Yöresel Tarif Aya Köftesi- Şanlıurfa Mutfağı

Yöresel Yemekler

ASSOSyal

sosyal 🍒
Pro Üye
28 Haziran 2011
59.157
149.271
Canım KK 'nın güzel kadınları

Bu ay sizin için yöresel bir tarif olan aya köftesi yaptım. İlk defa denedim, çok beğendim. Bu tarif her öğünde,günlerde yenen bir köfte. Aya denmesinin sebebi iki elin ayasi ile şekil verilmesinden dolayı. Yöredeki halk içli köfte yaparken kalan hamuru bu şekilde köfte yaparak değerlendirirmiş. Bol limonlu ciğkofte,içli köfte gibi marulla yemesini ben çok sevdim .yanına ister buz gibi ayran ister sıcak bir çay iyi gider

MALZEMELER:

2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
4 kaşık salça( karışık kullandım)
tuz,karabiber,pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip çok güzel, uzunca yoguruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki elimizin arasinda yuvarlak bastirarak şekil veriyoruz. Bu malzemelerden bayağı çıktı. Ben buzluğa kaldırdım. İstediğim kadar köfteyi kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.

AFİYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Buna benzer bende yapmıştım ama cok guzel ben cok severim bunu muhteşem olmuş güzel kuzumm bol şans

Yavaş yavaş gelin
Yine harika olmuş bayıldım
Hiç denemedim bunu bi ara deneyeyim yumurtası da var
Başarılar dilerim kiraz güzelim

güzel görünüyor tatlım eline sağlık

Ellerine sağlık hemşocanım yakınız da ,tadına bakıp herkese fikir söyleyebilirim istersen yarismada bol şanslar

Aklımdaki bir tarife benziyor. Kaç tane ilde aynı harçtan bir sürü yemek yapmayı kim bulmuş ya?

Ellerine sağlık. Severim bulgurlu şeyleri

Buna benzer bende yapmıştım ama cok guzel ben cok severim bunu muhteşem olmuş güzel kuzumm bol şans
İlk defa yaptım bende ve bayıldım kuzum iyi ki böyle farklı yemekleri deniyoruz yaa asla yapamamam dediğim çok yemek öğrendim buranin sayesinde sağol minnoşum benim

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…