• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avustralya'da deve katliami!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saygi duysalar sasardim zaten. Kendi evcil hayvanlarına aldıkları mama bile etli ,tavuklu, geyik li...

Pırasalı mama olsaydı evcilleri beslemek için ya da etçil evcillerimizi otçula çevirebilseydik güzel olurdu. Sokak hayvanlarını beslemek için de kasaptan et tavuk falan alıyoruz, taze fasulye verince aç kalıyorlar, ölüyorlar yavrucaklar.

Pırasalı mama olsaydı evcilleri beslemek için ya da etçil evcillerimizi otçula çevirebilseydik güzel olurdu. Sokak hayvanlarını beslemek için de kasaptan et tavuk falan alıyoruz, taze fasulye verince aç kalıyorlar, ölüyorlar yavrucaklar.
Kendiniz diyorsunuz. Doğanın kanunu işte. Pirasyla besleyemiyormuş gordunuzmu?
Vahşice öldürülecek hayvanlari, kurban bayramında bir tutmanızda trajikomik :D

Kendiniz diyorsunuz. Doğanın kanunu işte. Pirasyla besleyemiyormuş gordunuzmu?
Vahşice öldürülecek hayvanlari, kurban bayramında bir tutmanızda trajikomik :KK70:

Dine bağladığınız sürece cevap vermeyeceğimi söylemiştim size sanıyorum. Dediğim gibi çok içinizde kaldıysa buyrun özel mesaja.

Dine bağladığınız sürece cevap vermeyeceğimi söylemiştim size sanıyorum. Dediğim gibi çok içinizde kaldıysa buyrun özel mesaja.
Bir tehdit algıladım sanki 🙄
Ortada konuşamayacağız şey için teklif yapmayın lütfen burdan konusun ki, insanlar ne kadar sacmalanabilir görsün 😉
Not: dine bağlandığı sürece konuşmayacağım demisin, kendin kurban bayramını katıyorsun. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu.

Urfa'ya yollasınlar. Keser yerler. 😅😂

IMG_20200110_174522.jpg

Yine sapla samanin karıştığı bir konu daha. Et yiyen birinin kurban bayramini katliam gibi görmesi ikiyüzlülüğünü zerre anlamam. Itlaf edilecek olmasi ile tuketilmesi arasindaki farkı midesine et giren herkes anlar bence. Kendisini hayvansever olarak görüp vejetaryan ya da vegan birisinin kurban bayraminda üzülmüyorsunuz avustralya itlaf edince mi üzülüyorsunuz demesi de hayret verici her türlü hayvanin yok edilmesi tüketilmesine de karşı olmasi gerekir. Avustralyadaki bu duruma üzülüp ülkemizdeki hayvanlarin halini düşün önce diye duyar kasanlara da o vakit avustralya daki yangina üzülmeyip kendi ülkemizdeki orman yangınları ya da doğa facialarina mi üzülelim sadece diye sorarım. Ayriyeten zalim Avustralya nasil hayvanlari katledersin diye düşünenlere de eylül ayindan beri cayır cayir yanan bir kıta ve 3 istanbul kadar yer yok olmuş dur ben su develeri de yok edeyim aradan çıksın diyerekten yapmıyordur bunu, nedeni vardır.

Bir tehdit algıladım sanki 🙄
Ortada konuşamayacağız şey için teklif yapmayın lütfen burdan konusun ki, insanlar ne kadar sacmalanabilir görsün 😉
Not: dine bağlandığı sürece konuşmayacağım demisin, kendin kurban bayramını katıyorsun. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu.

Tehdit etmedim, niye tehdit edeyim sizi.
Kurban bayramı örnekti en sık karşılaştığımız o olduğu için ülkemizde. Daha önce de yazdım tekrar sizin için de yazayım, kurban bayramı dahil her türlü hayvan katliamına karşıyım. Buna hindiler de dahil. Evet hayvansal gıda tüketiyorum bu benim iki yüzlülüğüm ve bundan oldukça rahatsızım, en az seviyede tutmaya çalışıyorum. Evet kedimi etli mamayla besliyorum çünkü başka çarem yok.

Burda konuşmak istemiyorum çünkü site kurallarını yeterince ihlal ettim, ihlal ettiğim için kendimi şikayet de ettim. Banlanacağım zaten, istesem dibine kadar yazarım. Ancak insanların hassasiyetlerini kurcalamak tarzım değil. Gerçekten çok istiyorsanız sizinle özel mesaj aracılığıyla seviyeli bir şekilde (becerebilirseniz) fikir alışverişi yapmaya hazırım. Ama bu konuda iş polemiğe döndü, dini hassasiyetler ortaya döküldü konu sahibine ayıp oldu. O yüzden burada kesiyorum.

Konu nerelere nerelere dağılmış.
Oysa konu, Avustralya 'nın iki yüzlü politikasıydı. 500 milyon hayvan telef olmuşken, develeri itlaf edecek olmalarıydı.

Deve İslamın sembolu olan hayvanlardan, bundan mıdır bilinmez.
Hani insan ırkçılığını geçip de hayvanları da mı ayırır olduk acaba meraktayım.

Kurbandı, Türkiye'de işkence edilen hayvanlardı... Bunların şuan ilgisi nedir arkadaşlar?
Şimdi konu sahibi oradaki develer için üzüldü diye, buralardaki hayvanlara üzülmediği anlamına mı geliyor bu?
Neden hemen başka şeyler öne sürülüyor.
Şöyle bir konuda bile tartışılıyor olması, fikir birliği olmaması can sıkıcı gerçekten.
Iste tek buydu anlatmak istediğim ama konu maalesef çok alakasız bi yere gitti, kapatilmasini rica ettim ama daha kapatılmadı...

umarım bundan sonra kurban bayramı(katliam) diye örnek verenler yıl başını da ilk sırada örnek verir..
kurban bayramı sadece müslüman olanlar kurban kesiyor yılbaşını her dinden kutlayanlar var yani yıl başında esas katliam yapılıyor..
ama onu kimsenin diline doladığı yok zevk için firinlanan hindiler sebze yemeği aslında..

Bu hayvanlar oraya sonradan gelmiş ve sayıları çok hızlı arttığı için bir kismini öldürüp doğanın dengesini saglamaya çalışıyorlar.
Insanlar da doganin dengesini bozuyor. Bu sebeple insanlari da katledeceklerini soyleyemezler mi?
En fazla su, tarim yapmaktan dolayi tuketiliyor. o da insanlarin et yemek icin besledikleri hayvanlar icin yetistirilen yemler.

Tehdit etmedim, niye tehdit edeyim sizi.
Kurban bayramı örnekti en sık karşılaştığımız o olduğu için ülkemizde. Daha önce de yazdım tekrar sizin için de yazayım, kurban bayramı dahil her türlü hayvan katliamına karşıyım. Buna hindiler de dahil. Evet hayvansal gıda tüketiyorum bu benim iki yüzlülüğüm ve bundan oldukça rahatsızım, en az seviyede tutmaya çalışıyorum. Evet kedimi etli mamayla besliyorum çünkü başka çarem yok.

Burda konuşmak istemiyorum çünkü site kurallarını yeterince ihlal ettim, ihlal ettiğim için kendimi şikayet de ettim. Banlanacağım zaten, istesem dibine kadar yazarım. Ancak insanların hassasiyetlerini kurcalamak tarzım değil. Gerçekten çok istiyorsanız sizinle özel mesaj aracılığıyla seviyeli bir şekilde (becerebilirseniz) fikir alışverişi yapmaya hazırım. Ama bu konuda iş polemiğe döndü, dini hassasiyetler ortaya döküldü konu sahibine ayıp oldu. O yüzden burada kesiyorum.
Hanımefendi konun dagildan bahsetmisiniz, din konusuna girildiğinde, polemik çıkacağını bile bile ortaya "kurban kesmek katliamdir" demişiniz.
Eee?
Simdi özele gel seviyeli konuşalım diyorsunuz.
Eti yiyip hayvanın kesilmesine karşı olan ilk insansiniz galiba.
Kesilmesini istemiyorsanız siz direk yiyin hayvani.

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Biri hayir icin fakirlere dagitilir Allahin rizasini yerine getiririz digeri keyfi TICARET aradaki farki fark edin lutfen.

Kurban bayramiyla bu katliami kiyaslayanlar size oes diyorum siz zaten ne soylesek uslanmaz akillanmazsiniz avusturalyanin yangin dahil son zamanlarda tutundugu tabir zaten akil almaz yardim kabul etmezler yangini sonduremezler yok deve olsam olmeyi tercih ederdim demis birisi.. size ne desek bos kurban bir ibadettir kurban haricindede et tuketiyoruz doganin dengesi budur bunu tersine cevirmeye calismaniz cok sacma. Ama deve olayinda sebepsiz ve sonucsuz bir katliam var sacmalamayin

umarım bundan sonra kurban bayramı(katliam) diye örnek verenler yıl başını da ilk sırada örnek verir..
kurban bayramı sadece müslüman olanlar kurban kesiyor yılbaşını her dinden kutlayanlar var yani yıl başında esas katliam yapılıyor..
ama onu kimsenin diline doladığı yok zevk için firinlanan hindiler sebze yemeği aslında..

Yilbasinda hindi yeme gelenegi yoktur. Noëlde bu gelenek vardir ve bu gelenek daha çok Amerikan gelenegidir. Yani her hiristiyan Noëlde hindi yemez. Noël ve yilbasi arasinda fark var. Noëlde hiristiyanlar Isanin dogumunu kutluyorlar ve yilbasi genel gregorian takvime göre yeni yil kutlaniliyor.

Ve ayni sekilde toplu katliama karsiyim, bu Noëldede, Amerikada Thanksgivingdede ve kurban bayramindada öyledir.

Yilbasinda hindi yeme gelenegi yoktur. Noëlde bu gelenek vardir ve bu gelenek daha çok Amerikan gelenegidir. Yani her hiristiyan Noëlde hindi yemez. Noël ve yilbasi arasinda fark var. Noëlde hiristiyanlar Isanin dogumunu kutluyorlar ve yilbasi genel gregorian takvime göre yeni yil kutlaniliyor.

Ve ayni sekilde toplu katliama karsiyim, bu Noëldede, Amerikada Thanksgivingdede ve kurban bayramindada öyledir.

benim tam hangi ay' da kestikleri umrumda değil açıkcası turkiyede yıl başında heryer hindi alan insanlarla dolu yabancı ülkeleri katmıyorum bile dünyanın heryerinde varlar bu hassasiyeti hindi kesenlerede gosteriyorsaniz ne alâ..
ama hem et yiyerek hem bu bir katliam diyorsanız iki yuzlusunuz demektir..
genelde kurban bayramını öne surenler yilbasi/noel her ne ise o zaman öldürülen hindiler için sus pus oluyorlar..
kurban bayramı yaklaşınca hayvan severler(sozde) hepsi eylem yapıyor ama hindiler öldürülürken kimseden ses yok..
insanlar iki yüzlü işine geldiği gibi davranıyor benim kızmam da tam bu noktada..
et yemeyenler yiyenlere,yiyenlerde yemeyenlere saygılı olsa sorun yok..
çoğu platformda gördüm bunu kurban bayramını hep ilk örnek verilir kimsenin dini hassasiyeti düşünülmeden sallar herkes ağızına geleni
ama yılbaşı/noel kutlamalarına gelince bu ihtiyaç olağan durum derler..
ınsanoğlu pek nankör ve iki yüzlü ne yazık ki.

Kim ne derse desin hayvanlar doğanın dengesi için ve insanlara hizmet için yaratıldı.
Kimi eti, kimi, sütü kimi gücü, kimisi şifalı zehri ile hizmet etmekte,doğaya, yaşama..
Herşey kusursuz bir denge ile yaratılmışken et yemeye karşı olanları anlamak mümkün değil.
Bir arkadaş ne güzel demiş. Evcilleri bile et ile beslendiğinden söz etmiş. E çünkü fıtrat.
Aynı fıtrat insan için de geçerli.Bunu inkar etmek büyük çelişki.
Ee ama saygı?
E peki saygı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X