• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avustralya'da deve katliami!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benim tam hangi ay' da kestikleri umrumda değil açıkcası turkiyede yıl başında heryer hindi alan insanlarla dolu yabancı ülkeleri katmıyorum bile dünyanın heryerinde varlar bu hassasiyeti hindi kesenlerede gosteriyorsaniz ne alâ..
ama hem et yiyerek hem bu bir katliam diyorsanız iki yuzlusunuz demektir..
genelde kurban bayramını öne surenler yilbasi/noel her ne ise o zaman öldürülen hindiler için sus pus oluyorlar..
kurban bayramı yaklaşınca hayvan severler(sozde) hepsi eylem yapıyor ama hindiler öldürülürken kimseden ses yok..
insanlar iki yüzlü işine geldiği gibi davranıyor benim kızmam da tam bu noktada..
et yemeyenler yiyenlere,yiyenlerde yemeyenlere saygılı olsa sorun yok..
çoğu platformda gördüm bunu kurban bayramını hep ilk örnek verilir kimsenin dini hassasiyeti düşünülmeden sallar herkes ağızına geleni
ama yılbaşı/noel kutlamalarına gelince bu ihtiyaç olağan durum derler..
ınsanoğlu pek nankör ve iki yüzlü ne yazık ki.

Birazda neden oluyor biliyormusun? Hindi katliami bu kadar belli olmuyor. Nasil yil boyu et magazalardan alinirsa, ayni sekilde aliniyor. µ

Ancak kurban kesimi öyle degil. Profesyonel insanlar tarafindan yapilmiyor. Parklar, bahçelerde yapiliyor. Her yil televizyonlar gösteriyor. Her yil hayvanlar kaçiyorlar, kan ve agri içinde. Ve bu tüm ortadoguda böyle. Katliam daha bir belli oluyor. Birçok insan aslinda buna tepki gösteriyor. Hayvan kesimden anlamayan insanlar tarafindan yapilmasi ve bos yere hayvan agrilar içinde ölmüsine.

Ve evet ben et yiyorum fakat ayni sekilde bu toplu katliamlara karsiyim. Iki yüzlümüyüm? Evet. Anlik vicdan rahatlamasi olabilir ancak bu düzen dogru düzen degil bence. Bu tüm et sektörü içinde geçerli. Hayvanlar hormonlu, çogu kötü kosullara öldürülüyor.

Sonrada kedileri öldüreceklermiş .
Ekolojk dengeyi bozup kendilerine daha iyi bir yaşam alanı sağlayacaklarını uman zavallılar .
Yerli halkın yangın önleme tedbirlerini ilkel bulup yasaklayınca yangınların önüne geçemezler tabi .
Gelişmiş modern olduğunu sanan medeni insana doğanın tokadı .

Şimdi okudum haberi

Kuraklık yüzünden hayvanlar tarlalara, aborjin yerleşim yerlerine inip çocuklara, hayvanlara ve bitkilere zarar veriyorlarmış

Birazda neden oluyor biliyormusun? Hindi katliami bu kadar belli olmuyor. Nasil yil boyu et magazalardan alinirsa, ayni sekilde aliniyor. µ

Ancak kurban kesimi öyle degil. Profesyonel insanlar tarafindan yapilmiyor. Parklar, bahçelerde yapiliyor. Her yil televizyonlar gösteriyor. Her yil hayvanlar kaçiyorlar, kan ve agri içinde. Ve bu tüm ortadoguda böyle. Katliam daha bir belli oluyor. Birçok insan aslinda buna tepki gösteriyor. Hayvan kesimden anlamayan insanlar tarafindan yapilmasi ve bos yere hayvan agrilar içinde ölmüsine.

Ve evet ben et yiyorum fakat ayni sekilde bu toplu katliamlara karsiyim. Iki yüzlümüyüm? Evet. Anlik vicdan rahatlamasi olabilir ancak bu düzen dogru düzen degil bence. Bu tüm et sektörü içinde geçerli. Hayvanlar hormonlu, çogu kötü kosullara öldürülüyor.

eğer et yemeyen biri olsaydın emin ol cevap bile vermezdim çünkü her anlamda karşı derdim..
kaldı ki islamda et kesme usulleri vardır buna uymayanları ben onaylıyor muyum zannediyorsun ?
cahil toplulukla gerçekten yasamaya çalışan bir değil ki..
her toplumu nasıl ki iyi/kotu genelleyemezsek bu da genellenemez kaldı ki hindi daha cazip gösterilerek yapıyor küçücük hayvan kaçacak değil ayrıca marketlerde hazır kesilmisi var tarifler haber kanallarında delice yayınlanıyor..
can yakarak kesilen katledilen her hayvani tabiki savunuruz ama bu islami müslümanları ibadeti hedef alarak yorum yapanlara sinirleniyorum..
reklâm/haber iyi veya kötü yapılması önemli değil ki her koşulda karşı dursunlar madem karşılar..
bir kitle hedef alınmasın bu ikiyüzlülüktür evet..

Develer çok su tüketigii için telef edilecekler diye duydum. Dünyada su tukeniyor.
Su tüketirken bunları düşünmek lazim.
Dünya da suyun tukenmemesi için develerin telef edilmesi yerine insanların keyfi yere tonlarca suyu israf etmelerinin önüne geçilmeli bence

eğer et yemeyen biri olsaydın emin ol cevap bile vermezdim çünkü her anlamda karşı derdim..
kaldı ki islamda et kesme usulleri vardır buna uymayanları ben onaylıyor muyum zannediyorsun ?
cahil toplulukla gerçekten yasamaya çalışan bir değil ki..
her toplumu nasıl ki iyi/kotu genelleyemezsek bu da genellenemez kaldı ki hindi daha cazip gösterilerek yapıyor küçücük hayvan kaçacak değil ayrıca marketlerde hazır kesilmisi var tarifler haber kanallarında delice yayınlanıyor..
can yakarak kesilen katledilen her hayvani tabiki savunuruz ama bu islami müslümanları ibadeti hedef alarak yorum yapanlara sinirleniyorum..
reklâm/haber iyi veya kötü yapılması önemli değil ki her koşulda karşı dursunlar madem karşılar..
bir kitle hedef alınmasın bu ikiyüzlülüktür evet..

Ama tüm toplum böyle davraniyor. Yani sen ve baskalari öyle konusuyorsunuz ki "iki bes olur, napalim" gibi. Hayir iki bes degil. Cogu insanlar nasil kesim yapilcak bilmiyor, çogu hayvanlar zülüm içinde ölüyorlar.

Ki bunun çaresi kolay, devlet duruma el koyacak ve hayvanlar cidden islami kosullarina göre belirli yerlerde profesyonelce kesilcek. Parklarda bahçelerde, çoçuklarin görecegi sekilde degil.

Ha bu benim nezdimde iyi birseymi? Yine degil, tipki hindi olayi gibi. Ama en azindan hayvanlarin agrisi daha minimuma indiriliyor bence.

Ve bende, baskalarida kaç defa dedik hepsine karsi geliyoruz diye ve siz halen sadece kurban bayrama karsi oluyormusuz gibi imalarda bulunuyorsun. Hayir hepsi kötü. Dünyada artik sadece 1 milyon kisi yok. Milyarlarca kisi var, ve milyarlarca kisi ayni anda bu hayvanlari kesiyor. Nedeni önemli degil. Ve çogu hayvan hindi olsun, kurban olsun, köydeki gibi kesilmiyor. Diyorum ya, et ticaretin kendisinde çok çok sikintilar var.

Millet bos yere biolojik et, sebzenin pesinde degil. Doga dengesi tamamen bozuldu. Er yada geç sadece avustralya degil, hepimiz bunun sonuçlarini ne yazikki yasiyacagiz.

evet insanlar iki yüzlü..
et yiyip kurban bayramı katliam diyenler iki yüzlü..
kurban bayramı yaklaşınca ayağa kalkan hayvanseverler noelde sustuklari için iki yüzlü..

katliamla öldürülen hayvanlar için kurbanda ayağa kalkan kesimi
suriye de katliam varken
ırakta gazzede
doğu türkistan da ve sayamadığım bir sürü Müslüman ülkesinde katliam varken ayakta niye göremiyoruz?
konu can ise hayvan/insan fark etmeksizin niye kurbanda ayağa kalktıkları gibi kalkmıyorlar.?
işte bu yüzden insanlar iki yüzlü..
can ise katliamsa konu eğer
din ırk dil ayırmaksızın konu açılsın asıl katliamlar duyurulsun o zaman..
ama önemli değil nede olsa öldürülen müslümanlar..

benim tam hangi ay' da kestikleri umrumda değil açıkcası turkiyede yıl başında heryer hindi alan insanlarla dolu yabancı ülkeleri katmıyorum bile dünyanın heryerinde varlar bu hassasiyeti hindi kesenlerede gosteriyorsaniz ne alâ..
ama hem et yiyerek hem bu bir katliam diyorsanız iki yuzlusunuz demektir..
genelde kurban bayramını öne surenler yilbasi/noel her ne ise o zaman öldürülen hindiler için sus pus oluyorlar..
kurban bayramı yaklaşınca hayvan severler(sozde) hepsi eylem yapıyor ama hindiler öldürülürken kimseden ses yok..
insanlar iki yüzlü işine geldiği gibi davranıyor benim kızmam da tam bu noktada..
et yemeyenler yiyenlere,yiyenlerde yemeyenlere saygılı olsa sorun yok..
çoğu platformda gördüm bunu kurban bayramını hep ilk örnek verilir kimsenin dini hassasiyeti düşünülmeden sallar herkes ağızına geleni
ama yılbaşı/noel kutlamalarına gelince bu ihtiyaç olağan durum derler..
ınsanoğlu pek nankör ve iki yüzlü ne yazık ki.

Müslümanlar bunu inancı gereği yapıyor eti yenen hayvanlar kesilebiliyor hayvanda bir sakatlık varsa henüz yavruysa kurban olmuyor önüne gelen her hayvan hurra diye kesilmiyor eğer kesimde sıkıntı olur hayvan eziyet görürse murdar olma tehlikesi dahi var. O yüzden profesyonel kesim yapan çok nokta var. Aradan 10 20 tane gösteriş budalası çıkıp hayvancağıza eziyet ediyor haberlere de bu konu oluyor..

Ya Çin'deki köpek ve kedi eti festivaline ne demeli..

Müslümanlar bunu inancı gereği yapıyor eti yenen hayvanlar kesilebiliyor hayvanda bir sakatk varsa henüz yavruysa kurban olmuyor önüne gelen her hayvan hurra diye kesilmiyor eğer kesimde sıkıntı olur hayvan eziyet görürse murdar olma tehlikesi dahi var. O yüzden profesyonel kesim yapan çok nokta var. Aradan 10 20 tane gösteriş budalası çıkıp hayvancağıza eziyet ediyor haberlere de bu konu oluyor..

Ya Çin'deki köpek ve kedi eti festivaline ne demeli..

aa o festival ama müslümanların yaptığı tam bir katliam.

Aslinda chaini korumak icin yapacaklarini aciklamislar.

Benim yasadigim sehirde de vahsi alan parki var ve icinde avci yok, boyle olunca otcullarin sayisi cok artiyor, ve sonunda normal olmayan bir populasyon olusuyor, ve duzenli araliklarla onlarda da nufus azaltimina gidiliyor, haberlere dusunce bazi gruplar tepki gosteriyorlar, ama cozum onerileri yok maalesef.

Evet insan uzuluyor ama Avustralyalilari yargilamadan once de bir bakalim, kendi ulkemizde ne kadar vahsi alani destekliyoruz ki. Adamlar en azindan bizden daha basarililar, kabul etmek gerek.
+1
Hem insan hem hayvan hakları bakımından bizden daha iyi durumda olan bir ülkenin hayvanları üst üste yığıp yakmalarını falan beklemem açıkçası. Şahsen sokaktaki hayvanı da uçan kuşu da yerde gezen böceği de seviyorum. Çünkü onlar da tıpkı bizim gibi allahın yarattığı canlılar, tüm yaratılanların doğada bir misyonu var. Öte yandan bazı insanların çarpık bir hayvan sevgisi beslediğini düşünüyorum, hayvanla insanı bir tutanlar, et yiyenleri neredeyse katil ilan edecekler var. Ekolojik dengenin bozulmaması için develerin uygun koşullarda kesilip etinin de dezavantajlı bölgelere verilmesi işlemine katliam diyemeyiz.

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Marketlerdeki sosis salam etler de ağaçta yetişiyor zaten

Yahu akıllı mantıklı insanlarız hepimiz. Biri çıkmış insanların kutsalı olan, kesildiğinde yoksullara dağıtılan kurbanla, develerin telef edilmesini bir tutmuş öteki çıkmış insanların bencilliği, her şey insanların kendini üstün görmesinden demiş... Hayvanlara yapılan her türlü işkenceyi elbette kınıyorum, her anlamda onlara zarar verilmesine de karşıyım fakat insan elbette ki hayvandan daha donanımlı, daha üstün. Hayvan haklarını koruyacağım, yerli yersiz duyar keseceğim derken kendinizi böyle komik duruma düşürmeyin lütfen.

Yanlış anlaşıldım ya da yanlış anlattım, sadece kurban ile kıyaslamıyorum. Kurban örneğini 1 günde 3-4 milyondan fazla hayvan kesildiği için verdim aslında. Her türlü hayvan katliamına, mezbahalarda kesilenlere, kürkü için avlananlara, avusturalyadaki şu duruma da üzülüyorum ben. Bunların hiç birinin birbirinden farkı yok bence. Katılmayabilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz herkes yanı fikirde olacak diye bir şey yok. Ben de çoğu kişinin fikrini beğenmiyorum, katılmıyorum ama benim gibi düşünmüyor diye linç etmiyorum. Konuya son mesajımdır.
Sadece üzülmekle kalıyorsanız bu bence boş konuşmak oluyor. Ama bütün bu şeyler adına bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız ne ala. Katliamlara ses çıkarmaktan bahsetmiyorum örneğin üzülüyorum deyip tavuk balık et yemeye devam etmiyorsunuzdur umarım. Hepsi aynı kategoride madem ki sizin için.

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Ortalığı birbirine katmışsınız yine😂

Sadece üzülmekle kalıyorsanız bu bence boş konuşmak oluyor. Ama bütün bu şeyler adına bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız ne ala. Katliamlara ses çıkarmaktan bahsetmiyorum örneğin üzülüyorum deyip tavuk balık et yemeye devam etmiyorsunuzdur umarım. Hepsi aynı kategoride madem ki sizin için.

et bile yiyormuş kendileri..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X