- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 408
- 30
Allah seni napmasinyıl başında katledilen onca hindi hayvan değil bitki tabi..

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah seni napmasinyıl başında katledilen onca hindi hayvan değil bitki tabi..
Saygi duysalar sasardim zaten. Kendi evcil hayvanlarına aldıkları mama bile etli ,tavuklu, geyik li...Dini yönünü bırakın insan için bir ihtiyaç et yemek. Dediğiniz gibi insan kendi kendine çıkarmadı bunu. Doğanın kanunu bu.
Saygi duysalar sasardim zaten. Kendi evcil hayvanlarına aldıkları mama bile etli ,tavuklu, geyik li...
Kendiniz diyorsunuz. Doğanın kanunu işte. Pirasyla besleyemiyormuş gordunuzmu?Pırasalı mama olsaydı evcilleri beslemek için ya da etçil evcillerimizi otçula çevirebilseydik güzel olurdu. Sokak hayvanlarını beslemek için de kasaptan et tavuk falan alıyoruz, taze fasulye verince aç kalıyorlar, ölüyorlar yavrucaklar.
Kendiniz diyorsunuz. Doğanın kanunu işte. Pirasyla besleyemiyormuş gordunuzmu?
Vahşice öldürülecek hayvanlari, kurban bayramında bir tutmanızda trajikomik![]()
Bir tehdit algıladım sankiDine bağladığınız sürece cevap vermeyeceğimi söylemiştim size sanıyorum. Dediğim gibi çok içinizde kaldıysa buyrun özel mesaja.
Bir tehdit algıladım sanki
Ortada konuşamayacağız şey için teklif yapmayın lütfen burdan konusun ki, insanlar ne kadar sacmalanabilir görsün
Not: dine bağlandığı sürece konuşmayacağım demisin, kendin kurban bayramını katıyorsun. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu.
Iste tek buydu anlatmak istediğim ama konu maalesef çok alakasız bi yere gitti, kapatilmasini rica ettim ama daha kapatılmadı...Konu nerelere nerelere dağılmış.
Oysa konu, Avustralya 'nın iki yüzlü politikasıydı. 500 milyon hayvan telef olmuşken, develeri itlaf edecek olmalarıydı.
Deve İslamın sembolu olan hayvanlardan, bundan mıdır bilinmez.
Hani insan ırkçılığını geçip de hayvanları da mı ayırır olduk acaba meraktayım.
Kurbandı, Türkiye'de işkence edilen hayvanlardı... Bunların şuan ilgisi nedir arkadaşlar?
Şimdi konu sahibi oradaki develer için üzüldü diye, buralardaki hayvanlara üzülmediği anlamına mı geliyor bu?
Neden hemen başka şeyler öne sürülüyor.
Şöyle bir konuda bile tartışılıyor olması, fikir birliği olmaması can sıkıcı gerçekten.
Insanlar da doganin dengesini bozuyor. Bu sebeple insanlari da katledeceklerini soyleyemezler mi?Bu hayvanlar oraya sonradan gelmiş ve sayıları çok hızlı arttığı için bir kismini öldürüp doğanın dengesini saglamaya çalışıyorlar.
Hanımefendi konun dagildan bahsetmisiniz, din konusuna girildiğinde, polemik çıkacağını bile bile ortaya "kurban kesmek katliamdir" demişiniz.Tehdit etmedim, niye tehdit edeyim sizi.
Kurban bayramı örnekti en sık karşılaştığımız o olduğu için ülkemizde. Daha önce de yazdım tekrar sizin için de yazayım, kurban bayramı dahil her türlü hayvan katliamına karşıyım. Buna hindiler de dahil. Evet hayvansal gıda tüketiyorum bu benim iki yüzlülüğüm ve bundan oldukça rahatsızım, en az seviyede tutmaya çalışıyorum. Evet kedimi etli mamayla besliyorum çünkü başka çarem yok.
Burda konuşmak istemiyorum çünkü site kurallarını yeterince ihlal ettim, ihlal ettiğim için kendimi şikayet de ettim. Banlanacağım zaten, istesem dibine kadar yazarım. Ancak insanların hassasiyetlerini kurcalamak tarzım değil. Gerçekten çok istiyorsanız sizinle özel mesaj aracılığıyla seviyeli bir şekilde (becerebilirseniz) fikir alışverişi yapmaya hazırım. Ama bu konuda iş polemiğe döndü, dini hassasiyetler ortaya döküldü konu sahibine ayıp oldu. O yüzden burada kesiyorum.
Biri hayir icin fakirlere dagitilir Allahin rizasini yerine getiririz digeri keyfi TICARET aradaki farki fark edin lutfen.Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
umarım bundan sonra kurban bayramı(katliam) diye örnek verenler yıl başını da ilk sırada örnek verir..
kurban bayramı sadece müslüman olanlar kurban kesiyor yılbaşını her dinden kutlayanlar var yani yıl başında esas katliam yapılıyor..
ama onu kimsenin diline doladığı yok zevk için firinlanan hindiler sebze yemeği aslında..
Yilbasinda hindi yeme gelenegi yoktur. Noëlde bu gelenek vardir ve bu gelenek daha çok Amerikan gelenegidir. Yani her hiristiyan Noëlde hindi yemez. Noël ve yilbasi arasinda fark var. Noëlde hiristiyanlar Isanin dogumunu kutluyorlar ve yilbasi genel gregorian takvime göre yeni yil kutlaniliyor.
Ve ayni sekilde toplu katliama karsiyim, bu Noëldede, Amerikada Thanksgivingdede ve kurban bayramindada öyledir.