister buz gibi ayran ister sıcak bir çay iyi gider
MALZEMELER:
Eki Görüntüle 3313360
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
4 kaşık salça( karışık kullandım)
tuz,karabiber,pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip çok güzel, uzunca yoguruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki elimizin arasinda yuvarlak bastirarak şekil veriyoruz. Bu malzemelerden bayağı çıktı. Ben buzluğa kaldırdım. İstediğim kadar köfteyi kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Eki Görüntüle 3313361
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 3313350 Eki Görüntüle 3313351 Eki Görüntüle 3313352 Eki Görüntüle 3313353 Eki Görüntüle 3313354 Eki Görüntüle 3313355 Eki Görüntüle 3313356 Eki Görüntüle 3313357 Eki Görüntüle 3313358 Eki Görüntüle 3313359
Canım merviskoomm seni yirim haaaaoo hep lezzetli tarıflerı kapar mısınellerine saglık sosyalim
Canım parecaaann cok teşekkür ederimSosyalim kirazlim seni yine döktürmüsunellerine sağlık emeğine sağlık çok güzel olmuş bol şanslar canım